X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Tak te smoczki sa b.praktyczne, my przetestowalismy przy starszej corce, w nocy byl niezbedny, kobecnie Agata raczej wypluwa smoczek i spi bez niego
    A ja szukalam po omacku... Juz dwa na zmiane nocna mialam... a dzisiaj jeden i proszsz..on wypluwa a ja z usmiechem podaje, on wyrzuca w czern nocy, a ja mu za chwile- ciach do dzioba... Byl zaszokowany...

iwcia77, moremi, Bliska 77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dopajam go, on i tak wiecznie przy cycu wisi. Dzis dostal pierwszy soczek. Chyba kaszka go zastopowala.

MartaDidi, mamatrojki80, iwcia77, Aasiula, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie a gdzie Kepta?

Zofia8
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, czy juz sie martwic czy jeszcze nie? Dzis byl 3 dzien bez kupy ( Adasiowej, nie mojej jakkby co ;-)) Na popchniecie dostal dzis jablka ze sloika i sok z suszonych sliwek, ale dalej bez efektu. Chlopak jest wesoly i zadowolony jak zawsze, ale nigdy nie zdarzylo sie nam to wcxesniej, wiec mam stresa. Robic cos czy czekac?
    wody przegotowanej mu daj do picia... i czekaj... nie pomagaj zadnymi czopkami bo to uzaleznia... Jak jest wesoly i widac, ze nic mu nie dolega, czekaj... Moj tez tak mial... Prowadzilam zeszyt ile czego o ktorej godz, zjadl i o ktorej kupa byla... bywalo, ze i po 3-4 dni bez kloca...

Sabina, mamatrojki80, Pusurek, iwcia77, moremi, Aasiula, gosia7122, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie dopajam go, on i tak wiecznie przy cycu wisi. Dzis dostal pierwszy soczek. Chyba kaszka go zastopowala.
    Najprawdopodobniej kasza, ale to normalne... Nie steresuj sie i daj mu deserek suszone sliwki, chociaz pare lyzeczek... ostatnio czytalam artykul, ze czeste wyproznianie jest przereklamowane...:-)

iwcia77, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tez mam takie - aventu ;D
    Ale slodziak... Ja NUK-a

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Najprawdopodobniej kasza, ale to normalne... Nie steresuj sie i daj mu deserek suszone sliwki, chociaz pare lyzeczek... ostatnio czytalam artykul, ze czeste wyproznianie jest przereklamowane...:-)
    Dzieki! Jutro dam jeszcze soczku z suszonych sliwek i wode, i bede czekac.

MartaDidi, iwcia77, mamatrojki80, moremi, Aasiula, gosia7122, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    slyszalam ze moze sie tak zdazyc i ze to normalne :-o , jak sie " odepcha" to bedzie obsrany po same kokardy :), slyszalam ze w aptece mozna kupic taka sonde- rurke do pupki- wsadzasz i sie ruszy ponoc wszystko :)
    lepiej nie pomagac... Mojej kolezance polozna mowila ze i 6 dni dziecko moze... ale to jakies ekstremalne sytuacje....

iwcia77, moremi, gosia7122, Pusurek, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    te znaki zapytania to miejsca na kolejne zaciążone :D

A to mi sie podoba :) trzy naraz?

malgos741, Iwone, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur

Wprowadzanie do odbytu małego dziecka termometru lub innych przedmiotów w celu stymulacji wypróżnienia może spowodować mechaniczne uszkodzenia błony śluzowej odbytu (pęknięcie, krwawienie, przedziurawienie) lub inne niekorzystne reakcje, w tym nawet krótkotrwałe zatrzymanie oddechu. Zdarzało się, że termometr podczas tych manipulacji pękał, a resztki szkła stwarzały duże zagrożenie dla zdrowia dziecka. Postępowanie takie zakłóca ponadto prawidłowy rozwój odruchu wypróżnienia....

wiecej na:
    http://pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/show.html?id=52299

iwcia77, MartaDidi, Parka, gosia7122, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    lepiej nie pomagac... Mojej kolezance polozna mowila ze i 6 dni dziecko moze... ale to jakies ekstremalne sytuacje....
    tez slyszalam ze to moze tyle trwac i ze takie pomaganie rozleniwia jelito ..tzn ze sie moze przyzwyczaic do stymulacji :) wiec lepiej nienaduzywac tej metody ..ale raz na jakis czas mozna :)

moremi lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A to mi sie podoba :) trzy naraz?
    został jeden, ale w każdej chwili można zrobić kilka-naście :D

iwcia77, Parka, moremi, Mango lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale woda go popchnie, chociaz ze 30 ml... Sprobuj... Przegotowana woda ma takie wlasciwosci...

Pusurek lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tez slyszalam ze to moze tyle trwac i ze takie pomaganie rozleniwia jelito ..tzn ze sie moze przyzwyczaic do stymulacji :) wiec lepiej nienaduzywac tej metody ..ale raz na jakis czas mozna :)
    Dokladnie

Iwone lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur

Wprowadzanie do odbytu małego dziecka termometru lub innych przedmiotów w celu stymulacji wypróżnienia może spowodować mechaniczne uszkodzenia błony śluzowej odbytu (pęknięcie, krwawienie, przedziurawienie) lub inne niekorzystne reakcje, w tym nawet krótkotrwałe zatrzymanie oddechu. Zdarzało się, że termometr podczas tych manipulacji pękał, a resztki szkła stwarzały duże zagrożenie dla zdrowia dziecka. Postępowanie takie zakłóca ponadto prawidłowy rozwój odruchu wypróżnienia....

wiecej na:
    ja mam plastykowy, z ruchoma koncowka , wiec o szkle nie ma mowy ze peknie

moremi lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur

wiecej na:
    Iwone zgadzam sie w100%

Iwone lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, odezwij się, ale już!

mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, Ivo boski :)
    Jak sobie przypomnę te 2 dni na forum, prawie non-stop..... ;)

malgos741, iwcia77, Sabina, moremi, Iwone, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Iwcia, Ivo boski :)
    Jak sobie przypomnę te 2 dni na forum, prawie non-stop..... ;)
    dzieki...a ja chce o tych 2 dniach zapomniec ;D

Sabina, moremi, Iwone, Aasiula, Parka, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska <3

My mamy 8 rocznice poznania :-) Ale ten czas zlecial. I dwa lata staran pyknelo.
    Czuje, ze szybko dzisiaj padne bo pobodka byla o 6 i ciezki dzien w pracy ( no bez przesady, w przerwie robilismy nalesniki hihi, na slono i na slodko mmmmmm, pycha)

Iwcia, slodki Twos synek <3

Zdrowka chorym dzieciaczkom

A co z Heretyczka ? Dzisiaj byl wyjaz chyba. Jak czytasz, to trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok

mamatrojki80, inessa, iwcia77, moremi, Aasiula, Parka, Bliska 77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 7225 7226 7227 7228 7229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ