X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Peppa właśnie, bo my tu pierdu pierdu a nie powiedziałaś nam o drugiej wizycie albo nie przeczytałam ze zrozumieniem

byłaś?
    Nie żartuj, tobie tez sie to zdarza? ;)
    Dziewczynki taka wojna o jedno pytanie? Wstyd! ;) a ja mam drugie... :P o Accard - te które stosowały, stosują, jak to bierzecie - ma to jakieś znaczenie czy sie przerze konkretnie od jakiegoś dnia cyklu do jakiegoś jak np wiesiołek? Tylko bez kłótni bardzo prosze ;)

gretka, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj lecicie z tym koksem, a ja tu pranie, tu prasowanie, tu obiad i nie daje rady was dogonić ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem co miesiąc przecież ;-)
    BISCA wrote:
    Reni, nie czuj sie zmuszona do odpowiedzi. Ty bylas juz kiedykolwiek w ciazy ?

BISCA, moremi, kkisia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Cholera, lekarz do ktorego chcialam sie dostac, przyjmuje kiedy bede w Hiszpanii i wtedy, kiedy bedzie druga polowa mojego cyklu.

FT4 33.33% [ wynik 0.96, norma (0.7 - 1.48)]

FT3 61.00% [ wynik 2.93, norma (1.71 - 3.71)]

Mialo byc ok 50 %? czyli 33% to nie jest dobrze...
    Nie jest tez najgorzej ale widac ,ze tarczyca dazy w strone niedoczynnosci..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wg tego co mowi moj endo ft4 jest najwazniejsze..Wyniki sa dobre..Powiedzialabym ,ze nawet lepiej niz dobre..
    No ja zawsze robilam 7,8 po owulacji ale jak nie masz mozl zrobic wczesniej to i 9tego mysle ,ze mozesz zrobic..A prolaktyne tez z progesteronem dziewcyzny robily w 2fazie cyklu..Ja robilam w 3,4dniu ale mi tak pasowalo
    bo przy tych wynkach
    tsh wynosiło 2,570 uU/ml norma 0,27-4,2 i robiłam też
    przeciwciała anty - TG 25,63U/ml Norma (<115)
    przeciwciała anty - TPO 11,9 U/ml Norma (<34)

I endo robił mi usg tarczycy w Akademii Medycznej W Gdańsku i powiedział ze jest super i nie widzi podstaw do podania Leków a mój gin dał tylko Jod I kazał zrobić powtórkę za trzy miesiace

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    bo przy tych wynkach
    tsh wynosiło 2,570 uU/ml norma 0,27-4,2 i robiłam też
    przeciwciała anty - TG 25,63U/ml Norma (<115)
    przeciwciała anty - TPO 11,9 U/ml Norma (<34)

I endo robił mi usg tarczycy w Akademii Medycznej W Gdańsku i powiedział ze jest super i nie widzi podstaw do podania Leków a mój gin dał tylko Jod I kazał zrobić powtórkę za trzy miesiace
    no przeciwciala supernie masz hashimoto..A jod w takim przypadku jak najbardziej mozna podawac Jod wpl na polepszenie pracy tarczycy.

kicia 123 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Prolactin stimulation test using metoclopramide
    lub po rostu Metoclopramide stimulation test.

Dzieki. A pomogli Ci? Przepraszam ale niestety nie znam Twojej historii.

Zofia8
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki. A pomogli Ci? Przepraszam ale niestety nie znam Twojej historii.
    powiedzieli zebym sie zastanowila nad ivf, wiec nadal sie zastanawiam...

Mega, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkręcam sobie cuda mój M który nazywa siebie inwalidą, ciągle mówi ze na zapas się martwię i wymyślam ale cóż taka jestem generalnie chyba kobiet takie są bardziej przejmujące

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem umowiona do ginekologa uwaga, uwaga- w piatek 13.02.:-)

moremi, Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, macduska, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Rozumiem. A dostalas skierowanie na wszystkie potrzebne badania, czy niektore robilas we wlasnym zakresie?

Zofia8
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio sie zastanawialam co sie stalo z sjoanka - ta od wypiekow , z Wloch? Tez sie przestala odzywac.

Reni, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Rozumiem. A dostalas skierowanie na wszystkie potrzebne badania, czy niektore robilas we wlasnym zakresie?
    zrobili mi badania hormonow, wszystkie dobre, potem mialam HSG, rury drozne, mezowi zrobili 2 badania nasienia, po pierwszym wyszlo ze ma 3% prawidlowych plemnikow, a norma zaczyna sie chyba od 4 lub 5 %, drugie badanie nie wiem jak wyszlo, bo jeszcze nie odebralismy od zeszlego roku. Za zadne badania nie placilam, natomiast jesli zdecyduje sie to za ivf juz tak bo przekroczony zostal magiczny wiek 40. Kiedy konczy sie 42 ivf tylko z jajeczkami dawczyni, bo uznaja kobite za staroc.

megan8 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zrobili mi badania hormonow, wszystkie dobre, potem mialam HSG, rury drozne, mezowi zrobili 2 badania nasienia, po pierwszym wyszlo ze ma 3% prawidlowych plemnikow, a norma zaczyna sie chyba od 4 lub 5 %, drugie badanie nie wiem jak wyszlo, bo jeszcze nie odebralismy od zeszlego roku. Za zadne badania nie placilam, natomiast jesli zdecyduje sie to za ivf juz tak bo przekroczony zostal magiczny wiek 40. Kiedy konczy sie 42 ivf tylko z jajeczkami dawczyni, bo uznaja kobite za staroc.
    gdzie tak jest z ta dawczynią? w uk?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    gdzie tak jest z ta dawczynią? w uk?
    tak

477706bb5ioid7xx.jpg
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez proponowala ivf z jajkami dawczyni wiec zupelnie mi to nie odpowiada.

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ale nad czym sie zastanawiac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mi tez proponowala ivf z jajkami dawczyni wiec zupelnie mi to nie odpowiada.
    czytałam że dawczyni wtedy kiedy nie ma sie odpowiedniej ilosci własnych jajek

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zentel jest na recepte? Ile sie dAje - zalezy od wagi? Jaki syrop dla dzieck?
    Tak jest na recepte ,nam dawala ilosc od wagi a mlody taki proszek do rozrobienia .Latwiej maluchom sie go polyka ,bo tabletki sa okropne ;/

SolarPolar lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To oznacza, że jednak nie jest zdrowa. Może to być infekcja układu moczowego, a w gorszym przypadku - ropomacicze. O ile pierwsze jest w miarę łatwe do wyleczenia, to drugie wymaga operacji.
    I to jak najszybszej. Ale ani jednego, ani drugiego nie stwierdzi się bez podstawowych badań, a za takie uważam morfologię i badanie moczu plus usg.
    Pies nie sika złośliwie. Wynika to najczęściej z problemów zdrowotnych.
    Jutro do weta ide jeszcze raz zrobic usg i krew .

‹‹ 7121 7122 7123 7124 7125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ