WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Jestem obstawiona lekami i pewnie dostanę ich więcej, owszem, ale to dlatego, że niedawno byłam w ciąży i jeszcze z rozpędu jestem ginekologicznie świadoma i skupiona na organizmie. Ale za to Ty znasz swój cykl, masz wykres, mierzysz temperaturę. Dla mnie to kosmos:) Nie umiem sobie wyobrazić mierzenia temperatury o jednej porze, bo chyba bym takiej nie znalazła. A już robić to codziennie? Wytrzymałabym góra 3 dni.

A propos Twojego innego posta, o mężu który "nie da rady i nie będzie wstawał"... Wiesz, tak sobie pomyślałam, że rozsądek podpowiada pogodzenie się z jego niedojrzałością i egotyzmem i poczekanie, aż będzie gotowy na dziecko. Inaczej możesz stanąć przed wieloma problemami - czy będzie Ci pomagał czy nie, to mały pikuś, każda kobieta może urodzić i wychować nawet kilkoro dzieci sama. Ale jak będzie się czuło dziecko? (jeśli on nie zmieni podejścia). A jeśli będziesz potrzebowała pomocy w ciąży czy po niej i zażądasz jej od niego, a usłyszysz "sama chciałaś, ja mówiłem, żebyś na mnie nie liczyła"? Będziesz rozgoryczona i w ogóle.
    Natomiast sercem jestem z Tobą. Ja nieomal zmusiłam mojego M do pierwszego dziecka (najstarsze mam z byłym), a teraz rok naciskałam, zanim uzyskałam niechętną zgodę. I nie były to negocjacje tylko szantaż :( Myślę o tym, że takie wymuszanie jest nie fair, bo dziecka powinni pragnąć oboje rodzice, szczególnie, jak trzeba się "mocno" starać, ale nie jestem w stanie zdławić instynktu i pragnienia posiadania jeszcze jednego dziecka. To zupełnie tak, jakby ono gdzieś już było, tylko czekało na "sprowadzenie", a ja rezygnując zostawiłabym je. Bardzo dobrze rozumiem Twoją potrzebę i będę Ci kibicowała. Może akurat wszystko się ułoży. Mój M bardzo zawiódł mnie w ciąży (a raczej moje oczekiwania), ale zwariował na punkcie córki (co niestety nie zmieniło jego podejścia do posiadania drugiego dziecka). Ojcem jest dobrym, a córunia go uwielbia.

Ja nie moge czekac, az bedzie gotowy. Mam 44 lata. Sytuacja jest bardzo skomplikowana ale to we mnie nastapila najwieksza przemiana. Jestem cholernie zdeterminowana. Bardzo trudny czas przed nami, tym bardziej, ze moje wyniki nie napawaja super optymizmem. Ale bede walczyc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:32

caffe, mamatrojki80, moremi, kapturnica, Reni, Sabina, Aasiula, gosia7122, Parka, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ktoś tutaj polecał piwo bezalkoholowe dla ciężarnych - takie o smaku piwa. Co to było? Chcę szwagierce kupić.

Bozia polecala i ja potwierdzam- Jever Fun- nie rozpoznalabym po smaku ze to bez alko

moremi, kapturnica, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Hej, nie wiem czy tak faktycznie jest, ale słyszałam, że prawdopodobieństwo naturalnego zajścia w ciąze u 43 latki wynosi 3 %, więc... szansa jest :-)

Powiedzialabym, ze porazajaca:-)

Sabina, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A ja jestem dziś w domu, mąż pojechał rano do Warszawy na 2 dni, ja lubię jak on czasem gdzieś pojedzie, lubię tak pobyć trochę bez niego :-) złapać oddech i troszkę od siebie odpocząć.
    A ja dzisiaj dostaję od swojego zaczepne smsy :-) miło jak nie dotyczą prania, zakupów, czy wizyt lekarskich :-)

Zofia8, Mega, Bozia3, kapturnica, paszczakin, Aasiula, Parka, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ktoś tutaj polecał piwo bezalkoholowe dla ciężarnych - takie o smaku piwa. Co to było? Chcę szwagierce kupić.
    jeśli masz dostęp tylko do sieciówek - to nic innego nie znajdziesz, niż bavaria. Ona jest ok - ale tylko ta klasyczna (bo jakieś tam wit czy inne są już jak zepsuta oranżada) o takie ma być:
    http://a.pl/krakow/alkohole/piwo/bavaria-piwo-bezalkoholowe-330ml

natomiast dużo lepsze są piwa niemieckie - ale trzeba się trochę naszukać - albo w necie, albo w dobrych sklepach alkoholowych. Ja miałam szczęście i taki sklep mam 300 m od domu :). Polecam takie - naprawdę dobre i Paszcza się już przekonała, Na dodatek mają 0,0 %, a nie jak inne 0,5%. To są takie:
    http://bezalkoholowe.com/jasne/89-kulmbacher-alkoholfrei.html
    http://bezalkoholowe.com/jasne/86-bitburger-alkoholfrei-00-.html
    http://bezalkoholowe.com/jasne/80-jever-fun-.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:37

moremi, paszczakin, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Koszmar dla tylu. Ona urodziła, dziecko ponoć jej męża, inna kobieta jest biologiczną matką, pewnie ma męża. No i samo maleństwo, biedactwo.
    Nie da się wyeliminować błędu ludzkiego, przecież nikt nie zrobił tego specjalnie. Odpowiedzialny za to też będzie miał ciężko z poczuciem winy.
    Ciekawe, czy te wady wykryli wcześniej. Myślałam, że przy invitro kobieta jest pod specjalnym nadzorem?

Nie straszcie.
    u nas przy IVF byly karty z chipem dla ludzi i elektroniczne chipy na wszystkich probowkach, sloiczkach, itp.. Nie mozna bylo wykonac kolejnego kroku bez skanowania "pary" razem. A i tak zesmy sie z Simba smialy, zeby nie byly czarne ;) Bo kto ich tam wie, co sie w labie dzialo..

A co do specjanego nadzoru- to nie, nie ma.. Po 30 dniach udanej procdury IVF ciaza jest "uznana" za zwykla i tak tez prowadzona. Ryzyko powiklan i wad jest takie samo jak przy naturalnej ciazy, no i chyba jesli babk anie zdecydowalal sie na inwazyjne badania prenatalne to niespecjalnie mozna by bylo te wady genetyczne wykryc.
    Pytanie, co to za wady byly, bo przeciez na USG specjalista moze zobaczyc bardzo duzo..

kapturnica, moremi, Mega, Aasiula, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A ja jestem dziś w domu, mąż pojechał rano do Warszawy na 2 dni, ja lubię jak on czasem gdzieś pojedzie, lubię tak pobyć trochę bez niego :-) złapać oddech i troszkę od siebie odpocząć.
    też tak mam..:)

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Powiedzialabym, ze porazajaca:-)

Zosia, dlatego Tobie szczególnie potrzebne jest wsparcie ogarniętego lekarza. Tyle jest opowieści o jakości służby zdrowia w UK, nie wiem jak to jest naprawdę. Ale może miałbyś szansę w Polsce wszystkie badania zrobić? tutaj zrobisz nawet prywatnie i nikt Ci trudności nie będzie robił. W ubiegłym roku gościłam w domu kuzynkę męża, która tak właśnie zrobiła (mieszka w Irlandii), ona twierdzi, że mimo narzekań pacjentów, u nas system opieki nad ciężarną jest bardzo dobry, ja też tak uważam.

moremi, caffe, gosia7122, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jeśli masz dostęp tylko do sieciówek - to nic innego nie znajdziesz, niż bavaria. Ona jest ok - ale tylko ta klasyczna (bo jakieś tam wit czy inne są już jak zepsuta oranżada) o takie ma być:

natomiast dużo lepsze są piwa niemieckie - ale trzeba się trochę naszukać - albo w necie, albo w dobrych sklepach alkoholowych. Ja miałam szczęście i taki sklep mam 300 m od domu :). Polecam takie - naprawdę dobre i Paszcza się już przekonała, Na dodatek mają 0,0 %, a nie jak inne 0,5%. To są takie:
    Dziękuję dobra kobieto :-)
    Mieszkamy w centrum i sklepy z alkoholem mamy dwa pod bokiem :-)
    A jak jeszcze Paszcza twierdzi, że jever jest ok, to kupię :-)
    Tekst skopiowałam :-)

Bozia3, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przepadam za piwem
    jak coś to z sokiem na mazurach w wakacje
    ale na wszelki wypadek zapiszę sobie w pamiętniku, bo cholera wie czego mi się zachce
    a jest jakieś whisky? ;-)
    Bozia3 wrote:

Mega, mamatrojki80, Aasiula, moremi, malgos741, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nie moge czekac, az bedzie gotowy. Mam 44 lata. Sytuacja jest bardzo skomplikowana ale to we mnie nastapila najwieksza przemiana. Jestem cholernie zdeterminowana. Bardzo trudny czas przed nami, tym bardziej, ze moje wyniki nie napawaja super optymizmem. Ale bede walczyc:-)
    To tak jak pisała Krakonka może być różnie. ALe przygotuj się na to, że spadnie na Ciebie cały ciężar wychowania dziecka - bo ostatecznie mąż wystarczająco Ci daje sygnały, że on nie chce, nie czuje się na siłach itp. Może mu się odmieni, a może nie. Ty jesteś już wiekowa i trudno będzie samej wychowywać - ale oczywiście jak najbardziej jest to możliwe. Jeśli podjęłaś decyzję, że jesteś gotowa sama ciągnąć ten wózek - to działaj (bez późniejszych pretensji do męża). A może się okazać najwyżej, że będzie miła niespodzianka w postaci jego akceptacji...różnie to bywa.

mamatrojki80, Mega, moremi, caffe, paszczakin, gosia7122, Iwone, Parka, ComeToMeBaby, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie przepadam za piwem
    ale na wszelki wypadek zapiszę sobie w pamiętniku, bo cholera wie czego mi się zachce
    nie znam, za to na tej stronie cytowanej są bezalkoholowe wina...:)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie przepadam za piwem
    Jest. Zrób sobie herbatę.

Bozia3, paszczakin, Aasiula, Mega, Parka, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście, że Burszta ma konkurencję? Na drugim wątku jest bardzo uśmiechnięta pani psycholog. Po jej poście wnioskuję, że sama kozetki potrzebuje ;)

Bozia3, Sabina, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Dla mnie byloby najwazniejsze wiedziec, na czym sie stoi. Bo do czasu az maz nie odmawia prob produkcji dziecia, to oznacza ze sie tak jakby na nie zgadzal. Dobrze, ze Cie uczciwie informuje, ze reki do pomocy przy niemowalku nie przylozy, od takiej deklaracji mozna tylko odbiec w dobra strone. :) Moze jak zobaczy dziecie to sie z czasem zakocha i bedzie tylko lepiej. Moze nie- a wtedy bedziesz na to przygotowana, ze w gruncie rzeczy masz wychowac dziecko sama. Bo sie zdecydowalas znajac jego zdanie.

I tak jest ok jak na pare, ktora wczesniej postanowila, ze nie beda mieli dzieci, a potem jednej stronie sie odmienilo. Trzeba uszanowac, ze zdanie drugiej sie nie zmienilo, ale jest sklonna do jakiejkolwiek wspolpracy, ze wzgledu na partnera.

kapturnica, Bozia3, moremi, Aasiula, Zofia8, Parka, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

No to tym bardziej popieram Twoją decyzję. Rzeczywiście, nie ma się co oglądać, trzeba myśleć o swoich potrzebach.Tez jestem bardzo zdeterminowana, mąż niby popiera, ale nie jest tak zaangażowany, jak ja, a w dodatku nie mogę liczyć na wsparcie rodziny, która chyba by mnie wydziedziczyła, gdyby się dowiedziała o moich planach. Cieszę się, że tu jesteś, czuję się pewniej, że nie jestem sama ze swoim wiekiem (41) i determinacją:)
    A wyniki to tylko wytyczne do zaradzenia ewentualnym przeszkodom. W dobie dzisiejszej medycyny ciąże po 40 są coraz większym odsetkiem. Nawet na forach widać:)

Bozia3, gosia7122, moremi, Reni, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie przepadam za piwem

u nasz sa szampany i wina bezalkoholowe.. tak samo syfiaste jak sieciowkowe piwa (wg mojego gustu). Ale jak ktos lubi slodkawe sikacze to rozczarowany nie bedzie.
    Simba pamietam miala cos jak bezalkoholowe Campari. W zeszym tygodniu mnie poczestowanan bezalkoholowa Caipirinha.

Bleh, bleh, ble, bleh.

to juz zostane przy wodzie gazowanej..

Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka - wstaw sobie jakiś fajowski avatar - bo my tu takich nieokreślonych avatarowo ścigamy trochę...:)

kapturnica, gosia7122, moremi, Reni, Aasiula, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Heretyczka szybkiego powrotu do zdrowia dla synka <3
    widze,ze kilka dziewczyn ma bardzo ciekawe wykresy :D :P no no !!!
    witam nowe kolezanki :)
    dziekuje za ciepłe słowa :) <3 a pokoik zrobie zdjecia jak juz bedzie gotowy i pokaze Wam :D teraz nie ma co pokazywac bo czesci jeszcze nie mam mimo,ze jest zamówiona a czesc zapakowana jeszcze jest :D
    do tego musze zgłosic sie do ginekologa w koncu tylko teraz jest problem kiedy hihii no ale musze bo miesniak daje znac o sobie oraz te wyniki badan musze omówic no o wyregulowac bardziej cykl bo lubimy sie kochac a wiecie,ze my płodna parą jestesmy hyhyhyhy :P
    i nie wspomne tu o kilku ciazach biochemicznych które sie przytrafiły pomiedzy ciazami a to organizm tez troszke obciaza jednak.
    DObrego dnia Wam życze :D :D :D

megan8, caffe, Sabina, moremi, gosia7122, Aasiula, gretka, Bozia3, Mega, Iwone, malgos741, Parka, mysza1975, kkisia, Arwena, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit po Paszczakinie:

Przepraszam za wcześniejszą ocenę Twojego męża, Zofio. Nadal uważam, że argument o w stawaniu to niedojrzałość :), ale nie powinnam wygłaszać stanowczej krytyki nie znając Waszej sytuacji. Nie ma obowiązku dojrzewania do posiadania dziecka:) Ale Ciebie rozumiem, ja też długo długo nie chciałam i dopiero 3 lata temu mi się odmieniło.

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 7239 7240 7241 7242 7243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ