WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze popłakałam sie ze wzruszenia dzwonilismy przed 20 do Maciusia przez skypa i jak juz mielismy skonczyc rozmowe Macius sie popłakał i nie chciał sie z nami rozstac no i mi łzy leciały,mamie zastepczej tez moj maż ledwo sie trzymał ale łzy Mu stały w oczach. EMocje na maksa do tego jak przez rok spał z ulubionym królikiem od mamy zastepczej tak od wczroaj spi z piekiem maskotka od nas <3
    Przepraszam,ze tak o tym pisze ale chciałam sie podzielic bo jestesmy zaskoczeni wszyscy bo On wg opinii ma lekkie zaburzenia wiezi i boi sie dorosłych - my jakos tego nie widzimy :P

Iwonko pytasz o pokoik :D narazie "zbieramy",że tak powiem materiały do niego hahahah
    czekamy na dosłanie tapczaniku i wtedy bedziemy szykowac pokoik :)
    bedzie on mieszkał w naszej sypialni ( nie mamy duzego mieszkania bo w bloku mieszkamy ale Macius swoj pokój bedzie miał :) )
    malowac nie bedziemy bo dopiero był remont ale dekoracje juz sa gotowe ja jako przedszkolanka troche tego mam :P :P :P

MartaDidi, iwcia77, malgos741, Sabina, mamatrojki80, Iwone, moremi, gretka, Aasiula, gosia7122, caffe, Parka, Pusurek, Bliska 77, Reni, kicia 123, ania.g, Mango, Bozia3, paszczakin, mysza1975, slash, Mala79, Natka_79, Zofia8, Mega, SolarPolar, BISCA, Niuta, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tez slyszalam ze to moze tyle trwac i ze takie pomaganie rozleniwia jelito ..tzn ze sie moze przyzwyczaic do stymulacji :) wiec lepiej nienaduzywac tej metody ..ale raz na jakis czas mozna :)
    Iwcia, ale po co? po co takiemu malenstwu cos tam majstrowac? To uwazam, ze stary sobie moze krzywde zrobic... poruszy sie, drgnie... i co? bedziesz sobie w brode plula, ja tam bym nie chciala, zeby mi ktos jakies rurki i termometry wkladal... Ja zawsze czekalam i sie sprawa sama rozwiazywala... przy pomocy jabluszka i sliwek :-)

Iwone, gosia7122, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mały dobrze się czuje, nie obserwuje żeby coś go bolało i jak napisała jest radosny, to po jakiego zmuszać jelita do wypróżniania?
    Starsze dzieci i dorośli też mają różnie, jedni idą kilka razy na dzień inni raz na kilka dni i to i to jest normalne.
    Co innego gdy widać że dziecko się męczy, to wtedy szuka się jakiś pomocy typu woda, owoce i inne.
    Pusurek zrobisz jak uważasz, ale ja na razie nic bym nie robiła.

MartaDidi, gosia7122, Pusurek, Bliska 77, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia synek jest cudny :) a widac,ze rosnie jak na drozdzach !!! :D
    Własnie miałam pytac co u Heretyczki i synka???
    Bliska dawno Cie nie widziałam witaj :D :D :D

MartaDidi, Aasiula, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 2godz opoznienia u lekarza..dziec sie juz rusza ładnie..Serducho pieknie puka..wszystko z ni ok..Ale ja w badaniach mam przekroczony cukier..I niestety krzywa glukozowa jutro robiebo kolejna wizyta w poniedzialek..Kurwa obawiam sie cukrzycy ..eh zawsze cos\

MartaDidi, moremi, Aasiula, gretka, Sabina, Iwone, gosia7122, malgos741, caffe, mamatrojki80, Parka, Pusurek, Bliska 77, iwcia77, dorbie, ania.g, Mango, Margolcia88, Bozia3, Mega, SolarPolar, BISCA, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos wrzuce na ruszt i se odezwe

Aasiula, Sabina, malgos741, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie dopajam go, on i tak wiecznie przy cycu wisi. Dzis dostal pierwszy soczek. Chyba kaszka go zastopowala.
    Mnie się wydaje, że skoro je stałe pokarmy to powinnaś go dopajać. Moim zdaniem powinnaś zacząć od zwykłej wody, a nie od soku. Ale to moje zdanie. Mój soków nie pije. Sok dostaje w owocach. Normalnie to pije wodę.

moremi, mamatrojki80, MartaDidi, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica <3

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kurcze popłakałam sie ze wzruszenia dzwonilismy przed 20 do Maciusia przez skypa i jak juz mielismy skonczyc rozmowe Macius sie popłakał i nie chciał sie z nami rozstac no i mi łzy leciały,mamie zastepczej tez moj maż ledwo sie trzymał ale łzy Mu stały w oczach. EMocje na maksa do tego jak przez rok spał z ulubionym królikiem od mamy zastepczej tak od wczroaj spi z piekiem maskotka od nas <3
    Przepraszam,ze tak o tym pisze ale chciałam sie podzielic bo jestesmy zaskoczeni wszyscy bo On wg opinii ma lekkie zaburzenia wiezi i boi sie dorosłych - my jakos tego nie widzimy :P

Iwonko pytasz o pokoik :D narazie "zbieramy",że tak powiem materiały do niego hahahah
    czekamy na dosłanie tapczaniku i wtedy bedziemy szykowac pokoik :)
    bedzie on mieszkał w naszej sypialni ( nie mamy duzego mieszkania bo w bloku mieszkamy ale Macius swoj pokój bedzie miał :) )
    malowac nie bedziemy bo dopiero był remont ale dekoracje juz sa gotowe ja jako przedszkolanka troche tego mam :P :P :P
    Ineska a jaką będzie miał pościel, firanki, ma już jakieś ulubione postacie z bajek?

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur

Wprowadzanie do odbytu małego dziecka termometru lub innych przedmiotów w celu stymulacji wypróżnienia może spowodować mechaniczne uszkodzenia błony śluzowej odbytu (pęknięcie, krwawienie, przedziurawienie) lub inne niekorzystne reakcje, w tym nawet krótkotrwałe zatrzymanie oddechu. Zdarzało się, że termometr podczas tych manipulacji pękał, a resztki szkła stwarzały duże zagrożenie dla zdrowia dziecka. Postępowanie takie zakłóca ponadto prawidłowy rozwój odruchu wypróżnienia....

wiecej na:
    http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=52299
    Nie chodziło mi o grzebanie tam, ale kupa juz była na wierzchu, więc ja mu pomogłam to wycisnąć. Sorry, za obrazowe opisy...

MartaDidi, malgos741, Iwone, Bliska 77, iwcia77, Reni, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ponad 2godz opoznienia u lekarza..dziec sie juz rusza ładnie..Serducho pieknie puka..wszystko z ni ok..Ale ja w badaniach mam przekroczony cukier..I niestety krzywa glukozowa jutro robiebo kolejna wizyta w poniedzialek..Kurwa obawiam sie cukrzycy ..eh zawsze cos\
    Dziewczyny dały radę z cukrzycą, to i Ty dasz radę :-) i jeszcze jak Pusur ciążę z żebrami na wierzchu skończysz ;)
    ...always look on the bright side of life ;)

MartaDidi, mamatrojki80, Parka, Iwone, gosia7122, megan8, malgos741, kapturnica, Sabina, iwcia77, Aasiula, Bozia3, Mega, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    KOchana, ciesz sie, ze na poczatku to wiesz... Dieta i bedzie dobrze... NIe martw sie...na zapas...Diabetolog potrzebny od zaraz :-)

mamatrojki80, malgos741, Iwone, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie chodziło mi o grzebanie tam, ale kupa juz była na wierzchu, więc ja mu pomogłam to wycisnąć. Sorry, za obrazowe opisy...
    A to jestes usprawiedliwiona :-)

caffe, Iwone, Aasiula lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Iwcia, Twój synek się cudnie zmienia :-)
    To prawda, jest swietny

MartaDidi, mamatrojki80, Iwone, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie się wydaje, że skoro je stałe pokarmy to powinnaś go dopajać. Moim zdaniem powinnaś zacząć od zwykłej wody, a nie od soku. Ale to moje zdanie. Mój soków nie pije. Sok dostaje w owocach. Normalnie to pije wodę.
    Moj tez zaczynal od wody... Sokow praktycznie nie pije...A jesli juz to mocno rozcienczone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:12

caffe lubi tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A jak do wody przekonac dziecie,moja nie chce pic,ja po obiadku zawsze podaje piers,zaparcia na razie nie bylo.

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzebac nie chcialam i tak, jutro go nawadniam zatem. Dzis juz nie, bo mi lozko obesra w nocy. Wystarczy, ze wszedzie kwasnym mlekiem wali...

MartaDidi, moremi, iwcia77, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:13

MartaDidi, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Cafe, dlatego ja nie pisałam tego do Ciebie, tylko wkleiłam urywek, jakby komuś coś takiego przyszło do głowy.

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    też pomagałam termometrem ,coś tam pomogło

teraz mam problem bo przeszłam z Bebilon 2 na Bebilon 3 i ma ciągle rozwolnienie
    nie nadążam z pampersami
    czytam o mleku Babydream ,ale jestem nie zdecydowana
    To wroc do poprzedniego mleka... Tez tak mialam, jak na humane 3 przeszlam i wrocilam do 2... Jest idealnie...Porownalam sklad, pogadalam z pediatra... jezeli sa problemy to nie zmieniaj mleka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:18

‹‹ 7226 7227 7228 7229 7230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ