X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Results can be reported in pmol/l or ng/ml The conversion factor is 1 pmol/l = 7.14 ng/ml
    Therefore if AMH is 1 it could be as high as 1 pmol/l which is equal to 7.14 ng/ml

czyli 0.75 albo z nerwow cos mi sie pokrecilo

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam2mi -przepraszam za intymne pytanie, ale czy na sprzecie Twojego meza nie pojawila sie krew, ewentualnie nie byl lekko zabarwiony???

iwcia77 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Results can be reported in pmol/l or ng/ml The conversion factor is 1 pmol/l = 7.14 ng/ml
    Therefore if AMH is 1 it could be as high as 1 pmol/l which is equal to 7.14 ng/ml

czyli 0.75 albo z nerwow cos mi sie pokrecilo

no chyba cos tak wyjdzie.Nieliczylam .ale i bez przelicznika widac ,ze rezerwa jajnikowa jest obnizona..Oznacza to nastepujacy fakt.Ze jajek jest mało co raczej wiedzialas..I przy obnizonej rezerwie jajnikowej jajka moga byc gorszej jakosci a co za tym idzie mniejsze szanse na zaplodnienie..ale to chyba wiesz..Suplementuj wit d i moze dhea

ComeToMeBaby, moremi, mamatrojki80, Arwena, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moj za 11 dni 45 lat. Ale On sie ponoc staro czuje:-)

A Twoj pewno, czuje sie mlodo i marzyl o dzieciach?
    Boże mój mąż 47 lat w tym roku i bardzo chce mieć dziecko nie czuje się stary czasem cos przebąkuje o tym ze nie ma już 20 lat i tyle
    Witam Kobietki
    nie było mnie trochę ale porażki świętuje się najlepiej sam na sam oczywiście zatestowałam i to nawet dwa razy i oczywiście wielkie gówno i wyniki TSH mam kiepskie bo aż 4,90 gin kazał powtórzyć je za dwa tygodnie razem z ft3 i ft 4
    progesteron 24,47 w 22 dniu cyklu i prolaktyna ale bez obciążenia 15,1

Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, no no ciekawe sie ma sprawa:) testuj jutro :) co ci szkodzi ;) przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i w razie co na betę polecisz :) ja bym chyba nie czekała w tej sytuacji.

Wrr, głowa mi pęka a młody robi wszystko zeby mnie wytracić z równowagi :/

ComeToMeBaby, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makducha, po kielichu czerwonego w ten piękny wieczór? :)

macduska, malgos741, Mega, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no chyba cos tak wyjdzie.Nieliczylam .ale i bez przelicznika widac ,ze rezerwa jajnikowa jest obnizona..Oznacza to nastepujacy fakt.Ze jajek jest mało co raczej wiedzialas..I przy obnizonej rezerwie jajnikowej jajka moga byc gorszej jakosci a co za tym idzie mniejsze szanse na zaplodnienie..ale to chyba wiesz..Suplementuj wit d i moze dhea

To wiedzialam. Balam sie, ze moze byc jeszcze nizszy poziom.Nie jest dobrze ale chyba sa szanse na wlasne jajka?

ComeToMeBaby, moremi, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    kam2mi -przepraszam za intymne pytanie, ale czy na sprzecie Twojego meza nie pojawila sie krew, ewentualnie nie byl lekko zabarwiony???
    hep hep hep... ty wiesz co- najpierw czytam i sie zastananwiam co to za nowy nick i tak jak filip z konopii zapytanie i pomyslalam, ze chciałas wkleić tego posta na inny wątek, aż do mnie dotarło że to może być jednak do mnie :)
    ja pierniczę... ja mam dzisiaj jakiś budyń normalnie.

nie, żadnego śladu zabarwienia. zresztą- wiesz, nie przyglądałam się, to była raczej szybka akcja ;)

w każdym razie rezultat oględzin jest taki: czy ja wiem...
    zdaje mi się ze wszystko średnie- miękkość i otwartość.
    ale szyjka daleko, głęboko dość musiałam sięgać. z tym ze ja mam tyłozgięcie i u mnie jest na odwrót.
    zgupiałam. nie wiem nic. odeslą mnie do wariatkowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 22:15

kicia 123, moremi, malgos741, Arwena, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Boże mój mąż 47 lat w tym roku i bardzo chce mieć dziecko nie czuje się stary czasem cos przebąkuje o tym ze nie ma już 20 lat i tyle
    Witam Kobietki
    nie było mnie trochę ale porażki świętuje się najlepiej sam na sam oczywiście zatestowałam i to nawet dwa razy i oczywiście wielkie gówno i wyniki TSH mam kiepskie bo aż 4,90 gin kazał powtórzyć je za dwa tygodnie razem z ft3 i ft 4
    progesteron 24,47 w 22 dniu cyklu i prolaktyna ale bez obciążenia 15,1
    tsh tragedia..ty nie czekaj na akcje z ginem tylko wizyta u endo z trojca tarczycowa..Przy wyniku niecale 4 mi endo zakazal staran o dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:10

moremi, dorbie, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bursztyn- to brzmi jak Armageddon...
    współczuję
    no, i wyglada tez o.O

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hep hep hep... ty wiesz co- najpierw czytam i sie zastananwiam co to za nowy nick i tak jak filip z konopii zapytanie i pomyslalam, ze chciałas wkleić tego posta na inny wątek, aż do mnie dotarło że to może być jednak do mnie :)
    ja pierniczę... ja mam dzisiaj jakiś budyń normalnie.

nie, żadnego śladu zabarwienia. zresztą- wiesz, nie przyglądałam się, to była raczej szybka akcja ;)
    a ja gupia teraz poszłam do łazienki się obmacać to jak wsadziłam sobie paluchy to się "otwór" poszerzył i wszystkie uwięzione plemniory postanowiły na hurra wylecieć i oblać mi spodnie... musiałam sie własnie przebrać. no ja pierdziu.

w każdym razie rezultat oględzin jest taki: czy ja wiem...
    zdaje mi się ze wszystko średnie- miękkość i otwartość.
    ale szyjka daleko, głęboko dość musiałam sięgać. z tym ze ja mam tyłozgięcie i u mnie jest na odwrót.
    zgupiałam. nie wiem nic. odeslą mnie do wariatkowa.
    Kometa szyjke powinno sie badac o tej samej porze bo ma to do siebie ze zmienia polozenie.Po sexie tym bardziej niewiarygodne hehehe.Ja tam jeszcze w dniu zrobienia testu mialam szyjke nisko lekko rozchylona..Dopiero po paru dniach powedrowala do gory..Wiec szyjka czasem sobie a zycie sobie 8)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska, wspolczuje amh...ja wlasnie z tego powodu nie robie
    Kaptur, boski awatar
    AskaPoli- powodzenia w ivf

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    To wiedzialam. Balam sie, ze moze byc jeszcze nizszy poziom.Nie jest dobrze ale chyba sa szanse na wlasne jajka?
    szanse zawsze sa..Ale raczej bez pomocy lekarskiej majacej na celu polepszenie jajcow male mowiac szczerze na naturalna..Chociaz nie takie cuda na kiju juz tu widzialam..Niestety natura dla nas kobitek jest okrutna .heh

moremi, mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa szyjke powinno sie badac o tej samej porze bo ma to do siebie ze zmienia polozenie.Po sexie tym bardziej niewiarygodne hehehe.Ja tam jeszcze w dniu zrobienia testu mialam szyjke nisko lekko rozchylona..Dopiero po paru dniach powedrowala do gory..Wiec szyjka czasem sobie a zycie sobie 8)
    yhym....
    no tak, to po co ja wogóle poszłam? poświęciłam spodnie.
    normalnie dzisiaj nie myślę.
    spróbuję wieczorem. tylko co mi to da? hehehe
    zdziczałam.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, wynik jak wynik. Teraz to chyba dobry lekarz by sie przydał co by pokierował co dalej...szanse są i tego sie trzeba trzymać

kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Szanowne panie pragnę Wam przedstawić nowego członka mojej rodziny:

http://www.iv.pl/images/61498679745820689342.jpg

to jest LODZIA :-)
    ale cudak :D a myslalam ze nazwiecia ja Watolina ;D

kapturnica, macduska, Natka_79, moremi, SolarPolar, Reni, malgos741, megan8, Dorka1979, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Makducha, po kielichu czerwonego w ten piękny wieczór? :)

już jestem po :-)
    mamy gościa i taakie dobre przywiózł,
    grzech nie spróbować ale na jednycm poprzestanę :-)

Bursztyn, moremi, malgos741, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze kran sie spieprzyl, woda wali, trza' bylo zakrecic...
    Zalewa mnie z kazdej strony, od @ poczawszy, potem na leb z sufitu a teraz jeszcze w ryj z kranu....

macduska, SolarPolar, malgos741, Mega, Arwena, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia albo wacia XD

macduska, moremi, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale cudak :D a myslalam ze nazwiecia ja Watolina ;D

a nie wpadłam na to :-)

moremi, Dorka1979, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7304 7305 7306 7307 7308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ