35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, wracam powoli do świata żywych, wczoraj miałam usuwany ząb 8 . Nie jestem histeryczką, ani osoba, która lubi koloryzować... jednym słowem masakra. Nic więcej nie napiszę na ten temat (wiem, że Moremi dziś do stomatologa idzie) nie ma sensu do tego wracać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:14
anna maria, Bozia3, moremi, dorbie, ComeToMeBaby, gosia7122, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Margolcia88 wrote:Też tak sobie mówiłam przed badaniem chyba prolaktyny
Grzebie w necie i chyba znalazlam dobrego gina na NFZ, właśnie pytam znajoma co o nim sadzi. Ma tez prywatny gabinet. Fajnie jakby sie udało dostać do niego.moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:mama3 mnie niestety też czeka
zabieram się do tego jak pies do jeża
booooję się
Ja mam jeszcze dwie, zrobię to w narkozie dentystycznej, żałuje, że od razu tak nie zrobiłam. Kuźwa ja tez mam to samo, zwlekałam bo się bałam.
Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Ja wczoraj robiłam prolaktyne i dokładnie to samo powiedziałam mojemu. Jutro odbieram wyniki i zobaczymy. Coś czuje ze pewnie wyjdą w normie...
Grzebie w necie i chyba znalazlam dobrego gina na NFZ, właśnie pytam znajoma co o nim sadzi. Ma tez prywatny gabinet. Fajnie jakby sie udało dostać do niego.
no mi wyszły mimo wszystko w normie, więc pewnie u Ciebie też
Ja to w sumie nie ufam tak w 100 procentach żadnemu lekarzowi, chodzę to tu , to tam i staram się dystansować. Najgorzej jak sami sobie zaprzeczają, bo na przykład parę miesięcy temu mówili coś zupełnie innego, albo na przykład znam jednego takiego, który powtarza moje słowa, sądy i przypuszczenia, tylko używając innych słów i w formie odkrycia znawcy:
W piątek idę do ponoć dobrego, ale ... też mam zastrzeżenia - mało wyjaśnia... Raz byłam u niego na króciutkiej wizycie, bo nie miał czasu - jak rzekł! Mam nadzieję ,że jego wizerunek poprawi się moich oczach po tej wizycie, a stresuję się ...moremi, Krakonka, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:mama3 mnie niestety też czeka
zabieram się do tego jak pies do jeża
booooję sięwyszłam z założenia, że tylko teraz, bo później przecież w ciąży będę. A Ty przecież też zaraz z brzuchem będziesz chodzić. Dzwoń dzisiaj i się umów
Zośka, ja wierzę, że zemdlałaśto uczucie nie jest mi obce
Sabinka, trzymaj się i nie daj tej migrenie :*
Ha, a ja dzisiaj robiłam slalom między traktoramimamatrojki80, Aasiula, Sabina, Parka, Simba, macduska, gosia7122, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Hej, migreniczki, czemu cierpicie, zamiast wziąć prochy? W każdym razie te niezaciążone. Teraz można nawet kupić całkiem nie tak drogie.
Poza tym obiecująca wydaje się terapia dr. Nogala. "Przekłuwa" laserem oko i wyrównuje się ciśnienie w komorach gałki. To samo stosuje się na jaskrę. Zabieg kosztuje 1000zł (chyba). Ja się wybieram, jak tylko zbiorę fundusze:)Dorka1979 lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
mamatrojki80 wrote:Ja mam jeszcze dwie, zrobię to w narkozie dentystycznej, żałuje, że od razu tak nie zrobiłam. Kuźwa ja tez mam to samo, zwlekałam bo się bałam.
Wiem, że bólu nie uniknę, ale idę do magika, który mi pierwszą ósemkę usuwał i poszło raz dwa i nawet specjalnie później nie bolałomamatrojki80, Aasiula, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyPowiem wam coś jeszcze, nie poddawajcie się terrorowi laktacyjnemu, nie karmcie piersią dlużej niż 6 miechów, rozmawiałam na ten temat ze stomatologiem i ortopedą właśnie. Nie mówi się tego zbyt głośno, ale karmienie rujnuje zęby i kości, pomimo suplementacji wapniem i diety.
dorbie, moremi, megan8, ComeToMeBaby, Krakonka, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
na nfz nie mam szans
a prywatnie na razie nie mogę
każdy grosz idzie na piesowe leczenie
moremi wrote:Reni, nie odkładaj tegowyszłam z założenia, że tylko teraz, bo później przecież w ciąży będę. A Ty przecież też zaraz z brzuchem będziesz chodzić. Dzwoń dzisiaj i się umów
Zośka, ja wierzę, że zemdlałaśto uczucie nie jest mi obce
Sabinka, trzymaj się i nie daj tej migrenie :*
Ha, a ja dzisiaj robiłam slalom między traktoramimamatrojki80, Aasiula, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Hej, migreniczki, czemu cierpicie, zamiast wziąć prochy? W każdym razie te niezaciążone. Teraz można nawet kupić całkiem nie tak drogie.
Poza tym obiecująca wydaje się terapia dr. Nogala. "Przekłuwa" laserem oko i wyrównuje się ciśnienie w komorach gałki. To samo stosuje się na jaskrę. Zabieg kosztuje 1000zł (chyba). Ja się wybieram, jak tylko zbiorę fundusze:)
Pierwszy raz słyszę o nakłuwaniu oka, brrr, a ja to się boooooję.
Ja unikam leków przeciwbólowych, ale czasem biorę jakiś Apap, pomaga albo i nie, a czasem sama migrena mija. Mocnych środków nie stosuję. Ale są plusy :)Bo po całodziennej migrenie ( z wymiotami i bez jedzenia) ubywa mi 1,5 kg. Potem to wraca, potem znów migrena i tym sposobem utrzymuję wagę w miarę - bez żadnej diety czy wyliczania kaloriiReni, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
te bez recepty raczej nie działają, to raz
a dwa, leki na migrenę nie sprzyjają staraniom
pani neurolog mi powiedziała albo starania albo walka z migreną
Krakonka wrote:Hej, migreniczki, czemu cierpicie, zamiast wziąć prochy? W każdym razie te niezaciążone. Teraz można nawet kupić całkiem nie tak drogie.
Poza tym obiecująca wydaje się terapia dr. Nogala. "Przekłuwa" laserem oko i wyrównuje się ciśnienie w komorach gałki. To samo stosuje się na jaskrę. Zabieg kosztuje 1000zł (chyba). Ja się wybieram, jak tylko zbiorę fundusze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:53
mamatrojki80, Bliska 77, Sabina, moremi, kapturnica, Aasiula, macduska, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Margolcia, mnie najczęściej dopada w pracy (hmm dziwne, muszę to przemyśleć)
i dodatkowo dochodzi mi światłowstręt i wkurw na dźwięki
gaszę światło zaciągam rolety i tak siedzę z zamkniętymi oczami kilka minutWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 10:53
Bliska 77, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:te bez recepty raczej nie działają to raz
a dwa leki na migrenę nie sprzyjają staraniom
pani neurolog mi powiedziała albo starania albo walka z migrenąAasiula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Hej, migreniczki, czemu cierpicie, zamiast wziąć prochy? W każdym razie te niezaciążone. Teraz można nawet kupić całkiem nie tak drogie.
Poza tym obiecująca wydaje się terapia dr. Nogala. "Przekłuwa" laserem oko i wyrównuje się ciśnienie w komorach gałki. To samo stosuje się na jaskrę. Zabieg kosztuje 1000zł (chyba). Ja się wybieram, jak tylko zbiorę fundusze:)
jezzzzzus maryja, to ja juz wole o kupach w detalach.. prawie odjechalam jak Zofia jak uslyszalam o tej terapii
Reni, Sabina, moremi, kapturnica, Aasiula, Mega, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość