X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    Czuje sie jak porzuta i wypluta.raz mi zimno raz ccieplo

Hejka Arwena

Witam w klubie tych co raz zabieraja koldre,a raz ja zwalaja samym sobie - badz innym przy okazji...
    Odkad wylazlam z lozka po laptopa to tak mam, myslalam ze to chwilowe i mi przejdzie ale jakos konca nie widac takiego samopoczucia :-(

Arwena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien dobry rzecz jasna..Matko słońce wyszło..Kurde tak go tej zimy mało ,że nawet jak na chwile widac to człowiek sie cieszy :)

Zazdroszcze sloneczka tu zaczal padac snieg znowu, i jest zimno -5C

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wogole zamiast sie cieszyc ze nastal weekend i chlop chrapie jeszcze we wyrze obok to mi sie marudzenie zalaczylo...

I jak moglam nie powiedziec Dzien dobry wszystkim

Skleroza, wstyd mi - ide do kartona

dorbie, iwcia77, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) i zmykam do roboty...

Mala79, Sabina, Margolcia88, dorbie, mamatrojki80, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zaraz poczytam, co u Was słychać.
    A u mnie to słychać, że byłam u tego dobrego lekarza. Jestem zadowolona, że podkręcił tempo działań. Żałuję, że nie trafiłam do niego półtora roku wcześniej, no ale cóż, nie ma co się oglądać.
    Przebadał nas dokumentnie. Męża uznał za zdrowego mężczyznę - bardzo dobre wyniki nasienia.
    U mnie tylko prolaktyna była podwyższona, a jeszcze w lipcu była bardzo dobra,tłumaczę to stresem obecnym, bo w lipcu akurat miałam luz, bo urlop. Co tu dużo gadać, ja od tygodnia się stresowałam jak nigdy tą wizytą, a wczoraj mało ze strachu nie słabłam. Mam jeszcze ze dwa razy powtórzyć te różne hormony, i zbadać celiakię i coś tam z przewodem pokarmowym. Bardzo prawdopodobne, że mam wcale niemałą alergię, tylko nie wiadomo na co. No i jak najszybciej trzeba zrobić laparoskopię. Za miesiąc kolejna wizyta, wtedy pewnie konkretnie ustali termin zabiegu. Przyznacie, ze lekarz szybko działa?
    No w porównaniu z moim poprzednim mówię.

dorbie, ComeToMeBaby, macduska, BISCA, mamatrojki80, moremi, Aasiula, iwcia77, malgos741, inessa, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ja jak zwykle pracuję, ale cóż... :-)

Mala79, Margolcia88, mamatrojki80, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dzień dobry. Zaraz poczytam, co u Was słychać.
    A u mnie to słychać, że byłam u tego dobrego lekarza. Jestem zadowolona, że podkręcił tempo działań. Żałuję, że nie trafiłam do niego półtora roku wcześniej, no ale cóż, nie ma co się oglądać.
    Przebadał nas dokumentnie. Męża uznał za zdrowego mężczyznę - bardzo dobre wyniki nasienia.
    U mnie tylko prolaktyna była podwyższona, a jeszcze w lipcu była bardzo dobra,tłumaczę to stresem obecnym, bo w lipcu akurat miałam luz, bo urlop. Co tu dużo gadać, ja od tygodnia się stresowałam jak nigdy tą wizytą, a wczoraj mało ze strachu nie słabłam. Mam jeszcze ze dwa razy powtórzyć te różne hormony, i zbadać celiakię i coś tam z przewodem pokarmowym. Bardzo prawdopodobne, że mam wcale niemałą alergię, tylko nie wiadomo na co. No i jak najszybciej trzeba zrobić laparoskopię. Za miesiąc kolejna wizyta, wtedy pewnie konkretnie ustali termin zabiegu. Przyznacie, ze lekarz szybko działa?
    No w porównaniu z moim poprzednim mówię.
    super! A co ci kazal zrobic na celiakie? Przeciwciala czy gastroskopie?

Margolcia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Malgos lekkiej pracy <3
    Margolcia bardzo fajne wieści :-) to do dzieła!
    Dorbie oby dyżurac szybko minął :-)
    Arwena zdrowka :-) gdzieś się tak załatwiła?
    Moremi <3 gadaj co jest? I chodz przytulić Cię do mojej bujnej piersi, pojemna jest <3

Margolcia88, kapturnica, dorbie, Arwena, Mala79, Bliska 77, Parka, macduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Mega, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    super! A co ci kazal zrobic na celiakie? Przeciwciala czy gastroskopie?

Sama się nad tym właśnie zastanawiam, jak to badanie ma wyglądać, bo to w innym laboratorium ma być robione, ale słowa ,,gastroskopia" nie użył. Wszystko mi zanotował na karteczce, w punkcikach kolejność działań,nie mam tego przy sobie, bo jestem poza domem - u teściowej.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa jak tam dzis ;) ?

Sabina, Bliska 77, ComeToMeBaby, mamatrojki80, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idę sobie zrobić kawę i sobie poczytam :)

Mala79, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta porcelana już była? ;-)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cukru u teściowej ani kryształka,przeszukałam szafki, miodem musiałam kawę posłodzić :)

Sabina, Mala79, moremi, iwcia77, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta porcelana już była? ;-)
    jeszcze nie ;) wciskam sniadanie , moze zostanie na miejscu XD

Sabina, dorbie, ComeToMeBaby, macduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dopiero doczytalam i jestem na biezaco. A raptem mnie tu niebylo do wczoraj rana. Juz musze zmykac.
    Malgos, przykro mi, ze spotkala Cie taka sytuacja:-(
    Moremi, nie znasz dnia ani godziny.
    Dzis zanotowalam dol. ale temperaturowy:35.83
    Milego dnia:-)

Margolcia88, macduska, Sabina, moremi, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Splune prze lewe ramie, zaloze cos niebieskiego, chwyce na guzik. Zrobie wszystko co trzeba.

Mam nadzieję, że piątek okazał się pomyślny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    Czuje sie jak porzuta i wypluta.raz mi zimno raz ccieplo

Arwena, to koniecznie wypij taką miksturę - kwiat lipy + łyżeczka malin ze słoiczka, łyżka miodu, cytryna. Wzmacnia i szybko leczy przeziębienie - tylko zaraz po wypiciu trzeba przez dłuższy czas leżeć w łóżku.

Bliska 77, Sabina, moremi, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    maz ze starsza na zakupach a ja po podstawowych czynnosciach kury domowej ;)
    pisac zbytnio nie moge bo mlodsza ciagnie mnie za prawy rekaw i ma przy tym niezla zabawe
    milego dnia laski
    bez smutkow, usmiechamy sie do wszystkich a przede wszystkim do samych siebie ;)

Margolcia88, Parka, Sabina, mamatrojki80, moremi, Aasiula, iwcia77, Mala79, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jeszcze nie ;) wciskam sniadanie , moze zostanie na miejscu XD
    Mnie to trzącha po sniadaniu, na czczo nigdy, ale porcelany jeszcze nie zaliczylam A mialas kiedys na czczo?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam dziewczynki :) i zmykam do roboty...

Miłej pracy, Małgoś! Nie chcę za bardzo wracać do Twoich wczorajszych wieczornych rozterek związanych z przyjaźnią-nieprzyjaźnią. Bo emocje lepiej wyciszyć. Powiem tylko ,że no niestety, nie wszyscy mają wystarczająco dużo delikatności.Tak to jest, ktoś nie pomyśli co mówi, druga strona wrażliwa bardziej, zwłaszcza w związku z tak ważną życiową sprawą - no i zgrzyt...
    Moja dobra koleżanka z pracy ostatnio zaszła w ciążę ( nie jesteśmy ze sobą blisko, ale bardzo życzliwie się traktujemy, lojalnie, i mimo różnic charakteru, coś jest jednak w tym, że dla żartu nazywamy siebie ,,przyjaciółkami"), a wiedziała, że ja się dłużej staram i widziała żal w moich oczach, sama podobny żal miała w swoich, ale nawet jej jedno słowo ,,Wiem.." dające do zrozumienia, że wie, co ja czuję - też mnie zabolało. Bo bardzo przeżywam, bardzo chcę i tak to sie odbiera. A cóż dopiero przy bardziej obcesowych zachowaniach...
    Nie łam się, Ty też niedługo powiesz wszystkim ,że jesteś w ciąży :)

Sabina, moremi, Aasiula, iwcia77, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 7343 7344 7345 7346 7347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ