X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Naprawde :) Kurde, nawet moi nie mowia do mnie Mamo.j
    No dobra. Nic nie mowia.
    Widzisz, moja o 5mcy starsza i tez nie mowi Mama, najwyzej jakies aaaaalleee lalalalałała albo skrzeczy jak ptaszysko :) kompletny brak kultury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:35

Margolcia88, inessa, Simba, Aasiula, moremi, Dorka1979, kapturnica, Sabina, gosia7122, ComeToMeBaby, caffe, macduska, Reni, Bursztyn, megan8, Mega, Arwena, Parka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Somba no czyli dobrze obkumałam ze myslisz o tym ,dlatego podziwiam ;D
    szacuyn pełny ;D
    Wiesz moze mi odpierdala przez hormony, ale na razie bardzo mi sie ta mysl podoba. Tylko chyba teraz juz bede brac zarodki pojedynczo - bylo milo, ale na druga ciaze blizniacza bym sie nie zdecydowala. No i nie chce swojego gina prowokowac ;)

Aasiula, SolarPolar, moremi, kapturnica, Sabina, gosia7122, ComeToMeBaby, Mango, macduska, Reni, Bursztyn, malgos741, Mega, Arwena, Parka, iwcia77, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jacha!
    Wspaniala wizja - my mamy podobna, wiec jak bedziecie szukac dzialki, to bierzcie wieksza - my polowe odkupimy. Zalozymy komune dzieciorobow i milosnikow przyrody i bedziemy zyc jak Amisze ;) Ja moge gotowac. :)

Ja teraz mieszkam na przedmieściach, niby wieś, ale raczej osiedle. I już przestępuję z nogi na nogę, żeby się na jakieś osiedle przenieść (taki mamy plan). Ja to leniwa jestem, nie chce mi się wozić dzieci do 18rż. Jedna z moich przyjaciółek mieszka całkiem niedalego mnie - większa wieś, ale raptem 3km do miasta i już ma odrobinę pod górkę z dzieciakami, a druga jest na wsi-wsi i dziecko ma zdziczałe:) Znaczy nie zsocjalizowane. Choć to oczywiście nie musi być kwestia mieszkania na wsi. Mimo to każda koleżanka, czy dowiezienie do koleżanki to wyprawa. To samo ze szkoła i zajęciami poszkolnymi. Może jakby dzieci do wiejskiej chodziły i mogły same... Albo ta komuna:)
    Ja tez marze o mieszkaniu na wsi, ale po 60-tce. Taki zresztą mam cel. Teraz ostatnie urodzić, odchować, wypchnąc na studia, a sama domek, koty, ogród, warzywka, lenistwo przy kominku, konfitury z własnego sadu, a przy tym kanalizacja normalna i zasięg... Ciekawe, czy to możliwe:)

inessa, Simba, Aasiula, moremi, Mega, iwcia77, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moj za 11 dni 45 lat. Ale On sie ponoc staro czuje:-)

A Twoj pewno, czuje sie mlodo i marzyl o dzieciach?
    On sie nie musi "czuc" mlodo - on jest mlody :)
    Moj maz jak mi sie oswiadczyl to powiedzial: Chce sie z Toba ozenic i miec z Toba dzieci.
    I widzisz ja sobie te liczbe mnoga bardzo wzielam do serca ;)

Bliska 77, Bozia3, Aasiula, SolarPolar, moremi, kapturnica, Sabina, gosia7122, ComeToMeBaby, Mango, caffe, Reni, Bursztyn, macduska, Mega, Arwena, Parka, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Widzisz, moja o 5mcy starsza i tez nie mowi Mama, najwyzej jakies aaaaalleee lalalalałała albo skrzeczy jak ptaszysko :) kompletny brak kultury
    Mowie ci! zadnego rispektu!

Aasiula, moremi, Sabina, iwcia77, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    On sie nie musi "czuc" mlodo - on jest mlody :)
    Moj maz jak mi sie oswiadczyl to powiedzial: Chce sie z Toba ozenic i miec z Toba dzieci.
    I widzisz ja sobie te liczbe mnoga bardzo wzielam do serca ;)

Cos mi sie wydaje, ze na tych dwoch Szkrabach, to Wy nie poprzestaniecie:-)

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jest nasza rocznica oswiadczyn. Chce dobrego wyniku amh.

SolarPolar, Aasiula, moremi, Sabina, ComeToMeBaby, dorbie, malgos741, Arwena, Parka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzis jest nasza rocznica oswiadczyn. Chce dobrego wyniku amh.
    Zalatwione.
    (rachunek przyslemy poczta)

Zofia8, Aasiula, moremi, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    No, przeleciałam Was:)
    Nie poczułam nichahaa2.gif

Simba, Aasiula, moremi, inessa, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, Bliska 77, Mango, caffe, Bursztyn, macduska, Mega, Arwena, Parka, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Juz place:-)
    Simba a badalas amh?

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki. Juz place:-)
    Simba a badalas amh?
    Pewnie ze tak. Tutaj na forum. Powiedzialam dziewczyom jak jest, spytalam jak tam moje amh, one powiedzialy ze git no i widzisz!

Aasiula, kapturnica, moremi, Mega, Arwena, Parka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia zycze przynajmniej 1!

Witam sie dziewczynki . Jestem zarobiona i zalatana. Forum nadrabiam ale do 4 stron od konca - dwa dni i musialabym poswiecic ze dwie godziny. Jest nowa ciaza? Sabcia ciesze sie ze juz z gorki. Simba - no nie musze mowic - mniam....

Aasiula, inessa, Simba, kapturnica, Sabina, gosia7122, moremi, Bliska 77, macduska, Mega, Arwena, Parka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ja teraz mieszkam na przedmieściach, niby wieś, ale raczej osiedle. I już przestępuję z nogi na nogę, żeby się na jakieś osiedle przenieść (taki mamy plan). Ja to leniwa jestem, nie chce mi się wozić dzieci do 18rż. Jedna z moich przyjaciółek mieszka całkiem niedalego mnie - większa wieś, ale raptem 3km do miasta i już ma odrobinę pod górkę z dzieciakami, a druga jest na wsi-wsi i dziecko ma zdziczałe:) Znaczy nie zsocjalizowane. Choć to oczywiście nie musi być kwestia mieszkania na wsi. Mimo to każda koleżanka, czy dowiezienie do koleżanki to wyprawa. To samo ze szkoła i zajęciami poszkolnymi. Może jakby dzieci do wiejskiej chodziły i mogły same... Albo ta komuna:)
    Ja tez marze o mieszkaniu na wsi, ale po 60-tce. Taki zresztą mam cel. Teraz ostatnie urodzić, odchować, wypchnąc na studia, a sama domek, koty, ogród, warzywka, lenistwo przy kominku, konfitury z własnego sadu, a przy tym kanalizacja normalna i zasięg... Ciekawe, czy to możliwe:)
    Ja mam upatrzone takie miejsce - nad rzeką i w lesie, w miejscu, gdzie są trzy drogi prowadzące do miasta wojewódzkiego i w drugą stronę do mniejszego miasta, autobusy co kilkanaście, kilkadziesiąt minut, dostęp do kanalizacji, gaz... Tylko na działkę poluję :-)

Dorka1979, kapturnica, Sabina, paszczakin, Krakonka, Aasiula, Pusurek, Bozia3, macduska, megan8, Mega, Arwena, Parka, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zofia zycze przynajmniej 1!

Witam sie dziewczynki . Jestem zarobiona i zalatana. Forum nadrabiam ale do 4 stron od konca - dwa dni i musialabym poswiecic ze dwie godziny. Jest nowa ciaza? Sabcia ciesze sie ze juz z gorki. Simba - no nie musze mowic - mniam....
    Polar - mysle o Tobie codziennie w okolicach 5ej rano :)

SolarPolar, Sabina, moremi, Aasiula, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,kilka stron przeczytałem,no ze 3,wiec to jeszcze nie oznaka kielkujacego ogarnięcia się,ale będę próbowała dalej. Dzisiaj przyszła mama,trochę się jej poplakalam "bo tak,bo hormony,bo wszystko",tak jak sadzilam,dostałem drobny ochrzan,no i pewnie słusznie.poszlysmy razem z mała na spacer a ja wpadlam do kosmetyczki po drodze na henne,no luksus normalnie.
    Mała sporo marudzi,a ja nie wiem czemu.teraz śpi od 15, nie wiem-budzic do karmienia czy dac spać. Bo jest teoria ze ona taka wiecznie wkurzxona bo ja wybudzam za często, no ale tu jeszcze i kąpiel i karmienia no i w nocy bym chciała żeby pospala, to jak nie budzić.

Iwcia, jak sobie radzisz?

Słuchajcie,zbliża się nam termin szczepień.co brać 5 w 1 czy 6 w 1? Szczepić na rota i pneumokoki? Jak byscie wybrały? Pozdrawiam mocno,trzymam kciuki

inessa, gosia7122, moremi, Bliska 77, caffe, malgos741, Mega, Parka, iwcia77, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Polar - mysle o Tobie codziennie w okolicach 5ej rano :)
    Niezmiennie, codziennie rano zrywam sie na nogi. Dzisiaj nawet o 4 bo walnelam sie o 19.30
    na chwilunie i w tej pozycji zostalam do rana. Myslalam ze juz mozesz pospac do 6:-)

Mega lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moj Malutki 40 kilogramowy Ancymonek:-)

zosia- jakiż on piękny.... naprawdę. jest piękny.

Zofia8 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ja bralam 5 w jednym na rota i pneum nie szczepilam.

Viv78 lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:

Słuchajcie,zbliża się nam termin szczepień.co brać 5 w 1 czy 6 w 1? Szczepić na rota i pneumokoki? Jak byscie wybrały? Pozdrawiam mocno,trzymam kciuki

Cześć:) Ja szczepię zwykłymi, darmowymi, tylko sporo opóźniam. To, co miała w szpitalu to miała, ale potem to już zwlekałam, jak się dało. W zeszłym tygodniu robiłam odrę itp, a Mała skończyła 20 miesięcy. Dodatkowych nie robię. Znam takich, co robią i dzieci chorują oraz takich, co nie robią i dzieci nie chorują (odwrotnie też:) )
    Zastanawiam się nad ospą. Teraz, jak pójdzie do żłóbka będziemy mieć darmowe. Poczytam, zobaczę.

Jadę na wieś. Do niedzieli. Trzymajcie się i rozmnażajcie:)

Viv78, moremi, megan8, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Czesc Dziewczyny,kilka stron przeczytałem,no ze 3,wiec to jeszcze nie oznaka kielkujacego ogarnięcia się,ale będę próbowała dalej. Dzisiaj przyszła mama,trochę się jej poplakalam "bo tak,bo hormony,bo wszystko",tak jak sadzilam,dostałem drobny ochrzan,no i pewnie słusznie.poszlysmy razem z mała na spacer a ja wpadlam do kosmetyczki po drodze na henne,no luksus normalnie.
    Mała sporo marudzi,a ja nie wiem czemu.teraz śpi od 15, nie wiem-budzic do karmienia czy dac spać. Bo jest teoria ze ona taka wiecznie wkurzxona bo ja wybudzam za często, no ale tu jeszcze i kąpiel i karmienia no i w nocy bym chciała żeby pospala, to jak nie budzić.

Iwcia, jak sobie radzisz?

Ja bym nie budzila, cenna kazda minuta snu, zarowno dla dziecka jak i mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:13

Viv78, SolarPolar, moremi, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 7302 7303 7304 7305 7306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ