X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Najwyzsza Izbe Kontroli ;)

Widzialam, widzialam ten szturm pod Sejmem, znaczy moim wykresem ;)
    Zupelnie niepotrzebnie bo spadla, jak zawsze :)
    Jedyny plus to taki, ze o 2 dni (jesli dzis sie @ nie pojawi) wydluzyla mi sie faza lutealna. Obkupilam sie na nowy cykl, testy owul, nowy zel, testy ciazowe- w promocji byly ; Planuje rowniez przylot do Krakowa w celu inseminacji metoda Evie, ale ta wycieczka wymaga duzej akrobacji logistycznej.
    Wczoraj moj bratanek (5 lat) wyladowal w szpitalu- dopadla go dziwna infekcja, ktora spowodowala rowniez przykurcz szyi, zle wyniki badan krwi, ma antybiotyk dozylnie i przewiduja narazie tydzien pobytu w szpitalu.
    Maz najprawdopodobniej w piatek poleci albo do Chin albo do Korei, niby na tydzien, ale wiadomo ze to zawsze wyglada inaczej, jesli zdazy to wroci akurat na owulacje, jesli nie- to bardzo mozliwe ze nowy cykl szlag trafi. Czyli jak zawsze balansujemy na krawedzi.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:15

Sabina, moremi, mamatrojki80, Parka, Bliska 77, megan8, Simba, kapturnica, ComeToMeBaby, peppapig, Mega, Aasiula, Zofia8, macduska, gosia7122, kkisia, Bozia3, mysza1975, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Znam to! Perfumy takie że jak wciagasz powietrze to jakby Ci ktoś wiertla w mózg wkrecal! Jezusie ja w takich chwilch marze o teleportqcji daaaaleeeeeko!

mi sie jeszcze globusy zaczynaja od slodkich napojow- czekoladowe sa praktycznie gwarancja. No i spanie do pozna daje tez calkowita pewnosc zjebanego dnia- niezaleznie o ktorej sie poloze, jak przykimam przez 10-11 rano to zawsze wstaje z bolem glowy..

Sabina, gretka, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    MMoremi robić pełne z pro i anty? Ostatnie tsh wyniosło 2, ft3 i ft4 w normie
    A masz niedoczynnosc?
    TSH ma byc do 2,0, jak fT4 tez jest ok, czyli w ok polowie normy, to jest ok, dla spokoju mozna zrobić aTPO, ale to jak nie chorujesz. Jak masz niedoczynność, to TSH, fT4, ew od czasu do czasu fT3

Sabina, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witam Najwyzsza Izbe Kontroli ;)

Widzialam, widzialam ten szturm pod Sejmem, znaczy moim wykresem ;)
    Zupelnie niepotrzebnie bo spadla, jak zawsze :)
    Jedyny plus to taki, ze o 2 dni (jesli dzis sie @ nie pojawi) wydluzyla mi sie faza lutealna. Obkupilam sie na nowy cykl, testy owul, nowy zel, testy ciazowe- w promocji byly ; Planuje rowniez przylot do Krakowa w celu inseminacji metoda Evie, ale ta wycieczka wymaga duzej akrobacji logistycznej.
    Wczoraj moj bratanek (5 lat) wyladowal w szpitalu- dopadla go dziwna infekcja, ktora spowodowala rowniez przykurcz szyi, zle wyniki badan krwi, ma antybiotyk dozylnie i przewiduja narazie tydzien pobytu w szpitalu.
    Maz najprawdopodobniej w piatek poleci albo do Chin albo do Korei, niby na tydzien, ale wiadomo ze to zawsze wyglada inaczej, jesli zdazy to wroci akurat na owulacje, jesli nie- to bardzo mozliwe ze nowy cykl szlag trafi. Czyli jak zawsze balansujemy na krawedzi.....

A nie ma Boreliozy? Bo u dzieci czesto sa izolowane obj neurologiczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A masz niedoczynnosc?
    TSH ma byc do 2,0, jak fT4 tez jest ok, czyli w ok polowie normy, to jest ok, dla spokoju mozna zrobić aTPO, ale to jak nie chorujesz. Jak masz niedoczynność, to TSH, fT4, ew od czasu do czasu fT3
    Byłam leczona na niedoczynność jako młody człowiek. Leczenie zakończono już dawno. Nie pamiętam wyniku ft3i ft4. Mam w domu. Ale były po środku

• Parka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To kiedy teraz?

Wlasnie szukam terminu wizyty - chodze do medicovera i akurat ta gin do ktorej bylam na dzisiaj umowiona (calkiem niezla) nie ma dostepnych terminow, wiec sprawdzam opinie o innych lekarzach, ktorzy maja dostepne terminy. Na razie przyczailam jednego na sobote rano, ale jeszcze szukam dalej

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    z tego co wiem - nie ma

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

Ja pomyślałam o zapaleniu opon mózgowych.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja pomyślałam o zapaleniu opon mózgowych.
    nie ma

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tyz mam gina.. tak w sumie to oprocz wynikow niewiadomopoco, nawet usg mi nie robi.. i co 2 tygodnie juz teraz mam do niego lazic do konca ciazy..

musze se jakie pytania do niego wymyslic, zeby nie mial za latwego zycia..
    na razie mam odebrac wyniki cukru i dac mu w leb, ze mi badania siku nie zlecil.. toz to na 2 minuty wizyty, do tego sprawdzenie szyjki i wagi (ha, zero na plus od poprzedniej wizyty!), kolejne 5 minut..

mamatrojki80, Parka, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, duzo zdrowia dla bratanka, kurcze ten przykurcz szyi, teraz sa jakies dziwne, zmutowane infekcje, w szpitalu jest chociaz pod stala i wykfalikowana opieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:32

mamatrojki80, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Bursztynku, duzo zdrowia dla bratanka, kurcze ten przykurcz szyi, szczerze mowiac tez zapalenie opon przyszlo mi do glowy, miejmy nadzieje ze to nic bardzo powaznego
    Dzieki Agus.
    Podobno nie ma ZO, ale jest w fazie diagnostyki, wiec wiadomo ze nic nie wiadomo narazie

kapturnica, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wystarczy, żeby się nie przegrzewał w gorących kąpielach, saunach i nie trzymał laptopa na kolanach. No i niech nie nosi rurek ;)
    hahahahahaha żeś dowaliła hahahahahaha
    leżę i kwiczę hahahaaa
    ruuuurekkk.......
    buaaahahahhaahaaaaaa

omg
    :) mój nie z tych, wręcz przeciwnie.

hehehe you made my day, rili :)

kapturnica, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Padam na pysk znów. Cały dzień wożenia gratów. Kolacja w warunkach polowych. Na koniec rozłożyliśmy tylko łóżka żeby było gdzie spać. Starsza zaliczyła dziś lot ze schodów i jest podejrzenie wstrząśnienia mózgu.Leży na obserwacji :(
    uuuuuu biedactwo, jak tam już lepiej?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wzięłam 2 Polopiryny max 500mg, niby tylko Polopiryna, ale ze środków przeciwbólowych na mnie najlepiej działa. Czytając ulotkę dowiedziałam się, że ten lek niekorzystnie działa na płodność. Jak się tak zreasumuje... to wszystko niekorzystnie działa, nic tylko chemia dookoła.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania,teraz doczytalam- mam nadzieje ze to nie wstrzasnienie :( wspieram <3

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahahahahaha żeś dowaliła hahahahahaha
    leżę i kwiczę hahahaaa
    ruuuurekkk.......
    buaaahahahhaahaaaaaa

omg
    :) mój nie z tych, wręcz przeciwnie.

hehehe you made my day, rili :)

facet hetero w rurkach to w 99% przypadkow wyglada masakralnie. tylko ladnym gejom ladnie w rurkach..

mamatrojki80, Sabina, kapturnica, Mango, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Laski czy w moim pojebanym cyklu mogę zrobić hormony tarczycy czy też odwlec do marca?
    tarczycowe Sabbcia mozesz zawsze zrobic bez wzgl na pojebany bardziej czy mniej cykl..Nie wiem czy robilas kiedykolwiek antygeny .Jesli nie to polecam za jednym zamachem zrobic trojce tarczycowa tsh , ft3 i ft4 oraz anty tpo i anty tg.

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn dużo zdrowka dla bratanka <3 nie ma nic gorszego niż choroba dziecka :-(

Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Wlasnie mialam pytac o Bursztyna ale widze ze wiesci sa super (to znaczy w sensie planow rozrodczych) :)
    No! Wzial juz ktos blizniacza ciaze? Bo jak nie, to ja moze cos opowiem.
    Wczoraj wysiadla mi gora plecow i szyja i radz se babo - dzieci ani podniesc, ani przeniesc a Ci z kolei postanowili urzadzic mi siedem swiatow: wyli razem, na zmiane, glosniej, ciszej. W koncu zapakowalam ich do bujaczkow i jedna butelka ogarnialam towarzystwo - zamykalam pychola temu ktory akurat bardziej sie darl. Potem padlam obok nich na kanapie, po godzinie ledwie wstalam no i oczywiscie caly dzien probowalam sie dodzwonic do jakiegokolwiek fizjoterapeuty ktory przyszedlby na wizyte domowa. A potem przypomnialam sobie, ze mojemu ojcu lekarz na krecz karku kazal wypic pol litra wodki (tak, tak w PRLu ludzie mieli rozne pomysly). I kiedy moj maz wrocil z pracy (kiedy on wraca, dzieci zazwyczaj spia grzecznie jak aniolki O.o ) to zastal mnie przed kompem, z miska czipsow i butelka whisky. Ja juz rozumiem skad sie biora alkoholicy.
    Dzien dobry i milego!

mamatrojki80, paszczakin, megan8, gretka, Reni, peppapig, Sabina, ComeToMeBaby, Mango, Bursztyn, anna maria, Bliska 77, Aasiula, Parka, Niuta, Mega, macduska, Lucky, gosia7122, Krakonka, moremi, Pusurek, kkisia, SolarPolar, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 7260 7261 7262 7263 7264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ