WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ciężka sprawa, bo caffe ma wkładkę na 5 lat...
    No własnie coś mi się pierdoli z tą wkładką i idę dzisiaj do gina... aaaaaaaaaaaaale to nie ciąża, zeby było jasne hehehehe

Aasiula, Bozia3, moremi, megan8, Reni, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Witaj:-) Chcialabym byc tak przygotowana do staran, jak Ty. Ale z pewnych powodow musze to teraz wszystko nadrobic z predkoscia swiatla i tak tez robie:-)

Jestem obstawiona lekami i pewnie dostanę ich więcej, owszem, ale to dlatego, że niedawno byłam w ciąży i jeszcze z rozpędu jestem ginekologicznie świadoma i skupiona na organizmie. Ale za to Ty znasz swój cykl, masz wykres, mierzysz temperaturę. Dla mnie to kosmos:) Nie umiem sobie wyobrazić mierzenia temperatury o jednej porze, bo chyba bym takiej nie znalazła. A już robić to codziennie? Wytrzymałabym góra 3 dni.

A propos Twojego innego posta, o mężu który "nie da rady i nie będzie wstawał"... Wiesz, tak sobie pomyślałam, że rozsądek podpowiada pogodzenie się z jego niedojrzałością i egotyzmem i poczekanie, aż będzie gotowy na dziecko. Inaczej możesz stanąć przed wieloma problemami - czy będzie Ci pomagał czy nie, to mały pikuś, każda kobieta może urodzić i wychować nawet kilkoro dzieci sama. Ale jak będzie się czuło dziecko? (jeśli on nie zmieni podejścia). A jeśli będziesz potrzebowała pomocy w ciąży czy po niej i zażądasz jej od niego, a usłyszysz "sama chciałaś, ja mówiłem, żebyś na mnie nie liczyła"? Będziesz rozgoryczona i w ogóle.
    Natomiast sercem jestem z Tobą. Ja nieomal zmusiłam mojego M do pierwszego dziecka (najstarsze mam z byłym), a teraz rok naciskałam, zanim uzyskałam niechętną zgodę. I nie były to negocjacje tylko szantaż :( Myślę o tym, że takie wymuszanie jest nie fair, bo dziecka powinni pragnąć oboje rodzice, szczególnie, jak trzeba się "mocno" starać, ale nie jestem w stanie zdławić instynktu i pragnienia posiadania jeszcze jednego dziecka. To zupełnie tak, jakby ono gdzieś już było, tylko czekało na "sprowadzenie", a ja rezygnując zostawiłabym je. Bardzo dobrze rozumiem Twoją potrzebę i będę Ci kibicowała. Może akurat wszystko się ułoży. Mój M bardzo zawiódł mnie w ciąży (a raczej moje oczekiwania), ale zwariował na punkcie córki (co niestety nie zmieniło jego podejścia do posiadania drugiego dziecka). Ojcem jest dobrym, a córunia go uwielbia.

Sabina, caffe, kapturnica, Bozia3, moremi, Reni, gosia7122, Parka, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to polecam zakup takich kapci:

http://allegro.pl/kapcie-skorzana-podeszwa-soxo-0-24-m-ce-41-wzor-i5011922131.html

Mój już jedne zdarł, więc zakupiłam kolejne. Chodzi w nich po domu i na dworze też, bo w wózki siedzi w śpiworku więc mu kopytka nie marzną.

Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No własnie coś mi się pierdoli z tą wkładką i idę dzisiaj do gina... aaaaaaaaaaaaale to nie ciąża, zeby było jasne hehehehe
    wyrwij chwasta i zdaj się jak ja na palec boziowy....:) Przecież w moim wieku, idąc na żywioł, bez wspomagaczy i monitoringów szanse mam prawie zerowe - to czemu nie spróbować? :)

Sabina, caffe, kapturnica, Aasiula, megan8, mamatrojki80, Reni, Mega, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wyrwij chwasta i zdaj się jak ja na palec boziowy....:) Przecież w moim wieku, idąc na żywioł, bez wspomagaczy i monitoringów szanse mam prawie zerowe - to czemu nie spróbować? :)
    odmłodniałaś, to ja nie wiem czy takie zerowe są ;)

kapturnica, Aasiula, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny robić teraz hormony? Najpierw pomyślałam że tak. Ale teraz nie jestem pewna. Cykl rozjechany, stres związany z chorobą Młodej zrobił swoje. I teraz zastanawiam się czy nie odczekać te 4 tygodnie, żeby się trochę wyciszylo i życie wróciło do jakiej takiej normy.
    Co myślcie?
    Sabbcia mysle ,ze jesli i tak wstrzymujesz sie ze staraniami to moze odczekaj kochana ten jeden cykl jeszcze.Bo ewidentnie hormony szaleja skoro dostalas okres tak szybko..Bo i tak wyjda wg mnie rozjechane teraz.I znow pewnie bedziesz powqtarzac..To lepiej dac sie organizmowi wyszalec terazz ...

Aasiula, Bozia3, moremi, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.interia.pl/fakty/news,nId,1601060
    Kobieta z iv urodziła nie swoje dziecko

Aasiula lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie newsa??Babeczka urodzila dziecko i okazalo sie ,ze nie jest ono biologicznie jej ehh..

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmar dla tylu. Ona urodziła, dziecko ponoć jej męża, inna kobieta jest biologiczną matką, pewnie ma męża. No i samo maleństwo, biedactwo.
    Nie da się wyeliminować błędu ludzkiego, przecież nikt nie zrobił tego specjalnie. Odpowiedzialny za to też będzie miał ciężko z poczuciem winy.
    Ciekawe, czy te wady wykryli wcześniej. Myślałam, że przy invitro kobieta jest pod specjalnym nadzorem?

Bozia3 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wkładka chyba jest do pierdolenia ;-)
    caffe wrote:

Bozia3, kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Hej, nie wiem czy tak faktycznie jest, ale słyszałam, że prawdopodobieństwo naturalnego zajścia w ciąze u 43 latki wynosi 3 %, więc... szansa jest :-)

moremi, Sabina, Mango, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze! nie ma na mnie rozmiaru!
    caffe wrote:
    a tak w ogóle to polecam zakup takich kapci:

http://allegro.pl/kapcie-skorzana-podeszwa-soxo-0-24-m-ce-41-wzor-i5011922131.html

Mój już jedne zdarł, więc zakupiłam kolejne. Chodzi w nich po domu i na dworze też, bo w wózki siedzi w śpiworku więc mu kopytka nie marzną.

kapturnica, mamatrojki80, Aasiula, Bozia3, moremi, Pusurek, Mega, caffe, gosia7122, mysza1975, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Hej, nie wiem czy tak faktycznie jest, ale słyszałam, że prawdopodobieństwo naturalnego zajścia w ciąze u 43 latki wynosi 3 %, więc... szansa jest :-)
    nie no jasne, że jest - ale wiesz - ja już za dwa miesiące skończę 44 - i mam dwoje dzieci, więc nie jestem pazerna i nawet nie do końca napalona - po prostu co ma być to będzie i jeśli jakaś księżniczka od małych pantofelków czeka gdzieś na mnie - to niech wpada - chętnie przyjmę - a jeśli swój limit wyczerpałam i jestem kobietą od chłopców (na dodatek i jeden i drugi wykapany tatuś) - no to niech i tak będzie...:)

mamatrojki80, megan8, moremi, caffe, Mega, Krakonka, paszczakin, gosia7122, gretka, Mango, malgos741, Parka, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie no jasne, że jest - ale wiesz - ja już za dwa miesiące skończę 44 - i mam dwoje dzieci, więc nie jestem pazerna i nawet nie do końca napalona - po prostu co ma być to będzie i jeśli jakaś księżniczka od małych pantofelków czeka gdzieś na mnie - to niech wpada - chętnie przyjmę - a jeśli swój limit wyczerpałam i jestem kobietą od chłopców (na dodatek i jeden i drugi wykapany tatuś) - no to niech i tak będzie...:)

Rozumiem :-) wiesz to są pewnie jakieś lipne statystyki :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tutaj polecał piwo bezalkoholowe dla ciężarnych - takie o smaku piwa. Co to było? Chcę szwagierce kupić.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś , Burszta , Renek..Sie robi u Was na wykresikach ciekawie hły hły hły.. :)

Reni, Bozia3, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas, wy znowu o dzieciach??
    U mnie zima i piekne slonce, ale humor taki se. Starosc mnie dopada, czy jak? ;-)
    Milego dnia!

moremi, mamatrojki80, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dziś w domu, mąż pojechał rano do Warszawy na 2 dni, ja lubię jak on czasem gdzieś pojedzie, lubię tak pobyć trochę bez niego :-) złapać oddech i troszkę od siebie odpocząć.

moremi, paszczakin, Bozia3, Sabina, Aasiula, gretka, Parka, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no wkładka chyba jest do pierdolenia ;-)
    nie potwierdzę nie zaprzeczę ;P

Mega, Bozia3, Reni, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze! nie ma na mnie rozmiaru!
    popatrz na innych aukcjach, a poza tym naciągają się ;P

moremi, Mega, Bozia3, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7238 7239 7240 7241 7242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ