35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:
pewnie tak
szkoda
Renik, a ja ja bym chcialal akt slubu, to wieasz jak ja go moge korespondencyjnie wydebic? i gdzie? Bo nasz 3 sie rozeszly (chamy zabrali w urzedzie przy wyrabianiu nowych dowodow, jakby nie mogli sobie jakos tego sprawdzic, albo popatrzyc i oddac, a mi juz sie tylko 1 ostal.Do rejesteracji dziecia tu musze pokazac, ale moge ksero nawet, natomiast nie wiem co potem z polskimi papierami- jak bede chciala paszprt dla kartofla czy cos..
Jak mysmy sie hajtali w GD to tylko tam go mozna wyrwac? Moze matce zmoim pisemnym pozwoleniem by wydali..moremi lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
widzisz kometka, ja jestem bardzo efektywna jak sie postaramComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:u mnie to w ogóle był numer
jak składaliśmy ślubne papiery w moim urzędzie, który mój akt urodzenia wydawał i miałam oryginał to... okazało się, że coś tam jest nieczytelne, czegoś tam brakuje i tak czy inaczej muszą mój akt urodzenia ściągać z archiwum
tak czy inaczej musiałam czekać
mojemu kuzynowi wydali w UG akt ślubu dziadków do sparwy spadkowej
było napisane:
Władysław i Stanisław Kwiatkowscy...
musieli sprawę zakładać od nowa...
ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, Aasiula, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya wogóle to witam popołudniowa- roboty pchnęłam duuużo do przodu, jeszcze jutro i trochę będę mogła poluzować gumkę...
tylko @ wrednej nie ma a powinna być wczoraj
cholera jak się przeciągnie to dupa będzie a nie zabieg!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:36
Sabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Wacia- będzie dobrze. Przyjdzie, przyjdzie.
Ja uciekam laski, musze sie ogarnać i zrobić z siebie człowieka, bo się zasiedziałam nad sukienkami, a tu czas na pączki jechać
jak wrócimy to zaraz sprawdzam wyniki swoje dzisiejsze. zrobimy konsultacjeSabina, macduska, Aasiula, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya w temacie sukienek ślubnych to ja miałam szytą w zakładzie,
własnego projektu, trochę w stylu empire, w kolorze ecri co u nas 15 lat temu było wielką sensacją,
jedynym mankamentem mojego stroju był welon ciężki jak cholera bo uszyty z podwójnego szyfonu- tiulu w kolorze ecri nijak nie można było zdobyć wtedy,
podczas obrotów w tańcu odczepiał się i leeeciał w tłum
można powiedzieć, ze zabawa z rzucaniem welonu trwała u nas z 6 godzin- aż do oczepinWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:49
kkisia, Sabina, Bozia3, Aasiula, Mega, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Renik, a ja ja bym chcialal akt slubu, to wieasz jak ja go moge korespondencyjnie wydebic? i gdzie? Bo nasz 3 sie rozeszly (chamy zabrali w urzedzie przy wyrabianiu nowych dowodow, jakby nie mogli sobie jakos tego sprawdzic, albo popatrzyc i oddac, a mi juz sie tylko 1 ostal.Do rejesteracji dziecia tu musze pokazac, ale moge ksero nawet, natomiast nie wiem co potem z polskimi papierami- jak bede chciala paszprt dla kartofla czy cos..
Jak mysmy sie hajtali w GD to tylko tam go mozna wyrwac? Moze matce zmoim pisemnym pozwoleniem by wydali..
ja potrzebowalam odpis aktu slubu- a slub byl w rodzinie meza- i nie mialam jak go odebrac - wiec wniosek zlozyla siostra mojego meza i przeslala nam do Kraka- nie bylo zadnego problemupaszczakin, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
a tu cos do poczytania- szczegolnie komentarze po artykulem
jak mnie wkurwia, jak wszyscy wiedza lepiej co kobieta rodzaca ma wybrac niz sama zainteresowana..
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wiekszosc-porodowek-wciaz-bez-darmowego-znieczulenia,nId,1670724
macduska, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:a tu cos do poczytania- szczegolnie komentarze po artykulem
jak mnie wkurwia, jak wszyscy wiedza lepiej co kobieta rodzaca ma wybrac niz sama zainteresowana..
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wiekszosc-porodowek-wciaz-bez-darmowego-znieczulenia,nId,1670724
czytałam, czytałam
podzielam Twoje zdanie
ja nie miałam znieczulenia i ewentualnie nie chciałabym przy kolejnym jakże hipotetycznym porodzie, ale każda kobieta sama powinna mieć prawo do informacji na temat plusów i minusów znieczulenia, jego form jak też mieć mozlowość wyboru
a nie, że jak się nawet uprze i zechce to się nagle okazuje, ze nie ma anastezjologaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:57
Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:mojemu kuzynowi wydali w UG akt ślubu dziadków do sparwy spadkowej
było napisane:
Władysław i Stanisław Kwiatkowscy...
musieli sprawę zakładać od nowa...gretka, macduska, Reni, Aasiula, kkisia, Sabina, Mega, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
co to dzisiaj jest ? jak mi lapek w miare nie strajkuje to cisza na forum....
walnelam sobie drzemke- ale impra sie rozkreca od nowa- i toby bylo tyle spania - musi wystarczyc do jutra kolo poludnia.....macduska, Aasiula, kkisia, Mega, moremi lubią tę wiadomość
gretka