35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze popłakałam sie ze wzruszenia dzwonilismy przed 20 do Maciusia przez skypa i jak juz mielismy skonczyc rozmowe Macius sie popłakał i nie chciał sie z nami rozstac no i mi łzy leciały,mamie zastepczej tez moj maż ledwo sie trzymał ale łzy Mu stały w oczach. EMocje na maksa do tego jak przez rok spał z ulubionym królikiem od mamy zastepczej tak od wczroaj spi z piekiem maskotka od nas
Przepraszam,ze tak o tym pisze ale chciałam sie podzielic bo jestesmy zaskoczeni wszyscy bo On wg opinii ma lekkie zaburzenia wiezi i boi sie dorosłych - my jakos tego nie widzimy
Iwonko pytasz o pokoiknarazie "zbieramy",że tak powiem materiały do niego hahahah
czekamy na dosłanie tapczaniku i wtedy bedziemy szykowac pokoik
bedzie on mieszkał w naszej sypialni ( nie mamy duzego mieszkania bo w bloku mieszkamy ale Macius swoj pokój bedzie miał)
malowac nie bedziemy bo dopiero był remont ale dekoracje juz sa gotowe ja jako przedszkolanka troche tego mam
MartaDidi, iwcia77, malgos741, Sabina, mamatrojki80, Iwone, moremi, gretka, Aasiula, gosia7122, caffe, Parka, Pusurek, Bliska 77, Reni, kicia 123, ania.g, Mango, Bozia3, paszczakin, mysza1975, slash, Mala79, Natka_79, Zofia8, Mega, SolarPolar, BISCA, Niuta, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:tez slyszalam ze to moze tyle trwac i ze takie pomaganie rozleniwia jelito ..tzn ze sie moze przyzwyczaic do stymulacji
wiec lepiej nienaduzywac tej metody ..ale raz na jakis czas mozna
Iwone, gosia7122, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Jeśli mały dobrze się czuje, nie obserwuje żeby coś go bolało i jak napisała jest radosny, to po jakiego zmuszać jelita do wypróżniania?
Starsze dzieci i dorośli też mają różnie, jedni idą kilka razy na dzień inni raz na kilka dni i to i to jest normalne.
Co innego gdy widać że dziecko się męczy, to wtedy szuka się jakiś pomocy typu woda, owoce i inne.
Pusurek zrobisz jak uważasz, ale ja na razie nic bym nie robiła.MartaDidi, gosia7122, Pusurek, Bliska 77, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ponad 2godz opoznienia u lekarza..dziec sie juz rusza ładnie..Serducho pieknie puka..wszystko z ni ok..Ale ja w badaniach mam przekroczony cukier..I niestety krzywa glukozowa jutro robiebo kolejna wizyta w poniedzialek..Kurwa obawiam sie cukrzycy ..eh zawsze cos\
MartaDidi, moremi, Aasiula, gretka, Sabina, Iwone, gosia7122, malgos741, caffe, mamatrojki80, Parka, Pusurek, Bliska 77, iwcia77, dorbie, ania.g, Mango, Margolcia88, Bozia3, Mega, SolarPolar, BISCA, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nie dopajam go, on i tak wiecznie przy cycu wisi. Dzis dostal pierwszy soczek. Chyba kaszka go zastopowala.
moremi, mamatrojki80, MartaDidi, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Kurcze popłakałam sie ze wzruszenia dzwonilismy przed 20 do Maciusia przez skypa i jak juz mielismy skonczyc rozmowe Macius sie popłakał i nie chciał sie z nami rozstac no i mi łzy leciały,mamie zastepczej tez moj maż ledwo sie trzymał ale łzy Mu stały w oczach. EMocje na maksa do tego jak przez rok spał z ulubionym królikiem od mamy zastepczej tak od wczroaj spi z piekiem maskotka od nas
Przepraszam,ze tak o tym pisze ale chciałam sie podzielic bo jestesmy zaskoczeni wszyscy bo On wg opinii ma lekkie zaburzenia wiezi i boi sie dorosłych - my jakos tego nie widzimy
Iwonko pytasz o pokoiknarazie "zbieramy",że tak powiem materiały do niego hahahah
czekamy na dosłanie tapczaniku i wtedy bedziemy szykowac pokoik
bedzie on mieszkał w naszej sypialni ( nie mamy duzego mieszkania bo w bloku mieszkamy ale Macius swoj pokój bedzie miał)
malowac nie bedziemy bo dopiero był remont ale dekoracje juz sa gotowe ja jako przedszkolanka troche tego mammoremi lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Pusur
Wprowadzanie do odbytu małego dziecka termometru lub innych przedmiotów w celu stymulacji wypróżnienia może spowodować mechaniczne uszkodzenia błony śluzowej odbytu (pęknięcie, krwawienie, przedziurawienie) lub inne niekorzystne reakcje, w tym nawet krótkotrwałe zatrzymanie oddechu. Zdarzało się, że termometr podczas tych manipulacji pękał, a resztki szkła stwarzały duże zagrożenie dla zdrowia dziecka. Postępowanie takie zakłóca ponadto prawidłowy rozwój odruchu wypróżnienia....
wiecej na:
http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=52299MartaDidi, malgos741, Iwone, Bliska 77, iwcia77, Reni, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ponad 2godz opoznienia u lekarza..dziec sie juz rusza ładnie..Serducho pieknie puka..wszystko z ni ok..Ale ja w badaniach mam przekroczony cukier..I niestety krzywa glukozowa jutro robiebo kolejna wizyta w poniedzialek..Kurwa obawiam sie cukrzycy ..eh zawsze cos\
i jeszcze jak Pusur ciążę z żebrami na wierzchu skończysz
...always look on the bright side of lifeMartaDidi, mamatrojki80, Parka, Iwone, gosia7122, megan8, malgos741, kapturnica, Sabina, iwcia77, Aasiula, Bozia3, Mega, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Ponad 2godz opoznienia u lekarza..dziec sie juz rusza ładnie..Serducho pieknie puka..wszystko z ni ok..Ale ja w badaniach mam przekroczony cukier..I niestety krzywa glukozowa jutro robiebo kolejna wizyta w poniedzialek..Kurwa obawiam sie cukrzycy ..eh zawsze cos\
mamatrojki80, malgos741, Iwone, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
caffe wrote:Nie chodziło mi o grzebanie tam, ale kupa juz była na wierzchu, więc ja mu pomogłam to wycisnąć. Sorry, za obrazowe opisy...
caffe, Iwone, Aasiula lubią tę wiadomość
caffe wrote:Mnie się wydaje, że skoro je stałe pokarmy to powinnaś go dopajać. Moim zdaniem powinnaś zacząć od zwykłej wody, a nie od soku. Ale to moje zdanie. Mój soków nie pije. Sok dostaje w owocach. Normalnie to pije wodę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:12
caffe lubi tę wiadomość
caffe wrote:Mnie się wydaje, że skoro je stałe pokarmy to powinnaś go dopajać. Moim zdaniem powinnaś zacząć od zwykłej wody, a nie od soku. Ale to moje zdanie. Mój soków nie pije. Sok dostaje w owocach. Normalnie to pije wodę.
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Nie chodziło mi o grzebanie tam, ale kupa juz była na wierzchu, więc ja mu pomogłam to wycisnąć. Sorry, za obrazowe opisy...
iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:też pomagałam termometrem ,coś tam pomogło
teraz mam problem bo przeszłam z Bebilon 2 na Bebilon 3 i ma ciągle rozwolnienie
nie nadążam z pampersami
czytam o mleku Babydream ,ale jestem nie zdecydowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:18
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę