X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Margolcia mnie najczęściej dopada w pracy (hmm dziwne, muszę to przemyśleć)
    i dodatkowo dochodzi mi światłowstręt i wkurw na dźwięki
    gaszę światło zaciągam rolety i tak siedzę z zamkniętymi oczami kilka minut
    U mnie przed bolem jest mi niedobrze i mam rozszczepienie swiatla w lewym oku, przy ostatnim ataku przed ciaza, poszlam w pracy do ubikacji zacisnelam lewa powieke i glowa w dol po jakims czasie przeszlo pozostal "tylko" bol glowy

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Margolcia mnie najczęściej dopada w pracy (hmm dziwne, muszę to przemyśleć)
    i dodatkowo dochodzi mi światłowstręt i wkurw na dźwięki
    gaszę światło zaciągam rolety i tak siedzę z zamkniętymi oczami kilka minut

Mnie zdecydowanie najczęściej dopada w sobotę rano - taka tradycja, to ponoć od stresu, zmęczenia - tzw. migrena weekendowa. W poprzednim roku miałam mniej pracy, więc mniej migren, w tym roku mam roboty nadmiar, więc prawie co tydzień się męczę. Rozważałam, czy to przypadkiem nie zależy od dni cyklu - homrnonów. Ale nie, migrenę mam w przeróżnych dniach cyklu, żadnej prawidłowości oprócz tej sobotniej

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a idź pan w chuj z taką terapią
    newer! oglądałam oszukać przeznaczenie 5 i wiem jak to się może skończyć

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09c4a53974b.jpg

dziękuję bardzo
    paszczakin wrote:
    jezzzzzus maryja, to ja juz wole o kupach w detalach.. prawie odjechalam jak Zofia jak uslyszalam o tej terapii ;)

Sabina, moremi, megan8, kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy w moim pojebanym cyklu mogę zrobić hormony tarczycy czy też odwlec do marca?

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    te bez recepty raczej nie działają, to raz
    a dwa, leki na migrenę nie sprzyjają staraniom
    pani neurolog mi powiedziała albo starania albo walka z migreną

to troche faken Reni, bo w ciazy globus sie nasila..
    ja masochistycznie zrezygnowalam z paracetamolu w ciazy, bo przeciez mozna..

nie mialam jakis strasznych boli i nie chciallam kartofla faszerowac. Za to porafily tak ze 4 dni trzymac.
    Od momentu jak spie tylko i wylacznie na rogalu (wiec prawie plasko) jak reka odjal.
    A wczesniej o dziwo rade dawala (jak jeszczce bol sie nie rozkrecil na calego) akuupresura (ja jestem ostatnia co wierzy w igielki, przyciskania czy homeopatie)..

Bliska 77, Reni, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja to lacze tez ze sprawami hormonymi widze jakas zaleznosc, w obu ciazach nie mialam ani jednego ataku i przez okres karmienia rowniez, obecnie od porodu (a karmie caly czas) take mi sie ie zdarzylo a wszystko sie zaczelo wraz z moim dojrzewaniem

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie i u mnie od czasu dojrzewania to sie zacżeło. Pierwszą migrenę miałam w maju w szesnastym roku życia.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na nfz nie mam szans
    a prywatnie na razie nie mogę
    każdy grosz idzie na piesowe leczenie
    Przyjedz do mnie. Tutaj zdecydowanie taniej. Cała szczękę możesz wymienić za połowę tego co płaci sie w Wawie.

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-/ weź mnie nie strasz
    ostatnio dostałam migreny po cebuli ..myślałam, że się przekręcę
    a te baby w komunikacji miejskiej wyfiokowane, wyperfumowane kwiatuszkowymi szprajami ..to jest dopiero masakra
    kiedyś laska tak się zlała perfumami, że myślałam, że się spawiuję! głupio było mi ją pogonić, bo rozsiadła sie obok mnie.. ale sprawę załatwił mój pies.. walnął takiego pawiulca, że baba odwróciła się. Posprzątałam a ta z powrotem na fotel.
    Myślę sobie no nie wyczymie! Piesław znowu się wierci więc pytam go (tak, żeby paniusia słyszała) "znowu?" laska tylko spojrzała i uciekła! uf!
    paszczakin wrote:
    to troche faken Reni, bo w ciazy globus sie nasila..
    ja masochistycznie zrezygnowalam z paracetamolu w ciazy, bo przeciez mozna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:02

Margolcia88, Sabina, moremi, Simba, ComeToMeBaby, Mega, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrzymali mnie w szkole dzisiaj rano i nie zdążyłam do gina, spóźniłam się 20 minut i muszę umówić kolejną wizytę :( niech to szlag

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    W sumie i u mnie od czasu dojrzewania to sie zacżeło. Pierwszą migrenę miałam w maju w szesnastym roku życia.
    Ja w 10tym ale dodam ze pierwsza @mialam w wieku 9lat :)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Laski czy w moim pojebanym cyklu mogę zrobić hormony tarczycy czy też odwlec do marca?
    W każdym momencie możesz zrobić tarczycowe.
    Ja robię raz, dwa razy w miesiącu.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    :-/ weź mnie nie strasz
    ostatnio dostałam migreny po cebuli ..myślałam, że się przekręcę
    a te baby w komunikacji miejskiej wyfiokowane, wyperfumowane kwiatuszkowymi szprajami ..to jest dopiero masakra
    kiedyś laska tak się zlała perfumami, że myślałam, że się spawiuję! głupio było mi ją pogonić, bo rozsiadła sie obok mnie.. ale sprawę załatwił mój pies.. walnął takiego pawiulca, że baba odwróciła się. Posprzątałam a ta z powrotem na fotel.
    Myślę sobie no nie wyczymie! Piesław znowu się wierci więc pytam go (tak, żeby paniusia słyszała) "znowu?" laska tylko spojrzała i uciekła! uf!
    Znam to! Perfumy takie że jak wciagasz powietrze to jakby Ci ktoś wiertla w mózg wkrecal! Jezusie ja w takich chwilch marze o teleportqcji daaaaleeeeeko!

Reni, gretka, Mega, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Rób, nie ma znaczenia kiedy. Tak samo prolaktyna. Tylko hormony plciowe sa zalezne od cyklu miesiaczkowego

Bliska 77, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wtedy zastanawiam czy nie mam wścieklizny i czy nie mam piany na ustach
    straszne
    Sabina wrote:
    Znam to! Perfumy takie że jak wciagasz powietrze to jakby Ci ktoś wiertla w mózg wkrecal! Jezusie ja w takich chwilch marze o teleportqcji daaaaleeeeeko!

Bliska 77, Sabina, Mega, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Przetrzymali mnie w szkole dzisiaj rano i nie zdążyłam do gina, spóźniłam się 20 minut i muszę umówić kolejną wizytę :( niech to szlag
    To kiedy teraz?

Parka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    W każdym momencie możesz zrobić tarczycowe.
    Ja robię raz, dwa razy w miesiącu.
    MMoremi robić pełne z pro i anty? Ostatnie tsh wyniosło 2, ft3 i ft4 w normie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A smazona watrobka z perfumami? Czasem ktoś wychodzi prosto od obiadu nawet z niektórych restauracji.

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja się wtedy zastanawiam czy nie mam wścieklizny i czy nie mam piany na ustach
    straszne
    To chyba jest b.charakterystyczne

Reni lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, kiedy Twoje wyniki?

‹‹ 7259 7260 7261 7262 7263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ