35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:pewnie Pyranthelum albo Vermox
Pare grosz kosztuje Jak mlody byl duzo mlodszy to 2razy w roku dostawal leki a my przy nim przy okazji tez..W koncu dzieci sa najb narazone na wszelkiego rodzaju robale jak sie bawia czym popadnie...Bursztyn, Aasiula lubią tę wiadomość
-
no to zbadaj mocz
mój popuszczał po spacerze w domu na usg nic nie wyszło a z sików wyszła infekcja bakteryjna
3 tyg antybiotykAasiula wrote:Nie , nie jest wysterylizowana;) nie badaliśmy moczu ani krwi
Takie ogólne badanie byłoMega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:Straszycie bardzo tymi wizjami chuopa po porodzie.. Moj jest wszechstronnie przetestowany przez 12 lat razem- myslicie, ze tez mu moze odwalic po porodzie? Bo troche sie zaczelam obawiac..
Na razie statystyki mamy dobre- 7 miesiecy ciazy i tylko 1 awantura, za ktora koniec koncow przeprosil, mimo, ze sporo bylo w niej mojej winy. przeprosil, bo dopiero po fakcie przemyslal jak hormony bija na glowe w ciazy- nie wzial tego pod uwage..
Dzisiaj rano, a raczej w nocy jak ruszylam robic sniadanie znalazlam je gotowe w lodowce z mila wiadomoscia od niego, musial je w nocy zrobic, bo wiedzial, ze musze dzis wczesnie wstac..
A i postuluje o nienadawanie "Alojzowi" pejoratywnego znaczenia.. Albo niech iwcia zmieni mu nicka, chociaz to bedzie ciezko, bosmy przyzwyczajone.. Ja mam caly czas nadzieje, ze sobie poradza szybko z ta sytuacja, a imie juz zaczyna byc synonimem chuja nie meza/ojca... oglosmy lepiej konkurs na nowe..
Jak ja się nad tym zastanawiam, to mój M zawsze był taki, ale jak nie było dziecka, to jakoś dawałam radę i mu uchodziło na sucho. Teraz jak jest więcej obowiązków to czasami po prostu nie daję rady. W nocy śpię czujnie jak ważka i słyszę każde chrumknięcie Wojtka, cały dzień opieka nad dzieckiem, w międzyczasie pranie, zakupy gotowanie, a mój M same wymagania ma i jeszcze mi mówi, że powinnam zmienić myślenie a nie dostrzegać tylko negatywy całej sytuacji. Jak się zamienimy rolami to będę widzieć same pozytywy.Mega, ania.g, ComeToMeBaby, Bozia3, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:mały miał rano 39,5
dostał czopki i dalej antybiotyk
antybiotyk powinien pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:43
Heretyczka, gretka, mamatrojki80, kkisia, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-
o masz
nie znam się na dzieciach ale mam nadzieję, że sobie poradzicieHeretyczka wrote:mały miał rano 39,5
dostał czopki i dalej antybiotykHeretyczka, mamatrojki80, kkisia, Mega, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:tsh nie ejst zalezne od dnia cyklu...to hormon tarczycy a nie plciowy...lubi sie wahac Oprocz tsh wazne jest ft3 i ft4 czy meisci sie w okolicach 50% Bo czasem nawet lekko podniesione tsh nie swiadczy o tym ,ze cos zaczyna sie dziac poki ft3 i ft4 jestladne
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
tu mozna łatwo obliczyc -
Reni wrote:matko .... przypomniały mi się moje początki na forum to było gdzieś między stroną 350-400
i jak mnie Bozia goniła na badania
i też myślałam, że szybko pójdzie..a jak zaczęłam monitoringi, clo to już myślałam, że na pewno na stówe
wybił mi 27 cs i nadal chujnia z patatajnią
Reni, nie czuj sie zmuszona do odpowiedzi. Ty bylas juz kiedykolwiek w ciazy ?
-
Aasiula wrote:Nie , nie jest wysterylizowana;) nie badaliśmy moczu ani krwi
Takie ogólne badanie było
I to jak najszybszej. Ale ani jednego, ani drugiego nie stwierdzi się bez podstawowych badań, a za takie uważam morfologię i badanie moczu plus usg.
Pies nie sika złośliwie. Wynika to najczęściej z problemów zdrowotnych.Bursztyn, Reni, mamatrojki80, paszczakin, kkisia, gosia7122, gosia7122, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kicia 123 wrote:a co jeżeli FT 4 to 71,4% a FT 3 42,97% bo takie były u mnie a idę na badania w poniedziałek i będę wiedzieć co się zmieniło i czy w 9 dniu po owulacji mogę zrobić progesteron i prolaktynę czy nie ma sensu
-
kicia 123 wrote:a co jeżeli FT 4 to 71,4% a FT 3 42,97% bo takie były u mnie a idę na badania w poniedziałek i będę wiedzieć co się zmieniło i czy w 9 dniu po owulacji mogę zrobić progesteron i prolaktynę czy nie ma sensu
No ja zawsze robilam 7,8 po owulacji ale jak nie masz mozl zrobic wczesniej to i 9tego mysle ,ze mozesz zrobic..A prolaktyne tez z progesteronem dziewcyzny robily w 2fazie cyklu..Ja robilam w 3,4dniu ale mi tak pasowalokicia 123 lubi tę wiadomość
-
Cholera, lekarz do ktorego chcialam sie dostac, przyjmuje kiedy bede w Hiszpanii i wtedy, kiedy bedzie druga polowa mojego cyklu.
FT4 33.33% [ wynik 0.96, norma (0.7 - 1.48)]
FT3 61.00% [ wynik 2.93, norma (1.71 - 3.71)]
Mialo byc ok 50 %? czyli 33% to nie jest dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:03
Zofia8