WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    porada na dzisiaj "Jeśli chcecie zwiększyć ilość i jakość spermy, dobrym pomysłem może być rezygnacja ze współżycia na jeden, dwa dni. Jednak dłuższe przerwy w kochaniu się (więcej niż 3-6 dni) mogą spowodować odwrotny skutek i pozostawić w spermie za dużo starszych, mniej ruchliwych plemników. "

czyli jak to Bozia było 0hump.gif w nieparzyste?
    i od razu po @, żeby wystrzelał stare i ślepe naboje? ;-)
    Może niekoniecznie w nieparzyste... raczej tak jak pisała Szczesliwa2 - co dwa dni, ale zacząć przed owulką ze dwa dni (ja miałam 16dc i mówiła żeby natankować się 13, 15, 17. Ale jakoś mi się rytm troszkę zaburzył...;). Po okresie poszaleć jeśli jest ochota, a potem kilka dni przerwy i w okresie okołoowulacyjnym co dwa dni...Szkoda, że to takie wszystko jak na zawołanie trochę..:)

caffe, Reni, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :)

Reni nie przejmuj sie ta temperatura, poczekaj jeszcze z dwa dni.

BURSZTYNKU HAPPY BIRTHDAY !!!! i trzymam kciuki za dzidzie w UK :)

P.S. wkur.. mnie te testu owulacyjne i wogole te wykresy i pierdolki...
    Moj Pan nawet powiedzial ze fiksuje...hmmm moze cos w tym jest

Milego poranku

caffe, samira, Reni, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    0heart.gif
    mam taką nadzieję
    i Reni z kolejnym testem poczekaj do niedzieli ,takie moje zdanie !! co nagle to po diable ,także cierpliwości :D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie Kasik! ja dopiero 3 cykl mierze tempke, pierwszy raz w zyciu uzylam testow owulacyjnych, sluzu do dzisiaj nie jestem pewna a moj M juz mi gledzi ze przesadzam, bo nic innego nie robie tylko czytam w necie o spermie, o jajach, o testach owulacyjnych itd.

Kasik303, Reni, Andzia33, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śledzisz dzisiaj jajo?
    Bozia3 wrote:
    Może niekoniecznie w nieparzyste... raczej tak jak pisała Szczesliwa2 - co dwa dni, ale zacząć przed owulką ze dwa dni (ja miałam 16dc i mówiła żeby natankować się 13, 15, 17. Ale jakoś mi się rytm troszkę zaburzył...;). Po okresie poszaleć jeśli jest ochota, a potem kilka dni przerwy i w okresie okołoowulacyjnym co dwa dni...Szkoda, że to takie wszystko jak na zawołanie trochę..:)

samira, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobię
    ale myślę, że w piętek wszystko się wyjaśni ;-)
    samira wrote:
    i Reni z kolejnym testem poczekaj do niedzieli ,takie moje zdanie !! co nagle to po diable ,także cierpliwości :D

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, Kasik mało tego! śledzi się jaja ;-)
    2dziura.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 11:33

Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    śledzisz dzisiaj jajo?
    tak - jestem ciekawa - bo to trochę mi rozjaśni z testami owulacyjnymi....

Reni, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wykres ostro w dół więc może faktycznie to dzisiaj
    a boli Cię coś? w sensie brzuch ;-) nie noga ręka ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie sledzi jaja? masz na mysli monitornig? bo to juz tez mialam

Reni wrote:
    Viola, Kasik mało tego! śledzi się jaja ;-)
    2dziura.gif

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha tak monitoring
    Tym razem Bozia bawi się szpiega ;-)
    Kasik303 wrote:
    A jak sie sledzi jaja? masz na mysli monitornig? bo to juz tez mialam

Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa, zapomnialam dodac ze podgladalam jajo w tym miesiacu a to za wasza sprawka i dziewczyn z innych forum. Doszlam do wniosku ze skoro nie ma czasu za duzo(w moim przypadku) to trzeba sobie pomoc. Ale i tak zrobilam cos nie tak, bo bylam w 8 dc i w 11 dc, i dalej nie wiem czy mialam owulacje. Jutro podskocze do mojej ginki sprawdzic czy byla ta owulka czy nie...no chyba ze jutro bede miala skok temp!

Kasik303, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz podgladnelam to moje jajo...raz bylo cudowne a nastepny cykl byl bezowulacyjny

A teraz to olewam i juz nie podgladam, niech se siedzi w srodku i robi co chce :)
    Reni wrote:
    hahaha tak monitoring
    Tym razem Bozia bawi się szpiega ;-)

Reni, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    aaaa, zapomnialam dodac ze podgladalam jajo w tym miesiacu a to za wasza sprawka i dziewczyn z innych forum. Doszlam do wniosku ze skoro nie ma czasu za duzo(w moim przypadku) to trzeba sobie pomoc. Ale i tak zrobilam cos nie tak, bo bylam w 8 dc i w 11 dc, i dalej nie wiem czy mialam owulacje. Jutro podskocze do mojej ginki sprawdzic czy byla ta owulka czy nie...no chyba ze jutro bede miala skok temp!
    Viola, gdybyś udostępniła wykres byłoby łatwiej komentować - a tak to ja w Twoim przypadku nie wiem o czym mówię..:)

Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Kasik ze to tez jest sposob...ja jeszcze jeden cykl mierze tempke a potem pierdu wszystkim....bo jak nic nie robilam to od razu zaszlam, a jak sie czlowiek stara to nawet glupiego skoku nie ma nerwus.gif

Kasik303, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i wykres ostro w dół więc może faktycznie to dzisiaj
    a boli Cię coś? w sensie brzuch ;-) nie noga ręka ;-)
    nic Reni kompletnie...w sobotę (12 dc) mnie bolał brzuch, plamiłam i śluz był płodny no i test +, ale to było za wcześnie według ovu no i tempka nie skoczyła....zobaczymy co dziś będzie,,

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz Boziu wstawiam...myslalam ze jak raz wstawie to juz bedzie w kazdym poscie, tak jak wy macie...
    6a13874634bc39f937bf03d2f361526d.png

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Juz Boziu wstawiam...myslalam ze jak raz wstawie to juz bedzie w kazdym poscie, tak jak wy macie...
    6a13874634bc39f937bf03d2f361526d.png
    Viola, nie tak...musisz go na stałe wstawić jako podpis, żeby był na stałe lub wyrazić zgodę na podgląd pod Twoim nickiem, wtedy możemy go oglądać wchodząc na Twoj nick

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okj, wlasnie weszlam w ustawienia w miedzyczasie bo sie przeyjrzalam ze to chyba na stale jakos zrobilyscie..
    i co myslisz o moim wykresie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy pozytywny test owulacyjny w sobote, a dzisiaj juz wtorek...nie wiem co mam myslec...nie sadzilam ze moge miec cykle bezowulacyjne...glupio to zabrzmi ale jakos tak mi sie wydawalo...sluzu zawsze masa, to jedyne to wiem z ostatnich lat...tylko teraz jak pisalam wczesniej okazuje sie ze nie umiem rozroznic kremowego, lepkiego itd, jedyny jaki rozrozniam to rozciagliwy jak bialko jajowe...

Kasik303, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ