X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko wracaj szybciutko, bo czekamy :)

Reni, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira wiesz coś??????

samira, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mango,jakos wydaja mi sie podobne nasze wykresy....

6a13874634bc39f937bf03d2f361526d.png

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie napisałaś, że miękki Peureux04.gif
    myślałam, że taki sztywny

taki mięciusi to i ja bym sobie sprawiła
    szczególnie w podróży się męczę jak są nieregulowane siedzenia

z moim kręgosłupem trafiłam miejsca w samolocie nie rozkładane, bo przy wyjściu ewakuacyjnym!! 10 godzin na sztywno z bardzo dużą panią u boku
    ja to mam zawsze szczęście do współpasażerów ;-)
    fakt nie napisałam,sam ortopeda mi taki zaproponował żebym kupiła...

to miałaś faktycznie pecha :O ale to nie mogłaś przy zakupie biletów wybrać miejsc ??a w takim przypadku właśnie taki miękki kołnierz się przydaje.

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę , u mnie się mocno zapowiadało , a później trochę pobłyskało i po burzy.
    Aga - to my mieszkamy blisko siebie - ale numer!!
    agafbh wrote:
    kurcze, to ja całkiem niedaleko (okolice Lublinka) i burza była straszna

caffe, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

No faktycznie ;) Ja w środę spodziewam się ovulki, więc czas na kogucika ;) Martwię się, bo ten mój złapał jakieś przeziębienie i może być problem :(

caffe, Reni, Viola, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Samira wiesz coś??????
    ja nic nie wiem,nie bijcie :D

caffe, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

Coś w tym jest ;) A Ty kiedy spodziewasz się ovulki ;) ?

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja mam też problemy z szyjnym i dziś tak mnie ciągnie ,boli i czuję sztywność kręgów szyjnych tak przy samej czaszce ze aż się czuje niestabilnie i trochę słabość czuje i czasem kręci się w głowie ehhh...
    chyba muszę poduszkę zmienić ...bo to dzisiejsze samopoczucie od złego ułożenia ciała w czasie snu ...
    już mi od tego ovu i upału bije na czachę....przeczytałam, że "tak przy samej cieczce" - coraz gorzej dziewczynki z nami chyba...;)

caffe, samira, Reni, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    już mi od tego ovu i upału bije na czachę....przeczytałam, że "tak przy samej cieczce" - coraz gorzej dziewczynki z nami chyba...;)
    Bozia, rójkę masz? :P

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    fakt nie napisałam,sam ortopeda mi taki zaproponował żebym kupiła...

to miałaś faktycznie pecha :O ale to nie mogłaś przy zakupie biletów wybrać miejsc ??a w takim przypadku właśnie taki miękki kołnierz się przydaje.

no właśnie nie bardzo miałam już wybór miejsc
    a nikt nie powiedział, że ten rząd tak ma
    więc w drodze powrotnej uprosiłam bilety w rzędzie za wyjściem ewakuacyjnym ;-) nie dość, że rozkładane to mogłam nogi wyciągnąć :-)
    ale nie mogło być kolorowo
    za mną babsko kopało mi w siedzenie i waliło pięściami (dosłownie), żebym złożyła bo jej nie wygodnie! bo ja mogę nogi wyciągnąć.. dodam, ze lot był w nocy
    zapytałam grzecznie panią czy ją pogrzało wszyscy śpią i dlaczego mam ja spać na stojąco
    poza tym mogła wybrać te miejsca ;-)
    a ona swoje i od gówniar mnie wyzywa.. zatkało mnie
    i znowu mi wali i się awanturuję
    więc mówię do niej
    że po pierwsze nie grałyśmy razem w pici polo, żeby mówiła do mnie na ty ;-) a po drugie jak się nie uspokoi wezwę starże hahaha nie no wezwę stewardesę i z nią zrobi porządek.. jeszcze coś tam syczała
    a jej mąż do mnie się podniósł i coś do mnie krzyczy i łapami macha
    w końcu mój mąż się podniósł do niego i ze stoickim spokojem zapytał pana czy pomóc mu usiąść i zapiąć pasy ;-) nie wiem skąd tyle spokoju w nim wtedy było ;-)
    poskutkowało

p.s. dodam tylko, że z bólu czasami łzy mi się do oczu cisną

caffe, samira, inessa, bliska77, promyk, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane
    Jestem po spotkaniu - temat poród - pozycje wertykalne - trochę dla mnie za wcześnie, ale jestem z najmłodszą ciążą i musiałam się dopasować do tych już pań mocno przygotowujących się do porodu. Pani położna uczyła nas oddychać, na różnych etapach porodu , rozpoznawania skurczy - bycia mobilną nawet gdy skurcze są bardzo duże - korzystania z piłek, siedzisk itd. jak również z prysznica , bo to bardzo pomaga - jak najmniej leżeć w trakcie bóli i skurczy , a jeśli już to w określonej pozycji. Pokazywała zdjęcia szyjki , ułożenia powiem Wam , że całkiem fajnie i zamierzam kontynuować . Do 32 tc tylko teoria, a później gimnastyka jeżeli lekarz pozwoli
    agafbh wrote:
    daj koniecznie znać, ja w ciąży z córcią miałam zakaz od lekarza, bo ciąża była zagrożona

Reni, caffe, samira, Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, ja juz dawno powinnam miec, bo ja z tych co maja wczesnie i krotki cykl a tu wszystko na odwrot. Poprzedni cykl 21 dni, a teraz owulka wg mnie spozniona, bo zawsze w 10 dniu a dzis 13 i nic:-( mam nadzieje ze skok bedzie jednak jutro, bo jak wczesniej pisalam miala stwierdzone na USG dorodne jajuszko - 11 dzien=22 mm, wiec jutro juz musi byc skok, bo inaczej jajo urosnie do rozmiarow strusiego.
    Tak wiec juz nie moge sie doczekac jutrzejszego mierzenia tempki...:-)

Reni, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się , że to kwestia osoby prowadzącej jak w szkole - ta położna , która prowadzi moje zajęcia jest w porządku i myślę, że coś z tego wyniosę
    Bozia3 wrote:
    Ja brałam leki na podtrzymanie i chodziłam do szkoły rodzenia....dla mnie to żadna rewelacja - z neta wiedziałam więcej niż z tych wykładów - bo to są w większości wykłady teoretyczne - ćwiczeń miałam bardzo mało...i są one bardzo spokojne....oddychać się jakoś nie nauczyłam - sapałam tak, że myślałam, że umrę przy porodzie..;) - ale to bywa różnie z tym...Jola pisała, że jej ta szkoła coś dała - może w meksyku mają lepszych nauczycieli...;)

Reni, samira, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia przypomniała mi się jeszcze inna nazwa bzykania

kiedyś mówiło się, że idzie się gonić ;-)

caffe, Kasik303, samira, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    hmmm ale fajny pejcz ;)
    te kasik....nie za dużo naczytałaś się Greya?

Reni, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, rójkę masz? :P
    szczerze mówiąc caffe to już nie wiem co mam.....jutro USG - jestem bardzo ciekawa, bo okaże się, czy dobrze znam swój organizm.....w życiu nie miałam owulki w 12 dc - najczęściej to 16 lub 17...a w tym miesiącu coś się porąbało - więc jeśli owulka była np. wczoraj - to jutro powinno byc już po jaju...a ja jestem umówiona na jego obserwację przed owulką....:)
    Mam wrażenie, że Sroka kogutowy mógł w tym maczać palce i po tych jego ziołach moje jajo krwawiąco wyskoczyło wcześniej.....

Reni, caffe, Kasik303, samira, Mango, inessa, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie nie bardzo miałam już wybór miejsc
    a nikt nie powiedział, że ten rząd tak ma
    więc w drodze powrotnej uprosiłam bilety w rzędzie za wyjściem ewakuacyjnym ;-) nie dość, że rozkładane to mogłam nogi wyciągnąć :-)
    ale nie mogło być kolorowo
    za mną babsko kopało mi w siedzenie i waliło pięściami (dosłownie), żebym złożyła bo jej nie wygodnie! bo ja mogę nogi wyciągnąć.. dodam, ze lot był w nocy
    zapytałam grzecznie panią czy ją pogrzało wszyscy śpią i dlaczego mam ja spać na stojąco
    poza tym mogła wybrać te miejsca ;-)
    a ona swoje i od gówniar mnie wyzywa.. zatkało mnie
    i znowu mi wali i się awanturuję
    więc mówię do niej
    że po pierwsze nie grałyśmy razem w pici polo, żeby mówiła do mnie na ty ;-) a po drugie jak się nie uspokoi wezwę starże hahaha nie no wezwę stewardesę i z nią zrobi porządek.. jeszcze coś tam syczała
    a jej mąż do mnie się podniósł i coś do mnie krzyczy i łapami macha
    w końcu mój mąż się podniósł do niego i ze stoickim spokojem zapytał pana czy pomóc mu usiąść i zapiąć pasy ;-) nie wiem skąd tyle spokoju w nim wtedy było ;-)
    poskutkowało

p.s. dodam tylko, że z bólu czasami łzy mi się do oczu cisną

bo wiesz im się wydawało ze mają ten lot tylko dla siebie ;)
    a widzisz i tym spokojem ich utemperował ,twój M :D

ja też tak mam ze jak boli to łzy lecą :( znam takie bóle za dobrze

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    szczerze mówiąc caffe to już nie wiem co mam.....jutro USG - jestem bardzo ciekawa, bo okaże się, czy dobrze znam swój organizm.....w życiu nie miałam owulki w 12 dc - najczęściej to 16 lub 17...a w tym miesiącu coś się porąbało - więc jeśli owulka była np. wczoraj - to jutro powinno byc już po jaju...a ja jestem umówiona na jego obserwację przed owulką....:)
    Mam wrażenie, że Sroka kogutowy mógł w tym maczać palce i po tych jego ziołach moje jajo krwawiąco wyskoczyło wcześniej.....

Bozia jak nic może być po
    a miałaś tarło w tym czasie? ;-)

caffe, samira, Mango, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko
    podłość ludzka nie zna granic ;-)

boszeeeeeeeee tu strzyka tam boli a my się jeszcze rozmnażać chcemy hahaha
    babiny ;-)
    samira wrote:
    bo wiesz im się wydawało ze mają ten lot tylko dla siebie ;)
    a widzisz i tym spokojem ich utemperował ,twój M :D

ja też tak mam ze jak boli to łzy lecą :( znam takie bóle za dobrze

caffe, samira, Mango, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ