X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś w robocie od 7.30 do 17.30. Dotarłam do domu, najadłam się, dopilnowałam wieczornego obrządku - czyli mycie wszystkich dzieci i padam na ryło. Z córką widziałam się tylko tyle, że pomogłam się jej umyć i trochę z nią poleżałam nim zasnęła. A szkoda... Do dupy z tym naszym kieratem, nie ma kiedy żyć :(

Idę nadrabiać ;)

macduska, gretka, malgos741, malgos741, Aasiula, kkisia, Mega, iwcia77, kapturnica, Mango, BISCA, ania.g, Parka, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ?
    no czy tez umyłas?

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    no czy tez umyłas?

po co, u gina już byłam ;-)

Sabina, Aasiula, Bozia3, kkisia, Mega, moremi, iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    po co, u gina już byłam ;-)
    aaaaaaa
    no tak :)
    a przed ruchankiem?

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    aaaaaaa
    no tak :)
    a przed ruchankiem?

a faktycznie, to umyję ;-)
    dobrze, że mi przypomniałaś

Sabina, Heretyczka, Bozia3, kkisia, Mega, moremi, iwcia77, BISCA, ComeToMeBaby, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mango- Kometka napisała sprawozdanie całkiem niezłe :-) kilka stron wcześniej,
    poszukaj sobie ;-)
    Dzięki :) Zaraz szukam <3

macduska lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, życzę Ci powodzenia w Twoich planach :-)
    i mój Ruchacz Cię pozdrawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 22:39

mamatrojki80, Sabina, Heretyczka, kkisia, Mega, Bursztyn, iwcia77, BISCA, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033549,title,Najczestsze-przyczyny-nieplodnosci,wid,17208103,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6143cf

Nasz ekspert tutaj również się udziela :-)

• gretka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    http://dzieci.pl/kat,1033549,title,Najczestsze-przyczyny-nieplodnosci,wid,17208103,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6143cf

Nasz ekspert tutaj również się udziela :-)
    i tu cos dla Bursztyna:

"Przyjmuje się, że dolną granicą wagi, umożliwiającą poczęcie dziecka, są dla kobiety 44 kg. Poniżej tej masy, zasadniczo ciąża nie jest możliwa, choć oczywiście zdarzają się od tej reguły wyjątki…"

edit. to inny tu Mariusz, u nas Krzysztof...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 22:50

Sabina, macduska, kkisia, moremi, Bursztyn, iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    U mńie tez śniegu pełno, Młoda chora wiec nie musze sie nim stresować ;) ale w czwartek chce isc do szkoły, bo po południu maja dyskotekę i chyba trochę głupio by było, jakby nie chodziła na lekcje, a na dyskotekę poszła ;) a od poniedziałku ferie!
    A jutro zebranie w szkole...
    O kurde jak Ty masz zebranie to muszę się dzieci zapytać które kiedy mają bo ostatnio wcten sam dzień miałyśmy ;)

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ewa, życzę Ci powodzenia w Twoich planach :-)
    i mój Ruchacz Cię pozdrawia.
    dziękuje Wam
    bardzo mi miło :)

macduska, Bozia3, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Pije kawkę i czekam na kuriera, dostałam smsa ze do 10:30 bedzie moj Inofem :) zaś sie bede musiała szarpać z teściowa: a co tam przyszło??? Wrrrr.....
    Zamów sobie wibrator którymś razem i jak będzie się wypytywać co to, to powiedz jej żeby zajrzała jak jest taka ciekawa. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    O kurde jak Ty masz zebranie to muszę się dzieci zapytać które kiedy mają bo ostatnio wcten sam dzień miałyśmy ;)
    Dorka, Ty na porodówke jedziesz zara :)
    własnie popatrzyłam na twój podpis i jestem w szoku jak ten czas zapierdala

Mega, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Przyszło mi do głowi zeby zamówić wibrator ;)
    Ty czytasz w moich myślach? :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mega- ja bym nie wytrzymała. Serio. Ja mam bardzo rozwinięte poczucie własności i prywatności. U nas w domu rodzinnym szanuje się tajemnicę korespondencji i tego samego wymagam u siebie w domu. Jak odbieram pocztę ze skrzynki i jest list do m to czeka na niego aż wróci z pracy. Jak do mnie- tak samo. Nie możesz jej wprost powiedzieć, że to DO CIEBIE?
    Jak jej żal tyłek ściska to też niech sobie coś zamówi, to będzie se paczki otwierać. No ja pierdzielę, zbulwersowałam się.
    No to nie znasz mojej teściowej, ona na poczcie pracuje i nie pyta czy może, ona od razu czyta, zagląda A do domu już otwarte dowoziła. Jak Jeszcze mieszkaliśmy wszyscy razem tzn my, teście i szwagierka z rodziną, to nikt do domu nie dostał listu czy paczki nie otwartej, a ona się tlumaczyła, że ona musiała zajrzeć bo była ciekawa co jest w środku.

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Miskę se uszykuj 2smiech.gif
    Ja bym zaproponowała wiadro bo miska to może być za mało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Robie przerwy na odbijanie. Lozeczko podwyzszone - lekarz powiedzial ze badania pokazaly ze to lozeczko nic nie daje - ze zeby byl jakikolwiek efekt musialby byc kat 45 stopni. Niewykonalne.
    Tak, to łozeczko 45 stopni bez sensu, bo nawet gdybys tak ustawiła to dziecko zjeżdża. Dlatego napisałam że głownie to odbijanie.
    A jak układasz do odbijania, na swoim ramieniu dziecko pod paszki z rączkami do góry? Jak uniesie rączki to lepiej się odbija, bo przepona wtedy wywyołuje podciśnienie i wspomaga odbijanie.
    Jeszcze są zagęszczacze do pokarmu tzn one gęstnieja w żoładku dziecka Bebilon Nutriton od jest od pierwszych dni życia dziecka. Tylko trzeba pamiętać, ze od razu trzeba dziecko nakarmic,bo gestnieje szybko

Iwone, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oooo, siostro moja, mam to samo :) dzisiaj do mnie mówi: słyszałaś jak Młoda w nocy kaszlala? Mowię ze nie ( pewnie nie bardzo bo po 1 bym usłyszała, a po 2 jakby ja mocno męczyło to przyszłaby do mnie po pomoc ;) ) a teściowa do mnie - nie dałaś jej na noc pewnie leków, mowię akurat dałam, a ona to pewnie rano nie dałaś! Popatrzyłam na nią z politowaniem i nic nie stwierdziłam na te mądrość życiowa ;) pamiętajcie wiec drogie mamy - jak dziecko w nocy kaszle, to pewnie nie daliście mu rano lekarstwa (akurat dałam, bo co jak co, ale o lekach dla własnego dziecka PAMIETAM! BO TO KURWA MOJE DZIECKO JEST!) no ;)
    TAK a w nocy kaszlało bo wiedziało że z rana leków nie dostanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mega ja w miarę możliwości zamawiałabym z odbiorem w paczkomatach inpost, albo poprosiłabym koleżankę czy sąsiadkę że na jej adres będą przychodzić przesyłki i koniecznie żeby teściowa o tym wiedziała :D
    Tak robiłam jak mieszkaliśmy z teściową, wszystko co zamawiałam szło na adres mojej mamy.

Iwone, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Podobno Alojz wszystko wie lepiej. Szkoda że nie wie, że kobieta po porodzie potrzebuje wsparcia, opieki i przede wszystkim odpoczynku :(
    U mnie coś już podpowiada chrześnica M, przyszła chrzestna Heni, że przychodzi do nas na tydzień pocieszać, my mówimy że jak ma kaprysa to niech i miesiąc mieszka, a jej chodzi o to że chce mi pomóc te pierwsze dni po porodzie abym jakoś doszła do siebie. Ma 18 lat i takie rozumowanie, woli pomóc niż z rówieśnikami się pobawić na imprezkach

Iwone, Mega, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

‹‹ 7085 7086 7087 7088 7089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ