35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:FT3 i FT4 mam trochę za niskie, bo mówiłaś że powinno być ok 50%,a ja 17% i 24%.
Ale jak gadacie, że jest dobrze, to jest i nie bedę psućSabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurwa z tymi terminami na NFZ.
Młodemu po przejściach okulistycznych usiłuję dobrać okulary do dali od..uwaga czerwca 2014 roku...
Najpierw miał zapalenia sopjówek, potem trzeba było czekać na badanie jakieś nawet prywatnie, potem na wizytę w jedynej przychodni która raczy się nimzająć potem do ortoptystki miałam już "tylko" zadzwonić i na opół godzinki przyjechać. zwolniłam sie z pracy i pewnego grudniowego dnia pojechałam- okazałao sie, ze skończyły im się punkty i dopiero po niowym roku...
Poszłam po Nowym roku- doktorór 9 okazało sie ze jedyny który może wyp[isać takowe okulary) na urlopie, poszłam wczoraj- termin teoretycznie na 26 lutego- chyba, że znowu komuś coś wypadnie...
Jakby nie to, że nie jest to takie palące to chyba szlag by mnie trafił albo nie- zrobiłabym tam rozpierduchę i miałby te okulary w tydzień ale mi się juz nie chce...
Jakiegoś pecha do okulistów mam. Ja w październiku z kolei zapisałam sie na NFZ też po nowe okulary- i wizyta wypada dokładnie 17 lutego- dzień kiedy idę do szpitala... przełożyłam dopiero na 7 kwietnia....
-
Aasiula wrote:Nie ogolne badnie nasienia .
bo posiew nasienia to całkiem co innego (na bakterie, grzybki), a zazwyczaj te dwa rodzaje badań dot. nasienia są w labach.
i teraz pytanie czy to ogólne badanie było komputerowe. masz tam na pewno na wyniku napisane albo na stronie swojego laba, w cenniku może. ja tak nasze zidentyfikowałam.Aasiula lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:o właśnie. znaczy- nie wiem czy dobrze czy źle, ale mi przypomniałaś o czymś bo zapomnialam napisać.
dzisiaj wepchnęłam się do gabinetu mojego lekarza po skierowanie do endo. i dobrze, że poszłam teraz bo wisiała kartka że od 16go jest na urlopie.
dostałam skierowanie i poszłam się zapisać w kolejkę. teraz uwaga: dostałam termin na..... 19.08.2015.
no nic, pokazuję świstek mojemu m a on mówi że to ten sam lekarz do którego on idzie jutro. no to tak sobie wymyslilismy, że mu najwyżej powie że sie leczymy razem i czy by spojrzał na moje wyniki a w razie czego ja siedzę na korytarzu jakby mnie chciał obrzucić spojrzeniem. najważniejsze że i skierowanie mam i mam termin. nie wiem. raczej po opowieści mojego m to ten lekarz jakiś taki przymulony, raczej skłaniam sie ku temu ze nawet nie będzie dyskusji żebym się jutro wcisnęła na tą wizytę z moim m. no ale jak rano nie wstanę to się nie przekonam. nikt mi chyba w ryj nie da, nie? zresztą- nie będę się w tej poczekalni tam chwalić po co przyszłam
Bardzo dobrze kombinujecie:-)
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Zofia8
-
Witajcie Dobre Kobiety:)
Małogśka dzisiaj ożyła!3 dni gorączki wysokiej, nie jadła NIC, a dzisiaj, jakby nic. Jutro premiera żłobkowa:)
Ja dostałam @ i jutro idę na badania, a za półtora tygodnia do ginki!
Tylko z pracą kiszką, bo przez tę chorobę nic nie zrobiłam. Dzisiaj może coś posiedzę w nocy, a jutro już jadę na wieć, więc intensywniej popracuję. Ale i tak jestem do tyłu. Mam nadzieję, ze jak Małogś będzie w przyszłym togniu w żłobku to jakoś dam radę pracować.
Wczoraj byłam z Synem na mieście i kupiłam sobie farbe do włosów, to se kolor zarzucę, a w przyszłym mam plan na tipsy, bo już mam dość poobgryzanych paznokci:/ Te nerwy mnie wykończąZawsze miałam długie i ładne... Teraz będę miała krótkie, bo praca, ale ładne:)
I jeszcze się nad rzęsami 1:1 zastanawiam... Strasznie jestem ciekawa, jak to wygląda. No i od wczoraj robię dietę. Postanowiłam wywalić pieczywo, mączne, kluchowate itp. I słodycze, choć tych nie jem zbyt dużo. Naczytałam się tu o cukrzycy ciążowej, a ja histeryczka jestem. Zresztą mam tyle do zrzucenia, ze mogę zrzucać następnych 5 lat:) Ale dla zdrowia mi łatwiej.Zofia8, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
ComeToMeBaby wrote:no tak- ogólne badanie nasienia metodą komputerową CASA (nie ręczną)?
bo posiew nasienia to całkiem co innego (na bakterie, grzybki), a zazwyczaj te dwa rodzaje badań dot. nasienia są w labach.
i teraz pytanie czy to ogólne badanie było komputerowe. masz tam na pewno na wyniku napisane albo na stronie swojego laba, w cenniku może. ja tak nasze zidentyfikowałam.
-
macduska wrote:Kurwa z tymi terminami na NFZ.
Młodemu po przejściach okulistycznych usiłuję dobrać okulary do dali od..uwaga czerwca 2014 roku...
Najpierw miał zapalenia sopjówek, potem trzeba było czekać na badanie jakieś nawet prywatnie, potem na wizytę w jedynej przychodni która raczy się nimzająć potem do ortoptystki miałam już "tylko" zadzwonić i na opół godzinki przyjechać. zwolniłam sie z pracy i pewnego grudniowego dnia pojechałam- okazałao sie, ze skończyły im się punkty i dopiero po niowym roku...
Poszłam po Nowym roku- doktorór 9 okazało sie ze jedyny który może wyp[isać takowe okulary) na urlopie, poszłam wczoraj- termin teoretycznie na 26 lutego- chyba, że znowu komuś coś wypadnie...
Jakby nie to, że nie jest to takie palące to chyba szlag by mnie trafił albo nie- zrobiłabym tam rozpierduchę i miałby te okulary w tydzień ale mi się juz nie chce...
Jakiegoś pecha do okulistów mam. Ja w październiku z kolei zapisałam sie na NFZ też po nowe okulary- i wizyta wypada dokładnie 17 lutego- dzień kiedy idę do szpitala... przełożyłam dopiero na 7 kwietnia....
ja prdl...
łączę się z tobą w bólu.macduska, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:O ja pierdole, tak się zamotałam, że przeczytałam dosłownie
Odżywiam - biorę inofem, wit, E, magnez, olej z wiesiołka, wit. prenatalne, dużo zielonej sałaty i oleju z oliwek. Czy dobrze?
Ankohol (jak to mówiła moja babcia) sporadycznie, słaby (piwo) i małokapturnica lubi tę wiadomość