35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Monica74 wrote:Witam,
mam pytanie, czy któraś z Was stara się o dziecko po wycięciu mięśniaka macicy? Mnie czeka operacja w maju. Wychodzi na to, że właśnie mięśniak jest przyczyną niepowodzeń. W tamtym roku skończyłam 40 lat. Staramy się z partnerem od ponad pół roku. Mięśniaka wykryto u mnie w grudniu.
Dlaczego dopiero w maju?-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:Andżej ostatnio jest jakiś wyciszony
nie wiem czym to spowodowane, może odprawia egzorcyzmymoremi, Bozia3, kkisia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
A jest wysterylizowana? I jakie badania robiliście? Mocz? Krew?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:10
Aasiula lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Ale te z 4dc juz kiedys pokazywala.I pisalysmy z dziewczynami ,ze nie sa za fajne i powinna je powtorzyc
..Potem pisala o tym ,ze bedzie robila kolejne..Doradzalysmy z dziewczynami by je zrobila poczatkiem cyklu..Bo beda niewiarygodne jesli zrob i je koncem cyklu.
Dziewczyny, ja wiem, ze to wyglada od czapy. Ale w tym cyklu, ja nie mialam warunkow, by zrobic te badania w bardziej sensowny sposob.Jak bylam w Polsce u ginekologa powiedzial, zebym zrobila w 2-4 dc: TSH, FT4, FT3,FSH, LH,Ca125,Ca19-9,prolaktyne, estradiol,testosteron, na wlasna reke-zelazo (okazalo sie, ze mam niedobor). Zrobilam. Wyniki sa zawarte w moim pytaniu do eksperta "starania w wieku 43 LAT"-jutro juz przestanie byc to aktualne, bo mam urodziny.
Jak wrocilam do Anglii poszlam do lekarza pierwszego kontaktu. Jak zobaczyla wyniki to powiedziala, ze najpierw trzeba sprawdzic ca125, przy okazji dala mi skierowanie na FSH,LH,estradiol, no i oczywiscie CA125. Poniewaz 26 dc mialam okazje zrobic badania odplatnie, to zrobilam: progesteron (jw), tsh (j.w), atpo-14 IU/mL < 34,na amh i atg czekam.
Poprosze lekarza, by dal mi skierowanie do kliniki ale wiem, ze na to czeka sie miesiacami.
Teraz czekam na miesiaczke, dostane na dniach. Tak pechowo sie sklada, ze w niedziele musze wyjechac i wracam 12 lutego. Poniewaz nie chce marnowac czasu, prosze doradzcie mi, jakie badania powinnam zrobic 2-4 dc i kiedy umowic sie do ginekologa na monitoring.Bozia3, SolarPolar, gosia7122, macduska, Simba, Arwena lubią tę wiadomość
Zofia8
-
ComeToMeBaby wrote:Kapta- fajny ten kalkulator
Tez na nim zawsze obliczam sobie badania jak robie i z % juz ide do endo zoby nie musial przeliczacComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:I co z tymi robalami? Macie jakies info ?
Moze w normalnych aptekach tez sa, nie wiem. Warto sie odrobaczyc posiadajac zwierza w domu, przynajmniej 2 razy do roku.Aasiula, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
a Ty szachrajko
pomówienia pomówienia
nie znami te numery
przejrzałyśmy Cię na wylotBursztyn wrote:przeceniacie mnie
a to-to juz jest pomowieniemoremi, Bursztyn, Bozia3, kkisia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Dziewczyny, ja wiem, ze to wyglada od czapy. Ale w tym cyklu, ja nie mialam warunkow, by zrobic te badania w bardziej sensowny sposob.Jak bylam w Polsce u ginekologa powiedzial, zebym zrobila w 2-4 dc: TSH, FT4, FT3,FSH, LH,Ca125,Ca19-9,prolaktyne, estradiol,testosteron, na wlasna reke-zelazo (okazalo sie, ze mam niedobor). Zrobilam. Wyniki sa zawarte w moim pytaniu do eksperta "starania w wieku 43 LAT"-jutro juz przestanie byc to aktualne, bo mam urodziny.
Jak wrocilam do Anglii poszlam do lekarza pierwszego kontaktu. Jak zobaczyla wyniki to powiedziala, ze najpierw trzeba sprawdzic ca125, przy okazji dala mi skierowanie na FSH,LH,estradiol, no i oczywiscie CA125. Poniewaz 26 dc mialam okazje zrobic badania odplatnie, to zrobilam: progesteron (jw), tsh (j.w), atpo-14 IU/mL < 34,na amh i atg czekam.
Poprosze lekarza, by dal mi skierowanie do kliniki ale wiem, ze na to czeka sie miesiacami.
Teraz czekam na miesiaczke, dostane na dniach. Tak pechowo sie sklada, ze w niedziele musze wyjechac i wracam 12 lutego. Poniewaz nie chce marnowac czasu, prosze doradzcie mi, jakie badania powinnam zrobic 2-4 dc i kiedy umowic sie do ginekologa na monitoring.
No te co juz robilas..Powtorz sobie fsh , lh i estradiol.Mozesz rowniez prolaktyne zwykla i po obciazeniu zrobic..U mnie ta po obciazeniu byla za duzo przekroczona norme a zwykla byla idealna..
A monitoring..Nie wiem jak masz cykle...Ja przy cyklach 30-32 dni zaczynalam od przyjscia w okolicy 10,12 dzien cyklu 1szy raz by zobaczyc co i jak rosnie..Potem szlam najczesciej juz po domniemanej owulacji...
Nie wiem czy dopytywalysmy ale czy chUop robil badanie nasienia??Bo co z etgo ,ze ty bedziesz kliniki , badania i monitoringi uskuteczniac jak jesli nie badaliscie moze sie okazac arsenal lipny... -
Bursztyn wrote:jeslinie chcesz tabletek, to idz do Bonifratrow - chyba macie w W-wie? oni prowadza apteki, i maja ziolwe preparaty na robactowo, podobnie w sklepach Benedyktynskich.
Moze w normalnych aptekach tez sa, nie wiem. Warto sie odrobaczyc posiadajac zwierza w domu, przynajmniej 2 razy do roku. -
ale pakuje się teraz
a wcześniej tyle nowych kandydatek na ministrantów się pojawiło
SolarPolar wrote:Pakuje sie ks Andrzej, wyjezdza do Dojczlandu, musi pewnie pozamykac tysiace spraw. Pisal ze 2 lutego .moremi, Bursztyn, kkisia, Aasiula, SolarPolar, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Zosia, Bursztyn pisała na innym wątku jak wyglada ze skierowaniem do kliniki w Anglii. Może zechce powtórzyć.
"ja tez mieszkam w UK i nie uwazam zeby procedura byla skomplikowana, idziesz do GP, mowisz ze staraxiw sie 2 lata bezskutecznie, wypisuje Ci odrazu skierowanie do kliniki, przychodzi do Ciebie list z zaproszeniem i idziesz, i tyle. Tak bylo u mnie i z tego co wiem u innych osob tez."moremi, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:ale pakuje się teraz
a wcześniej tyle nowych kandydatek na ministrantów się pojawiłoAasiula, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:Bursztyn...właśnie miałam pytać...bo tak mi się nasunęło po Bonifratach i Benedyktynach....czy odmawiasz tą nowennę pompejańską czy pompejską? Pytam z ciekawości ile to zabiera czasu...no i ciekawa jestem czy aby zadziała...
Reni, moremi, kkisia, Bozia3, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość