X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Twoja poniekąd też, skoro ona ma odwagę ingerować w jego kontakty z Waszym wspólnym dzieckiem.
    Facet nie ma jaj... chyba :-)

Jest i byl zawsze zaradny, a w jej oczach jestem zagrozeniem,
    a z reszta co mnie to wszystko,nie moj cyrk nie moje malpki

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no, dostałam odpowiedź od Ani na wątku z badaniami nasienia.
    ogólnie mówiąc prolaktyna do poprawy, ewent. jeszcze TSH żeby wykluczyć problemy z tarczycą.

zasugerowała żeby zapytać doktora o możliwość zamrożenia nasienia, bo plemniki są (w domyśle: jeszcze).
    i że z 1% morfologii to nawet do procedury iui nie zakwalifikują...

to dopiero przekonało mnie że jest tak źle, że sięgamy dna. eh... no aby jak najszybciej do lekarza.
    Ojj spokojnie..Wisz z tym mrozeniem nie jest glupi pomysl jesli amcie gdzies klinike.Nie kosztuje to bardzo duzo a zabezpieczenie w razie czego bedzie..Dno to by było jakby nie bylo niczego w jądrach wiec spokojnie..Troche wiecej czasu to zajmie ale bedzie dobrze..Ja nauczona obserwacja dziewczyn ,ze nie raz nie dwa staraly sie miesiacami zaraz po1szej probie wygonilam chUopa na badania..I to musial oddac nasienie w kiblu publicznym bo badanie nie robil w klinice tylkow diagnostyce w tarnowie..A to godzine od nas..To mu utarlo troche nosa ,ze musial stresa przejsc ehhehe
    Niech tez wiedza ile nas kosztujabieganiny po lekarzach i pokazywanie piczki

mamatrojki80, ComeToMeBaby, agp, Aasiula, kkisia, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Jest i byl zawsze zaradny, a w jej oczach jestem zagrozeniem,
    a z reszta co mnie to wszystko,nie moj cyrk nie moje malpki

A ja się z moim ex dogaduje lepiej niż przed "divorcem", ale u mnie nie było jakiś traumatycznych historii, ot młodzi i niedojrzali byliśmy. On też ma nową żonę i syna z nią, oboje są "nieszkodliwi" :-)

MartaDidi, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do domu. Jestem po 2 godz spacerze z psem. Zycie samotnej wlascicelki psa jest ciezkie. Wyszlam na ogrodek a tam caly zapas papieru toaletowego - 8 rolek - w strzepach - mam prywatny, wlasny snieg. Jeszcze pare innych atrakcji tez. Musialam
    Sie napic, co zrobic.

gretka, Mala79, malgos741, Bursztyn, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Arwena, Heretyczka, MartaDidi, BISCA, ania.g, macduska, Bozia3, caffe, kkisia, Sabina, Mega, iwcia77, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Gratulacje ;-) to trzeba oblac ?! Ide se polac
    Jestes mi bratnia dusza...

BISCA lubi tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mus to mus :-)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    co tam słychać przez cały dzień bo jestem zmęczona i nie nadrobię całego dnia... pleaseeee o streszczenie ;)

kapturnica, gretka, Mala79, ComeToMeBaby, Aasiula, MartaDidi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- dokładnie tak.
    Powtórzę się, ale myślę, że dopiero teraz dotarło do niego jak ważne są badania. I że w niektórych sprawach trzeba sobie poczucie intymności schować do kieszeni. Że lekarz to nie zboczeniec tylko lekarz. (no chyba, że się akurat trafi na zboczeńca ;) hehehe)
    Jak zobaczył wyniki konsultowaliśmy je sobie razem na głos (my- hehehe wielcy znawcy), ruch to wiedziałam że powinien być postępowy żeby te plemniory miały siły dopłynąć tam gdzie trzeba i to szybko, a że widział u siebie wyniki na odwrót to powątpiewał w moją teorię- myślę że wtedy jeszcze był całkowicie pewny że u niego wszystko dobrze. Ale jak dojechaliśmy do: prawidłowe 1%, nieprawidłowe: 99% to zamilkł, nic nie skomentował. Tylko za chwile odpalił neta i sam szukał norm. A potem poprosił, żebym Was zapytała. Tak więc, zaraz go to zdopingowało do telefonu do androloga. Działamy.

mamatrojki80, kapturnica, Mala79, gretka, agp, malgos741, Aasiula, Arwena, Heretyczka, MartaDidi, BISCA, macduska, ania.g, Bozia3, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Melduje sie z lampka czerwonego :-)
    Nad robilam Was haha !

Simba, nie jestem oryginalna ale masz przeslodkich synow. Mozesz byc bardzo dumna;-)
    Ewa, powodzenia w przeprowadzce. Mowicie troche po niemiecku ?
    Mala, wspolczuje. Nie wiem co Ci poradzic... Trzymaj sie
    Pusur <3 plis dont bi sad
    Asiulaa, super. No to kegle ;-)
    Kometa, glowa do gory. Kazda z nas ma jakies " urozmaicenia" à i tak wszystkie zajdziemy. Kwestia czasu ;-)
    Kapta, chapeau! Masz super wiedze. Jestem pod wrazeniem

Reszte sciska mi pozdrawiam. Ide se polac. Jest Polar ? Bi nie ma sie z Kim napic
    Jest na stronie 7244 . Ale juz pije. W domu brak papieru toaletowego ale za to ogrod mam ladnie udekorowany.

ComeToMeBaby, malgos741, gretka, Mala79, Aasiula, Heretyczka, MartaDidi, BISCA, macduska, Bozia3, caffe, kkisia, Sabina, Mega, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba czas sie pozegnac w dniu dzisiejszym z lapkiem...
    Musze ogarnac sie troche i przestac smarac po rekawach......

Niby sie troche uspokoilam, ale to tylko tak powierzchownie,co by Maly nie widzial, ze jestem smutna

Ide sie zajac prasowaniem
    A pozniej pomimo deszczu za oknem wyjsc z psem,kuzwa uwielbiam go - on bialy i te lapy i podbrzusze upackane w blocie - rewelacja

Milego wieczoru i spokojnej nocy

Heretyczka, ComeToMeBaby, Aasiula, MartaDidi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobra jeszczem nue 35+ ale tylko napusze nawet brak plemnikow w jadrach to nie dno ;-)
    Wystarcza spermatydy ktore maja wystarczająco wyksztalcone Dna :-)
    Ale to juz level ostateczny :-)
    Come to my baby na pocieszenie dla twojego powiedz mu zr jego tylko zbada lekarz mojemu beda wyjmowac jadra z moszny i pod mikroskopem szukac plemniorow w jadrach. ;-) ale za ti pozniej jaderka będą mu lod oglądały piekegniateczki :-)
    Generalnie trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :-)
    Trzymam kciuki izycze wam wszystkim dziewczyny ovy wszystko sie ulozylo
    Kaptufnica dziekuje za pozdro :-) wzajemnie :-)

kapturnica, Aasiula, gretka, ComeToMeBaby, kicia 123, macduska, ania.g, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Miszczyni" swiata ever!- zwroccie uwage na testy....:)

https://ovufriend.pl/wykres,b4a6b34dd362f730dd6334fa87a9218a.html

malgos741, gretka, MartaDidi, SolarPolar, macduska, kkisia, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Wrocilam do domu. Jestem po 2 godz spacerze z psem. Zycie samotnej wlascicelki psa jest ciezkie. Wyszlam na ogrodek a tam caly zapas papieru toaletowego - 8 rolek - w strzepach - mam prywatny, wlasny snieg. Jeszcze pare innych atrakcji tez. Musialam
    Sie napic, co zrobic.
    Misiek, te spacery wyjda Ci na zdrowie :)
    Przylaczam sie do degustacji, spozywam wlasnie czerwone wytrawne i niekoniecznie robie to dla endometrium :)

kapturnica, MartaDidi, BISCA, SolarPolar, macduska, kkisia, Aasiula, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

No co??moze myslala ze jak owulacyjny ciąże wykrywa to ciążowy wykryje owulacje? XD

Bursztyn, malgos741, MartaDidi, macduska, kkisia, Aasiula, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam dziewczynki :)
    co tam słychać przez cały dzień bo jestem zmęczona i nie nadrobię całego dnia... pleaseeee o streszczenie ;)
    małgoś- do piet nie sięgam tym co tu streszczenia pisza, ale napisze co pamiętam, bo ja mam dzisiaj budyń, więc na bank cos pominę...

-już od rana (znaczy nocy) rozbawił nas świetny monolog Solara, który narzekał, że nikogo nie ma na forum o 4tej rano.
    -potem namawiałyśmy Iwcię na wyrzucenie Alojza przez balkon, ewentualnie wydarcie na niego ryja za to, ze patrzy tej urobionej po pachy kobiecie na ręce przy opiece nad małym, samemu jednak nie pomagając jej (chyba) w niczym. dodatkowo dorobił się tu chyba miana Wszystkowiedzący Wkurwiający
    - rozpętała się dyskusja o wyższości zycia w innych państwach nad życiem w Polsce, na co Heretyczka oświadczyła, że już w lutym emigruje do Dojczlandu i mówi całkiem poważnie
    - Asiula była u gina, który przekazał wieści o treści jest dobrze, czekamy
    - Mała nie dostała kredytu hipotecznego i rozmyśla nad sensem systemów bankowych
    - mamy nowa koleżankę agp, która dziś przeżyła lekki wstrząs po tym jak po obwieszczeniu że jej tempka spada i chyba @ za rogiem została postawiona do pionu z nakazem rozmów nie tylko o sobie, ale też zainteresowania się nami- może coś z dziewczyny jeszcze będzie bo wyraziła skruchę i już wiemy że ma córkę Natkę (?) i chodzą na karate,
    - no a u mnie ch..jowe wyniki badania nasienia i konsultacje z dziewczynami, głównie Kaptą oraz na wątku o badaniach nasienia, załamany nieco chłop, który jednak nie chce dać po sobie poznać i ogólnie nastrój do dupy. ma już umówioną wizyte u androloga, także zobaczymy.

Tylko jakoś dzisiaj nic nie czytałam o żadnym testowaniu- ktoś coś? :)

kapturnica, gretka, malgos741, SolarPolar, BISCA, Iwone, macduska, ania.g, kkisia, paszczakin, Aasiula, Sabina, Bozia3, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Jest na stronie 7244 . Ale juz pije. W domu brak papieru toaletowego ale za to ogrod mam ladnie udekorowany.
    Ale papierem toaletowym masz udekorowany? No bo go w domu zabraklo, rozumiem...

iwcia77 lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ale papierem toaletowym masz udekorowany? No bo go w domu zabraklo, rozumiem...
    Tak, wiem, papierem, doczytalam...**:-)

Mega, Simba lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    małgoś- do piet nie sięgam tym co tu streszczenia pisza, ale napisze co pamiętam, bo ja mam dzisiaj budyń, więc na bank cos pominę...

-już od rana (znaczy nocy) rozbawił nas świetny monolog Solara, który narzekał, że nikogo nie ma na forum o 4tej rano.
    -potem namawiałyśmy Iwcię na wyrzucenie Alojza przez balkon, ewentualnie wydarcie na niego ryja za to, ze patrzy tej urobionej po pachy kobiecie na ręce przy opiece nad małym, samemu jednak nie pomagając jej (chyba) w niczym. dodatkowo dorobił się tu chyba miana Wszystkowiedzący Wkurwiający
    - rozpętała się dyskusja o wyższości zycia w innych państwach nad życiem w Polsce, na co Heretyczka oświadczyła, że już w lutym emigruje do Dojczlandu i mówi całkiem poważnie
    - Asiula była u gina, który przekazał wieści o treści jest dobrze, czekamy
    - Mała nie dostała kredytu hipotecznego i rozmyśla nad sensem systemów bankowych
    - mamy nowa koleżankę agp, która dziś przeżyła lekki wstrząs po tym jak po obwieszczeniu że jej tempka spada i chyba @ za rogiem została postawiona do pionu z nakazem rozmów nie tylko o sobie, ale też zainteresowania się nami- może coś z dziewczyny jeszcze będzie bo wyraziła skruchę i już wiemy że ma córkę Natkę (?) i chodzą na karate,
    - no a u mnie ch..jowe wyniki badania nasienia i konsultacje z dziewczynami, głównie Kaptą oraz na wątku o badaniach nasienia, załamany nieco chłop, który jednak nie chce dać po sobie poznać i ogólnie nastrój do dupy. ma już umówioną wizyte u androloga, także zobaczymy.

Tylko jakoś dzisiaj nic nie czytałam o żadnym testowaniu- ktoś coś? :)

Kochana dziękuję ... niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi <3

będziecie suplementować się?

MartaDidi, ComeToMeBaby, ania.g, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hmm chyba czas sie pozegnac w dniu dzisiejszym z lapkiem...
    Musze ogarnac sie troche i przestac smarac po rekawach......

Niby sie troche uspokoilam, ale to tylko tak powierzchownie,co by Maly nie widzial, ze jestem smutna

Ide sie zajac prasowaniem
    A pozniej pomimo deszczu za oknem wyjsc z psem,kuzwa uwielbiam go - on bialy i te lapy i podbrzusze upackane w blocie - rewelacja

Milego wieczoru i spokojnej nocy

Eh, napij sie ;-)

MartaDidi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

he he he :)
    a kto bogatemu zabroni?

kicia 123, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7080 7081 7082 7083 7084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ