X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ja jestem już matka przeterminowana trochę, ale pamiętam, że bardzo odczuwałam brak podgrzewacza - bardzo ułatwiał życie w moim przekonaniu-
    o ile się nie mylę podgrzewa do określonej temperatury więc odpada studzenie itp,

ja nie miałam a szkoda

chyba że masz zamiar karmić cycem to niepotrzebny

Zamierzac to ja se moge, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.. A nawet jesli to i tak w koncu kiedys przestane (raczej szybko, bo wiecie, plany mam ;) )
    takze tak czy inaczej butla bedzie szla w ruch..

Malgos, rozwaliłas mnie swoim komentarzem ;) Mowisz, ze pieknie pytam.. ;) ;)

kapturnica, malgos741, macduska, Aasiula, gretka, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja juz doczytalam.. wiec kolejne ptanie do matek z serii "paszczak nie wie, jak sie dzieci chowa" (za 3 miechy bede najbardziej doksztalcona matka na swiecie)..

1)Ja jestem z ludzi bezmikrofalowkowych. I kupowac nie zamierzam, bo mi to nie pasi. Mysle wiec o zakupieniu podgrzewacza do butelek. Czy to jest niepotrzebny gadzet?

Jesli potrzebny, to mam pytania:
    - czy podgrzewacz jednej firmy bedzie pasowal tylko do ich butelek?
    - czy butelki sterylizujecie, czy wystarczy je myc? Jak trzeba sterylizować to moze zakupic 2 w 1, czyli podgrzewacz-sterylizator?

2)Termometr dla dziecia. Dzis zauwazylam termometry na podczerwien. Wydalo mi sie to fajnym bajerem- pyk, bezdotykowo, temperatura zmierzona. Ma ktoras? Mozecie cos polecic?
    Ja nie sterylizowałam butelek i smoczków, jedynie przez pierwszy miesiąc po umyciu zalewałam na chwilę wrzątkiem. Po miesiącu tylko dokładnie myłam i raz na jakiś czas przelewałam wrzątkiem.
    Podgrzewaczy nie używałam, bo mój syn pił tylko zimne mleko, nawet takie wyciągnięte prosto z lodówki.
    Jeśli potrzebowałam np w nocy zrobić mieszankę, to miałam przegotowaną wodę w termosie, a w butelce odmierzone mleko. Woda w termosie sprawdza sie też na wyjazdach i dłuższych spacerach.
    Termometr bezdotykowy się sprawdza szczególnie u malutkich dzieci, kiedy musisz zmierzyć temperaturę, a nie chcesz dziecka budzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:19

megan8, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja juz doczytalam.. wiec kolejne ptanie do matek z serii "paszczak nie wie, jak sie dzieci chowa" (za 3 miechy bede najbardziej doksztalcona matka na swiecie)..

1)Ja jestem z ludzi bezmikrofalowkowych. I kupowac nie zamierzam, bo mi to nie pasi. Mysle wiec o zakupieniu podgrzewacza do butelek. Czy to jest niepotrzebny gadzet?

- czy butelki sterylizujecie, czy wystarczy je myc? Jak trzeba sterylizować to moze zakupic 2 w 1, czyli podgrzewacz-sterylizator?

2)Termometr dla dziecia. Dzis zauwazylam termometry na podczerwien. Wydalo mi sie to fajnym bajerem- pyk, bezdotykowo, temperatura zmierzona. Ma ktoras? Mozecie cos polecic?
    Jam Ci z tych czasów co sie nie mialo mikrofali i podgrzewalo butelke lub inne zarełko czy picie w garczku z dolanym wrzatkiem..Poczatkowo wsio wyparzalo do konca 1szego miesiaca a potem luzz ot myło zwykła woda ..Bez przegięc Jedynie smoczek /smoczki wyparzalam codziennie przelewajac wrzatkiem z czajnika
    Wiec co do sterylizatoro-podgrzewaczy nie pomoge.. XD

Co do termometra te takie przyklladane sa mocno dyskusyjne wg mnie.W szpitalu mierzyla mlodemu takim bezdotykowym niby nie mial tempki..Ale mi sie nie podobal jego wyglad..Przyniposla zwykly rteciowy i roznica o ponad stopien byla..Ja ich nie uzywalam po tym co widzialam.....sa takie specjalne do mierzenia temp w pupie dziecka w kilka sekund

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:21

Iwone, Aasiula, moremi, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    błyszczyki się zdejmują i owszem,

a torebek mam aż nadto :-)
    ale żeby nie było- nie chodzę z torebką pod kolor butów - nie lubię

no bo to teraz podobno passé jest nawet.. ;)

edit:
    torebek jak i butow-nigdy nadto!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:18

macduska, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli co- bordo buty i niebieska torebka?
    a ubranie wierzchnie jak patchwork? :P

kapturnica, macduska, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Ja karmiłam cycem, nie miałam podgrzewacza.
    NIr mam mikrofali, znaczy mam, jest na strychu. Nie używalismy. Młodej butelki mylam płynem do mycia naczyń i ta specjalną szczotka, potem zalewqlam wrzatkiem. Raz na tydzień wygotowywalam. Tylko, że córka zaczęła korzystać z butelek jak miała pół roku, może u noworodków jest inaczej?
    Mam termometr elektryczny, przesuwam po czole i już wiem. Bardzo polecam takie rozwiązania :-) w szpitalach też mają nq podczerwień :-)

Ostatnio wyczytalam że Wendzikowska ma dla córki podgrzewacz do pieluch i kopara mi opadła :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:22

Iwone, kapturnica, paszczakin, ania.g, Aasiula, agp, gretka, moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no bo to teraz podobno passé jest nawet.. ;)

edit:
    torebek jak i butow-nigdy nadto!
    potwierdzam :-)

Aasiula, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, poczekam az sie jakies nowoczesne i (najchetniej) leniwe matki wypowiedza ;)
    znaczy, w sumie nie leniwe, ale takie co se zycia nie lubia utrudniac..

kapturnica, malgos741, macduska, Aasiula, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to z grubej rury teraz:
    niby o dzieciach ale w sumie o seksie...

http://inprl.pl/relikt/8423/

moremi, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    czyli co- bordo buty i niebieska torebka?
    a ubranie wierzchnie jak patchwork? :P

no, mam też inne kolory butów

i torebek

malgos741, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    znowu trza' bedzie kompa rano odpalac ;)
    trzymam w kazdym razie :)
    Dzieki Burszta :)

Bursztyn, malgos741, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i dobry wieczor ;)
    dzis produktywnie- udalalm sie na zakupy, kupilam kartoflowi kilka ciuchow i wypralam WSZYSTKIE.. ja pierdziele, ile to rozwieszania jak sie cala pralke zapakuje.. Mydeło z Marsylii sprawdzilo sie bardzo dobrze, nie zapienilo ani nie zakleiło, bo to takie do prania specjalne. I pachnie ok, tak minimalnie.

Ale musze Wam cos polecic- w drugą pralke wrzucialam rzeczy kolorowe i sporo nowych.. Jako, ze czesc rzeczy byla bialo-kolorowa do pralki wrzucilam tez to:
    http://allegro.pl/dr-beckmann-chusteczki-wylapujace-kolor-24szt-de-i4783649813.html
    i ta chustka wylazla z prania cala ciemno-fioletowa- nowy rampers w kropasy takie atrakcje zapewnil.. A biale rzeczy z kolorowa lamówka ani sladu zabarwien, takze chustka uratowala mi cale pranie.. Jestem pod wrazeniem..
    Ja tez to polecam :-), też próbowałam. I jeszcze ariel professional w sprayu na plamy, ale przed włozeniem do pralki, rewelka :-) Natalia, jak już Wam pisałam to typowa chłopczyca, więc jest co spierać ;-) Działa odjazdowo:-)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    no to kciukasy zaciśnięte... będę trzymać w śnie bo wstanę gdzieś 0 12tej. ;)
    Malgos dzieki ;)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no to z grubej rury teraz:
    niby o dzieciach ale w sumie o seksie...

http://inprl.pl/relikt/8423/

faktycznie z grubej
    ło matko!

ComeToMeBaby, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Najpierw zdecyduj się z jakiej butelki chcesz korzystać, do danej firmy jest cała gama akcesoriów. Nie wiem jak będzie u Ciebie, ale jak moje dzieci polubiły jakaś butelkę (a właściwie smoczek do niej to nie było mowy o innej), sama używałam butelek firmy Medela. Ja miałam sterylizator parowy, termometr do pomiaru w uchu jest najbardziej dokładny. Strasznie ambitnie do tych zakupów podchodzisz :-)

Miałam podgrzewacz z opcją użytku w samochodzie, w podróży coś fajnego. Podgrzewał nie tylko butelkę, ale też słoiczki z gotowym jedzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:30

MartaDidi, malgos741, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no nic, poczekam az sie jakies nowoczesne i (najchetniej) leniwe matki wypowiedza ;)
    znaczy, w sumie nie leniwe, ale takie co se zycia nie lubia utrudniac..
    Ja tyz poczytam bo zem ciekawa i to powaznie jak to teraz jest.....
    U mnie z butelkami zaden problem byl bo mlody byl na cycku i kubek niekapek i lyzeczka w ruch szla....Ale ze stwierdzilam ,ze nie dam sie terroryzowac w nocy to zamierzam wprowadzic na noc sztuczna mieszanke coby przynajmniej spac po kilka godzin..
    Pierwszy miesiac malz bedzie w domu ale pozniej brak snu mnie wykonczy jak wroci do pracy.Nie mam widokow na czyjakolwiek pomoc niestety.Wiec bede taka polowkowa cycko matka XD

Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Burszta- zdjęcie obiecałaś!wait.gif
    dobra, niech bedzie, ale tylko na chwile :)
    ze strzelnicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 20:37

ania.g, macduska, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Iwone, Niuta, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jutro ja sikam wiec sie okaze ;)

Trzymam mocno :-)

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ostatnio wyczytalam że Wendzikowska ma dla córki podgrzewacz do pieluch i kopara mi opadła :-O
    Też mi opadła właśnie

kapturnica, Sabina, Aasiula, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, no, Bursztyn figura jak ta lala :)

Bursztyn, Aasiula, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 7181 7182 7183 7184 7185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ