35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:nie, suplementy to nie leki.
nie zagłębiałam się w składy, ale nie powinien niczego przedawkować. a nawet jeśli to nie tak, żeby mu nagle serce siadło.
-
MartaDidi wrote:Jest mega smutne, lubię i tyle...
Mogłabyś mieszkać we Włoszech bo tam wszyscy alkoholicy na to wychodzi, bo winko do posiłków to standardWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 21:53
megan8, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no tak, ale ja po raz kolejny podkreślę- gdyby mi whisky smakowała sama w sobie to bym sobie dodawała pewnie tylko lodu i git. ale mi nie smakuje bo zalatuje stęchlizną i jest za mocna (koniaków ja tez niespecjalnie), więc uzdatniam sobie ją pod swoje możliwości. i kij mnie obchodzi jak się ją powinno prawidłowo pić. nikt od tego nie umrze jak sobie coli doleję i będzie mi smakowało. się doczepiłaś. miałam ochotę na % a to były jedyne jakie mam akurat w domu. no to eksperymentuję.
ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no my trochę rozszerzymy listę gości
ale i tak okroiliśmy liczbę osób najpierw wyszło nam 100 osób, ale że wszyscy przyjezdni to koszta wraz z kosztami noclegów nas trochę przerosły. nie ma co się rzucać na głęboką wodę, gdy:
- planujemy dziecko
- ja rozpoczęłam działalność i zanim zacznę przynosić dochody minie sezon lub dwa i na razie uszczuplać tylko będe oszczędności, szybko topniejące na zusy,
- jedynym żywicielem naszego gospodarstwa jest mój m,
- zamierzamy kupić mi paliwooszczędne autko a na ten cel tez potrzebna gotówka.
dlatego przeanalizowaliśmy koszta i listę gosci i ograniczymy sie do najbliższej rodziny i przyjaciół, zostało nam ze 40 osób. to może udźwigniemy
Przy dobrej organizacji ogarniecie:-)
Nasza wersja byla duzo bardziej ekonomiczna:-)
Zofia8
-
ComeToMeBaby wrote:tak, muszę.
Reni- myślę, że ty też.
Nie wiem jak Zośka, nie pamiętam twojego TSH. Ale zapisać się nie zaszkodzi
to co mam zrobić: TSH (to sobie powtórzę) + ft3, ft4?
oczywiście nie dodzwoniłam sie do rejestracji, ale dowiedziałam się, ze jutro ten mój lekarz pierwszego kontaktu przyjmuje więc wpadnę tam na waleta, może mnie przyjmie jak ja tylko po skierowanie. powinnam to ogarnąć. moze mi da skierowanie na ft? chociaż to może i nie będzie w jego kompetencjach. zobaczymy- najwyżej prywatnie zrobię.
Moj ostatni wynik 2.63 . Mam nadzieje, ze ten lekarz od wspomagania plodnosci (lepiej brzmi niz bezplodnosci) cos mi przepisze.
moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Moj ostatni wynik 2.63 . Mam nadzieje, ze ten lekarz od wspomagania plodnosci (lepiej brzmi niz bezplodnosci) cos mi przepisze.
kapturnica, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Moj ostatni wynik 2.63 . Mam nadzieje, ze ten lekarz od wspomagania plodnosci (lepiej brzmi niz bezplodnosci) cos mi przepisze.
bezpłodności nie da wspomóc w żaden sposób- człowiek bezpłodny nie może mieć w naturalny sposób potomstwa,
niepłodność natomiast mozna leczyć
kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:no to masz jeszcze wyższy niż mój. czyli też sie kwalifikujesz do sprawdzenia tarczycy. to ja już się nie dziwię skad takie kolejki do endo jak prawie ażda ma za wysokie na starania tsh.
I tak z ciekawosci zrobilam..Dodam ,ze robione w styczniu tak wysokie a kilka miesiecy wczesniej we wrzesniu idealne
Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:bezpłodności nie da wspomóc w żaden sposób- człowiek bezpłodny nie może mieć w naturalny sposób potomstwa,
niepłodność natomiast mozna leczyćComeToMeBaby, macduska, Aasiula, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dodam tylko do tej świetej prawdy ,że wyróżniamy niepłodność pierwotną kiedy pani nigdy nie rodziła i wtórna kiedy sa problemy z powtórny zajściem w ciąże
tak tak pani ordynator
ja się zaliczam do tej drugiej grupy niestety...Sabina lubi tę wiadomość