X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sztormowych nie miewam ;)

Cholerka, to Ci nie ma co sie rownowazyc:-)

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Cholerka, to Ci nie ma co sie rownowazyc:-)
    Eeee tam :-) żadnych mdłości nie będzie i tyle :-)

MartaDidi, Lucky lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, sikałaś dzisiaj pytam się.

Lucky lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

A ja bym chciala, zeby mna sponiewieraly:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:05

moremi, Sabina, Lucky lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A ja bym chciala, zeby mna sponiewieraly:-)
    Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..
    Nic innego nie przejdzie..ale byle dziecko tam rosło,może mnie popusci ;)

MartaDidi, gretka, paszczakin, Bliska 77, dorbie, kapturnica, moremi, SolarPolar, Sabina, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Do "obróbki" formatów jest bardzo fajny program Calibre. Prosty i po polsku.
    Można w nim zrobić wszystko : zmienić format książki, dodać okładkę i inne szczegóły.

o to to, to jest wlasnie ten program, co my go tez mamy.. tylko ja mam do niego skrot "mezu, zrob prosze", dlatego nie za bardzo sie w nim orientuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:32

moremi, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja nic nie mialam... Fruwalam se- motylek na szpilkach, az do jesieni....

peppapig, Aasiula, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja nic nie mialam... Fruwalam se- motylek na szpilkach, az do jesieni....
    No, moze nie motylek- ćma duza. Dzien dobry....

paszczakin, Aasiula, kapturnica, moremi, Sabina, Lucky, iwcia77, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn
    Ja mam onyxa, A. ma kindle. Jakość ekranu taka sama - różnią się funkcjami. Mnie cieszy to, co denerwuje Paszczę - podświetlenie ekranu od dołu - dla mnie genialne. Kolejny plus - ja mam ekran mieszany - dotykowo-klasyczny - dlatego mogę sobie wybrać sposób przemieszczania się. Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają. To co ma kindle, a onyx nie ma - to wyszukiwanie w słowniku - czyli masz jakiś wyraz, którego nie kumasz w książce - klikasz w niego i od razu Cię system przerzuca do słownika - super sprawa.
    Ja mam ten model - czyta wszystkie popularne formaty - korzystam w ten sposób, że jeśli chcę jakąś książkę - szukam na chomiku, sciągam i po prostu czytam - nic nie trzeba robić więcej...
    http://onyx-ereader.pl/pl/afterglow-2

A. ma kindla:
    http://allegro.pl/kindle-paperwhite-ii-2-czytnik-4gb-bez-reklam-23-i4927198562.html

Nie przypalaj się na tańszą wersję kindla tableta z czytnikiem, bo to w ogóle nie ma nic wspólnego z prawdziwym czytnikim. Te ostatnie nie męczą wzroku i służą tylko do czytania książek

Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..:)
    dzieki Bozia, musze sie wglebic w temat, Onyx mnie tez kusi bo cos tam czuytalam, ale musialabym go chyba kupic w Pl bo tutaj nie widzialam

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają.
    Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..:)

Maja, mozna sobie ustawic system sortowania taki- ja mam ostatnio sciagane/otwierane ksiazki jako pierwsze na liscie. Z tym, ze ja jako przedstawiciel "mini nerwicy natrectw porzadkowych" mam wszytkie ksiazki w folderach- wtedy foldery mi sie na liscie przestawiaja. I ksiazki w folderach tez.

A co do zobaczenia ksiazki (igdy, ale to nigdy mi to nie przyszloby do glowy, ja nawet na spis tresci nie patrze, zeby nie wiedziec, co bedzie pozniej ;)), to w kindlu masz opcje przskakiwania do kolejnych rozdzialow/lokalizacji. Takze da sie zajrzec na koniec ;)

Bursztyn, moremi, Lucky, Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki za rady, sugestie i opinie, wezme wszystkie pod rozwage i cos wkoncu wybiore :)

Bliska 77, moremi, Lucky, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Też tak mówiłam póki mnie nie dopadło.. tragedia jakaś. I nie żartuje nie wiem czy mam jeść w ubikacji? A jedzenie sprowadza się do kajzerki z serkiem białym o 9,12,o 15 ziemniaki z surówka z marchewki..kolacja kajzerka z jogurtem..

a ja nie narzekam- mam caly komlet, rzygam do teraz, ale mozna z tym sie nauczyc zyc.. wole to niz jakies toxoplazmozy, listeriozy, cholestazy i cukrzyce, ktore moglyby zaszkodzic kartoflowi. lazienke mam i w domu i w pracy, a pociagach od biedy tez jest.
    pepka- rozwiazaniem niestety jest jesc wiecej, mniej szarpie wtedy.. i kompletnie latwostrawne rzeczy, zasysaj herbatniki, biszkopty, kajzerki tak jak piszesz.. i pij duzo, duzo..

peppapig, Aasiula, Bliska 77, kapturnica, moremi, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku dokładnie byle kartofle zdrowe były :-)

Aasiula, paszczakin, Bliska 77, dorbie, gosia7122, moremi, Sabina, Lucky, Bozia3, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Laski potrzebuje pomocy, rady...
    W sobotę zrobiłam moim włosom rewolucję. Najpierw dekoloryzacja a potem nowy kolor i refleksy :-) jestem prawie blondi :-)
    Tylko jak mam teraz pomóc moim włosom? Teraz używam masseve. Ale potrzebuje coś do jeszcze żeby je lepiej nawilzyc i poprawic ich kondycję. Może coś na suche włosy?

Kochana kup sobie olej arganowy lub kokosowy w aptece jako nałoż na brudne włosy u idz z tym spać osób włosy folią, rano umyj szamponem kilka razy odzywka a jeszcze lepiej maska di włosów i też potrzynac z poł godz. Podgrzac suszarka i splukac .

Bursztyn, Bliska 77, moremi, Sabina, iwcia77, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie, czy przed ewentualnym badaniem nasienia (bo nie wiem, czy ono bedzie miało miejsce, prawdopodobnie tak), wystarczy 3 dni bez serduszek. Nie wiem, czy miałam owulację już, czy jeszcze nie, i nie wiem, czy dziś mamy działać czy też nie, skoro wizyta w piątek. Trochę źle sie złożyło z tą wizytą, bo jutro 17 dzień cyklu i w sumie też może być owulacja, jesli nie było jeszcze. No a dwa dni wstrzemięźliwości to już na pewno za mało.
    zalecana jest abstynencja od 3 do max.5 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:52

Aasiula, Margolcia88 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    spróbuj w praktyce - monitor czytników nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem na tradycyjnych monitorach. Czytnik męczy oczy w podobnym stopniu lub mniej, niż tradycyjna książka...
    Wczesniej juz napisalam ze mialam na probe dwa tygodnie pozyczony od znajomej, nic z tego, moje o zy mecza sie bardziej, moze dlatego ze mam prawie minus 7 i spory astygmatyzm..i czy to tv czy komp czy tel czy czytnik, oczy zajebiscie mi sie mecza i towarzyszy temu bol glowy a np o ogladaniu w 3D nie ma mowy ....- mowie o swoich odczuciach nie o teorii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:00

Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dorbie a ta dynie to normalnie obierasz i kroisz? Bez pieczenia ?
    Tak

Lucky lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bidulko, wiem ze latwo sie mowi ale muzisz przeczekac

peppapig, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:

3 jest wg mnie idealnie.. u nas do badan, inseminacji i IVF bylo 2-5, ale w praktyce na 5 krecili nosem..

Margolcia88, Lucky lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 7219 7220 7221 7222 7223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ