35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:tsh nie ejst zalezne od dnia cyklu...to hormon tarczycy a nie plciowy...lubi sie wahac Oprocz tsh wazne jest ft3 i ft4 czy meisci sie w okolicach 50% Bo czasem nawet lekko podniesione tsh nie swiadczy o tym ,ze cos zaczyna sie dziac poki ft3 i ft4 jestladne
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
tu mozna łatwo obliczyc
w 4 dc robilam:
TSH-3.64 μlU/ml (0,35 — 4,94)
FT4-0.96 ng/dl (0,70 — 1,48)
FT3-2.93 pg/ml (1,71 — 3,71)
czy ft4 i ft3 sa ok?
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:martwię się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:22
Reni, moremi, kkisia, gosia7122, gretka, Bozia3, Mega, mysza1975, BISCA, ania.g, macduska, Simba lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:w 4 dc robilam:
TSH-3.64 μlU/ml (0,35 — 4,94)
FT4-0.96 ng/dl (0,70 — 1,48)
FT3-2.93 pg/ml (1,71 — 3,71)
czy ft4 i ft3 sa ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:20
-
kapturnica wrote:Chyba dostala ciegi za brak leczenia medycznego i za chlopa ktory sam nie bardzo wieco chce...
Rozbawilysice mnie. Zofia to ta, ktora stanela przed plutonem egzekucyjnym i przezyla:-)
moremi, Reni, kkisia, Aasiula, gosia7122, Bozia3, Mega, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
będzie walczył z Krzyżakami??Bursztyn wrote:nie ma czym, Andzej jedzie na krucjate, bedzie niemcow nawracal i niezle i przechrzci
moremi, Bursztyn, kkisia, Aasiula, gosia7122, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
a jak ktoś ją podsiądzie na forum
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c4bdf2248b.jpg
Bursztyn wrote:no, z pajakamiBursztyn, kkisia, moremi, SolarPolar, gosia7122, Mega, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:jeslinie chcesz tabletek, to idz do Bonifratrow - chyba macie w W-wie? oni prowadza apteki, i maja ziolwe preparaty na robactowo, podobnie w sklepach Benedyktynskich.
Moze w normalnych aptekach tez sa, nie wiem. Warto sie odrobaczyc posiadajac zwierza w domu, przynajmniej 2 razy do roku.
Dwa razy do roku odrobaczam cała rodzineBursztyn, mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A bedziesz w Pl robic te badania i monitoring??
No te co juz robilas..Powtorz sobie fsh , lh i estradiol.Mozesz rowniez prolaktyne zwykla i po obciazeniu zrobic..U mnie ta po obciazeniu byla za duzo przekroczona norme a zwykla byla idealna..
A monitoring..Nie wiem jak masz cykle...Ja przy cyklach 30-32 dni zaczynalam od przyjscia w okolicy 10,12 dzien cyklu 1szy raz by zobaczyc co i jak rosnie..Potem szlam najczesciej juz po domniemanej owulacji...
Nie wiem czy dopytywalysmy ale czy chUop robil badanie nasienia??Bo co z etgo ,ze ty bedziesz kliniki , badania i monitoringi uskuteczniac jak jesli nie badaliscie moze sie okazac arsenal lipny...
Pomiedzy 2-4 dc bede w Hiszpanii- i tam postaram sie zrobic te badania(stane na glowie). Po powrocie planuje pojsc do ginekologa endokrynologa. Juz znalazlam jednego i bede sie chciala umowic, ale wlasnie nie wiem na kiedy. Z Hiszpanii wracam 12.02. w nocy. Cykle od 27 do 31 dni. Owulacja ok.16 dc. Kapto, w jakich dnia ltego byloby najlepiej Twoim zadniem?
Zofia8
-
Bursztyn wrote:nie chce misie powtarzac, wiec kopiuje to co napisalam na innym watku:
"ja tez mieszkam w UK i nie uwazam zeby procedura byla skomplikowana, idziesz do GP, mowisz ze staraxiw sie 2 lata bezskutecznie, wypisuje Ci odrazu skierowanie do kliniki, przychodzi do Ciebie list z zaproszeniem i idziesz, i tyle. Tak bylo u mnie i z tego co wiem u innych osob tez."
Ja wiem, ze to nie jest skomplikowane, tylko podobno dlugo sie czeka. Jak to bylo z Toba?
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Pomiedzy 2-4 dc bede w Hiszpanii- i tam postaram sie zrobic te badania(stane na glowie). Po powrocie planuje pojsc do ginekologa endokrynologa. Juz znalazlam jednego i bede sie chciala umowic, ale wlasnie nie wiem na kiedy. Z Hiszpanii wracam 12.02. w nocy. Cykle od 27 do 31 dni. Owulacja ok.16 dc. Kapto, w jakich dnia ltego byloby najlepiej Twoim zadniem?
-
kapturnica wrote:Ja kupowalam takie tabletki na recepte od lekarza pierwszego kontaktu Ale zabij nie pamietam co to za nazwa..
Ja i chłop tablety
Młody syrop
I pies swoje tabletyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:32
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:nie przejmuj się....tu Ci zadadzą jeszcze kilka pojechanych pytań...
nie pomoże to zaciążyć...ale za to może być wesoło...
BTW nie daj się wkręcić z odpowiedzią na pytanie o lody...
O Matko, no to nieźle tu sie dziejeWesoło jest to fakt i to nawet bardzo, aż chce się wracac i ciagle czytać
Dobrze, że żaden kapo nade mną nie stoi, bo mogę raz za jakiś czas luknąć co się tu wyprawia
, bo nadążyć za Wami cięzko... nie wiem czy czytając na non stopie cały miesiąc zdążyłabym to ogarnąć
gosia7122, gretka, Mega, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość