X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale zostały ci w środku? :P
    Zostały bo zasnęłam ale do tera mnie meczy... Buuu

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    co do faworkow vel chrustu nie smazonych na oleju- ja zrobilam z przepisu:

http://smaker.pl/przepis-blyskawiczne-faworki-z-ciasta-francuskiego,111085.html
    o, super. wprawdzie całkiem inne ciasto, ale te nie takie tłuste. jakby mi się chciało iść do sklepu to może i bym upiekła ;)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja odchudzanie zarzucam do wrzesnia.Teraz byoby to głupota .Fakt pasuje zwracac uwage na to co do dzioba wciska sie .Ale jak przeczytałam na belly ,że laska planowała świadomie dziecko a teraz płacze bo ma strach przed przytyciem to wyszłam kurwa z siebie i stanęłam obok.
    ale zaciążyła? to hormony :P
    nie zaciążyła? to może ma okres- to też hormony :P

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    My tak samo :-)
    Powiedziałam, że chcę jak najszybciej, żeby nie męczyć się z podejmowaniem idiotycznych decyzji :-)

Sukienkę miałam skromną o kroju rybki, chociaż wcześniej widziałam się w zupełnie innej. Weszłam do kilku salonów i wyszłam zniesmaczona, a traf chciał, że obok otworzyli nowy salon sukien - bez tłoku, cichutko bez zbędnych błyskotek. Powiedziałam kobiecie, że szukam właśnie takiej zwykłej skromnej sukienki. A ona wyciągnęła kilka o różnym kroju i w jednej się zakochałam na zabój. Umówiłam się na za dwa dni na mierzenie i pojechałam z moją świadkową. Okazało się, że właśnie w tej było mi najlepiej :-)
    Do tego miałam chabrowe buty robione na zamówienie (do tańca były też niebieskie i też szyte i ceny wcale nie są jakieś masakryczne), biżuterię w takimż kolorze i we włosy wpięty niebieski storczyk i takie same w bukiecie. Sukienka wisi w mojej szafie, to mogę ją wysłać, bo mnie już wkurza ;)
    hehee a jaki rozmiar? dawaj zdjęcie, pokazuj.
    no ja własnie na razie szukam pomysłów w necie, określam co mi sie podoba. a potem pewnie i tak pójdę w miasto. ale kupię dopiero jak będę wiedziała, ze nawet jak zajdę to brzuszek będzie rozmiarowo mały. bo nie liczę juz że zajdę szybko :(

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Poka poka zdjęcie kiecki..
    Boszz ja juz tyle lat temu wychodziłam za mąż ,że kiecka pewnie kolor zmieniła dawno XD
    Mi szyła tesciowa sukienke bo jeden z fachów jaki ma to krawiectwo.
    Nie lubie przepychu ani zbędnych blichtru czy błyskotek.Miałam skromną , u góry dopasowana a dołem lekko rozszerzana sukienke. A u góry i ramiona pokryte gipiura.U dołu naokoło różyczki małe poprzyszywane..Na tamte czasy miałam welon krótki i rekawiczki bez palców zakładane tylko takimi koralikami na palec jeden.
    Na świeta Bożego Narodzenia mieliśmy zaręczyny a ślub w sierpniu.Ehh rozmarzyłam się
    no... ładnie ładnie :)
    no- za przywołanie miłych wspomnień po znajomości nic nie będę kasować ;) niech Wam na zdrowie wyjdzie hahahaa

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Asia, co tak nas zbywasz? Szczegóły proszę :-)
    Iludniowy ten blastuś?
    Trzymam kciuki z całych sił :-)

blastus 5 dniowy,z 17 pobranych jajek 11 sie zaplodniloi ladnie dzielilo pierwszego dnia,potem dwa kolejne dni,czesc zwolnila i byla z defragmentacjami,wiec chcieli poczekac do 5 dnia zeby wybrac tego najlepszego,no i 5tego okazalo sie ze tylko 3 sa dobre,wiec zdecydowalimy sie na jednego a dwa do zamrozenia ,na w razie czego,za kilka lat :) no i to tyle

ComeToMeBaby, Heretyczka, mamatrojki80, Reni, moremi, kkisia, MartaDidi, Arwena, Aasiula, inessa, Mega, Parka, gosia7122, mama78 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli- super!
    to trzymam kciuki za ładne zagnieżdżanie :)

AsiaPoli, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    blastus 5 dniowy,z 17 pobranych jajek 11 sie zaplodniloi ladnie dzielilo pierwszego dnia,potem dwa kolejne dni,czesc zwolnila i byla z defragmentacjami,wiec chcieli poczekac do 5 dnia zeby wybrac tego najlepszego,no i 5tego okazalo sie ze tylko 3 sa dobre,wiec zdecydowalimy sie na jednego a dwa do zamrozenia ,na w razie czego,za kilka lat :) no i to tyle
    Asia, to już niedługo faktycznie możesz sikać :-)
    Przez tydzień nie będę mogła pracować przez te trzymanie kciuków :-)

Natka, a Ty może siknij raz jeszcze :-)

kkisia, MartaDidi, Aasiula, Mega, AsiaPoli, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Arwa wiem co nie zmienia faktu, że i tak nasączone tłuszczem
    ja robiłam w piekarniku i jak dla mnie są dobre,są przepisy w necie

kkisia, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, jest! Przyszła w końcu ta małpa spóźnialski. Przynajmniej jeden niepokój z głowy.
    Odkąd tata w szpitalu to mnie nerwy telepią. Wiem ze go badają i dobrze ze przejdzie taki przegląd ale lęk w sobie mam. Wszystko przez ten nieszczęsny sierpień, przez to jak mnie potraktowali wtedy w szpitalu i na samo skojarzenie mnie trzepie:/
    Kapta, moja kiece tez mi szyła teściowa. Klasyczna litera A choc z trenem, do tego miałam 2 welony, sama mnie namówiła na długaśny do kościoła i krótki na pózniej i koronkowe bolerko. We włosach miałam storczyka i takie tez były w bukiecie:) swoją droga bukiet tez mi teściowa zrobiła :)

ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, kapturnica, Mega, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Natka, a Ty może siknij raz jeszcze :-)
    Sikać juz nie trzeba zreszta nie miałam najmniejszych powodów do sikania bo w płodne żeśmy sie pochorowali, wtedy tez G mi zasłabł. No ale juz jest, inofem przygotowany. Myśle ze jeszcze pobiorę acard, wit b6, wiesiołka i wit D. A i magnez by sie przydal w tym cyklu.

moremi lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no na razie to mój m zmolestowany przeze mnie wysłał pocztą do Kraka wniosek o wysłanie odpisu aktu urodzenia. Wyszukałam info, wydrukowałam co trzeba, kazałam mu wysłać przelew, dyktowałam co i gdzie ma wypełnić, zapakowałam w kopertę i jeszcze zaadresowałam ;) heh. no to może za jakieś 2 tygodnie będziemy mogli iść na przeszpiegi do USC czy na sierpień to jeszcze mamy czekać z zapisami czy można już (jak są miesiące obłożone to wyczytałam że niektóre urzędy umożliwiają wcześniejsze zapisy). ale papier w razie czego już będzie.
    ja pierdziu..jak z dzieckiem...żebyś się jeszcze nie musiała za niego w Urzędzie SC podpisać...;)

mamatrojki80, kkisia, Mega, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu trzymam mocno kciuki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:08

kkisia, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - powodzenia - odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze :)

kkisia, AsiaPoli lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja pierdziu..jak z dzieckiem...żebyś się jeszcze nie musiała za niego w Urzędzie SC podpisać...;)
    hehehe
    z nas dwóch to widzę że ja jestem bardziej zadaniowa. jak mam coś załatwić to najlepiej od razu.

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe
    z nas dwóch to widzę że ja jestem bardziej zadaniowa. jak mam coś załatwić to najlepiej od razu.

Kuźwa, ale romantyczna jesteś.

Witam się i znikam :-)

PS. A on się w ogóle chce żenić? ;-)

Jak będę w stanie po dentyście to Ci wstawie zdjęcie mojej sukni ślubnej, pierwszy ślub miałam "na bogato" ;-), a potem cywilny w tajemnicy... miny wszystkich niewtajemniczonych bezcenne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:23

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kuźwa, ale romantyczna jesteś.

Witam się i znikam :-)

PS. A on się w ogóle chce żenić? ;-)

Jak będę w stanie po dentyście to Ci wstawie zdjęcie mojej sukni ślubnej, pierwszy ślub miałam "na bogato" ;-), a potem cywilny w tajemnicy... miny wszystkich niewtajemniczonych bezcenne :-)

hehehe ale co to ma do romantyczności?
    tego dnia mieliśmy dużo różnych spraw do załatwienia a to była tylko jedna z nich. traktuję to jako zadanie do wykonania. w załatwianiu odpisu aktu urodzenia chyba nie ma romantyczności.

p.s. mówi, ze chce. jeszcze sie dopytuje co jakiś czas czy mu nie zwieję przed przysięgą ;)

p.s.2 ok, fajnie- to czekam na foty

edit: powodzenia u dentysty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:28

mamatrojki80, Mega, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe ale co to ma do romantyczności?
    tego dnia mieliśmy dużo różnych spraw do załatwienia a to była tylko jedna z nich. traktuję to jako zadanie do wykonania. w załatwianiu odpisu aktu urodzenia chyba nie ma romantyczności.

p.s. mówi, ze chce. jeszcze sie dopytuje co jakiś czas czy mu nie zwieję przed przysięgą ;)

p.s.2 ok, fajnie- to czekam na foty

Droczyłam się, szczerze życzę Wam szczęścia, co złego to nie ja ;-)

Bozia3, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Droczyłam się, szczerze życzę Wam szczęścia, co złego to nie ja ;-)
    hehe :)

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, mieszkam w Polsce. ale mój m z Krakowa. A mieszkamy daleeeeko od Krakowa.
    a akt urodzenia trza pobrać z miasta urodzenia.

c5e015d88e.png
‹‹ 7442 7443 7444 7445 7446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ