X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Spakowałam dzisiaj książki ciążowe, które trzymałam na swoją ciążę. Dostanie je szwagierka. Jakoś mam wrażenie, że u mnie trochę czasu to jeszcze zajmie..
    Dobranoc
    wyczulam zwatpienie...mam nadzieje ze sie myle..

kapturnica, Margolcia88, BISCA, macduska, mamatrojki80, Mega, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    e, Dorotki, a czy wy dzisiaj nie macie imieninów może? :)
    Ja swoje obchodzę we wrześniu

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..a ja przez niewiedze skasowalam kalendarz ciazy z belly :-O :( kurwa a chcialam druknac na poamiatke - uffa

do tego chcialam sie zapytac zanim jeszcze polece do ginexa na kontrole poporodowa...z "norki" juz nie krwawie ale w srodku mialam szwy i wydaje mi sie ze nadal mam ranke na "wlocie/wylocie" bo mnie bardzo szczypie jak sie myje i sikam :-O - wielorodki help!
    Nie pomogę - nie pamiętam :(

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Czuje się ogólnie paskudnie,w pracy wytrzymuje 3-4 godziny..a ja twarda sztuka jestem i nie daje rady? Już się zastanawiam..za stara?...
    Modle się byle każdy jeden dzień do przodu..
    Dziś usłyszałam od szwagierki, że mogłabym już urodzić, bo widać że jestem zmarnowana, zmęczona, moja twarz się strasznie zmieniła - Heńka ukradła mi urodę. A ja do niej, że zdaję sobie z tego sprawę bo jest tragicznie, mała wysysa ze mnie ostatnie soki życia. Już się zaczęłam śmiać do M że jak tylko zacznie się piątek przed feriami to zaczynam stosować wiesiołka dopochwowo a jego obowiązkiem będzie bawienie się moimi sutkami - te dwie rzeczy wywołują poród.

iwcia77, Arwena, kapturnica, Sabina, Margolcia88, ComeToMeBaby, BISCA, macduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja mam teraz większe wymiona niż przed, więc niczego nie przesądzaj i Alojzowi nadzieji nie odbieraj ;-)
    No właśnie nie odbieraj Iwcia nadzieji Alojzowi, ja przed pierwszą ciążą miałam rozmiar 75B obecnie jest to 75i, to co będzie jak się mleczarnia napełni

iwcia77, Sabina, Margolcia88, ComeToMeBaby, mamatrojki80, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka - jak cisnienie ?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    na pewno było
    ale jeszcze nie pozamiatane ?
    mam koleżankę w pracy która zaszła w wieku 41 lat nie miesiączkując już od pół roku i niestarali się wcale - mieli niespodziankę

młody ma 15 lat teraz :-)
    No to znam kobietę, która przeszła menopauzę i po roku czy dwóch zaczęła się źle czuć, mówiła że brzuch jej puchnie, potem że chyba ma raka i on się jej w brzuchu rusza, a ona po prostu była w ciąży i głupia nie wiedziała. Na chłopaka mówią teraz "raczek"

iwcia77, Arwena, Sabina, Margolcia88, Parka, BISCA, macduska, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja i tak bym się nie załapała bo teraz dochody chyba biorą pod uwagę.
    Taka ciekawostka :"Opieka lekarska

Becikowe należy się tylko wtedy, jeżeli matka pozostawała pod opieką lekarską co najmniej od 10. tygodnia ciąży. Jeśli opieka zaczęła się od 11. tygodnia – becikowe przepada. Potwierdzające to zaświadczenie od lekarza powinno także zawierać informacje o świadczeniach zdrowonych – co najmniej jednym w każdym trymestrze z podaniem dat.

Dochody

Pieniądze zostaną wypłacone tylko tym rodzinom, w których dochód netto na osobę nie przekracza 1922 zł,"

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Sabcia ja się cieszyłam że jest w ciąży, trzymałam ją na etacie bo wiedziałam że ma takie plany ... dawno chciałam żeby poszła na swoją działalność bo z niej korzyści nie miałam...a nie raz dokładałam i taka wdzięczność kurwa
    nigdy więcej mam ja z głowy na dwa lata... i to mnie cieszy ;)
    Ale jesli nie jest w trzecim miesiącu ciąży to możesz ją zwolnić ;)

Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Spakowałam dzisiaj książki ciążowe, które trzymałam na swoją ciążę. Dostanie je szwagierka. Jakoś mam wrażenie, że u mnie trochę czasu to jeszcze zajmie..
    Dobranoc
    Sorki wcisnełam lubię to przez pomyłkę

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Dorka - jak cisnienie ?
    Utrzymuje się w górnych granicach, dwa razy mi przekroczyło

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta godzina i nikogo nie ma?
    Śpicie?

Mala79, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ta godzina i nikogo nie ma?
    Śpicie?

Hej Dorcia ja jestem znowu po sasiedzku w Zielonej :-)

Ozylam po wczorajszym rezonansie i juz kusze po domku

moremi, iwcia77, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Taka ciekawostka :"Opieka lekarska

Becikowe należy się tylko wtedy, jeżeli matka pozostawała pod opieką lekarską co najmniej od 10. tygodnia ciąży. Jeśli opieka zaczęła się od 11. tygodnia – becikowe przepada. Potwierdzające to zaświadczenie od lekarza powinno także zawierać informacje o świadczeniach zdrowonych – co najmniej jednym w każdym trymestrze z podaniem dat.

Dochody

Pieniądze zostaną wypłacone tylko tym rodzinom, w których dochód netto na osobę nie przekracza 1922 zł,"
    no to z tymi dochodami dojebali..Bylo przeciez kiedys chyba bez takich barier.. :-/

moremi, iwcia77, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry rzecz jasna..Matko słońce wyszło..Kurde tak go tej zimy mało ,że nawet jak na chwile widac to człowiek sie cieszy :)

Mala79, malgos741, Margolcia88, macduska, Aasiula, moremi, iwcia77, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Piątek :-) będziemy kciuki trzymać. Tylko musisz czoło przetrzeć zużytymi gaciami, żeby uroki odczynić ;)

Splune prze lewe ramie, zaloze cos niebieskiego, chwyce na guzik. Zrobie wszystko co trzeba.

ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam miłej soboty
    A ja chora tempka 38,mięśnie bola,katar,drapanie w gardle a mialam zacząć zabiegi na ta stopę krio no i musze przsunac,w morde jeża... Dobrze ze l4 jeszcze mam eh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie jak porzuta i wypluta.raz mi zimno raz ccieplo

Mala79, Margolcia88 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A n wlasnie, ten moj klient jest starszy ode mnie, ale ma syna w wieku 20 lat , to pewnie stad. Chyba , ze ten skrot zaczal byc oficjalny w biznesie??

Tak. Funkcjonuje w korespondencji sluzbowej od lat.

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ie oglądam Autostradę do nieba.uwielbialam ten serial za nastolatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 08:20

Margolcia88, Sabina, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 7342 7343 7344 7345 7346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ