35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:A ja bym chciala, zeby mna sponiewieraly:-)
Nic innego nie przejdzie..ale byle dziecko tam rosło,może mnie popusciMartaDidi, gretka, paszczakin, Bliska 77, dorbie, kapturnica, moremi, SolarPolar, Sabina, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Niuta wrote:Do "obróbki" formatów jest bardzo fajny program Calibre. Prosty i po polsku.
Można w nim zrobić wszystko : zmienić format książki, dodać okładkę i inne szczegóły.
o to to, to jest wlasnie ten program, co my go tez mamy.. tylko ja mam do niego skrot "mezu, zrob prosze", dlatego nie za bardzo sie w nim orientuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:32
moremi, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Eeee tam
żadnych mdłości nie będzie i tyle
peppapig, Aasiula, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
MartaDidi wrote:Ja nic nie mialam... Fruwalam se- motylek na szpilkach, az do jesieni....
paszczakin, Aasiula, kapturnica, moremi, Sabina, Lucky, iwcia77, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Bozia3 wrote:Bursztyn
Ja mam onyxa, A. ma kindle. Jakość ekranu taka sama - różnią się funkcjami. Mnie cieszy to, co denerwuje Paszczę - podświetlenie ekranu od dołu - dla mnie genialne. Kolejny plus - ja mam ekran mieszany - dotykowo-klasyczny - dlatego mogę sobie wybrać sposób przemieszczania się. Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają. To co ma kindle, a onyx nie ma - to wyszukiwanie w słowniku - czyli masz jakiś wyraz, którego nie kumasz w książce - klikasz w niego i od razu Cię system przerzuca do słownika - super sprawa.
Ja mam ten model - czyta wszystkie popularne formaty - korzystam w ten sposób, że jeśli chcę jakąś książkę - szukam na chomiku, sciągam i po prostu czytam - nic nie trzeba robić więcej...
http://onyx-ereader.pl/pl/afterglow-2
A. ma kindla:
http://allegro.pl/kindle-paperwhite-ii-2-czytnik-4gb-bez-reklam-23-i4927198562.html
Nie przypalaj się na tańszą wersję kindla tableta z czytnikiem, bo to w ogóle nie ma nic wspólnego z prawdziwym czytnikim. Te ostatnie nie męczą wzroku i służą tylko do czytania książek
Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają.
Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..
Maja, mozna sobie ustawic system sortowania taki- ja mam ostatnio sciagane/otwierane ksiazki jako pierwsze na liscie. Z tym, ze ja jako przedstawiciel "mini nerwicy natrectw porzadkowych" mam wszytkie ksiazki w folderach- wtedy foldery mi sie na liscie przestawiaja. I ksiazki w folderach tez.
A co do zobaczenia ksiazki (igdy, ale to nigdy mi to nie przyszloby do glowy, ja nawet na spis tresci nie patrze, zeby nie wiedziec, co bedzie pozniej), to w kindlu masz opcje przskakiwania do kolejnych rozdzialow/lokalizacji. Takze da sie zajrzec na koniec
Bursztyn, moremi, Lucky, Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..
Nic innego nie przejdzie..ale byle dziecko tam rosło,może mnie popusci
a ja nie narzekam- mam caly komlet, rzygam do teraz, ale mozna z tym sie nauczyc zyc.. wole to niz jakies toxoplazmozy, listeriozy, cholestazy i cukrzyce, ktore moglyby zaszkodzic kartoflowi. lazienke mam i w domu i w pracy, a pociagach od biedy tez jest.
pepka- rozwiazaniem niestety jest jesc wiecej, mniej szarpie wtedy.. i kompletnie latwostrawne rzeczy, zasysaj herbatniki, biszkopty, kajzerki tak jak piszesz.. i pij duzo, duzo..
peppapig, Aasiula, Bliska 77, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Laski potrzebuje pomocy, rady...
W sobotę zrobiłam moim włosom rewolucję. Najpierw dekoloryzacja a potem nowy kolor i refleksyjestem prawie blondi
Tylko jak mam teraz pomóc moim włosom? Teraz używam masseve. Ale potrzebuje coś do jeszcze żeby je lepiej nawilzyc i poprawic ich kondycję. Może coś na suche włosy?
Kochana kup sobie olej arganowy lub kokosowy w aptece jako nałoż na brudne włosy u idz z tym spać osób włosy folią, rano umyj szamponem kilka razy odzywka a jeszcze lepiej maska di włosów i też potrzynac z poł godz. Podgrzac suszarka i splukac .Bursztyn, Bliska 77, moremi, Sabina, iwcia77, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Margolcia88 wrote:Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:52
Aasiula, Margolcia88 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:spróbuj w praktyce - monitor czytników nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem na tradycyjnych monitorach. Czytnik męczy oczy w podobnym stopniu lub mniej, niż tradycyjna książka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:00
Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..
Nic innego nie przejdzie..ale byle dziecko tam rosło,może mnie popuscipeppapig, Lucky lubią tę wiadomość
-
Margolcia88 wrote:Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.
3 jest wg mnie idealnie.. u nas do badan, inseminacji i IVF bylo 2-5, ale w praktyce na 5 krecili nosem..Margolcia88, Lucky lubią tę wiadomość