35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Najwyzsza Izbe Kontroli
Widzialam, widzialam ten szturm pod Sejmem, znaczy moim wykresem
Zupelnie niepotrzebnie bo spadla, jak zawsze
Jedyny plus to taki, ze o 2 dni (jesli dzis sie @ nie pojawi) wydluzyla mi sie faza lutealna. Obkupilam sie na nowy cykl, testy owul, nowy zel, testy ciazowe- w promocji byly ; Planuje rowniez przylot do Krakowa w celu inseminacji metoda Evie, ale ta wycieczka wymaga duzej akrobacji logistycznej.
Wczoraj moj bratanek (5 lat) wyladowal w szpitalu- dopadla go dziwna infekcja, ktora spowodowala rowniez przykurcz szyi, zle wyniki badan krwi, ma antybiotyk dozylnie i przewiduja narazie tydzien pobytu w szpitalu.
Maz najprawdopodobniej w piatek poleci albo do Chin albo do Korei, niby na tydzien, ale wiadomo ze to zawsze wyglada inaczej, jesli zdazy to wroci akurat na owulacje, jesli nie- to bardzo mozliwe ze nowy cykl szlag trafi. Czyli jak zawsze balansujemy na krawedzi.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:15
Sabina, moremi, mamatrojki80, Parka, Bliska 77, megan8, Simba, kapturnica, ComeToMeBaby, peppapig, Mega, Aasiula, Zofia8, macduska, gosia7122, kkisia, Bozia3, mysza1975, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Znam to! Perfumy takie że jak wciagasz powietrze to jakby Ci ktoś wiertla w mózg wkrecal! Jezusie ja w takich chwilch marze o teleportqcji daaaaleeeeeko!
mi sie jeszcze globusy zaczynaja od slodkich napojow- czekoladowe sa praktycznie gwarancja. No i spanie do pozna daje tez calkowita pewnosc zjebanego dnia- niezaleznie o ktorej sie poloze, jak przykimam przez 10-11 rano to zawsze wstaje z bolem glowy..Sabina, gretka, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:MMoremi robić pełne z pro i anty? Ostatnie tsh wyniosło 2, ft3 i ft4 w normie
TSH ma byc do 2,0, jak fT4 tez jest ok, czyli w ok polowie normy, to jest ok, dla spokoju mozna zrobić aTPO, ale to jak nie chorujesz. Jak masz niedoczynność, to TSH, fT4, ew od czasu do czasu fT3Sabina, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Witam Najwyzsza Izbe Kontroli
Widzialam, widzialam ten szturm pod Sejmem, znaczy moim wykresem
Zupelnie niepotrzebnie bo spadla, jak zawsze
Jedyny plus to taki, ze o 2 dni (jesli dzis sie @ nie pojawi) wydluzyla mi sie faza lutealna. Obkupilam sie na nowy cykl, testy owul, nowy zel, testy ciazowe- w promocji byly ; Planuje rowniez przylot do Krakowa w celu inseminacji metoda Evie, ale ta wycieczka wymaga duzej akrobacji logistycznej.
Wczoraj moj bratanek (5 lat) wyladowal w szpitalu- dopadla go dziwna infekcja, ktora spowodowala rowniez przykurcz szyi, zle wyniki badan krwi, ma antybiotyk dozylnie i przewiduja narazie tydzien pobytu w szpitalu.
Maz najprawdopodobniej w piatek poleci albo do Chin albo do Korei, niby na tydzien, ale wiadomo ze to zawsze wyglada inaczej, jesli zdazy to wroci akurat na owulacje, jesli nie- to bardzo mozliwe ze nowy cykl szlag trafi. Czyli jak zawsze balansujemy na krawedzi.....
A nie ma Boreliozy? Bo u dzieci czesto sa izolowane obj neurologiczne -
nick nieaktualnydorbie wrote:A masz niedoczynnosc?
TSH ma byc do 2,0, jak fT4 tez jest ok, czyli w ok polowie normy, to jest ok, dla spokoju mozna zrobić aTPO, ale to jak nie chorujesz. Jak masz niedoczynność, to TSH, fT4, ew od czasu do czasu fT3 -
moremi wrote:To kiedy teraz?
Wlasnie szukam terminu wizyty - chodze do medicovera i akurat ta gin do ktorej bylam na dzisiaj umowiona (calkiem niezla) nie ma dostepnych terminow, wiec sprawdzam opinie o innych lekarzach, ktorzy maja dostepne terminy. Na razie przyczailam jednego na sobote rano, ale jeszcze szukam dalej
ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja dzisiaj tyz mam gina.. tak w sumie to oprocz wynikow niewiadomopoco, nawet usg mi nie robi.. i co 2 tygodnie juz teraz mam do niego lazic do konca ciazy..
musze se jakie pytania do niego wymyslic, zeby nie mial za latwego zycia..
na razie mam odebrac wyniki cukru i dac mu w leb, ze mi badania siku nie zlecil.. toz to na 2 minuty wizyty, do tego sprawdzenie szyjki i wagi (ha, zero na plus od poprzedniej wizyty!), kolejne 5 minut..
mamatrojki80, Parka, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztynku, duzo zdrowia dla bratanka, kurcze ten przykurcz szyi, teraz sa jakies dziwne, zmutowane infekcje, w szpitalu jest chociaz pod stala i wykfalikowana opieka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:32
mamatrojki80, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:Bursztynku, duzo zdrowia dla bratanka, kurcze ten przykurcz szyi, szczerze mowiac tez zapalenie opon przyszlo mi do glowy, miejmy nadzieje ze to nic bardzo powaznego
Podobno nie ma ZO, ale jest w fazie diagnostyki, wiec wiadomo ze nic nie wiadomo naraziekapturnica, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Wystarczy, żeby się nie przegrzewał w gorących kąpielach, saunach i nie trzymał laptopa na kolanach. No i niech nie nosi rurek
leżę i kwiczę hahahaaa
ruuuurekkk.......
buaaahahahhaahaaaaaa
omg
mój nie z tych, wręcz przeciwnie.
hehehe you made my day, rilikapturnica, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Padam na pysk znów. Cały dzień wożenia gratów. Kolacja w warunkach polowych. Na koniec rozłożyliśmy tylko łóżka żeby było gdzie spać. Starsza zaliczyła dziś lot ze schodów i jest podejrzenie wstrząśnienia mózgu.Leży na obserwacji
-
nick nieaktualnyWłaśnie wzięłam 2 Polopiryny max 500mg, niby tylko Polopiryna, ale ze środków przeciwbólowych na mnie najlepiej działa. Czytając ulotkę dowiedziałam się, że ten lek niekorzystnie działa na płodność. Jak się tak zreasumuje... to wszystko niekorzystnie działa, nic tylko chemia dookoła.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahahahahaha żeś dowaliła hahahahahaha
leżę i kwiczę hahahaaa
ruuuurekkk.......
buaaahahahhaahaaaaaa
omg
mój nie z tych, wręcz przeciwnie.
hehehe you made my day, rili
facet hetero w rurkach to w 99% przypadkow wyglada masakralnie. tylko ladnym gejom ladnie w rurkach..mamatrojki80, Sabina, kapturnica, Mango, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Laski czy w moim pojebanym cyklu mogę zrobić hormony tarczycy czy też odwlec do marca?
Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Wlasnie mialam pytac o Bursztyna ale widze ze wiesci sa super (to znaczy w sensie planow rozrodczych)
No! Wzial juz ktos blizniacza ciaze? Bo jak nie, to ja moze cos opowiem.
Wczoraj wysiadla mi gora plecow i szyja i radz se babo - dzieci ani podniesc, ani przeniesc a Ci z kolei postanowili urzadzic mi siedem swiatow: wyli razem, na zmiane, glosniej, ciszej. W koncu zapakowalam ich do bujaczkow i jedna butelka ogarnialam towarzystwo - zamykalam pychola temu ktory akurat bardziej sie darl. Potem padlam obok nich na kanapie, po godzinie ledwie wstalam no i oczywiscie caly dzien probowalam sie dodzwonic do jakiegokolwiek fizjoterapeuty ktory przyszedlby na wizyte domowa. A potem przypomnialam sobie, ze mojemu ojcu lekarz na krecz karku kazal wypic pol litra wodki (tak, tak w PRLu ludzie mieli rozne pomysly). I kiedy moj maz wrocil z pracy (kiedy on wraca, dzieci zazwyczaj spia grzecznie jak aniolki) to zastal mnie przed kompem, z miska czipsow i butelka whisky. Ja juz rozumiem skad sie biora alkoholicy.
Dzien dobry i milego!mamatrojki80, paszczakin, megan8, gretka, Reni, peppapig, Sabina, ComeToMeBaby, Mango, Bursztyn, anna maria, Bliska 77, Aasiula, Parka, Niuta, Mega, macduska, Lucky, gosia7122, Krakonka, moremi, Pusurek, kkisia, SolarPolar, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość