X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ciężka sprawa, bo caffe ma wkładkę na 5 lat...
    No własnie coś mi się pierdoli z tą wkładką i idę dzisiaj do gina... aaaaaaaaaaaaale to nie ciąża, zeby było jasne hehehehe

Aasiula, Bozia3, moremi, megan8, Reni, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Witaj:-) Chcialabym byc tak przygotowana do staran, jak Ty. Ale z pewnych powodow musze to teraz wszystko nadrobic z predkoscia swiatla i tak tez robie:-)

Jestem obstawiona lekami i pewnie dostanę ich więcej, owszem, ale to dlatego, że niedawno byłam w ciąży i jeszcze z rozpędu jestem ginekologicznie świadoma i skupiona na organizmie. Ale za to Ty znasz swój cykl, masz wykres, mierzysz temperaturę. Dla mnie to kosmos:) Nie umiem sobie wyobrazić mierzenia temperatury o jednej porze, bo chyba bym takiej nie znalazła. A już robić to codziennie? Wytrzymałabym góra 3 dni.

A propos Twojego innego posta, o mężu który "nie da rady i nie będzie wstawał"... Wiesz, tak sobie pomyślałam, że rozsądek podpowiada pogodzenie się z jego niedojrzałością i egotyzmem i poczekanie, aż będzie gotowy na dziecko. Inaczej możesz stanąć przed wieloma problemami - czy będzie Ci pomagał czy nie, to mały pikuś, każda kobieta może urodzić i wychować nawet kilkoro dzieci sama. Ale jak będzie się czuło dziecko? (jeśli on nie zmieni podejścia). A jeśli będziesz potrzebowała pomocy w ciąży czy po niej i zażądasz jej od niego, a usłyszysz "sama chciałaś, ja mówiłem, żebyś na mnie nie liczyła"? Będziesz rozgoryczona i w ogóle.
    Natomiast sercem jestem z Tobą. Ja nieomal zmusiłam mojego M do pierwszego dziecka (najstarsze mam z byłym), a teraz rok naciskałam, zanim uzyskałam niechętną zgodę. I nie były to negocjacje tylko szantaż :( Myślę o tym, że takie wymuszanie jest nie fair, bo dziecka powinni pragnąć oboje rodzice, szczególnie, jak trzeba się "mocno" starać, ale nie jestem w stanie zdławić instynktu i pragnienia posiadania jeszcze jednego dziecka. To zupełnie tak, jakby ono gdzieś już było, tylko czekało na "sprowadzenie", a ja rezygnując zostawiłabym je. Bardzo dobrze rozumiem Twoją potrzebę i będę Ci kibicowała. Może akurat wszystko się ułoży. Mój M bardzo zawiódł mnie w ciąży (a raczej moje oczekiwania), ale zwariował na punkcie córki (co niestety nie zmieniło jego podejścia do posiadania drugiego dziecka). Ojcem jest dobrym, a córunia go uwielbia.

Sabina, caffe, kapturnica, Bozia3, moremi, Reni, gosia7122, Parka, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to polecam zakup takich kapci:

http://allegro.pl/kapcie-skorzana-podeszwa-soxo-0-24-m-ce-41-wzor-i5011922131.html

Mój już jedne zdarł, więc zakupiłam kolejne. Chodzi w nich po domu i na dworze też, bo w wózki siedzi w śpiworku więc mu kopytka nie marzną.

Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No własnie coś mi się pierdoli z tą wkładką i idę dzisiaj do gina... aaaaaaaaaaaaale to nie ciąża, zeby było jasne hehehehe
    wyrwij chwasta i zdaj się jak ja na palec boziowy....:) Przecież w moim wieku, idąc na żywioł, bez wspomagaczy i monitoringów szanse mam prawie zerowe - to czemu nie spróbować? :)

Sabina, caffe, kapturnica, Aasiula, megan8, mamatrojki80, Reni, Mega, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wyrwij chwasta i zdaj się jak ja na palec boziowy....:) Przecież w moim wieku, idąc na żywioł, bez wspomagaczy i monitoringów szanse mam prawie zerowe - to czemu nie spróbować? :)
    odmłodniałaś, to ja nie wiem czy takie zerowe są ;)

kapturnica, Aasiula, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny robić teraz hormony? Najpierw pomyślałam że tak. Ale teraz nie jestem pewna. Cykl rozjechany, stres związany z chorobą Młodej zrobił swoje. I teraz zastanawiam się czy nie odczekać te 4 tygodnie, żeby się trochę wyciszylo i życie wróciło do jakiej takiej normy.
    Co myślcie?
    Sabbcia mysle ,ze jesli i tak wstrzymujesz sie ze staraniami to moze odczekaj kochana ten jeden cykl jeszcze.Bo ewidentnie hormony szaleja skoro dostalas okres tak szybko..Bo i tak wyjda wg mnie rozjechane teraz.I znow pewnie bedziesz powqtarzac..To lepiej dac sie organizmowi wyszalec terazz ...

Aasiula, Bozia3, moremi, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.interia.pl/fakty/news,nId,1601060
    Kobieta z iv urodziła nie swoje dziecko

Aasiula lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie newsa??Babeczka urodzila dziecko i okazalo sie ,ze nie jest ono biologicznie jej ehh..

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmar dla tylu. Ona urodziła, dziecko ponoć jej męża, inna kobieta jest biologiczną matką, pewnie ma męża. No i samo maleństwo, biedactwo.
    Nie da się wyeliminować błędu ludzkiego, przecież nikt nie zrobił tego specjalnie. Odpowiedzialny za to też będzie miał ciężko z poczuciem winy.
    Ciekawe, czy te wady wykryli wcześniej. Myślałam, że przy invitro kobieta jest pod specjalnym nadzorem?

Bozia3 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wkładka chyba jest do pierdolenia ;-)
    caffe wrote:

Bozia3, kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Hej, nie wiem czy tak faktycznie jest, ale słyszałam, że prawdopodobieństwo naturalnego zajścia w ciąze u 43 latki wynosi 3 %, więc... szansa jest :-)

moremi, Sabina, Mango, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze! nie ma na mnie rozmiaru!
    caffe wrote:
    a tak w ogóle to polecam zakup takich kapci:

http://allegro.pl/kapcie-skorzana-podeszwa-soxo-0-24-m-ce-41-wzor-i5011922131.html

Mój już jedne zdarł, więc zakupiłam kolejne. Chodzi w nich po domu i na dworze też, bo w wózki siedzi w śpiworku więc mu kopytka nie marzną.

kapturnica, mamatrojki80, Aasiula, Bozia3, moremi, Pusurek, Mega, caffe, gosia7122, mysza1975, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Hej, nie wiem czy tak faktycznie jest, ale słyszałam, że prawdopodobieństwo naturalnego zajścia w ciąze u 43 latki wynosi 3 %, więc... szansa jest :-)
    nie no jasne, że jest - ale wiesz - ja już za dwa miesiące skończę 44 - i mam dwoje dzieci, więc nie jestem pazerna i nawet nie do końca napalona - po prostu co ma być to będzie i jeśli jakaś księżniczka od małych pantofelków czeka gdzieś na mnie - to niech wpada - chętnie przyjmę - a jeśli swój limit wyczerpałam i jestem kobietą od chłopców (na dodatek i jeden i drugi wykapany tatuś) - no to niech i tak będzie...:)

mamatrojki80, megan8, moremi, caffe, Mega, Krakonka, paszczakin, gosia7122, gretka, Mango, malgos741, Parka, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie no jasne, że jest - ale wiesz - ja już za dwa miesiące skończę 44 - i mam dwoje dzieci, więc nie jestem pazerna i nawet nie do końca napalona - po prostu co ma być to będzie i jeśli jakaś księżniczka od małych pantofelków czeka gdzieś na mnie - to niech wpada - chętnie przyjmę - a jeśli swój limit wyczerpałam i jestem kobietą od chłopców (na dodatek i jeden i drugi wykapany tatuś) - no to niech i tak będzie...:)

Rozumiem :-) wiesz to są pewnie jakieś lipne statystyki :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tutaj polecał piwo bezalkoholowe dla ciężarnych - takie o smaku piwa. Co to było? Chcę szwagierce kupić.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś , Burszta , Renek..Sie robi u Was na wykresikach ciekawie hły hły hły.. :)

Reni, Bozia3, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas, wy znowu o dzieciach??
    U mnie zima i piekne slonce, ale humor taki se. Starosc mnie dopada, czy jak? ;-)
    Milego dnia!

moremi, mamatrojki80, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dziś w domu, mąż pojechał rano do Warszawy na 2 dni, ja lubię jak on czasem gdzieś pojedzie, lubię tak pobyć trochę bez niego :-) złapać oddech i troszkę od siebie odpocząć.

moremi, paszczakin, Bozia3, Sabina, Aasiula, gretka, Parka, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no wkładka chyba jest do pierdolenia ;-)
    nie potwierdzę nie zaprzeczę ;P

Mega, Bozia3, Reni, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze! nie ma na mnie rozmiaru!
    popatrz na innych aukcjach, a poza tym naciągają się ;P

moremi, Mega, Bozia3, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7238 7239 7240 7241 7242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ