35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLucky wrote:hej wszystkim
wychodzimy z jakiegoś grypiska, no i @
ja mam kindla, dostałam na gwiazdkę rok temu i jakoś nie mogę się zabrać za niego, nie wiem o co chodzi z tym formatami, szukałam coś na naszych stronach to są rózne jakies mobi i inne i nie wiem co z tym zrobic żeby je czytać
przydałby się instruktaż doświadczonej czytaczki, ale tak serio to nie mam się kiedy tym zająć
papierowe kocham namiętnie i czytam 1-2 tygodniowo mimo notorycznego braku czasu, nie lubię byle czego, bo szkoda mi oczu, sporo wypożyczam z biblioteki, ale i mam mase własnych na półkach
zaczęły mi mocniej wypadac włosy no i zaczeły siwieć
martwię się bo zaraz mam wizję M
co robić?
stresu większego brak, badania mam super i na bieżąco, bo w kółko cos badam, jem zdrowo i różnorodnie
najbardziej martwia te siwe
da się coś zrobić?
wiem że jestem naiwna ale tak nie lubie farbowania i odrostów
Peppo fajnie ze wszystko gra
Bliska miło Cię znowu czytac, jakos dawno Cie nie widziałam
pozdrawiam serdecznie Was wszystkie
Lucky miałam ogromny problem z wypadaniem włosów, różne cuda testowałam, pomógł mi tylko Seboradin Fito Cell z komórkami macierzystymi roślin, mam z tej serii szampon i maskę (maska do użytku 2-3 x tyg.) i balsam tej samej firmy, ale z linii przeciw wypadaniu włosów. Zerknij do ich sklepu internetowego proszę. A ja już od pół roku nie farbuje włosów, bo mam dużo tkz. baby hair nie chcę im zaszkodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:30
Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:nie pamiętam, która chciała nazwać swoją córkę Konstancja i szuka zdrobnienia
nienawidzę zdrobnień ale jak już musisz to wiem, że woła się na nią Koni
Zatem juz mi się nie podoba to zdrobnienie.
Ja tez w sumie wole jak mówi się pelnym imieniem, ale nie powiem ze nie zdrabniam imion bo tez zdrabniam.
Ale wiele imion ma to do siebie ze w srobnieniu niezbyt ciekawei brzmia. I chyba przykładem jest własnie Konstancja.Reni, Bliska 77, gretka lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:o qrwa zapomniałam o Kosi a to nie było od Korneli?
Mam chrześniaczkę Kornelię i zdrabnia się to imię tak: KorneliaReni, Aasiula, kapturnica, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
mamatrojki80 wrote:A ja Ci radzę zebyś była egoistką i pomyślała o sobie i o mężu, o waszej relacji. Nie dręcz się humorami rodziców, siostrą. Teraz jesteście we dwoje, a za chwilę we troje, skup się na tej Twojej 3 osobowej rodzinie.
mamatrojki80, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBry dziewczyny,mało mnie tu bo czuje się jakbym miała grypę żołądkową non stop. Niedobrze słabo i wszystko mnie boli,chyba nawet włosy
( a propos też już siwiejace) Ja robię farbę bez amoniaku farouka -chi nie wiem dokładnie jaki numer ale blond podobny do swoich w razie odrostu wielkiej różnicy nie ma,tylko te siwe...
Czytnika niestety nie mam,parę ebookow czytałam na tablecie.
Wolę jednak papierową wersję z biblioteki
moremi, Bursztyn, Bliska 77, Aasiula, gosia7122, inessa, dorbie, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Peppa, Ty w ciąży jesteś
Sabina, moremi, Bursztyn, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, gosia7122, gretka, SolarPolar, Lucky, iwcia77, Mango, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ja na wypadające włosy stosowałam wywar z pokrzywy, pokrzywa zerwana w maju i ususzona, potem gotowałam garsc, odcedzałam i codziennie wsmarowywałam we włosy. Pomogło.
A na przesuszone stosowałam maski roznego rodzaju, nakładałam na godzine, folia na głowę, ręcznik, jedne pomagały, drugie nie. Ale na taką super to chyba jeszcze nie trafiłam.Bursztyn, Bliska 77, Aasiula, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Bry dziewczyny,mało mnie tu bo czuje się jakbym miała grypę żołądkową non stop. Niedobrze słabo i wszystko mnie boli,chyba nawet włosy
( a propos też już siwiejace) Ja robię farbę bez amoniaku farouka -chi nie wiem dokładnie jaki numer ale blond podobny do swoich w razie odrostu wielkiej różnicy nie ma,tylko te siwe...
Czytnika niestety nie mam,parę ebookow czytałam na tablecie.
Wolę jednak papierową wersję z biblioteki
Nie ty jedna, ja mam pełno i na dodatek teraz nie farbujęto wyglądam jak "idź stąd"
peppapig, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, SolarPolar, Lucky, kkisia lubią tę wiadomość
-
aha słyszałam ze maska macadamia jest dobra na włosy. Osobiscie nie stosowałam, ale słyszałam sporo pozytywnych opini. Tylko ma swoja cene i wydawało mi sie ze droga ale kiedys sie skusze.
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=47828Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:42
Lucky lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dzieki, wezme to wszystko pod uwage, tutaj zreszta i tak wlasnie Kindle jest najpopularniejszy, poza tym mozna kubic Kobo i na tym wybor sie konczy. W PL jest on chyba wiekszy
Kuknelam sobie wlasnie na amazon.co.uk- najtanszy i wlasnie moj wybrany Kindle jest za 59 funciakow aktualnie (model z reklamami na wygaszaczu, jak masz bez reklam, to sa tam zmieniajace sie tapety).
Ale wyglada na to, ze fizycznych przyciskow on juz nie ma, buraki zrobili je tylko w najdrozszym modelu, Voyage.
A, jesli Twoja kolezanka ma Kindla i przetrzymuje na chmurze swoje ksiazki zakupione na Amazonie, to nie bedziesz mogla z nich korzystac, chyba, ze zarejestrujesz swoje urzadzenie na jej koncie.. Natomiast jesli kupujesz ksiazki w polskich ksiegarniach to mozesz wrzucac je na tyle urzadzen, ile Ci sie podoba..
Ale moze ja jestem z przeszlosci i wiekszosci ludzi nie przeszkadza uzywanie drugiej reki do przerzucania kartek? Ja sie przyzwyczailam przez te kilka lat i jak leze w lozku na boku trzymajac ksiazke w jednej rece, to nijak nie daje rady wygodnie przerzucac stron ta sama reka, jesli musze pacac ekranWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:46
moremi, Bursztyn, Aasiula, SolarPolar, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Pomału zaczyna docierać a jest mi tak niedobrze że sztorm na otwartym morzu to pikuś
slash, Bursztyn, Aasiula, Zofia8, kapturnica, SolarPolar, Lucky, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:Tu sie nie zgodze- e-papier nie meczy oczu, do czasu jak mialam sprawny mozg czytalam ksiazke tygodniowo, czasami dwie, jesli bylo to cienkie czytadlo i przy porzadnym, wyraznym wyswietlaczu nie ma zadnej roznicy.
mamatrojki80, Bursztyn, paszczakin, gosia7122, Lucky, kkisia lubią tę wiadomość
-
slash masz jeszcze trochę czasu na wymyślenie imienia
ja co jakiś czas mam zestaw imion, które za jakiś czas już mi się nie podobają
slash wrote:to ja.
Zatem juz mi się nie podoba to zdrobnienie.
Ja tez w sumie wole jak mówi się pelnym imieniem, ale nie powiem ze nie zdrabniam imion bo tez zdrabniam.
Ale wiele imion ma to do siebie ze w srobnieniu niezbyt ciekawei brzmia. I chyba przykładem jest własnie Konstancja.moremi, kapturnica, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Kuknelam sobie wlasnie na amazon.co.uk- najtanszy i wlasnie moj wybrany Kindle jest za 59 funciakow aktualnie (model z reklamami na wygaszaczu, jak masz bez reklam, to sa tam zmieniajace sie tapety).
Ale wyglada na to, ze fizycznych przyciskow on juz nie ma, buraki zrobili je tylko w najdrozszym modelu, Voyage.
A, jesli Twoja kolezanka ma Kindla i przetrzymuje na chmurze swoje ksiazki zakupione na Amazonie, to nie bedziesz mogla z nich korzystac, chyba, ze zarejestrujesz swoje urzadzenie na jej koncie.. Natomiast jesli kupujesz ksiazki w polskich ksiegarniach to mozesz wrzucac je na tyle urzadzen, ile Ci sie podoba..
Ale moze ja jestem z przeszlosci i wiekszosci ludzi nie przeszkadza uzywanie drugiej reki do przerzucania kartek? Ja sie przyzwyczailam przez te kilka lat i jak leze w lozku na boku trzymajac ksiazke w jednej rece, to nijak nie daje rady wygodnie przerzucac stron ta sama reka, jesli musze pacac ekran
no i tez mnie denerwuja ekrany dotykowe, wole przyciski zdecydowanie
to moze ten Vojage?
musze mu sie przyjrzecmoremi, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja teraz obstawiam Józka albo Teresę
ot takie starocie.
W domu już mam Olę, Helenkę i Janka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:53
moremi, Bliska 77, Bozia3, gosia7122, Aasiula, Simba, Pusurek, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość