WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dzięki Caffe wiem brązowe się robią.
    Właśnie miłam meżowi,że od dziś jaja bedziemy jeść ale on na surowo jak jaskiniowcy i najlepiej od jakiś ptaszków fruwających :P niech łazi po drzewach i szuka :P :P :P
    to dobrze, że od ptaszków jada, a nie od innych zwierząt :P

inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja się staram obracać w klimacie ;) i tak mi przyszło do głowy, żeby zawczasu Cię ostrzec ;)

Oh ty ostrzegaczko :)

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Oh ty ostrzegaczko :)
    bo potem to by wina koguta była :P

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko przykro mi
    teraz podreperuj organizm i do dzieła
    zobaczysz uda się jeszcze ale Ty musisz być zdrowiusieńka ;-)

inessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso to na zdrówko będziemy sobie winko popijały wieczorkami. Polecam to węgierskie Egri Bikaver (napewno słyszałaś) na porost krwi (też żelaza) i koniecznie z surowym jajkiem, do smaku można dodać cukier. Ja za chwilę lecę do barku, to na zdrówko wszystkim dziewczynom!

inessa, bliska77, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dopiero teraz weszlam, po rance musialam sie polozyc do wyrka. Wczorajszej nocy mialam po kokardke sasiadow. Awanturowali sie po nocy,lali po pyskach, przestawiali me ble,rzygali...zaczeli przed polnoca-skonczyli po pierwszej. A ja na rano wstaje o 4.15...i dzieki sasiadom spalam 3 godz.a w pracy cholerne S5. Wolne tlumaczenie- po 16 latch pracy nie wiesz jak pracowac,chodzic,oddychac....czepiaja sie o wszystko i za to jeszcze pieniadze biora. Albo przez niewyspanie albo przez ten up al mam wszystkiego dosc...........
    Wiecej umyslowych niz fizycznych. W mojej firmie przypada na jednego robola 2 1/2 umyslowego

inessa, gosia7122, grosza, megan8, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko kochana sorki ale co to znaczy ze nie mieli zelaza w zastrzykach!!!!!!!!!!? Kurcze lekarze to jest totalna banda idiotow. Sorki ale mnie krew zalewa. Jak bylam w szpitalu -niby to miasto,niby wyremontowane oddzialy a wenflony i wyjalowione gaziki musialam kupic i dac. Gdzie ida nasze skladki - to jest juz grandma. Ok. Spuscilam page
    Kochana dbaj o siebie, chuchaj, dmuchaj i dochodz do siebie. Moze rzeczywiscie nie doszlas do siebie tak na 100% po zabiegu. Jesli lubisz szpinak- jedz go hurtowo. Gdy bylam w podobnej sytuacji - zelazo 9,6- dala mi zastrzyki i kazala wciagac wszystka zielenine ktora ma w sobie ten mineral. Z owocow -kiwi -ale mozna 6 na tydzien. Nazwala to wspomaganiem naturalnym lepiej przyswajalnym dla organizmu

samira, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Inessko kochana sorki ale co to znaczy ze nie mieli zelaza w zastrzykach!!!!!!!!!!? Kurcze lekarze to jest totalna banda idiotow. Sorki ale mnie krew zalewa. Jak bylam w szpitalu -niby to miasto,niby wyremontowane oddzialy a wenflony i wyjalowione gaziki musialam kupic i dac. Gdzie ida nasze skladki - to jest juz grandma. Ok. Spuscilam page
    Kochana dbaj o siebie, chuchaj, dmuchaj i dochodz do siebie. Moze rzeczywiscie nie doszlas do siebie tak na 100% po zabiegu. Jesli lubisz szpinak- jedz go hurtowo. Gdy bylam w podobnej sytuacji - zelazo 9,6- dala mi zastrzyki i kazala wciagac wszystka zielenine ktora ma w sobie ten mineral. Z owocow -kiwi -ale mozna 6 na tydzien. Nazwala to wspomaganiem naturalnym lepiej przyswajalnym dla organizmu
    tak ale szpinak i szczaw maja szczawiany a to jest szkodliwe dla np. nerek dlatego zawsze jeść je z jajkiem sadzonym -szpinak i gotowanym na twardo-zupa szczawiowa (jajko niweluje szkodliwość szczawianów)!! więcej żelaza ma natka pietruszki ,żółtko jaja,sałata tez sporo...

inessa, grosza, Bozia3, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zajadam zielenine miesko itd ale ja mam problem troche genetyczny i tu jest problem bo ja mam anemie od urodzenia już wtedy miałam przetaczaną krew.
    A jajka mąż tak od ptaszków bo nie wiem jakby zareagował od zwierząt. Choć ostatnio widziałam dziwne pokarmy no i Japończycy ostatnio zajadają się (oczywiście faceci bo kobiety nie powinny) penisami dużych zwierząt np. koni, byków dla testosteronu. Jest to specjalna restauracja i to jest pieczone i podawane z warzywami.

grosza, samira, Bozia3, megan8, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc dziewczyny. Dopiero teraz weszlam, po rance musialam sie polozyc do wyrka. Wczorajszej nocy mialam po kokardke sasiadow. Awanturowali sie po nocy,lali po pyskach, przestawiali me ble,rzygali...zaczeli przed polnoca-skonczyli po pierwszej. A ja na rano wstaje o 4.15...i dzieki sasiadom spalam 3 godz.a w pracy cholerne S5. Wolne tlumaczenie- po 16 latch pracy nie wiesz jak pracowac,chodzic,oddychac....czepiaja sie o wszystko i za to jeszcze pieniadze biora. Albo przez niewyspanie albo przez ten up al mam wszystkiego dosc...........
    Wiecej umyslowych niz fizycznych. W mojej firmie przypada na jednego robola 2 1/2 umyslowego
    no to miałaś jazdę u mnie obok w klatce była 18 stka lać się nie lali ale śpiewą nie było końca.

grosza, inessa, Bozia3, bliska77, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki
    właśnie wróciłam ze szpitala wypisałam się na własne żądanie :P chcieli mnie do jutra trzymać ale powiedziałam dość :P prawy jajowód ok lewy lekko zapchany
    cały czas was czytałam więc jestem na bieżąco ale napstrykałyście pościków że hej

inessa, samira, Bozia3, megan8, bliska77, Bursztyn, promyk, Andzia33, angela lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Cześć laseczki
    właśnie wróciłam ze szpitala wypisałam się na własne żądanie :P chcieli mnie do jutra trzymać ale powiedziałam dość :P prawy jajowód ok lewy lekko zapchany
    cały czas was czytałam więc jestem na bieżąco ale napstrykałyście pościków że hej
    do dobrze że już jesteś po a bolesne to badanie?

grosza, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hsg boli jak przy dobrze rozkręconej @ i jeszcze z 15 mnin po badaniu bolało później lekkie 2 plamienia i ok

inessa, samira, Bozia3, gosia7122, bliska77, Bursztyn, promyk, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza opowiedz coś więcej o tym badaniu, proszę. Byłas na NFZ czy płaciłas? Długo czekałas na takie badanie?

inessa, Bozia3, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza a jak się teraz czujesz kochana? Dali CI jakieś leki?

Bozia3, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie grosza jak samopoczucie ??

Bozia3, grosza, inessa lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni napisałaś mi pod wykresem, o fazie lut ze krótka i czy dobrze że krotka - ja nie mam pojęcią. Może któraś z Was się na tym zna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 18:56

Bozia3, grosza, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam skierowanie na nfz od prywatnego gina ;
    w 1 miejscu czas oczekiwania 2 mce w drugim tydzień :) ; po przyjęciu na oddział wywiad i badanie ginekologiczne z usg potem długie czekanie i na rentgen kładzie się na zwykły stół rentgenowski nogi podkurcza ; oglądałam jak wpuszczają kontrast na monitorze ; potem zejście ze stołu konieczna podpaska potem do łóżka dali antybiotyk i dla chcących przeciwbólowe tempke mierzyli i finito
    tak trochę dyskomfort czuję
    ale trza się brać ostro za <3
    prywatnie 700zł
    " Ginekolog bądź radiolog wykonujący badanie bada macicę pacjentki i umieszcza wziernik w pochwie. Po przemyciu szyjki środkiem odkażającym i umieszczeniu kaniulę w ujściu szyjki macicy lekarz delikatnie napełnia macicę płynem kontrastującym. Następnie kontrast dociera do jajowodów, przechodzi przez całą ich długość i wylewa się przez ich końce jeśli są one drożne. Jakakolwiek nieprawidłowość w budowie jamy macicy czy jajowodów będzie widoczna na monitorze."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 19:19

inessa, megan8, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko....grosza...już mnie wszystko boli....

grosza, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już wszystko zabolało, na samą myśl. Trochę boję się bólu, ale chyba jest się w stanie wiele rzeczy znieść.
    Ale coś czuję że mnie też to czeka. Tylko nie wiem czy się uda na nfz, a prywatnie orientujecie się jaki jest koszt tego badania.

Grosza fajnie ze już jesteś po, wierzę że to badanie też ułatwi Ci życie.

grosza, inessa, samira, megan8, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ