35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:tsh nie ejst zalezne od dnia cyklu...to hormon tarczycy a nie plciowy...lubi sie wahac Oprocz tsh wazne jest ft3 i ft4 czy meisci sie w okolicach 50% Bo czasem nawet lekko podniesione tsh nie swiadczy o tym ,ze cos zaczyna sie dziac poki ft3 i ft4 jestladne
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
tu mozna łatwo obliczyc
w 4 dc robilam:
TSH-3.64 μlU/ml (0,35 — 4,94)
FT4-0.96 ng/dl (0,70 — 1,48)
FT3-2.93 pg/ml (1,71 — 3,71)
czy ft4 i ft3 sa ok?
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nie ma czym, Andzej jedzie na krucjate, bedzie niemcow nawracal i niezle ich przechrzciReni wrote:martwię się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:22
Reni, moremi, kkisia, gosia7122, gretka, Bozia3, Mega, mysza1975, BISCA, ania.g, macduska, Simba lubią tę wiadomość
-
podalam ci linka do kalkulatora tarczycy..Mysle ,ze umiesz wpisac tam swoje dane A on ci obliczyZofia8 wrote:w 4 dc robilam:
TSH-3.64 μlU/ml (0,35 — 4,94)
FT4-0.96 ng/dl (0,70 — 1,48)
FT3-2.93 pg/ml (1,71 — 3,71)
czy ft4 i ft3 sa ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:20

-
kapturnica wrote:Chyba dostala ciegi za brak leczenia medycznego i za chlopa ktory sam nie bardzo wieco chce...
Rozbawilysice mnie. Zofia to ta, ktora stanela przed plutonem egzekucyjnym i przezyla:-)
moremi, Reni, kkisia, Aasiula, gosia7122, Bozia3, Mega, BISCA, ComeToMeBaby, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
będzie walczył z Krzyżakami??
Bursztyn wrote:nie ma czym, Andzej jedzie na krucjate, bedzie niemcow nawracal i niezle i przechrzci
moremi, Bursztyn, kkisia, Aasiula, gosia7122, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
a jak ktoś ją podsiądzie na forum
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c4bdf2248b.jpg
Bursztyn wrote:no, z pajakami
Bursztyn, kkisia, moremi, SolarPolar, gosia7122, Mega, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Oooo wlasnie ja tak robięBursztyn wrote:jeslinie chcesz tabletek, to idz do Bonifratrow - chyba macie w W-wie? oni prowadza apteki, i maja ziolwe preparaty na robactowo, podobnie w sklepach Benedyktynskich.
Moze w normalnych aptekach tez sa, nie wiem. Warto sie odrobaczyc posiadajac zwierza w domu, przynajmniej 2 razy do roku.
Dwa razy do roku odrobaczam cała rodzine
Bursztyn, mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A bedziesz w Pl robic te badania i monitoring??
No te co juz robilas..Powtorz sobie fsh , lh i estradiol.Mozesz rowniez prolaktyne zwykla i po obciazeniu zrobic..U mnie ta po obciazeniu byla za duzo przekroczona norme a zwykla byla idealna..
A monitoring..Nie wiem jak masz cykle...Ja przy cyklach 30-32 dni zaczynalam od przyjscia w okolicy 10,12 dzien cyklu 1szy raz by zobaczyc co i jak rosnie..Potem szlam najczesciej juz po domniemanej owulacji...
Nie wiem czy dopytywalysmy ale czy chUop robil badanie nasienia??Bo co z etgo ,ze ty bedziesz kliniki , badania i monitoringi uskuteczniac jak jesli nie badaliscie moze sie okazac arsenal lipny...
Pomiedzy 2-4 dc bede w Hiszpanii- i tam postaram sie zrobic te badania(stane na glowie). Po powrocie planuje pojsc do ginekologa endokrynologa. Juz znalazlam jednego i bede sie chciala umowic, ale wlasnie nie wiem na kiedy. Z Hiszpanii wracam 12.02. w nocy. Cykle od 27 do 31 dni. Owulacja ok.16 dc. Kapto, w jakich dnia ltego byloby najlepiej Twoim zadniem?
Zofia8
-
Bursztyn wrote:nie chce misie powtarzac, wiec kopiuje to co napisalam na innym watku:
"ja tez mieszkam w UK i nie uwazam zeby procedura byla skomplikowana, idziesz do GP, mowisz ze staraxiw sie 2 lata bezskutecznie, wypisuje Ci odrazu skierowanie do kliniki, przychodzi do Ciebie list z zaproszeniem i idziesz, i tyle. Tak bylo u mnie i z tego co wiem u innych osob tez."
Ja wiem, ze to nie jest skomplikowane, tylko podobno dlugo sie czeka. Jak to bylo z Toba?
Zofia8
-
No to idz za 1szym razem kolo10tego dnia A potem wzaleznosci od wielkosci pecherzyka/pecherzykow lekarz wyznaczy ci kolejna wizyteZofia8 wrote:Pomiedzy 2-4 dc bede w Hiszpanii- i tam postaram sie zrobic te badania(stane na glowie). Po powrocie planuje pojsc do ginekologa endokrynologa. Juz znalazlam jednego i bede sie chciala umowic, ale wlasnie nie wiem na kiedy. Z Hiszpanii wracam 12.02. w nocy. Cykle od 27 do 31 dni. Owulacja ok.16 dc. Kapto, w jakich dnia ltego byloby najlepiej Twoim zadniem?

-
Zentel ? Bo ja to wlasnie dajekapturnica wrote:Ja kupowalam takie tabletki na recepte od lekarza pierwszego kontaktu Ale zabij nie pamietam co to za nazwa..
Ja i chłop tablety
Młody syrop
I pies swoje tablety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:32
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:nie przejmuj się....tu Ci zadadzą jeszcze kilka pojechanych pytań...
nie pomoże to zaciążyć...ale za to może być wesoło...
BTW nie daj się wkręcić z odpowiedzią na pytanie o lody...
O Matko, no to nieźle tu sie dzieje
Wesoło jest to fakt i to nawet bardzo, aż chce się wracac i ciagle czytać
Dobrze, że żaden kapo nade mną nie stoi, bo mogę raz za jakiś czas luknąć co się tu wyprawia
, bo nadążyć za Wami cięzko... nie wiem czy czytając na non stopie cały miesiąc zdążyłabym to ogarnąć 
gosia7122, gretka, Mega, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość

wezz zasuwaj na rpzeglad bo zabulisz jakby cie zlapali hehehe