X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dokładnie to są akronimy

proszę :-)
    http://www.i-slownik.pl/58,akronim-2/

o to to to właśnie.
    poczytam sobie, dokształcę się, zajmę czymś umysł :)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jasne, przybywajcie, mam nawet jeden wielki karton, taka trojka ;)
    a suchy aby?

Bursztyn, Parka, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a suchy aby?
    hahaha! to jest jedyna sucha rzecz w tej melinie :)

ComeToMeBaby, Reni, Aasiula, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajta, idę się wczuć w rolę i idę umyć włosy. niech im mokro będzie.

Bursztyn, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pomyśl jak już zasiądziesz w swoim nowym-starym domu, na nowym bujanym fotelu z drutami w ręku i kłębkiem wełny na kolanach, w kapciach z zakopanego, w podomce z biedronki i wspomnisz to wszystkie przejścia, to łezka Ci w oku się zakręci i zaśmiejesz się w głos "całe życie z wariatami"

graphics-grandma-and-grandpa-179669.gif
    Bursztyn wrote:
    Mam ochote zamknac sie w izolatce. Bo niedlugo bedzie jeszcze gorzej, i bedziemy zyc w kartonach (!!!) przez nastepny rok a ja stane sie pacjentka wiadomo gdzie....

Bursztyn, paszczakin, Aasiula, Sabina, moremi, Parka, Bozia3, Bozia3, kapturnica, macduska, Arwena, Mega, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    o to to to właśnie.
    poczytam sobie, dokształcę się, zajmę czymś umysł :)

A ja tego nie lubie.. Bo na dodatek jeden skrot moze oznaczac kilka rzeczy.
    Poza tym dla mnie to nie jest naturalne, wiecej czasu zamnie mi zastanowienie sie jakich liter uzyc, iz napisanie "see you later" ;)

Czy po polsku tez juz sie tak pisze? Znaczy cz sa jakies takie skroty, ktore uniwersalnie i zrozumiale zastepuja polskie zwroty?

mamatrojki80, moremi, Parka, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    chwdp
    paszczakin wrote:
    A ja tego nie lubie.. Bo na dodatek jeden skrot moze oznaczac kilka rzeczy.
    Poza tym dla mnie to nie jest naturalne, wiecej czasu zamnie mi zastanowienie sie jakich liter uzyc, iz napisanie "see you later" ;)

Czy po polsku tez juz sie tak pisze? Znaczy cz sa jakies takie skroty, ktore uniwersalnie i zrozumiale zastepuja polskie zwroty?

ComeToMeBaby, paszczakin, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, moremi, kapturnica, macduska, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale pomyśl jak już zasiądziesz w swoim nowym-starym domu, na nowym bujanym fotelu z drutami w ręku i kłębkiem wełny na kolanach, w kapciach z zakopanego, w podomce z biedronki i wspomnisz to wszystkie przejścia, to łezka Ci w oku się zakręci i zaśmiejesz się w głos "całe życie z wariatami"

pieknie to ujales Reniuszu :) z mala modyfikacja- drutami- owszem- ale zadzgam chyba chlopa i klebkiem- ale nerwow- juz jestem ;)

Reni, Aasiula, Sabina, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak
    chwdp

;) ;) ;)

Ten to nawet ja znam.. Ale nie czesto widze go w korespondencji.. Na murach czesciej i to z bykiem: HWDP

Reni, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Polak? czy polskiego zapomniał?

Polak i biznesy robi w Polsce :)

Moje pierwsze skojarzenie w tym skrocie (przypomnę: "fyi") bylo, ze dwie pierwsze litery "fy" oznaczaja "fuck you " i zastanawialam sie co jeszcze moze oznaczac "i" . Dlatego ignorowalam maile :)

moremi, mamatrojki80, paszczakin, Viv78, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:

Moje pierwsze skojarzenie w tym skrocie (przypomnę: "fyi") bylo, ze dwie pierwsze litery "fy" oznaczaja "fuck you " i zastanawialam sie co jeszcze moze oznaczac "i" . Dlatego ignorowalam maile :)
    Może fuck you idiote :-)

Reni, Aasiula, Parka, mamatrojki80, paszczakin, Viv78, Bozia3, macduska, Mega, Dorka1979, SolarPolar, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Maz go wywalil, a Leon nie chcial spac na poczatku i jakos tak sie krecil i cos skrzypialo, wiec pytam sie R. czy wywalil wczesniej zabawki z kosza i butelki plastikowe ktore Leon lubi odkrecac i sie nimi bawic- a ten- nie...
    Polozyl mu koc na tych wszystkich smieciach....rece opadaja....
    Pytam sie go czy sam spalby na takim wysypisku? Zaczal sie glupkowato tlumaczyc....
    Mam ochote zamknac sie w izolatce. Bo niedlugo bedzie jeszcze gorzej, i bedziemy zyc w kartonach (!!!) przez nastepny rok a ja stane sie pacjentka wiadomo gdzie....

Burszta, a po co jest elektryczna nakladka na materac? Wczoraj pisalas ze to macie na materacu i mnie to zastanowilo, ale w ferworze opisow Waszego zalania nietaktowne wydawalo mi sie zapytanie ;)

moremi, Bursztyn, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Burszta, a po co jest elektryczna nakladka na materac? Wczoraj pisalas ze to macie na materacu i mnie to zastanowilo, ale w ferworze opisow Waszego zalania nietaktowne wydawalo mi sie zapytanie ;)
    podgrzewa :) i wlazisz do cieplutkiego lozeczka :)
    fantastyczna sprawa bo tutaj jest cholernie zimno i wilgotno

Aasiula, Parka, macduska, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dokładnie to są akronimy

proszę :-)
    http://www.i-slownik.pl/58,akronim-2/

Czyli od teraz - otwarta nowa zakladka ze slownikiem i mozemy sobie pogadac? :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam takie coś
    rewelacja..potem moja fretka ją przejęła :-)
    Bursztyn wrote:

Bursztyn, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, FYI funkcjonyje nawet w pol-oficjalnej korespondencji..
    ja kiedys, dawn temu, od szefa (brytyjczyka) dostalam maila zawierajacego dosc duzo informacji, przy jednej bylo "FYEO".. zamiast wrzucic skrot w googla zapytalam przechodzaca kolezanke, czy wie co to znaczy. Popatrzyla na e-mail, tez nie wiedziala, ale razem googla otworzylysmy. Ukazalo sie:
    "For Your Eyes Only"

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/sigh-onion-head-emoticon.gif

Nooo, to next e-mail do tego mojego klienta i mam ekstra akronim :) bylebym nie rozpetala walki na akronimy ;)

moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety
    na fb i tweeterze itp jest to na porządku dziennym :-/ szczególnie jak się ma w znajomych cudzoziemców
    Parka wrote:
    Czyli od teraz - otwarta nowa zakladka ze slownikiem i mozemy sobie pogadac? :)

moremi, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    To już wiemy w jaki sposób wybijacie armie chłopa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:04

Reni, ComeToMeBaby, paszczakin, Parka, Aasiula, kapturnica, macduska, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Parka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Tylko oby dziadki jakiejs tam niespodzianki dla Bursztyna w tym domu nie zostawily. Bo to moga byc dowcipnisie

moremi, Reni, Bursztyn, Aasiula, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:

Ja teraz, mimo, że prowadzę działalność to pracuje dla dużej korporacji i mnie osobiście takie skróty myślowe wkurzają, mam też swoiste skrzywienie zawodowe bo skończyłam filologię słowiańską (filologię rosyjską z zawodowymi studiami języka polskiego) i drażni mnie to korporacyjne "kaleczenie języka polskiego", który nadal o ile wiem jest u nas językiem urzędowym. I mogę waniać naftaliną, naftą, i nie wiadomo czym jeszcze, ale tego nie lubię :-)

moremi, Bursztyn, Parka, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7319 7320 7321 7322 7323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ