35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nic
daj mu spokój
to są Twoi rodzice i to Ty masz ich kochać..on nie musi
slash wrote:Witajcie.
No ciekawe co przyniesie dzien.
Mi jakos nastrój się poprawił. Alę męża trzyma - zniechęciłsię do moich rodziców, głownie mamy - nie wiem kiedy mu przejdzie i czy kiedykolwiek mężowi przejdzie.
Ja juz z rodzicami rozmawiałam chwile tak normalnie - chyba. Ale mój mąż nie ma zamiaru schodzic na dół i ich oglądać tak mi powiedział.
ehhhhh - co ja mam począć......?Bliska 77, mamatrojki80, slash, kapturnica, gosia7122, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Ja wiem ze temat czytnikow macie w dupie
bo pieluchy, podgrzewacze i kupy sa na topie
ale jesli ktoras ma taki czytacz to niech sie podzieli wrazeniami
Co prawda kocham książki, ale z uwagi na wygodę chcę taki gadżet. I to najlepiej na najbliższy rejsBursztyn, Bliska 77, paszczakin, Lucky, Aasiula, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bliska 77 wrote:A do mnie czytniki nie przemawiaja, mialam przez jakis czas na probe pozyczony ale tak jak wczoraj napisalam, wole ksiazke "z kwi i kosci"
co Ci nie pasowalo najbardziej poza tym ze to to nieprawdziwe jest?Bliska 77, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mam widzenie
włosy ociekające olejem jak frytki z budki na dworcu pks
paszczakin wrote:to moze czeba sie na podlodze polozyc przy okazji olejowania tejze
a tak na serio:
http://urodaizdrowie.pl/olejowanie-wlosow-na-czym-polega-i-jakie-sa-efekty#&panel1-1Bursztyn, paszczakin, moremi, Lucky, kapturnica, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:mam widzenie
włosy ociekające olejem jak frytki z budki na dworcu pks
Reni, moremi, Lucky, Aasiula, Zofia8, kapturnica, iwcia77, kubecek, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:Witajcie.
Mi jakos nastrój się poprawił. Alę męża trzyma - zniechęciłsię do moich rodziców, głownie mamy - nie wiem kiedy mu przejdzie i czy kiedykolwiek mężowi przejdzie.
Ja juz z rodzicami rozmawiałam chwile tak normalnie - chyba. Ale mój mąż nie ma zamiaru schodzic na dół i ich oglądać tak mi powiedział.
ehhhhh - co ja mam począć......?
Jeśli mamie zależy na kontaktach z wnuczką to zadba o konktakt z zięciemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:06
paszczakin, moremi, Lucky, slash, Aasiula, kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Ja jestem zainteresowana
Co prawda kocham książki, ale z uwagi na wygodę chcę taki gadżet. I to najlepiej na najbliższy rejs
no jest jeszcze jeden, kolezanka moglaby mi dac mnowstwo ksiazek bo ma bardzo bogata biblioteke, moglabym uzywac jej "chmury" tylko nie wiem jak to wyglada w praktyce i czy mozna sciagac czy nie,czyta czy nie? i mnostwo innych pytan...Bliska 77, Lucky, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Ja wiem ze temat czytnikow macie w dupie
bo pieluchy, podgrzewacze i kupy sa na topie
ale jesli ktoras ma taki czytacz to niech sie podzieli wrazeniami
Ja mam w domu 3 modele Kindle i kocham milosci wzajemna. Pierwszy mialam zaraz jak wypuscili je na rynek- jakies masakralne pieniadze kosztowal, nie to co teraz- teraz Kindla zwyklego mozna bylo kupic za 49€ na niemieckim amazonie.
Co do formatow, to ja moge wszytko wrzucic na czytnik, bo jest do niego jakis program, ktory zmienia formaty jednym kliknieciem. Kupno ksiazki na amazonie- kilk klikow.
Jedyne co, to wrocilam z nowszego modelu kindla do starszego- z paperwhite do tego najzwyklejszego, bo mi podswietlenie lampka zewnetrzna (wbudowana mam w obudowe) bardziej pasuje niz podswietlenie od spodu. Zamienilam sie z chuopem, on twierdzi, ze paperwhite jest tak samo ok. No i paperwhite ma dotykowy ekran, co mnie wkurzalo, bo musialam paluchem po ekranie jezdzic, zeby strony przerzucac. W moim sa fizyczne przyciski w obudowie, wiec jak go trzymam to tylko mocniej kciukiem przyciskam i jest nastepna strona.
Do tego wykluczam wszelkie ekrany typu tablet (Kindle Fire), meczy oczy jak czytanie z kompa czy tabletu- nie widze sensu.
Z innymi firmami Ci nie porownam, bo nie korzystalam- z tego jestem super zadowolona. Bateria przy codziennym czytaniu trzyma 3 tygodnie.
No i z ksiazkami to jest tak jak z mp3- mozesz je kupowac na legalu, mozesz siagac z netuChomik ksiazkami huczy nadal..
Amazon ma pelno ksiazek za darmo http://www.amazon.com/b?node=2245146011
bestselerow tam nie znajdziesz, ale duzo klasyki i czytadel ilosci sa nie do przerobienia..
Bursztyn, Bliska 77, Lucky, moremi, Aasiula, Bozia3, SolarPolar, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nie pamiętam, która chciała nazwać swoją córkę Konstancja i szuka zdrobnienia
nienawidzę zdrobnień ale jak już musisz to wiem, że woła się na nią Koni
Lucky, moremi, paszczakin, Bursztyn, slash, gosia7122, SolarPolar, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:A do mnie czytniki nie przemawiaja, mialam przez jakis czas na probe pozyczony ale tak jak wczoraj napisalam, wole ksiazke "z kwi i kosci"
Tu sie tez zgodze, piekny zapach ksiazki jest nie do zastapienia. Ale ja teraz kupuje tylko te ksiazki, ktore chce miec na zawsze. Czytadla w formie elektronicznej nie zabieraja miejsca na polkach
No i ceny- nowosc bestsellerowa na amazonie w wersji kindle 4€, w polskiej ksiegarni 40 PLN.. Ostatnia wizyta w empiku, kiedy przyzwyczailma sie juz do kindlowych cen, mnie przerazila.. Bankructwo gwarantowane, a biblioteki zeby wypozyczac nie mam..Bliska 77, Lucky, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:wlasnie tez sie tego boje, ze mi "nie podejdzie" ta deseczka...
co Ci nie pasowalo najbardziej poza tym ze to to nieprawdziwe jest?Lucky, Bursztyn, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:Witajcie.
ehhhhh - co ja mam począć......?
A ja Ci radzę zebyś była egoistką i pomyślała o sobie i o mężu, o waszej relacji. Nie dręcz się humorami rodziców, siostrą. Teraz jesteście we dwoje, a za chwilę we troje, skup się na tej Twojej 3 osobowej rodzinie.
moremi, Lucky, slash, Bliska 77, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:No powiem szczerze ze po prostu forma a poza tym, nie ukrywam ze wada wzroku tez ma na to wplyw, przy dluzszym czytaniu jednak oczy "wola" papier a przy czytniku zarabiscie sie mecza ale niewatpliwie jest to bardzo wygodna sprawa
Tu sie nie zgodze- e-papier nie meczy oczu, do czasu jak mialam sprawny mozg czytalam ksiazke tygodniowo, czasami dwie, jesli bylo to cienkie czytadlo i przy porzadnym, wyraznym wyswietlaczu nie ma zadnej roznicy.Lucky, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nie pamiętam, która chciała nazwać swoją córkę Konstancja i szuka zdrobnienia
nienawidzę zdrobnień ale jak już musisz to wiem, że woła się na nią Koni
Reni, Lucky, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
hej wszystkim
wychodzimy z jakiegoś grypiska, no i @
ja mam kindla, dostałam na gwiazdkę rok temu i jakoś nie mogę się zabrać za niego, nie wiem o co chodzi z tym formatami, szukałam coś na naszych stronach to są rózne jakies mobi i inne i nie wiem co z tym zrobic żeby je czytać
przydałby się instruktaż doświadczonej czytaczki, ale tak serio to nie mam się kiedy tym zająć
papierowe kocham namiętnie i czytam 1-2 tygodniowo mimo notorycznego braku czasu, nie lubię byle czego, bo szkoda mi oczu, sporo wypożyczam z biblioteki, ale i mam mase własnych na półkach
zaczęły mi mocniej wypadac włosy no i zaczeły siwieć
martwię się bo zaraz mam wizję M
co robić?
stresu większego brak, badania mam super i na bieżąco, bo w kółko cos badam, jem zdrowo i różnorodnie
najbardziej martwia te siwe
da się coś zrobić?
wiem że jestem naiwna ale tak nie lubie farbowania i odrostów
Peppo fajnie ze wszystko gra
Bliska miło Cię znowu czytac, jakos dawno Cie nie widziałam
pozdrawiam serdecznie Was wszystkiemoremi, Bursztyn, Aasiula, Bliska 77, Mega, gosia7122, malgos741, SolarPolar, iwcia77, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ja mam w domu 3 modele Kindle i kocham milosci wzajemna. Pierwszy mialam zaraz jak wypuscili je na rynek- jakies masakralne pieniadze kosztowal, nie to co teraz- teraz Kindla zwyklego mozna bylo kupic za 49€ na niemieckim amazonie.
Co do formatow, to ja moge wszytko wrzucic na czytnik, bo jest do niego jakis program, ktory zmienia formaty jednym kliknieciem. Kupno ksiazki na amazonie- kilk klikow.
Jedyne co, to wrocilam z nowszego modelu kindla do starszego- z paperwhite do tego najzwyklejszego, bo mi podswietlenie lampka zewnetrzna (wbudowana mam w obudowe) bardziej pasuje niz podswietlenie od spodu. Zamienilam sie z chuopem, on twierdzi, ze paperwhite jest tak samo ok. No i paperwhite ma dotykowy ekran, co mnie wkurzalo, bo musialam paluchem po ekranie jezdzic, zeby strony przerzucac. W moim sa fizyczne przyciski w obudowie, wiec jak go trzymam to tylko mocniej kciukiem przyciskam i jest nastepna strona.
Do tego wykluczam wszelkie ekrany typu tablet (Kindle Fire), meczy oczy jak czytanie z kompa czy tabletu- nie widze sensu.
Z innymi firmami Ci nie porownam, bo nie korzystalam- z tego jestem super zadowolona. Bateria przy codziennym czytaniu trzyma 3 tygodnie.
No i z ksiazkami to jest tak jak z mp3- mozesz je kupowac na legalu, mozesz siagac z netuChomik ksiazkami huczy nadal..
Amazon ma pelno ksiazek za darmo http://www.amazon.com/b?node=2245146011
bestselerow tam nie znajdziesz, ale duzo klasyki i czytadel ilosci sa nie do przerobienia..Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość