35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie dziewczynki,
Bardzo wspolczuje wszsytkim z problemami I mam nadziejeze ze jakos przez to przebrniecie I doczekacie sie dzieciatka Inessa, Polarmis AnnaMaria brak mi slow….. Ja troszeczke mniej do Was bede zagladac bo jestem bardzo zajeta w firmie I nie chce spedzac czasu przed komputerem w domu (dla dobra mojego zwiazku I zdrowia). Bardzo Was tutaj polubilam I mysle o Was codziennie tylko ze jak czytam te smutne informacje to niestety za bardzo mnie to wszsytko martwi I za duzo sie zaglebiam w negatywe myslenie I jak znam siebie nie dobrze to wplywa na moj stan psychiczny, postanowilam ze bedzie mnie z Wami troszke mniej przynajmniej na jakis czas, bede sie monitorwac na wykresiku I zagladac do Was od czasu do czasu……Mam nadzieje ze sie nie pogniewacie, ja po prostu nie chce sie nakrecac …prawdopodobnie zaczne sie starac od lipca, wszystko zalezy czy ulecze moje jelita, w kadym razie jestem na dobrej drodze...
Powodzenia we wszystkim laseczki
Bursztyn Tobie zycze wszystkiego tego czego cialo I dusza zapragnie pamietaj ze kobieta to jest jak dobre wino im dojrzalsza tym lepszaniech Twoj partner Cie rozpieszcza kazdego dnia, zycze usmiechu slonca I spelnienia na nastepne 12 miechow!!!!
Reni, samira, caffe, megan8, Andzia33, promyk, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
a od testu + owulacja jest do 48 godzin? to może coś tam poszło już?
zobaczymy co grzebtuś powie
ciekawa jestem bardzo jak to wyjdzie
Bozia3 wrote:nic Reni kompletnie...w sobotę (12 dc) mnie bolał brzuch, plamiłam i śluz był płodny no i test +, ale to było za wcześnie według ovu no i tempka nie skoczyła....zobaczymy co dziś będzie,,
samira, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola, sluz ani temperatura nie swiadczy o przebytaj owulacji. Podobnie mialam w poprzednim cyklu. Poczytaj sobie o LUF (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) Sluz wtedy wystepuje, normalny bol owulacyjny, temperatura rosnie, wydzielany jest progesteron a ty dupa. Pecherzyk peka ale nie uwalnia oocytu i wydzielany jest progesteron + temp i to jest wlasnieta zmykla. Lekarz moze to wylapac na monitoringu ok 17-19 dnia cyklu
Viola wrote:pierwszy pozytywny test owulacyjny w sobote, a dzisiaj juz wtorek...nie wiem co mam myslec...nie sadzilam ze moge miec cykle bezowulacyjne...glupio to zabrzmi ale jakos tak mi sie wydawalo...sluzu zawsze masa, to jedyne to wiem z ostatnich lat...tylko teraz jak pisalam wczesniej okazuje sie ze nie umiem rozroznic kremowego, lepkiego itd, jedyny jaki rozrozniam to rozciagliwy jak bialko jajowe...Reni, caffe, samira, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
jak to może wyłapać?
po pękniętym pęcherzyku zostaje tylko ciałko żółte?
to jakoś widać?
Kasik303 wrote:Viola, sluz ani temperatura nie swiadczy o przebytaj owulacji. Podobnie mialam w poprzednim cyklu. Poczytaj sobie o LUF (lutenizacja niepeknietego pecherzyka) Sluz wtedy wystepuje, normalny bol owulacyjny, temperatura rosnie, wydzielany jest progesteron a ty dupa. Pecherzyk peka ale nie uwalnia oocytu i wydzielany jest progesteron + temp i to jest wlasnieta zmykla. Lekarz moze to wylapac na monitoringu ok 17-19 dnia cyklu
caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
aaa, to pedze jutro do ginki i zobaczy czy byla owulka czy nie, albo bedzie pekniety pecherzyk, albo torbielka jesli nie pekl albo nic nie bedzie jesli sie wchlonal....moglam isc wczoraj ale moj maz powiedzial ze przesadzam, a sam od rana wydzwania czy byla owulka czy nie...
caffe, Kasik303, samira, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
mi gin powiedział, że tak szybko pęcherzyk jak nie pęknie nie zanika
on wchłania się razem z @
Viola wrote:aaa, to pedze jutro do ginki i zobaczy czy byla owulka czy nie, albo bedzie pekniety pecherzyk, albo torbielka jesli nie pekl albo nic nie bedzie jesli sie wchlonal....moglam isc wczoraj ale moj maz powiedzial ze przesadzam, a sam od rana wydzwania czy byla owulka czy nie...caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni to cialko zolte wyglada inaczej niz normalnie + brak jest plynu w zatoze Douglasa ( a to rowniez jest potwierdzenie ze byla owulacja) dokladnie tak mialam w poprzednim c
Reni wrote:jak to może wyłapać?
po pękniętym pęcherzyku zostaje tylko ciałko żółte?
to jakoś widać?caffe, Bozia3, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
To tak jak i u mnie - na razie teoria , a praktyka gin zdecyduje , ale to dopiero po 32tcagafbh wrote:Bozia ale u mnie była kwestia nie tylko leków, dość często między innymi macica mi się stawiała i nie tylko, ogólnie lekarka wolała chuchać na zimne
Reni, caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
wydaje mi się, że tak to 14dc więc zobaczysz jutro, pojutrze
do lekarza jak możesz to idz
zawsze to pewniejsze niż wykres w ovuViola wrote:Reni, a myslisz ze moze jeszcze byc skok??
caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Gosiu - dziękuję za życzenia, może już nie taka młoda, ale młodo się czuję i tego się trzymajmygosia7122 wrote:Angela spóźnione ale szczere Ty młoda jesteś jeszcze kobieta.,niech wszystko o czym marzysz Ci się spełni.
Ja jestem od dzisiaj na urlopie ale niestety spędzam go w domu.Strasznie mnie to przygnębia bo urlop w domu to żaden urlop.Niestety nie mogę pozwolić sobie na wyjazd z powodu kredytu i tak będzie jeszcze kilka lat.Bozia3, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
ooo bo ja się spóźniłam z usg
pęcherzyk rozszczelnił się dzień wcześniej niż założył lekarz
i nie pamiętam, żeby coś mówił o zatoce
człowiek się cały czas uczy
Kasik303 wrote:Reni to cialko zolte wyglada inaczej niz normalnie + brak jest plynu w zatoze Douglasa ( a to rowniez jest potwierdzenie ze byla owulacja) dokladnie tak mialam w poprzednim ccaffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jola - dzięki za życzeniaJolka76 wrote:Czesc dziewczyny! Sto lat Angela, spoznione ale szczere! Wczoraj nie bylam w stanie pisac bo bylo ciezko po imprezie, nie jadlam ze wzgledu na diete ale pozwolilam sobie na drinka i skutki byly fatalne, nie polecam pic przy diecie dukana bo po drinku czulam sie jakbym flaszke sama obrocila. Inesko przykro mi ze jednak nic z tego, dbaj o siebie, Iza czekamy na wyniki bety. Pozdrowienia!
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
tego mi bylo trzeba....dzieki Reni, w takim razie trzymam sie tego jak tonacy brzytwy... do jutra rana...
zastanawiam sie tez czy ten poprzedni wyjatkowo krotki cykl mogl mi zaburzyc ten obecny? np. wlasnie wydluzyc faze folikularna?Reni, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde ja tez sie wielu nowych rzeczy dowiedzialam od paru cykli...
A myslalam kiedys ze jak sie tylko bzykne to i bedzie tak odrazu
A tu o...gucio
Reni wrote:ooo bo ja się spóźniłam z usg
pęcherzyk rozszczelnił się dzień wcześniej niż założył lekarz
i nie pamiętam, żeby coś mówił o zatoce
człowiek się cały czas uczyBozia3, Andzia33, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Lucky - dziękuję - chciałabym dwoje, ale się zobaczyLucky wrote:o rany, ale Wy dużo piszecie
Grosza, super że masz to już za sobą, jak nie będzie spektakularnego sukcesu, to mnie czeka to samo w sierpniu/wrześniu
Angela, doczytałam a nie zareagowałam!
Wszystkiego najlepszego! Zdrowych dzieci (bo na jednym chyba nie poprzestaniesz) i miłości na co dzień!Bozia3, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość
-
ja już kiedyś o tym pisałam
ale dzięki tym wykresom zaczynam wiedzieć kiedy mniej więcej mam jajko i kiedy @ i teraz mogę planować wakacje
wiem, że do tej pory nie miałam dzieci, bo nie bzykałam się w te dni..
nigdy się tym nie interesowałam ale teraz już wiem, że na 100% dlatego hahaha
nieźle
Poza tym takie obserwacje skłaniają Nas do tego, żeby dbać o swoje zdrowie, robić badania.
Kiedyś jak nie miałam badań okresowych w pracy to nie miałam potrzeby chodzenia do lekarzy i badania się a tak.. może nie nówka sztuka ale jeszcze pojeździ
Bozia3, Andzia33, Mango, samira lubią tę wiadomość
-
Nie mylisz się , ja też większość lekarzy prowadziłam za rękę i sama sugerowałam pewne badania i zabiegislash wrote:W zasadzie to tylko usg w ostatnim półroku chyba z 4 razy, u róznych lekarzy. I Hormony, które wynika że są w porządku. Badanie krwi - tej jest ok, zawsze miałąm lekka anemie, a ostatnio badania książkowe. Trochę miałam problem z bakteria ecoli, ale juz ją przeleczyłam. Dwa razy w ciągu ostatniego roku miałam, zapalenie pochwy - pieczenie swędzenie, ale to chyba był skutek ze nie wiedziałąm o tej e coli ze ją mialam.
Na usg wyszło ze mam małego naczyniaka na macicy. Ale podobno nie ma on zadnego wpływu na zachodzenie w ciąże. To się dopiero okaze - kiedy zajdę.
Niestety coraz częsciej zawodzę się na lekarzach i wiele rzeczy rozgryzam sama. Sama o wiele rzeczy proszę, bo mam wrazenie ze im tylko o kase chodzi, może się mylę.Bozia3, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość