X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dziekuje Marta
    Ty jako jedna z pierwszych mnie na forum przygarnelas... Nie wiem czy pamietasz... Zaczynalysmy prawie w tym samym czasie, jeszcze Twojego avatarka starego pamietam... I od tamtej pory mam do Ciebie wielki sentyment... Rowna kobitka z Ciebie...

Heretyczka, BISCA, Bozia3, SolarPolar, iwcia77, Parka, Simba lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Mała jesteś z Poznania? ja mieszkam pod Poznaniem, ginekologa nowego szukasz?

Nie ginexa mam to o innego lekarza chodzi....
    a tak z ciekawosci to gdzie wedrujesz z tymi sprawami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ty jako jedna z pierwszych mnie na forum przygarnelas... Nie wiem czy pamietasz... Zaczynalysmy prawie w tym samym czasie, jeszcze Twojego avatarka starego pamietam... I od tamtej pory mam do Ciebie wielki sentyment... Rowna kobitka z Ciebie...

No mnie też na początku przygarnęła do serca ;-)do tej pory jak o tym myślę, to mam łzy w oczach ;-)nawet teraz się wzruszyłam.... :-)

MartaDidi, BISCA, Bozia3, kapturnica, Aasiula, paszczakin, moremi, iwcia77, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja nie pisałam o ubezpieczeniu zdrowotnym, tylko o społecznym, liczy się fakt zgłoszenia do u. społecznego. Nikt przy przyznawaniu renty czy emerytury nie sprawdza czy masz składki opłacone przez pracodawcę, tylko czy zgłosił Cie do ubezpieczenia, zaufaj mi pracowałam przy tym :-)
    ok, ok... skoro tak mówisz...

ale wkurwiające jest to jak te szuje potrafią się śmiać prosto w oczy, nie tylko ZUSowi, państwu, ale i Tobie- pracownikowi. Mówia: Ale my wiemy, ze musimy te składki zaplacić, zaplacimy. W końcu zapłacimy. Mija pół roku i ani jedna składka nie jest zapłacona. Mówią Ci: zostań, zaufaj nam, zapłacimy. Mamy przejściowe trudności ale zapłacimy. Oooo nie. W pewnym momencie masz dość. Bo tobie mówią jedno, a potem słyszysz np. rozmowe telefoniczną z której wynika że nie zapłacą bo nie i ch..j. Bo ich państwo okrada.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Nie ginexa mam to o innego lekarza chodzi....
    a tak z ciekawosci to gdzie wedrujesz z tymi sprawami?

Ja mam tego samego od 4 lat dr. Skupin, na osiedlu Zwycięstwa przyjmuje, opinie są różne, ale ja jestem zadowolona, on pracuje w Klinice Św. Rodziny.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja mialam taka sytuacje...
    ja też

MartaDidi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ok, ok... skoro tak mówisz...

ale wkurwiające jest to jak te szuje potrafią się śmiać prosto w oczy, nie tylko ZUSowi, państwu, ale i Tobie- pracownikowi. Mówia: Ale my wiemy, ze musimy te składki zaplacić, zaplacimy. W końcu zapłacimy. Mija pół roku i ani jedna składka nie jest zapłacona. Mówią Ci: zostań, zaufaj nam, zapłacimy. Mamy przejściowe trudności ale zapłacimy. Oooo nie. W pewnym momencie masz dość. Bo tobie mówią jedno, a potem słyszysz np. rozmowe telefoniczną z której wynika że nie zapłacą bo nie i ch..j. Bo ich państwo okrada.

Wiem o co Ci chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:03

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dopóki jest wam dobrze to ok
    bedziecie mieli dziecko, zobaczycie jak sie sytuacja w pl rozwinie
    nooo, nie mówię nie. jestem otwarta na zmiany. życie pokaże. moze nie dojrzelismy do zmiany kraju? nie wiem. zobaczymy jak się życie ułoży. nie po to zaczynam teraz coś budować żeby to rzucić w cholerę.

Tobie życzę powodzenia- widzę cały plan jest, zabezpieczenie jest, decyzja dawno podjęta. Każdy robi tak, żeby to jemu było dobrze. życie jest sztuką podejmowania decyzji. Każdy ma inne powody do podejmowania właśnie takich a nie innych.

mamatrojki80, Heretyczka, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    No mnie też na początku przygarnęła do serca ;-)do tej pory jak o tym myślę, to mam łzy w oczach ;-)nawet teraz się wzruszyłam.... :-)
    musiałam mieć eeee zły dzień
    ale potem żałowalam i pisałam nastepnego dnia gdzie jestes....pamietasz?

MartaDidi, mamatrojki80, Mega, Bozia3, kkisia, moremi, iwcia77, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    no cos takiego :)

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    musiałam mieć eeee zły dzień
    ale potem żałowalam i pisałam nastepnego dnia gdzie jestes....pamietasz?

Pamiętam, usunęłam konto kompulsywnie, też chyba miałam gorszy dzień.

Heretyczka, BISCA, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam tego samego od 4 lat dr. Skupin, na osiedlu Zwycięstwa przyjmuje, opinie są różne, ale ja jestem zadowolona, on pracuje w Klinice Św. Rodziny.

rodzilam w sw rodzinie i chodzilam do dr Kurywczak

a o Nim slyszalam

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    no cos takiego :)
    Widzisz , jakie Ty masz dobre serduszko? :-)

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:

a o Nim slyszalam

Ja tez tam rodziłam, i to on mi robił 3 cesarskie cięcie, w sumie to jest sąsiadem moich teściów.
    Jak dla mnie jest ok, ale jak ktoś ma większe dylematy zdrowotne to nie wiem...

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia - pogodynka to Anna Maria - najbardziej ma opanowany temat wiatrów....:) (ale nie tych dupowych....;))

Poczytaj jeszcze w necie - może Twój mały ma uczulenie na laktozę? Kolki zdarzają się zwykle po ukończeniu przez dziecko kilku tygodni - więc u CIebie za wcześnie. Dzieci zwykle płaczą w ciągu dnia - bo mają niewykształcony układ pokarmowy - jedne więcej, inne mniej (niezależnie od naszej diety). Po własnych doświadczeniach i próbach stwierdzam, że trzeba żreć bardzo ciężko - żeby dziecko zareagowało na nasze jedzenie - zwykle ryczą i tak po wszystkim.
    Ale jeśli dziecko płacze zawsze zaraz po jedzeniu najbardziej intensywnie, a potem się wycisza - to może chodzi o laktozę - wtedy trzeba mu podawać odpowiednie leki, albo przejść na sztuczny pokarm. Przyglądnij się, kiedy najbardziej płacze....
    poza tym dziecko jest niespokojne jeżeli matka się denerwuje, ona poddenerwowana dziecko tez a ża nie powie to poprostu płacze

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:

a o Nim slyszalam
    przeczytałam Kurwyczak :)

Mala, mnie by nic nie powstrzymało a juz napewno nie jakis były

Mala79, Iwone, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    poza tym dziecko jest niespokojne jeżeli matka się denerwuje, ona poddenerwowana dziecko tez a ża nie powie to poprostu płacze
    A moze glodny jest po prostu. Jestes pewna, ze sie najada?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:

ja tez!

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, dostałam odpowiedź od Ani na wątku z badaniami nasienia.
    ogólnie mówiąc prolaktyna do poprawy, ewent. jeszcze TSH żeby wykluczyć problemy z tarczycą.

zasugerowała żeby zapytać doktora o możliwość zamrożenia nasienia, bo plemniki są (w domyśle: jeszcze).
    i że z 1% morfologii to nawet do procedury iui nie zakwalifikują...

to dopiero przekonało mnie że jest tak źle, że sięgamy dna. eh... no aby jak najszybciej do lekarza.

MartaDidi, mamatrojki80, Mala79, agp, kapturnica, Aasiula, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:

Pewnie dlatego, że nie masz żadnego byłego z którym masz dziecko :-) ja znam sytuację Małej z autopsji bo najstarsza córka ma innego tatę. Teraz rodziny patchworkowe są "trendy" ;-) Mała rozumiem Cię.

Mala79, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7078 7079 7080 7081 7082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ