X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    a są tu jakieś Joanny? bo ja jestem Joanna :-)
    No domyśl się hyhyhyhyhy ;D

mamatrojki80, MartaDidi, moremi, SolarPolar, kapturnica, gretka, kkisia, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie dostalam wynik anti-TG) : * 95 IU/mL < 60. Przypomne, ze anti-TPO) bylo 14 IU/mL < 34

Zerknijacie plsss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:54

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane :)
    dzieje sie cos ciekawego? :D
    Pytacie kiedy dostaniemy Maciusia no wiec jeszcze troche przed nami nie wiemy ile czasu bo tu zalezy tez od tego jak Macius bedzie sie do nas przywiazywał oraz od decyzji rodziców zastepczych naszych pan z oao a zwłaszcza sądu.
    dzisiaj byłam u genetyk po badania.wizyta u genetyk!
    długo oczekiwane wyniki po ponad 2 miesiacach!!!
    mam złożona mutacje heterozygotyczną w genie MTHFR (heterozygota 677/t i heterozygota 1298 a/c.pierwsza mutacja szczególnie wskazuje na zmniejszenie aktywnosci enzymatycznej bialka ( genetyczna predyspozycja do choroby zakrzepowo-zatorowej)badanie nie wyklucza istnienia innych mutacji.
    Wskazana konsultacja w poradni hematologicznej a w razie ewentualnej ciazy specjalistyczna opieka w poradni patologii ciazy przy klinice w Poznaniu.
    Pamietam kochane o Was <3
    A rozwazacie ewentualna ciaze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:50

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Zgadzam sie, sliczna!

Dzięki dziewczynki :-) Śliczna jest to fakt taka do schrumkania (mówię oczywiście jak każda mamcia, która ubóstwia Swoje dzieciątko najbardziej na świecie :-)), ale typowa z Niej chłopczyca ;-) Teraz jak codziennie wzdycha o rodzeństwo, to twierdzi, że lepiej dla nas (starych rzecz jasna), jak będzie dziewczynka Lilka (imię już tez wybrała), bo może będzie grzeczna, a chłopcy wg Niej to same łobuzy, a łobuza już w domu mamy (o sobie oczywiście mówi), także dziewczyny nie mamy czasu się z Nią nudzić ;-)
    Marta Natalka poczęta w lutym, więc jak ktoś chce dziewczynkę, to próbować, toż przecież luty przed nami ;-)i w dodatku to miesiąc zakochanych, więc przytulanko i serduszkowanie na maksa ;-)

moremi, SolarPolar, Aasiula, Bliska 77, gosia7122, gretka, MartaDidi, kkisia, malgos741, Arwena, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Taa tylko jaka pewnosc kiedy tak naprawde dojdzie do owulacji .Czy peknie jajco przy 20tu czy 23mm..Tak naprawde w celowanie w płec chyba ciężko jest..Patrzyłam nie raz tu na wykresy ciążowe i to co dziewczyny maja..I sa dzienpo dniu sey i jest córka..Sa rzadkie i jest syn..Więc metoda chyba tez nie do końca daje szanse na sukces...
    Nie sugeruje sie wykresem ovu tylko pelnym monitoringiem. Mozna jeszcze podac np monopur na pekniecie. Wtedy jajo gotowe jest do 48 godzin.i peka. Zawsze monitoring ( nawet codzienny) da jakis obraz.

Bliska 77, MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny, wlasnie dostalam wynik anti-TG) : * 95 IU/mL < 60. Przypomne, ze anti-TPO) bylo 14 IU/mL < 34

Zerknijacie plsss
    Kapta zaraz odpowie. Bo ja na tarczycy sie nie znam choc zaczelam proces jej badania.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, kurcze mam nadzieje ze w koncu wychodzicie na prosta i oby tak zostalo <3

Aasiula, inessa, kkisia, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Marta, dziękuję :-) rozbawiłaś mnie :-)

Reni, a w nawiązaniu do tego screena, to jedna znajoma wrzuciła takiego newsa
    Mieszkanie z kotem powoduje zakłaczenie macicy i problemy z zajściem w ciążę.

Umarłam :D
    umarłam razem z Tobą...

mamatrojki80, Aasiula, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie sugeruje sie wykresem ovu tylko pelnym monitoringiem. Mozna jeszcze podac np monopur na pekniecie. Wtedy jajo gotowe jest do 48 godzin.i peka. Zawsze monitoring ( nawet codzienny) da jakis obraz.

Heh jakby to bylo Polar takie simply to wiekszosc ludzi co celuje w plec a jest na lekach by mialo to co chce...A jednak natura robi sama za siebie co chce...
    Nie mowilam o wykresie bo to przeciez nigdy nie ejst pewnik tylko o wielkosci jaja i jego gotowosci do pekniecia..Czasem nawet potrojne dawki lekow nie pomagaja na pekniecia..U mnie mialam kiedys podany pregnyl 15tys i nie pekly jajka co mialy po 22mm niby gotowe juz..Natury nie oszuka

Bliska 77, MartaDidi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Moj ma 10 i jesli spi sam to w nocy sie budzi i wlazi nam do lozka.

twój też?
    siostro moja :-)

Bliska 77, SolarPolar, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie wiadomo czy cos sie da z tym zrobic bo ja mam jeszcze inna chorobe krwi teraz musze sie zgłosic do mojej hematolog u której dawno nie byłam no i zobaczymy co dalej. Bo tu juz nie chodzi o zajscie w ciaze ale o moje zdrowie bo mnie noga coraz bardziej boli jakby miała cos z żyłami ale tymi głebokimi ( moja mama ma zakrzepice) a ciąza?? no cóz narazie i tam nie mzoemy sie starac o dziecko - bo adopcja Macius musi poczuc sie bezpiecznie w naszym domu jezeli kiedys sie jeszcze zdecydujemy to odrazu mam namiary na profesor z poznanskiej kliniki patologii ciazy.

Bliska 77, Aasiula, mamatrojki80, macduska, gosia7122, gretka, Bozia3, Bursztyn, dorbie, kkisia, moremi, malgos741, Arwena, Mega, megan8, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Kapta zaraz odpowie. Bo ja na tarczycy sie nie znam choc zaczelam proces jej badania.
    Anty -tg 97 a norma ponizej 65 wskazuje na proces chorobowy dotyczacy tarczycy..Jesli anty tpo jest niskie to nie jest to choroba autoimmunologiczna a raczej jakies poczatki choroby zapalnej..Najczesciej stosuje sie w takim wypadku odpowiednie dawki jodu by poprawic i wspomoc tarczyce..endo sie klania 8)

Zofia8, Bliska 77, Aasiula, MartaDidi, kkisia, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    No własnie nie wiadomo czy cos sie da z tym zrobic bo ja mam jeszcze inna chorobe krwi teraz musze sie zgłosic do mojej hematolog u której dawno nie byłam no i zobaczymy co dalej. Bo tu juz nie chodzi o zajscie w ciaze ale o moje zdrowie bo mnie noga coraz bardziej boli jakby miała cos z żyłami ale tymi głebokimi ( moja mama ma zakrzepice) a ciąza?? no cóz narazie i tam nie mzoemy sie starac o dziecko - bo adopcja Macius musi poczuc sie bezpiecznie w naszym domu jezeli kiedys sie jeszcze zdecydujemy to odrazu mam namiary na profesor z poznanskiej kliniki patologii ciazy.
    Inessa, powoli wszystko sie uklada....:)

Aasiula, inessa, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOfia to wyglada na haschimoto ale musi to potwierdzic endokrynolog i najlepiej przez USG ( stan zapalny tarczycy)
    ja mam podobnie anty TG podwyzszone a nty TP ok i TSH tez mam w normie ale w USG ewidentne duze zmiany!!!!

Zofia8, malgos741, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Anty -tg 97 a norma ponizej 65 wskazuje na proces chorobowy dotyczacy tarczycy..Jesli anty tpo jest niskie to nie jest to choroba autoimmunologiczna a raczej jakies poczatki choroby zapalnej..Najczesciej stosuje sie w takim wypadku odpowiednie dawki jodu by poprawic i wspomoc tarczyce..endo sie klania 8)
    Dokladnie ja mam autoinmmulogiczna bo anty tpo bylo dosc wysokie i oprocz tego charakterystyczny dla hashimoto i niedoczynnosci o raz usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:08

Zofia8 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny a wracajac do planowania plci..To jak wytlumaczyc ze sie bzyka ktos dzien po dniu i dziopa mimo wszytsko jest ?? Przeciez wtedy na zdrowy rozum wydawaloby sie ze najwieksze szanse sa na syna..Mysle ,ze tu raczej decyduje przewaga plemnikow danej plci..

Bliska 77, anna maria, Aasiula, MartaDidi, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Wybieram sie do endo po powrocie. Kapto, te badania, o ktorych pisalas, ze powinnam zrobic to w jakich dniach cyklu? pomiedzy 2-4?

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Dokladnie ja mam autoinmmulogiczna bo anty tpo bylo dosc wysokie i oprocz tego charakterystyczny dla hashimoto i niedoczynnosci o raz usg

U mnie znow mlody ma anty tpo i anty tg oba powyzej normy ale tarczycy obraz na usg nie odbiega wogole od norm..Natomiast ja mam oba minimalnie rpzekroczone a obraz tarczycy masakryczny podobno..Zmiany sa bardzo duze..I sam stwierdzil ,ze gdyby nie to ze sam widzial ze mlody ma wysokie antygeny nie powiedzialby na ten moment ze to hashi
    Tutaj podstawa jest obraz usg Bo wyniki wynikami a kondycja tarczycy swoja droga..

Bliska 77, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki. Wybieram sie do endo po powrocie. Kapto, te badania, o ktorych pisalas, ze powinnam zrobic to w jakich dniach cyklu? pomiedzy 2-4?
    najlepiej w 3cim ale przyjmuuje sie ze miedzy 2a5 dniem cyklu czyli na samym poczatku zanim tak naprawde gospodarka hormonalna sie rozkreci

Aasiula, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No dobra dziewczyny a wracajac do planowania plci..To jak wytlumaczyc ze sie bzyka ktos dzien po dniu i dziopa mimo wszytsko jest ?? Przeciez wtedy na zdrowy rozum wydawaloby sie ze najwieksze szanse sa na syna..Mysle ,ze tu raczej decyduje przewaga plemnikow danej plci..
    A moze jest tak ze jak tak dzyn w dzyn to plemniory słabsze sa ,a te słabsze podobno to na dziłche .Ja tam sie na tym w ogole nie znam ;)
    Tak tylko [pomyslałam ;)

MartaDidi lubi tę wiadomość

‹‹ 7158 7159 7160 7161 7162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ