35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola wrote:Mango, ja juz dawno powinnam miec, bo ja z tych co maja wczesnie i krotki cykl a tu wszystko na odwrot. Poprzedni cykl 21 dni, a teraz owulka wg mnie spozniona, bo zawsze w 10 dniu a dzis 13 i nic:-( mam nadzieje ze skok bedzie jednak jutro, bo jak wczesniej pisalam miala stwierdzone na USG dorodne jajuszko - 11 dzien=22 mm, wiec jutro juz musi byc skok, bo inaczej jajo urosnie do rozmiarow strusiego.
Tak wiec juz nie moge sie doczekac jutrzejszego mierzenia tempki...inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyinesska napisała ze beta ujemna,i bardzo niski progesteron jak w czasie owulacji, i bardzo słaba morfologia i żelazo,i ze chyba organizm nie doszedł do siebie jeszcze po zabiegu i ze może lepiej ze z takimi wynikami nie jest w ciąży ...niedługo będzie w domku to wejdzie do nas ...
inessa, bliska77, Mango, Bursztyn, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Ja brałam leki na podtrzymanie i chodziłam do szkoły rodzenia....dla mnie to żadna rewelacja - z neta wiedziałam więcej niż z tych wykładów - bo to są w większości wykłady teoretyczne - ćwiczeń miałam bardzo mało...i są one bardzo spokojne....oddychać się jakoś nie nauczyłam - sapałam tak, że myślałam, że umrę przy porodzie..
- ale to bywa różnie z tym...Jola pisała, że jej ta szkoła coś dała - może w meksyku mają lepszych nauczycieli...
inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Polecam artykuł w dzisiejszej Gazecie wyborczej dodatku Wysokie obcasy Bezwzględna natura
Piszą o poronieniach i ciążąch biochemicznych
W dzisiejszych czasach kobiety robią testy przed @ a potem nagle przychodzi @ i ciąży nie ma
Kiedyś te wczesne poronienia nie były zauważalne. I nikt się nimi nie niepokoił.
Dzisiaj diagostykę zaczyna się po 3 utraconej ciąży..
To na prawdę cud narodzin. Tyle kłód pod jajko jest rzucanych!inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja tylko na chwilke , Samirko dzięki bardzo nic dodać nic ująć.
Beta poniżej <5 a wiec chyba była biochemiczna, do tego dziwny progesteron tym bardziej,że brałam luteinę jest jak na poziomie owulacji lub fazy lutealnej. Morfologia słaba ale bajbardziej zmartwiłam się poziomem żelaza jak norma jest od 37 tak ja mam 12
dlatego stwierdziłam,zę widocznie dzieciątko nie mogło się zagnieździć bo organizm jednak (mój organizm) nie doszedł do siebie jeszcze po zabiegu.
Tylko dziś bardzo naprawde bardzo bolą oba jajniki , może jakie jajo zjem !!! to mi przejdzie. No i jeszcze lekkie mdłości mam i lekki ból piersi i kłucie i swedzenie no i co dla męża najlepsze to,ze są jeszcze duże jak ja raczej tak nie mam.
Dzięki za wsparcie za tydzień lekarz.
Mam do Was pytanie bo nie wiem od kiedy liczyć @ czy od wczorajszego plamienia czy od tego dziwnego krwawienia w ubiegłym tygodniu bo ja już nie wiem???gosia7122, bliska77, Mango, Kasik303, samira, Reni, promyk, Lucky, Bursztyn, megan8, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza, szkoda, że tyle na wyniki musisz czekać, jeśli o to chodzi to mam super bo obojętnie o której chodziłam na betę to wyniki miałam za 2 godziny a musiałam chodzić co drugi dzień sprawdzać czy przyrasta, bo jeszcze e 7yc nie było słychać serduszka nawet na super sprzęcie i lekarka zważywszy na to co się kilka miesięcy wcześniej wydarzyło, powiedziała, że kartę ciąży założy mi dopiero jak beta będzie prawidłowo przyrastała i serduszko usłyszymy i tak się stało w 8tc
inessa, Mango, Lucky, Bursztyn, megan8, iza37, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Kochane ja tylko na chwilke , Samirko dzięki bardzo nic dodać nic ująć.
Beta poniżej <5 a wiec chyba była biochemiczna, do tego dziwny progesteron tym bardziej,że brałam luteinę jest jak na poziomie owulacji lub fazy lutealnej. Morfologia słaba ale bajbardziej zmartwiłam się poziomem żelaza jak norma jest od 37 tak ja mam 12
dlatego stwierdziłam,zę widocznie dzieciątko nie mogło się zagnieździć bo organizm jednak (mój organizm) nie doszedł do siebie jeszcze po zabiegu.
Tylko dziś bardzo naprawde bardzo bolą oba jajniki , może jakie jajo zjem !!! to mi przejdzie. No i jeszcze lekkie mdłości mam i lekki ból piersi i kłucie i swedzenie no i co dla męża najlepsze to,ze są jeszcze duże jak ja raczej tak nie mam.
Mam do Was pytanie bo nie wiem od kiedy liczyć @ czy od wczorajszego plamienia czy od tego dziwnego krwawienia w ubiegłym tygodniu bo ja już nie wiem???inessa, gosia7122, Lucky, megan8, angela lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Aga - wypoczywaj , relaksuj się , korzystaj za słoneczka ( podobno pogoda nad morzem piękna)i nie zapomnij o serduszkowaniu - zmiana klimatu może wiele zdziałać
Dziewczynki - wczoraj skończyłam 39 lat - nie czuję w ogóle tego wieku!!!
Ja jestem od dzisiaj na urlopie ale niestety spędzam go w domu.Strasznie mnie to przygnębia bo urlop w domu to żaden urlop.Niestety nie mogę pozwolić sobie na wyjazd z powodu kredytu i tak będzie jeszcze kilka lat.inessa, grosza, megan8, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a to znalazłam dzisiaj:
- powstrzymać się od współżycia przed planowanym poczęciem
Ponieważ czas dojrzewania plemników jest bardzo długi (kilka tygodni) zaleca się więc nie podejmowanie współżycia jak najdłuższy czas przed pierwszą próbą poczęcia w czasie płodnym. Czas ten potrzebny jest, aby w spermie nagromadziło się jak najwięcej dojrzałych plemników. Im dłuższy czas powstrzymania się tym lepiej
Raz pisza dwa dni, a tu nagle taka informacja.
Dziewczyny o co chodzi z tymi jajkami? Trzeba karmić męża jajkami czy co?inessa, samira, Mango, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Kochane ja tylko na chwilke , Samirko dzięki bardzo nic dodać nic ująć.
Mam do Was pytanie bo nie wiem od kiedy liczyć @ czy od wczorajszego plamienia czy od tego dziwnego krwawienia w ubiegłym tygodniu bo ja już nie wiem???
rzeczywiście to żelazo bardzo niskiemoże powinnaś brać je w zastrzykach i spirulinka do tego ona ma przecież bardzo dobrze przyswajalne zelazo ...
inessa, grosza, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamirko biore żelazo do ssania i spirulune a żelazo w zastrzykach ordynator oddz.wewnętrznego stwierdził,że go nie mają i mi go nie dadzą tak poprostu byłam wciężkim szoku i co na takich a`la specjalistów zrobić???
Zobaczymy co dalej chyba musze znów iść do hematologa bo usunięto cześć przyczyny ubytku krwi a tu nadal nisko.
Samirko dzięki jesteś kochanasamira, grosza, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! Sto lat Angela, spoznione ale szczere! Wczoraj nie bylam w stanie pisac bo bylo ciezko po imprezie, nie jadlam ze wzgledu na diete ale pozwolilam sobie na drinka i skutki byly fatalne, nie polecam pic przy diecie dukana bo po drinku czulam sie jakbym flaszke sama obrocila. Inesko przykro mi ze jednak nic z tego, dbaj o siebie, Iza czekamy na wyniki bety. Pozdrowienia!
inessa, grosza, bliska77, megan8, Bursztyn, iza37, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Witajacie.
Raz pisza dwa dni, a tu nagle taka informacja.
Dziewczyny o co chodzi z tymi jajkami? Trzeba karmić męża jajkami czy co?inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Samirko biore żelazo do ssania i spirulune a żelazo w zastrzykach ordynator oddz.wewnętrznego stwierdził,że go nie mają i mi go nie dadzą tak poprostu byłam wciężkim szoku i co na takich a`la specjalistów zrobić???
Zobaczymy co dalej chyba musze znów iść do hematologa bo usunięto cześć przyczyny ubytku krwi a tu nadal nisko.
Samirko dzięki jesteś kochanainessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, znów mam zaległości w czytaniu, mnożycie i mnożycie tutaj, ale nadrobię obiecuję.
U mnie od dziś nowy cykl - ciocia przyjechała dziś, spodziewałam się jej jutro ale jest już dziś, też dobrze, zatem tym razem cykl był 30 dniowy.
inessa, samira, ewajoanna, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Caffe wiem brązowe się robią.
Właśnie miłam meżowi,że od dziś jaja bedziemy jeść ale on na surowo jak jaskiniowcy i najlepiej od jakiś ptaszków fruwającychniech łazi po drzewach i szuka
caffe, grosza, bliska77, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
slash wrote:Caffe !!!! Ja tu poważnie pytam, a Ty jaja z jaj robisz
i tak mi przyszło do głowy, żeby zawczasu Cię ostrzec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 16:42
inessa, grosza, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość