Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko wracaj szybciutko, bo czekamy :)

Reni, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira wiesz coś??????

samira, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mango,jakos wydaja mi sie podobne nasze wykresy....

6a13874634bc39f937bf03d2f361526d.png

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie napisałaś, że miękki Peureux04.gif
    myślałam, że taki sztywny

taki mięciusi to i ja bym sobie sprawiła
    szczególnie w podróży się męczę jak są nieregulowane siedzenia

z moim kręgosłupem trafiłam miejsca w samolocie nie rozkładane, bo przy wyjściu ewakuacyjnym!! 10 godzin na sztywno z bardzo dużą panią u boku
    ja to mam zawsze szczęście do współpasażerów ;-)
    fakt nie napisałam,sam ortopeda mi taki zaproponował żebym kupiła...

to miałaś faktycznie pecha :O ale to nie mogłaś przy zakupie biletów wybrać miejsc ??a w takim przypadku właśnie taki miękki kołnierz się przydaje.

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę , u mnie się mocno zapowiadało , a później trochę pobłyskało i po burzy.
    Aga - to my mieszkamy blisko siebie - ale numer!!
    agafbh wrote:
    kurcze, to ja całkiem niedaleko (okolice Lublinka) i burza była straszna

caffe, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

No faktycznie ;) Ja w środę spodziewam się ovulki, więc czas na kogucika ;) Martwię się, bo ten mój złapał jakieś przeziębienie i może być problem :(

caffe, Reni, Viola, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Samira wiesz coś??????
    ja nic nie wiem,nie bijcie :D

caffe, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

Coś w tym jest ;) A Ty kiedy spodziewasz się ovulki ;) ?

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja mam też problemy z szyjnym i dziś tak mnie ciągnie ,boli i czuję sztywność kręgów szyjnych tak przy samej czaszce ze aż się czuje niestabilnie i trochę słabość czuje i czasem kręci się w głowie ehhh...
    chyba muszę poduszkę zmienić ...bo to dzisiejsze samopoczucie od złego ułożenia ciała w czasie snu ...
    już mi od tego ovu i upału bije na czachę....przeczytałam, że "tak przy samej cieczce" - coraz gorzej dziewczynki z nami chyba...;)

caffe, samira, Reni, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    już mi od tego ovu i upału bije na czachę....przeczytałam, że "tak przy samej cieczce" - coraz gorzej dziewczynki z nami chyba...;)
    Bozia, rójkę masz? :P

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    fakt nie napisałam,sam ortopeda mi taki zaproponował żebym kupiła...

to miałaś faktycznie pecha :O ale to nie mogłaś przy zakupie biletów wybrać miejsc ??a w takim przypadku właśnie taki miękki kołnierz się przydaje.

no właśnie nie bardzo miałam już wybór miejsc
    a nikt nie powiedział, że ten rząd tak ma
    więc w drodze powrotnej uprosiłam bilety w rzędzie za wyjściem ewakuacyjnym ;-) nie dość, że rozkładane to mogłam nogi wyciągnąć :-)
    ale nie mogło być kolorowo
    za mną babsko kopało mi w siedzenie i waliło pięściami (dosłownie), żebym złożyła bo jej nie wygodnie! bo ja mogę nogi wyciągnąć.. dodam, ze lot był w nocy
    zapytałam grzecznie panią czy ją pogrzało wszyscy śpią i dlaczego mam ja spać na stojąco
    poza tym mogła wybrać te miejsca ;-)
    a ona swoje i od gówniar mnie wyzywa.. zatkało mnie
    i znowu mi wali i się awanturuję
    więc mówię do niej
    że po pierwsze nie grałyśmy razem w pici polo, żeby mówiła do mnie na ty ;-) a po drugie jak się nie uspokoi wezwę starże hahaha nie no wezwę stewardesę i z nią zrobi porządek.. jeszcze coś tam syczała
    a jej mąż do mnie się podniósł i coś do mnie krzyczy i łapami macha
    w końcu mój mąż się podniósł do niego i ze stoickim spokojem zapytał pana czy pomóc mu usiąść i zapiąć pasy ;-) nie wiem skąd tyle spokoju w nim wtedy było ;-)
    poskutkowało

p.s. dodam tylko, że z bólu czasami łzy mi się do oczu cisną

caffe, samira, inessa, bliska77, promyk, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Jestem po spotkaniu - temat poród - pozycje wertykalne - trochę dla mnie za wcześnie, ale jestem z najmłodszą ciążą i musiałam się dopasować do tych już pań mocno przygotowujących się do porodu. Pani położna uczyła nas oddychać, na różnych etapach porodu , rozpoznawania skurczy - bycia mobilną nawet gdy skurcze są bardzo duże - korzystania z piłek, siedzisk itd. jak również z prysznica , bo to bardzo pomaga - jak najmniej leżeć w trakcie bóli i skurczy , a jeśli już to w określonej pozycji. Pokazywała zdjęcia szyjki , ułożenia powiem Wam , że całkiem fajnie i zamierzam kontynuować . Do 32 tc tylko teoria, a później gimnastyka jeżeli lekarz pozwoli
    agafbh wrote:
    daj koniecznie znać, ja w ciąży z córcią miałam zakaz od lekarza, bo ciąża była zagrożona

Reni, caffe, samira, Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, ja juz dawno powinnam miec, bo ja z tych co maja wczesnie i krotki cykl a tu wszystko na odwrot. Poprzedni cykl 21 dni, a teraz owulka wg mnie spozniona, bo zawsze w 10 dniu a dzis 13 i nic:-( mam nadzieje ze skok bedzie jednak jutro, bo jak wczesniej pisalam miala stwierdzone na USG dorodne jajuszko - 11 dzien=22 mm, wiec jutro juz musi byc skok, bo inaczej jajo urosnie do rozmiarow strusiego.
    Tak wiec juz nie moge sie doczekac jutrzejszego mierzenia tempki...:-)

Reni, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się , że to kwestia osoby prowadzącej jak w szkole - ta położna , która prowadzi moje zajęcia jest w porządku i myślę, że coś z tego wyniosę
    Bozia3 wrote:
    Ja brałam leki na podtrzymanie i chodziłam do szkoły rodzenia....dla mnie to żadna rewelacja - z neta wiedziałam więcej niż z tych wykładów - bo to są w większości wykłady teoretyczne - ćwiczeń miałam bardzo mało...i są one bardzo spokojne....oddychać się jakoś nie nauczyłam - sapałam tak, że myślałam, że umrę przy porodzie..;) - ale to bywa różnie z tym...Jola pisała, że jej ta szkoła coś dała - może w meksyku mają lepszych nauczycieli...;)

Reni, samira, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia przypomniała mi się jeszcze inna nazwa bzykania

kiedyś mówiło się, że idzie się gonić ;-)

caffe, Kasik303, samira, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    hmmm ale fajny pejcz ;)
    te kasik....nie za dużo naczytałaś się Greya?

Reni, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, rójkę masz? :P
    szczerze mówiąc caffe to już nie wiem co mam.....jutro USG - jestem bardzo ciekawa, bo okaże się, czy dobrze znam swój organizm.....w życiu nie miałam owulki w 12 dc - najczęściej to 16 lub 17...a w tym miesiącu coś się porąbało - więc jeśli owulka była np. wczoraj - to jutro powinno byc już po jaju...a ja jestem umówiona na jego obserwację przed owulką....:)
    Mam wrażenie, że Sroka kogutowy mógł w tym maczać palce i po tych jego ziołach moje jajo krwawiąco wyskoczyło wcześniej.....

Reni, caffe, Kasik303, samira, Mango, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie nie bardzo miałam już wybór miejsc
    a nikt nie powiedział, że ten rząd tak ma
    więc w drodze powrotnej uprosiłam bilety w rzędzie za wyjściem ewakuacyjnym ;-) nie dość, że rozkładane to mogłam nogi wyciągnąć :-)
    ale nie mogło być kolorowo
    za mną babsko kopało mi w siedzenie i waliło pięściami (dosłownie), żebym złożyła bo jej nie wygodnie! bo ja mogę nogi wyciągnąć.. dodam, ze lot był w nocy
    zapytałam grzecznie panią czy ją pogrzało wszyscy śpią i dlaczego mam ja spać na stojąco
    poza tym mogła wybrać te miejsca ;-)
    a ona swoje i od gówniar mnie wyzywa.. zatkało mnie
    i znowu mi wali i się awanturuję
    więc mówię do niej
    że po pierwsze nie grałyśmy razem w pici polo, żeby mówiła do mnie na ty ;-) a po drugie jak się nie uspokoi wezwę starże hahaha nie no wezwę stewardesę i z nią zrobi porządek.. jeszcze coś tam syczała
    a jej mąż do mnie się podniósł i coś do mnie krzyczy i łapami macha
    w końcu mój mąż się podniósł do niego i ze stoickim spokojem zapytał pana czy pomóc mu usiąść i zapiąć pasy ;-) nie wiem skąd tyle spokoju w nim wtedy było ;-)
    poskutkowało

p.s. dodam tylko, że z bólu czasami łzy mi się do oczu cisną

bo wiesz im się wydawało ze mają ten lot tylko dla siebie ;)
    a widzisz i tym spokojem ich utemperował ,twój M :D

ja też tak mam ze jak boli to łzy lecą :( znam takie bóle za dobrze

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    szczerze mówiąc caffe to już nie wiem co mam.....jutro USG - jestem bardzo ciekawa, bo okaże się, czy dobrze znam swój organizm.....w życiu nie miałam owulki w 12 dc - najczęściej to 16 lub 17...a w tym miesiącu coś się porąbało - więc jeśli owulka była np. wczoraj - to jutro powinno byc już po jaju...a ja jestem umówiona na jego obserwację przed owulką....:)
    Mam wrażenie, że Sroka kogutowy mógł w tym maczać palce i po tych jego ziołach moje jajo krwawiąco wyskoczyło wcześniej.....

Bozia jak nic może być po
    a miałaś tarło w tym czasie? ;-)

caffe, samira, Mango, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko
    podłość ludzka nie zna granic ;-)

boszeeeeeeeee tu strzyka tam boli a my się jeszcze rozmnażać chcemy hahaha
    babiny ;-)
    samira wrote:
    bo wiesz im się wydawało ze mają ten lot tylko dla siebie ;)
    a widzisz i tym spokojem ich utemperował ,twój M :D

ja też tak mam ze jak boli to łzy lecą :( znam takie bóle za dobrze

caffe, samira, Mango, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ