35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa wrote:Dzięki Caffe wiem brązowe się robią.
Właśnie miłam meżowi,że od dziś jaja bedziemy jeść ale on na surowo jak jaskiniowcy i najlepiej od jakiś ptaszków fruwającychniech łazi po drzewach i szuka
inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Inesso to na zdrówko będziemy sobie winko popijały wieczorkami. Polecam to węgierskie Egri Bikaver (napewno słyszałaś) na porost krwi (też żelaza) i koniecznie z surowym jajkiem, do smaku można dodać cukier. Ja za chwilę lecę do barku, to na zdrówko wszystkim dziewczynom!
inessa, bliska77, megan8, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Dopiero teraz weszlam, po rance musialam sie polozyc do wyrka. Wczorajszej nocy mialam po kokardke sasiadow. Awanturowali sie po nocy,lali po pyskach, przestawiali me ble,rzygali...zaczeli przed polnoca-skonczyli po pierwszej. A ja na rano wstaje o 4.15...i dzieki sasiadom spalam 3 godz.a w pracy cholerne S5. Wolne tlumaczenie- po 16 latch pracy nie wiesz jak pracowac,chodzic,oddychac....czepiaja sie o wszystko i za to jeszcze pieniadze biora. Albo przez niewyspanie albo przez ten up al mam wszystkiego dosc...........
Wiecej umyslowych niz fizycznych. W mojej firmie przypada na jednego robola 2 1/2 umyslowegoinessa, gosia7122, grosza, megan8, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
Inessko kochana sorki ale co to znaczy ze nie mieli zelaza w zastrzykach!!!!!!!!!!? Kurcze lekarze to jest totalna banda idiotow. Sorki ale mnie krew zalewa. Jak bylam w szpitalu -niby to miasto,niby wyremontowane oddzialy a wenflony i wyjalowione gaziki musialam kupic i dac. Gdzie ida nasze skladki - to jest juz grandma. Ok. Spuscilam page
Kochana dbaj o siebie, chuchaj, dmuchaj i dochodz do siebie. Moze rzeczywiscie nie doszlas do siebie tak na 100% po zabiegu. Jesli lubisz szpinak- jedz go hurtowo. Gdy bylam w podobnej sytuacji - zelazo 9,6- dala mi zastrzyki i kazala wciagac wszystka zielenine ktora ma w sobie ten mineral. Z owocow -kiwi -ale mozna 6 na tydzien. Nazwala to wspomaganiem naturalnym lepiej przyswajalnym dla organizmusamira, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
nick nieaktualnypromyk wrote:Inessko kochana sorki ale co to znaczy ze nie mieli zelaza w zastrzykach!!!!!!!!!!? Kurcze lekarze to jest totalna banda idiotow. Sorki ale mnie krew zalewa. Jak bylam w szpitalu -niby to miasto,niby wyremontowane oddzialy a wenflony i wyjalowione gaziki musialam kupic i dac. Gdzie ida nasze skladki - to jest juz grandma. Ok. Spuscilam page
Kochana dbaj o siebie, chuchaj, dmuchaj i dochodz do siebie. Moze rzeczywiscie nie doszlas do siebie tak na 100% po zabiegu. Jesli lubisz szpinak- jedz go hurtowo. Gdy bylam w podobnej sytuacji - zelazo 9,6- dala mi zastrzyki i kazala wciagac wszystka zielenine ktora ma w sobie ten mineral. Z owocow -kiwi -ale mozna 6 na tydzien. Nazwala to wspomaganiem naturalnym lepiej przyswajalnym dla organizmuinessa, grosza, Bozia3, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki zajadam zielenine miesko itd ale ja mam problem troche genetyczny i tu jest problem bo ja mam anemie od urodzenia już wtedy miałam przetaczaną krew.
A jajka mąż tak od ptaszków bo nie wiem jakby zareagował od zwierząt. Choć ostatnio widziałam dziwne pokarmy no i Japończycy ostatnio zajadają się (oczywiście faceci bo kobiety nie powinny) penisami dużych zwierząt np. koni, byków dla testosteronu. Jest to specjalna restauracja i to jest pieczone i podawane z warzywami.grosza, samira, Bozia3, megan8, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
promyk wrote:Czesc dziewczyny. Dopiero teraz weszlam, po rance musialam sie polozyc do wyrka. Wczorajszej nocy mialam po kokardke sasiadow. Awanturowali sie po nocy,lali po pyskach, przestawiali me ble,rzygali...zaczeli przed polnoca-skonczyli po pierwszej. A ja na rano wstaje o 4.15...i dzieki sasiadom spalam 3 godz.a w pracy cholerne S5. Wolne tlumaczenie- po 16 latch pracy nie wiesz jak pracowac,chodzic,oddychac....czepiaja sie o wszystko i za to jeszcze pieniadze biora. Albo przez niewyspanie albo przez ten up al mam wszystkiego dosc...........
Wiecej umyslowych niz fizycznych. W mojej firmie przypada na jednego robola 2 1/2 umyslowegogrosza, inessa, Bozia3, bliska77, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Cześć laseczki
właśnie wróciłam ze szpitala wypisałam się na własne żądaniechcieli mnie do jutra trzymać ale powiedziałam dość
prawy jajowód ok lewy lekko zapchany
cały czas was czytałam więc jestem na bieżąco ale napstrykałyście pościków że hejinessa, samira, Bozia3, megan8, bliska77, Bursztyn, promyk, Andzia33, angela lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:Cześć laseczki
właśnie wróciłam ze szpitala wypisałam się na własne żądaniechcieli mnie do jutra trzymać ale powiedziałam dość
prawy jajowód ok lewy lekko zapchany
cały czas was czytałam więc jestem na bieżąco ale napstrykałyście pościków że hejgrosza, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
miałam skierowanie na nfz od prywatnego gina ;
w 1 miejscu czas oczekiwania 2 mce w drugim tydzień; po przyjęciu na oddział wywiad i badanie ginekologiczne z usg potem długie czekanie i na rentgen kładzie się na zwykły stół rentgenowski nogi podkurcza ; oglądałam jak wpuszczają kontrast na monitorze ; potem zejście ze stołu konieczna podpaska potem do łóżka dali antybiotyk i dla chcących przeciwbólowe tempke mierzyli i finito
tak trochę dyskomfort czuję
ale trza się brać ostro za
prywatnie 700zł
" Ginekolog bądź radiolog wykonujący badanie bada macicę pacjentki i umieszcza wziernik w pochwie. Po przemyciu szyjki środkiem odkażającym i umieszczeniu kaniulę w ujściu szyjki macicy lekarz delikatnie napełnia macicę płynem kontrastującym. Następnie kontrast dociera do jajowodów, przechodzi przez całą ich długość i wylewa się przez ich końce jeśli są one drożne. Jakakolwiek nieprawidłowość w budowie jamy macicy czy jajowodów będzie widoczna na monitorze."Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 19:19
inessa, megan8, bliska77, promyk, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Mnie też już wszystko zabolało, na samą myśl. Trochę boję się bólu, ale chyba jest się w stanie wiele rzeczy znieść.
Ale coś czuję że mnie też to czeka. Tylko nie wiem czy się uda na nfz, a prywatnie orientujecie się jaki jest koszt tego badania.
Grosza fajnie ze już jesteś po, wierzę że to badanie też ułatwi Ci życie.grosza, inessa, samira, megan8, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość