35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:już jestem po
mamy gościa i taakie dobre przywiózł,
grzech nie spróbować ale na jednycm poprzestanę
hahahahahahaahhamacduska, moremi, Mega, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:I jeszcze kran sie spieprzyl, woda wali, trza' bylo zakrecic...
Zalewa mnie z kazdej strony, od @ poczawszy, potem na leb z sufitu a teraz jeszcze w ryj z kranu....
ja pierniczę, naprawdę współczuję.
normalnie tak mi cię szkoda że przyjechałabym ci pomóc to ogarnąć.
będzie wycierania i suszenia... ehBursztyn, Mega, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Zosia, wynik jak wynik. Teraz to chyba dobry lekarz by sie przydał co by pokierował co dalej...szanse są i tego sie trzeba trzymać
Wiem, wiem. Robie co moge. Powtorzylam badania. Na wizyte bede miala chyba juz wszystkie, tak by nie tracic czasu.
znalazlam jeszcze taka tabelke:
Interpretation
(women under age 35)
AMH Blood Level
High (often PCOS)
Over 4.0 ng/ml
Normal
1.5 - 4.0 ng/ml
Low Normal Range
1.0 - 1.5 ng/ml
Low
0.5 - 1.0 ng/ml
Very Low
Less than 0.5 ng/ml
Ta podoba mi sie najbardziej. Te wybieram i te , gdzie mam amh 40-tki.
moremi, SolarPolar, Aasiula lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Ta podoba mi sie najbardziej. Te wybieram i te , gdzie mam amh 40-tki.
potrzeba odniesienia do norm, które miałaś wypisane na swoim badaniu.
kiedy jesteś umówiona na wizytę?
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Wiem, wiem. Robie co moge. Powtorzylam badania. Na wizyte bede miala chyba juz wszystkie, tak by nie tracic czasu.
znalazlam jeszcze taka tabelke:
Interpretation
(women under age 35)
AMH Blood Level
High (often PCOS)
Over 4.0 ng/ml
Normal
1.5 - 4.0 ng/ml
Low Normal Range
1.0 - 1.5 ng/ml
Low
0.5 - 1.0 ng/ml
Very Low
Less than 0.5 ng/ml
Ta podoba mi sie najbardziej. Te wybieram i te , gdzie mam amh 40-tki.
Zeby przeliczyc pmol/L na ng/ml trzeba wynik podzielic na 7,14, po obliczeniu Twoje amh wynosi moim zdaniem 0,75... nie jestem pewna czy wartości amh nie powinno się oceniać w relacji z FSH i LH. To pewnie Ci lekarz wyjaśni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:41
-
do tego lekarza umawia sie z tygodniowym wyprzedzeniem. Wazne, ze znalazlam lekarza Polaka od nieplodnosci, bo nie wiem w koncu, czy GP skierowala mnie do kliniki leczenia bezplodnosci. To bede mogla sprawdzic dopiero po powrocie. Ale i tak, nie bede czekala, az sie do mnie odezwa. Chce jak najszybciej skonsultowac moje wyniki.
moremi, malgos741, Arwena, Dorka1979, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:do tego lekarza umawia sie z tygodniowym wyprzedzeniem. Wazne, ze znalazlam lekarza Polaka od nieplodnosci, bo nie wiem w koncu, czy GP skierowala mnie do kliniki leczenia bezplodnosci. To bede mogla sprawdzic dopiero po powrocie. Ale i tak, nie bede czekala, az sie do mnie odezwa. Chce jak najszybciej skonsultowac moje wyniki.
Zosia, a jakie masz FSH? -
Burszta- ja nie wiem czy to dom czy mieszkanie. Bo jakby mi tak pierdyknęło to wołam fachowców ze spółdzielni (mieszkanie spółdzielcze), mamy numery alarmowe w razie czego. Jeśli to wina rur (w sensie budynku, nie moja w mieszkaniu) to mają psi obowiązek naprawiać awarię.
Arwena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosia ale najlepiej i tak niech lekarz to oceni bo ja miałam AMH 5 z groszami cos prawie 6 nie pamietam teraz dokładnie ile,zwykle przy takim wyniku jest podejrzenie PCO ale tu trzeba jeszcze inne dane wziac pod uwage wiec u mnie nie ma PCO po innych badaniach no i po mojej plodnosci zresztą to widac
a fsh tez mialam dosc wyoskie chociaz mój lekarz z kliniki stwierdził,ze odchodzi sie od porówynywania fsh i lh lepsze jest wlasnie AMH.
Dlatego wazna jest wizyta u lekarza,leki inne badania i oczywiscie starania ( tu u CIebie szkoda,ze facet nie chce isc zrobic badan no ale cóz! )
moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Kometa, jak możesz nas tak w napięciu trzymać
to ja skopiuję tu co wpisałam u siebie pod wykresem i wyraża stan w którym się właśnie znajduję:
"laski- jak jutro dostanę @ to idę do kartona.
jak nie dostanę- oszaleję
nie wiem co gorsze"
moremi, inessa, Mango, malgos741, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Was?!
to ja skopiuję tu co wpisałam u siebie pod wykresem i wyraża stan w którym się właśnie znajduję:
"laski- jak jutro dostanę @ to idę do kartona.
jak nie dostanę- oszaleję
nie wiem co gorsze"
Ja się nie znam na wykresach, mamy tu lepszych macherów od wykresówComeToMeBaby, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość