35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Parka wrote:Dzień dobry,
Morka, skarbie, co się dzieje? Głowa do góry!
Kometa, teścior?
Zosia, podziwiam Twoja determinacje. Mozna zapytac, jak dlugo jestescie malzenstwem i dlaczego odwlekaliscie (jak nie chcesz to nie pisz)
Malzenstwem jestesmy od 2011 roku. W 2010 r poronilam ( To bylo drugie. Pierwsze z pierwszym partenrem.) Podjeclismy decyzje, ze nie bedziemy miec dziecka. Ale ja sie z tym nie moge pogodzic.
Sabina, Parka, moremi, Margolcia88, iwcia77, megan8, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Sa dni kiedy ledwo z łózka wstane i juz sie zaczyna cholerne mulenie.Albo tak jak dzis wsalam i nic ekstra... Jak zjem chwila spokoju..Za moment od nowa..Ale zauwazylam ,ze jak skupie sie na sprzataniu czy wyjde z domu to te mdlosci sa znacznie slabsze...A jak sie położe to juz nie ma bata szarpie jak pies na łancuchu heheh
Nie bede narzekac bo takie typowe wymioty zdarzyly mi sie raptem pare razy..Z tym ,ze najgorsze jest w tym to , ze nie wiadomo czy kolejny raz to tylko szarpanie czy bedzie bluzg heheprzynajmniej jest cos, co mi mówi, ze w ciązy jestem
Sabina, Margolcia88, Zofia8, Aasiula, kapturnica, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Malzenstwem jestesmy od 2011 roku. W 2010 r poronilam ( To bylo drugie. Pierwsze z pierwszym partenrem.) Podjeclismy decyzje, ze nie bedziemy miec dziecka. Ale ja sie z tym nie moge pogodzic.
Czy starasz się w ogóle o pierwsze?
malgos741 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry. dzis znowy zaliczylam poranna zmiane, a potem ledwo sie z łóżka zwlekłam na poranny odbior kolejnego kartoflowego akcesoria..
Widze, ze nastroje nie powalaja..
Morek, ja dostalam chyba jakies 5 ksiazek o ciazy i niemowlakach, jakby co to powedruja do CiebieJa ich, hehe, nawet nie otworzylam, bo i co tam za mądrosci mogą byc przy poradach z naszego wątku
Kometka, coz moge powiedziec-
Malgos, pinda sie nie przejmuj.. Moze dziewcze glupie, a moze po prostu nie wiedzialo jak sie zachowac. Nie mozna tez zakladac, ze to byla zla wola, bo mogla byc po prostu duza niezrecznosc.. Ja bym sie nie zawieszala, jesli sie ona zreflektuje po jakims czasie..
Rzygajacym przesylam pozdrowienia.. U mnie status paszczak:paw 2:0 przy porzuceniu zboz w ogole. Moze ja durna bylam, ze probowalam przejsc na pelnoziarniste zbozowe, teraz od dwoch dni jestem na chlebie czystoziarnistym (bez zboz) i nawet mnie nie mdli. Jak tak zostanie to alleluja, bo dieta (jakby co) cukrzycowa jest tym wypadku idealnie respektowana.. W czwartek ide znowu na ta cholerna krzywa cukrowa, plus mam jakies badanie dodatkowe badania na cukier "dlugoterminowy".. Tylko kurde dzis wieczorem idziemy do znajomych i mam do wybory zapomniec o przykazach, albo wybrzydzac.. Hmm, pomysle jeszcze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:14
moremi, macduska, Margolcia88, Sabina, Aasiula, kapturnica, Mega, iwcia77, malgos741, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Parka wrote:A wiecie że w galerii wykresów na naszym forum jest wykres staraczki w wieku 51 lat i chyba ilość cykli staraczkowych 47?
a starania naturalne? bo moze sie jajka zamrozila
tak sobie mysle, jaka najstarsza matek znam osobiscie i wychodzi mi, ze 46, ale to z IFV tez..moremi, Margolcia88, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:a starania naturalne? bo moze sie jajka zamrozila
tak sobie mysle, jaka najstarsza matek znam osobiscie i wychodzi mi, ze 46, ale to z IFV tez..
u mnie na wsi naturalnie zaszła kobieta w wieku 55 lat i urodziła- dziecko zdrowe
miała już wnuki wtedy
ale to było daaaawno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:20
Margolcia88, moremi, Parka, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Odrazu się przyznaję, że jeszcze Was nie nadrobiłam, zresztą nie wiem, czy komukolwiek się to udaje przy Waszym tempie pisania
Zocha przykro mi, ze tak do tej pory się nie udawało, ale do trzech razy sztuka, więc pewnie teraz się uda; 51 latka, no to nieźle, ale instynkt macierzyński przecież nie liczy godzin i lat
; paszczakin trzymam kciuki za wytrwałość w postanowieniach, choć to nie łatwe, no bo nie na darmo mówią,że zakazany owoc smakuje najlepiej
Reszcie dziewczyn życzę miłego, będę tu zaglądać, ale muszę trochę domek ogarnąć (te większe roboty ogarnia dziś monż na szczęście to nie mój "dyżur"
Acha badania zrobione. Natka mega dzielna. masakra jak Ona czasem mnie potrafi zaskoczyć
Zastanawiam się czy przyjdzie taki dzień, że będę umiała przewidzieć chociaż z 90% Jej ewentualnych zachowań ;-)Dziś nawet nie mruknęła, jak Jej krew z żyły pobierali, a ostatnio trzeba było Ją trzymać bo się tak szarpała. Ja też oddałam krew na prolaktynę, a ponieważ babeczka stwierdziła, że mam coś jasną i rzadką krew to zrobiłam też hemoglobinę. Trochę mnie nastrachała
, bo we wrześniu miałam wyniki jak małe dziecko, więc nie wiem co zaś wymyśliła. Cóż czekamy na wyniki... 16.02.2015 wreszcie zamknę etap badań córci pod kątem ćwiczenia karate.
Trzymajcie się cieplutko.Margolcia88, Sabina, Aasiula, moremi, gosia7122, Parka, macduska, Arwena, malgos741, inessa, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Kapta, coz za cyc, a brzuch, jak u dziewczyny, ktora kiedys nam pokazywalas:-)
A moze Ty pijesz do tych najstarszych na forum?
kicia 123, moremi, Sabina, dorbie, gosia7122, macduska, iwcia77, MartaDidi, malgos741, Dorka1979, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-
Hej witam!
Mam dość lekarzy głupków wkurw.... mnie
Po wyniku TSH 4,90 poszłam do gina i on powiedział że mam powtórzyć i zrobić ft4 i ft3 i przyjść po miesiączce z tym czyli nie długo bo będzie suplementował mnie eutyroksem ( to laboratorium w którym robiłam dla niego nie do końca wiarygodne mówił ze najlepiej w szpitalu tam mają certyfikat i wszystko robią na miejscu bez wożenia)
po rozmowie z koleżanką która ma hasimoto powiedziała ze na początek mam pójść do rodzinnego bo u niej rodzinna lekarka to wykryła i od razu dała eutyroks 25 i wysłała do end, dała lek dlatego że w mieście do którego mam najbliżej jest jedna endo i nie przyjmuje nowych pacjentów trzeba jechać w moi przypadku najbliżej to 70 km i czas pczekiwania to około 3 tygodnie prywatnie
ja mam wizytę u endo 23 lutego to najszybciej co udało mi się załatwić obdzwaniając z 8 miejsc
poszłam wczoraj do rodzinnego a on też o tym laboratorium że nie bardzo wiarygodne mimo, że to normalna przychodnia też kazał powtórzyć badania i przyjść za trzy miesiące
mam kurwa dość nie wiem co robić czy nie zacznę sam brać leków bo przez trzy tygodnie to ja oszalejęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 12:44
dorbie, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Dzien zdecydowanie chuowy
W nocy mnie chwyciło cisnienie i arytmia tak ze prawie zemdlałam walczyłam 2 godziny lekami .Ja mi przeszło to chlop dostal dodatkowych skurczy i cisnienie w kosmos wypieprzyło mu .Dzisiaj rano marnie sie czuje ,cisnienie mi spadło arytmia zostala.Widze ze chlop tez w kiepskiej formie ,przy mierzeniu cisnienia wychodzi mu duzo dodatkowych skurczy .
A zeby bylo ciekawiej pojechał na pogotowie to mu nawet gnoje EKG nier zrobili,w chuj z taka pomoca medyczna w naszym kraju .
Mimo wszystko zycze wam udanej soboty.
Małogos tule
Cometa tezkicia 123, Sabina, agp, Parka, Margolcia88, macduska, iwcia77, ComeToMeBaby, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
Do terminu endo masz niedlugo..Jka moge doradzic to przed wizyta jakies max 2dniw czesniej zrob trojce tarczycowa nie wczesniej zebys miala na swiezo wyniki..Nie wiem ale ja bym nie zdawala sie na leczenie u gina czy rodzinnego jesli chodzi o tarczyce ..To juz powinien endo prowadzic..Moje zdanie -podkreslam
AAA i jesio wazna rtzecz..Jelsi macie jakas infekcje lub przeziebienie itd to tsh moze nie do konca byc wiarygodne z racji tego ,ze moze wzrosnac w odpowiedzi autoimmunologicznej naszego organizmu..Na wizycie ostatniej mnie endo uswiadomil ,zebym tsh nie robila podczas chorobkicia 123, Aasiula, moremi, dorbie, Sabina, macduska, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość