X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sztormowych nie miewam ;)

Cholerka, to Ci nie ma co sie rownowazyc:-)

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Cholerka, to Ci nie ma co sie rownowazyc:-)
    Eeee tam :-) żadnych mdłości nie będzie i tyle :-)

MartaDidi, Lucky lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, sikałaś dzisiaj pytam się.

Lucky lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

A ja bym chciala, zeby mna sponiewieraly:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:05

moremi, Sabina, Lucky lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A ja bym chciala, zeby mna sponiewieraly:-)
    Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..
    Nic innego nie przejdzie..ale byle dziecko tam rosło,może mnie popusci ;)

MartaDidi, gretka, paszczakin, Bliska 77, dorbie, kapturnica, moremi, SolarPolar, Sabina, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Do "obróbki" formatów jest bardzo fajny program Calibre. Prosty i po polsku.
    Można w nim zrobić wszystko : zmienić format książki, dodać okładkę i inne szczegóły.

o to to, to jest wlasnie ten program, co my go tez mamy.. tylko ja mam do niego skrot "mezu, zrob prosze", dlatego nie za bardzo sie w nim orientuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:32

moremi, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja nic nie mialam... Fruwalam se- motylek na szpilkach, az do jesieni....

peppapig, Aasiula, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja nic nie mialam... Fruwalam se- motylek na szpilkach, az do jesieni....
    No, moze nie motylek- ćma duza. Dzien dobry....

paszczakin, Aasiula, kapturnica, moremi, Sabina, Lucky, iwcia77, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn
    Ja mam onyxa, A. ma kindle. Jakość ekranu taka sama - różnią się funkcjami. Mnie cieszy to, co denerwuje Paszczę - podświetlenie ekranu od dołu - dla mnie genialne. Kolejny plus - ja mam ekran mieszany - dotykowo-klasyczny - dlatego mogę sobie wybrać sposób przemieszczania się. Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają. To co ma kindle, a onyx nie ma - to wyszukiwanie w słowniku - czyli masz jakiś wyraz, którego nie kumasz w książce - klikasz w niego i od razu Cię system przerzuca do słownika - super sprawa.
    Ja mam ten model - czyta wszystkie popularne formaty - korzystam w ten sposób, że jeśli chcę jakąś książkę - szukam na chomiku, sciągam i po prostu czytam - nic nie trzeba robić więcej...
    http://onyx-ereader.pl/pl/afterglow-2

A. ma kindla:
    http://allegro.pl/kindle-paperwhite-ii-2-czytnik-4gb-bez-reklam-23-i4927198562.html

Nie przypalaj się na tańszą wersję kindla tableta z czytnikiem, bo to w ogóle nie ma nic wspólnego z prawdziwym czytnikim. Te ostatnie nie męczą wzroku i służą tylko do czytania książek

Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..:)
    dzieki Bozia, musze sie wglebic w temat, Onyx mnie tez kusi bo cos tam czuytalam, ale musialabym go chyba kupic w Pl bo tutaj nie widzialam

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają.
    Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..:)

Maja, mozna sobie ustawic system sortowania taki- ja mam ostatnio sciagane/otwierane ksiazki jako pierwsze na liscie. Z tym, ze ja jako przedstawiciel "mini nerwicy natrectw porzadkowych" mam wszytkie ksiazki w folderach- wtedy foldery mi sie na liscie przestawiaja. I ksiazki w folderach tez.

A co do zobaczenia ksiazki (igdy, ale to nigdy mi to nie przyszloby do glowy, ja nawet na spis tresci nie patrze, zeby nie wiedziec, co bedzie pozniej ;)), to w kindlu masz opcje przskakiwania do kolejnych rozdzialow/lokalizacji. Takze da sie zajrzec na koniec ;)

Bursztyn, moremi, Lucky, Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki za rady, sugestie i opinie, wezme wszystkie pod rozwage i cos wkoncu wybiore :)

Bliska 77, moremi, Lucky, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..

a ja nie narzekam- mam caly komlet, rzygam do teraz, ale mozna z tym sie nauczyc zyc.. wole to niz jakies toxoplazmozy, listeriozy, cholestazy i cukrzyce, ktore moglyby zaszkodzic kartoflowi. lazienke mam i w domu i w pracy, a pociagach od biedy tez jest.
    pepka- rozwiazaniem niestety jest jesc wiecej, mniej szarpie wtedy.. i kompletnie latwostrawne rzeczy, zasysaj herbatniki, biszkopty, kajzerki tak jak piszesz.. i pij duzo, duzo..

peppapig, Aasiula, Bliska 77, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku dokładnie byle kartofle zdrowe były :-)

Aasiula, paszczakin, Bliska 77, dorbie, gosia7122, moremi, Sabina, Lucky, Bozia3, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Laski potrzebuje pomocy, rady...
    W sobotę zrobiłam moim włosom rewolucję. Najpierw dekoloryzacja a potem nowy kolor i refleksy :-) jestem prawie blondi :-)
    Tylko jak mam teraz pomóc moim włosom? Teraz używam masseve. Ale potrzebuje coś do jeszcze żeby je lepiej nawilzyc i poprawic ich kondycję. Może coś na suche włosy?

Kochana kup sobie olej arganowy lub kokosowy w aptece jako nałoż na brudne włosy u idz z tym spać osób włosy folią, rano umyj szamponem kilka razy odzywka a jeszcze lepiej maska di włosów i też potrzynac z poł godz. Podgrzac suszarka i splukac .

Bursztyn, Bliska 77, moremi, Sabina, iwcia77, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.
    zalecana jest abstynencja od 3 do max.5 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:52

Aasiula, Margolcia88 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    spróbuj w praktyce - monitor czytników nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem na tradycyjnych monitorach. Czytnik męczy oczy w podobnym stopniu lub mniej, niż tradycyjna książka...
    Wczesniej juz napisalam ze mialam na probe dwa tygodnie pozyczony od znajomej, nic z tego, moje o zy mecza sie bardziej, moze dlatego ze mam prawie minus 7 i spory astygmatyzm..i czy to tv czy komp czy tel czy czytnik, oczy zajebiscie mi sie mecza i towarzyszy temu bol glowy a np o ogladaniu w 3D nie ma mowy ....- mowie o swoich odczuciach nie o teorii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:00

Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dorbie a ta dynie to normalnie obierasz i kroisz? Bez pieczenia ?
    Tak

Lucky lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bidulko, wiem ze latwo sie mowi ale muzisz przeczekac

peppapig, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:

3 jest wg mnie idealnie.. u nas do badan, inseminacji i IVF bylo 2-5, ale w praktyce na 5 krecili nosem..

Margolcia88, Lucky lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 7219 7220 7221 7222 7223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ