35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:jeśli w szpitalu jest wi-fi to tak,
okazało się ze w moim tablecie jest wejście na kartę SIm ( myślałam, że wezmę tę z mojego telefonu) ale ja mam starą jak świat tę katrę i jest za wielka.
W telefonie ma internet i nie było by problemu.
Jeszcze ewentualnie zakoszę Młodemu smartfona i już.
w kazdym salonie GSM czy serwisie czy przytna karte tak, zebys mogla miec dalej duza, albo rozlozyc na mikro+adapter.. jak takie puzzlemacduska lubi tę wiadomość
-
Zalety badania nasienia metodą CASA:
Nieinwazyjna i bezpieczna metoda
Obiektywna i wiarygodna ocena parametrów nasienia, dostarcza informacji o funkcjonowaniu męskiego układu rozrodczego.
Pozwala ocenić:
- koncentrację plemników, czyli ich liczba wyrażoną w milionach przypadająca na 1 ml nasienia oraz całkowita liczba plemników w ejakulacie
- ruchliwość, czyli ocena drogi, jaką pokonuje plemnik
- morfologia, czyli ocena budowy plemnika
Jest podstawowym badaniem diagnostycznym płodności mężczyzny.
Badanie można powtarzać w odstępie 3 tygodni
kurde skoro mialas asiek analize komputerowa to czemu nie ma morfologii??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:23
Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:A Simba tak wogóle to jest już od kilku dni nieobecna.
Paszcza- wszystko tam u nich w porządku????
jo
Simba, super woman pracuje jeszcze przez chwile, bo termin ich goni, ale juz niedlugo wroooci na tasmociag to i moze troche do naskapturnica, macduska, Sabina, MartaDidi, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zalety badania nasienia metodą CASA:
Obiektywna i wiarygodna ocena parametrów nasienia, dostarcza informacji o funkcjonowaniu męskiego układu rozrodczego.
Pozwala ocenić:
- koncentrację plemników, czyli ich liczba wyrażoną w milionach przypadająca na 1 ml nasienia oraz całkowita liczba plemników w ejakulacie
kurde skoro mialas asiek analize komputerowa to czemu nie ma morfologii??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:jo
Simba, super woman pracuje jeszcze przez chwile, bo termin ich goni, ale juz niedlugo wroooci na tasmociag to i moze troche do nas
to przekaż jej te urodzinowe fluidy od nasWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:41
paszczakin, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zalety badania nasienia metodą CASA:
Pozwala ocenić:
kurde skoro mialas asiek analize komputerowa to czemu nie ma morfologii??
-
nick nieaktualny
-
Aasiula wrote:a dokladniej co powinno byc ?
-
kapturnica wrote:Ja mam gina na nfz (nie licze prywatnego) Wg wytycznych funduszu na NFZ przysluguje ciézarnej 1 usg w trymestrze..Ja mialam na 3wizyty w ciazy i za kaædym razem usg..Niestety wszystko zalezy od czlowieka Na wrzesniowkach jest laska w 11tygodniu i jeszcze nie miala zadnego usg...Bo ginka stwoerdzila ,ze nie potrzeba jak byla w 7mym tygodniu u niej 1szy raz
Też chodziłam do dwóch. Znalazlam pocztą pantoflową takiego, co tony badań przepisywał co miesiąc plus, co trzeba było. Tłukłam się na drugi koniec miasta do niego. Badania wystawiał, ale nie miał w gabinecie nic prócz fotela przedpotopowego. Dobrze, ze narzędzia jednorazowe. I nie mówił. Tylko "Jak się pani czuje?" a potem "Prosze zrobić takie i takie badania". Jeszcze mogłam zapytać "A wszystko jest w porządku?" a on "Tak"
Ale w pierwszej ciązy (tylko prywatny) po prostu nikt nie mówił, żeby robic jakies badania. Pierwszy raz miałam usg w 6 miesiącu, bo byłam do cc i lekarz chciał sobie termin zaznaczyć (miał obłożenie, zapisywał na 3 miesiące wcześniej:) ) Drugie usg w dzień cc.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Aasiula wrote:kurwa mac chlop nie zaznaczyl w ankiecie ze morfologia tez ma byc .
Ale sie wqrwialam ...MartaDidi, Aasiula, kapturnica, Zofia8, macduska, kubecek, Mega, ComeToMeBaby, Sabina, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Krakonka, pytałaś o rzęsy... no i mówię nie. Możesz wyczytać, że to nieprawda, że rzęsy się nie niszczą, że dużo zależy od umiejętności kosmetyczki itp. Cholernie wyniszcza to rzęsy i nie jest wygodne. Najgorzej jak swędzi Cię powieka i nie możesz potrzeć, bo zaczepiasz o te cholerne rzęsy, a jak zaczepisz skutecznie, to wyrywasz ze swoją. I to boli. Nawet te rzęsy z futra norki czy czegoś tam po zanurzeniu w kleju nie są już miękkie tylko sztywne i ciężkie. Jak Twoja rzęsa rośnie jeszcze z tą sztuczną, to w pewnym momencie wykręca się (najgorzej oczywiście w stronę oka). Miałam robione tak rzęsy trzy razy i się kur...eczka nie nauczyłam za pierwszym.
Lepiej zainwestować w odżywkę revitalash, albo inną podobnie działającą i jakiś fajny tusz do rzęs.
Ale fakt, że przez pierwsze kilka dni efekt jest olśniewającyMartaDidi, Aasiula, Sabina, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!