X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wolę papier

i niestety jak wyjeżdzam mój bagaż jest cięższy od męża, bo zabieram kilka książek.
    Jak są cegły to jemu po cichu podrzucam ;-)

moremi, Bursztyn, kapturnica, paszczakin, Sabina, Bliska 77, gosia7122, Aasiula, Simba, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    slash masz jeszcze trochę czasu na wymyślenie imienia

ja co jakiś czas mam zestaw imion, które za jakiś czas już mi się nie podobają ;-)
    Racja.
    Jeszcze jakie mi chodzą po głowie co mi się raz podobają raz nie.
    :)

Reni, Bliska 77, Aasiula, Lucky lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ja pisze jedynie o moich odczuciach, mam spora wade i astygmatyzm, oczy mnie bola przy kazdym dluzszym siedzeniu przed jakimkolwiem wyswietlaczem...

To tak jak ja.
    W pracy 8h przed kompem i po dniu pracy oczy czerwone.

Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia gustu, skojarzeń i wspomnień
    już kiedyś przerabiałyśmy temat imion
    niektóre kojarzyły się z tirówkami, inne z pracownicami agencji towarzyskich (z ulotek)
    jeszcze inne z psychopatami czy sierotami życiowymi ;-)
    nie wiem czemu ale Józek kojarzy mi się z nowelami typu Antek czy Janko muzykant ;-)
    mamatrojki80 wrote:
    A ja teraz obstawiam Józka albo Teresę :-) ot takie starocie.

W domu już mam Olę, Helenkę i Janka.

moremi, mamatrojki80, kapturnica, slash, Sabina, Bliska 77, gosia7122, Aasiula, malgos741, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kwestia gustu, skojarzeń i wspomnień
    już kiedyś przerabiałyśmy temat imion
    niektóre kojarzyły się z tirówkami, inne z pracownicami agencji towarzyskich (z ulotek)
    jeszcze inne z psychopatami czy sierotami życiowymi ;-)
    nie wiem czemu ale Józek kojarzy mi się z nowelami typu Antek czy Janko muzykant ;-)

Antek też mi się podoba... może to jakiś syndrom chorobowy.

Reni, slash, Lucky lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Chyba się nasilają ;)
    No weź...
    Ja na przełomie marca i kwietnia w rejs płynę i co jak będę w ciąży? Myślałam, że mdłosći ciążowe i mdłości sztormowe się wzajemnie znoszą ;)

slash, Zofia8, Margolcia88, Aasiula, Simba, malgos741, Pusurek, Lucky, iwcia77, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie, od Konstancji właśnie.
    Mam chrześniaczkę Kornelię i zdrabnia się to imię tak: Kornelia ;)

Hmm a u nas wczoraj wieczorem była debata akurat na temat imienia Kornelia i w tym momencie dla dziewczynki na tapecie mamy Dagmara lub Kornelia..Skłaniamy sie ku Kornelii..A co do chłopca młody chce Dariusz..Mi sie to imie trochu kojarzy z przeszłości no ale nie ejst źle postep mamy bo męskiego to ni hu hu nie mogliśmy wybrac..Pewnie sie nam zmieni ejszcze z tysiac razy ...

moremi, slash, Bliska 77, gosia7122, dorbie, Aasiula, malgos741, Pusurek, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No weź...
    Ja na przełomie marca i kwietnia w rejs płynę i co jak będę w ciąży? Myślałam, że mdłosći ciążowe i mdłości sztormowe się wzajemnie znoszą ;)

I tego sie trzymaj Moremi ;) Grunt to pozytywne nastawienie.
    Bo jak sie nastawia zle, to zazwyczaj zle wychodzi- kilka dni temu z radoscia oznajmilam, ze zgagi w ciazy nie mam, jako jedynego chyba z chu**wych, niegroznych objawow. I co? Jest zdzira, od wczoraj..
    Mam tylko nadzieje, ze to przez te moje "pierogi ruskie" z ciasta filo (ktore na marginesie byly rewelka), bo twarog juz wczesniej zle znosilam. Od jutra to odstawie i sie zobaczy. Dzisiaj jeszczce je mam, wic wciagne, jakakolwiek reakcja by nie byla ;)

kapturnica, moremi, gosia7122, Aasiula, Simba, malgos741, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I tego sie trzymaj Moremi ;) Grunt to pozytywne nastawienie.
    Bo jak sie nastawia zle, to zazwyczaj zle wychodzi- kilka dni temu z radoscia oznajmilam, ze zgagi w ciazy nie mam, jako jedynego chyba z chu**wych, niegroznych objawow. I co? Jest zdzira, od wczoraj..
    Mam tylko nadzieje, ze to przez te moje "pierogi ruskie" z ciasta filo (ktore na marginesie byly rewelka), bo twarog juz wczesniej zle znosilam. Od jutra to odstawie i sie zobaczy. Dzisiaj jeszczce je mam, wic wciagne, jakakolwiek reakcja by nie byla ;)

o to to, też uważam, że powinno się unikać niegatywnych projekcji w głowie.

slash, Margolcia88, moremi, Lucky lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No weź...
    Hmmm, a myslisz ze wówczas da rade odróżnic mdłości sztormowe od ciążowych?

Lucky lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepeij to załóz sobie że zadnych mdłości nie będzie :) przepłyniesz rejs bezmdłosciowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:10

moremi, paszczakin, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja też wolę papier

i niestety jak wyjeżdzam mój bagaż jest cięższy od męża, bo zabieram kilka książek.
    Jak są cegły to jemu po cichu podrzucam ;-)

hehe, ja tak robie z butami, bo ich nie mam w formie elektronicznej ;)

slash, moremi, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi a ja mysle, ze los zrobi Ci psikusa i bedziesz w ciazy w trakcie rejsu. Ale to bedxie tak jak z lusem i minusem. Zero mdlosci

Bliska 77, moremi, Aasiula, Lucky, iwcia77, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn
    Ja mam onyxa, A. ma kindle. Jakość ekranu taka sama - różnią się funkcjami. Mnie cieszy to, co denerwuje Paszczę - podświetlenie ekranu od dołu - dla mnie genialne. Kolejny plus - ja mam ekran mieszany - dotykowo-klasyczny - dlatego mogę sobie wybrać sposób przemieszczania się. Kolejny plus - mam opcję ustawienia - "ostatnio ściągnięte książki" i "ostatno czytanen książki" - ta ostatnia opcja jest super - bo ja czytam po kilka książek naraz - i mam je do wyboru na bieżąco. Kindle chyba tego nie mają. To co ma kindle, a onyx nie ma - to wyszukiwanie w słowniku - czyli masz jakiś wyraz, którego nie kumasz w książce - klikasz w niego i od razu Cię system przerzuca do słownika - super sprawa.
    Ja mam ten model - czyta wszystkie popularne formaty - korzystam w ten sposób, że jeśli chcę jakąś książkę - szukam na chomiku, sciągam i po prostu czytam - nic nie trzeba robić więcej...
    http://onyx-ereader.pl/pl/afterglow-2

A. ma kindla:
    http://allegro.pl/kindle-paperwhite-ii-2-czytnik-4gb-bez-reklam-23-i4927198562.html

Nie przypalaj się na tańszą wersję kindla tableta z czytnikiem, bo to w ogóle nie ma nic wspólnego z prawdziwym czytnikim. Te ostatnie nie męczą wzroku i służą tylko do czytania książek

Wada czytników - nie można od razu i szybko - powąchać książki i zobaczyć jednym ruchem, jak się ona kończy...innych nie widzę..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:21

mamatrojki80, Simba, Bursztyn, paszczakin, SolarPolar, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam narazie dziewczyny, zaglądne wieczorem.

Lucky lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ja pisze jedynie o moich odczuciach, mam spora wade i astygmatyzm, oczy mnie bola przy kazdym dluzszym siedzeniu przed jakimkolwiem wyswietlaczem...
    spróbuj w praktyce - monitor czytników nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem na tradycyjnych monitorach. Czytnik męczy oczy w podobnym stopniu lub mniej, niż tradycyjna książka...

paszczakin, Bursztyn, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Hmmm, a myslisz ze wówczas da rade odróżnic mdłości sztormowe od ciążowych?
    Sztormowych nie miewam ;)

Aasiula, Lucky, slash lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    , dostalam okres. Jakis 135 raz od porodu. ;-)
    a ja jeszcze nie miałam od porodu ,ciekawe jak długo jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:41

Pusurek, Lucky lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dorzucę swoje trzy grosze odnośnie czytników.
    mam Kindle Paperwhite i jestem zachwycona!
    Do "obróbki" formatów jest bardzo fajny program Calibre. Prosty i po polsku.
    Można w nim zrobić wszystko : zmienić format książki, dodać okładkę i inne szczegóły.
    Co do podświetlenia to mnie akurat nie męczy.
    Można regulować jasność więc w każdych warunkach jest OK.
    No i oczywiście noszenie setek książek w torebce też ma znaczenie :-)

dorbie, moremi, Aasiula, Bursztyn, Bozia3, SolarPolar, Lucky, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja jestem zainteresowana :-)
    Co prawda kocham książki, ale z uwagi na wygodę chcę taki gadżet. I to najlepiej na najbliższy rejs :-)
    Ja mam kindla peperwhite, jest rewelacyjny, czytam na nim non stop. Polecam. Mam dużo książek ok 400

Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7218 7219 7220 7221 7222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ