X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny program na tlc o in vitro
    Juz sie konczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:49

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Paszcza przywracasz mnie do zycia!!! przeliczylam i po 2 godz powinnam miec 7,8 a wg Twoich to 112 (ale po 3- mnie wiesz ile po 3?)wiec chyba nie tak zle juz by mnie to dobilo po moim wykresie....

po czech nie mierza ;)
    nie chce cie dobijac, alee wiesz- ta sa normy po duzym obciazeniu, nie po buleczce..

moremi lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To masz te normy co moje sa.Po2godzinach do 7,8 Nie ejst źle .A wykres hmmm faktem jest ,że zrobil większość z nas w konia Nie martw sie <3

az tak bardzo sie nie martwie- tylko mnie deko zdziwil- bo tempka podskoczyla mi na 37 po odstawieniu lutki- ok dzien po przjelabym ze sie utrzyma a tu wyzej i dzien pozniej sie tez zdziwilam (testy w 12 dpo minus,tempka wczoraj dol, dzis ciut w gore i zdurnialam, w a 25 i 26 dniu mialam takie okropne bole ze myslam ze mi macica wyskoczy)
    bo cos zadzialalo-tylko teraz kwestia czy jajo bylo kiepskie , czy progesteron?
    wolalabym miec pomysl na dalsze dzialanie...

gretka
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    my w kwietniu ,ślub z weselem w lipcu :-)
    też prawie wszystko przez net załatwiłam :-)
    My tak samo :-)
    Powiedziałam, że chcę jak najszybciej, żeby nie męczyć się z podejmowaniem idiotycznych decyzji :-)

Sukienkę miałam skromną o kroju rybki, chociaż wcześniej widziałam się w zupełnie innej. Weszłam do kilku salonów i wyszłam zniesmaczona, a traf chciał, że obok otworzyli nowy salon sukien - bez tłoku, cichutko bez zbędnych błyskotek. Powiedziałam kobiecie, że szukam właśnie takiej zwykłej skromnej sukienki. A ona wyciągnęła kilka o różnym kroju i w jednej się zakochałam na zabój. Umówiłam się na za dwa dni na mierzenie i pojechałam z moją świadkową. Okazało się, że właśnie w tej było mi najlepiej :-)
    Do tego miałam chabrowe buty robione na zamówienie (do tańca były też niebieskie i też szyte i ceny wcale nie są jakieś masakryczne), biżuterię w takimż kolorze i we włosy wpięty niebieski storczyk i takie same w bukiecie. Sukienka wisi w mojej szafie, to mogę ją wysłać, bo mnie już wkurza ;)

paszczakin, kapturnica, macduska, Sabina, ComeToMeBaby, gosia7122, kkisia, Bozia3, Aasiula, Pusurek, Mega, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja odchudzanie zarzucam do wrzesnia.Teraz byoby to głupota .Fakt pasuje zwracac uwage na to co do dzioba wciska sie .Ale jak przeczytałam na belly ,że laska planowała świadomie dziecko a teraz płacze bo ma strach przed przytyciem to wyszłam kurwa z siebie i stanęłam obok.

ja kiedys wlazalam na pamietnik przypadkowej laski, bo zdjecie miala dziecka dosc hmmm, dziwne.. I to samo tam bylo- co miesiac chwalenie sie jaki to ona ma maly brzuszek, jak nic nie przytyla (na starcie byla chuda).. Dziecko urodzilo sie z problemami, juz nie pamietam co, z bardzo mala waga urodzeniowa.
    Diety to se mozna zapodawac pod kontrola lekarza i jak ma sie odrobine zapasow- z czegos ten dzieciak ciagnac musi.
    Ja w obecnym stanie stawiam, ze po urodzeniu powinnam wazyc mniej nic przed ciaza, bo wszedzie mnie mniej. Aje ja mialam solidne zapasy do wykorzystania przez kartofla i odzywiam sie mniej wiecej zdrowo, a ze zarcie wylatywalo przez 6 miechow to juz nie moja wina..

gretka, moremi, kapturnica, macduska, Sabina, gosia7122, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    az tak bardzo sie nie martwie- tylko mnie deko zdziwil- bo tempka podskoczyla mi na 37 po odstawieniu lutki- ok dzien po przjelabym ze sie utrzyma a tu wyzej i dzien pozniej sie tez zdziwilam (testy w 12 dpo minus,tempka wczoraj dol, dzis ciut w gore i zdurnialam, w a 25 i 26 dniu mialam takie okropne bole ze myslam ze mi macica wyskoczy)
    bo cos zadzialalo-tylko teraz kwestia czy jajo bylo kiepskie , czy progesteron?
    wolalabym miec pomysl na dalsze dzialanie...
    Wiesz u mnie standardem znów było ,że samym końcem cyklu nie raz temperatura była najwyższa a dzień lub 2przed okresem spadała na pysk.Luteina sama z siebie dośc dużo potrafi również podnieść temperature i często ta temperatura końcem lubi skakac również w góre dając złudne nadzieje

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja kiedys wlazalam na pamietnik przypadkowej laski, bo zdjecie miala dziecka dosc hmmm, dziwne.. I to samo tam bylo- co miesiac chwalenie sie jaki to ona ma maly brzuszek, jak nic nie przytyla (na starcie byla chuda).. Dziecko urodzilo sie z problemami, juz nie pamietam co, z bardzo mala waga urodzeniowa.
    Diety to se mozna zapodawac pod kontrola lekarza i jak ma sie odrobine zapasow- z czegos ten dzieciak ciagnac musi.
    Ja w obecnym stanie stawiam, ze po urodzeniu powinnam wazyc mniej nic przed ciaza, bo wszedzie mnie mniej. Aje ja mialam solidne zapasy do wykorzystania przez kartofla i odzywiam sie mniej wiecej zdrowo, a ze zarcie wylatywalo przez 6 miechow to juz nie moja wina..
    Paszcza widzisz inna sprawa rzygac jak Ty a inna świadomie narażać dzieciaka na niską mase urodzeniową , problemy z niedorozwojami i inne zagrożenia bo jakiejś piździe marzy sie skinny preagnant..Takiej zajebałabym kopa bez wahania.

paszczakin, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,jestesm drugi dzien po transferze jednedo blastusia,a dwa poszly na zimowisko.mam zwolnienie jeszcze nastepny tydzien bede sie lenic odpoczywac ,relaksowac i czekac kiedy mozna zrobic ten upragniony test!.test z moczu w klinice mam 20stego ale chyba az tak dlugo niewytrzymam i pewnie zrobie domowy szybciej.trzymajcie kciuki,pozdrowionka dla wszystkich :)

kapturnica, gretka, moremi, Zofia8, Sabina, macduska, ComeToMeBaby, mamatrojki80, Reni, gosia7122, kkisia, Arwena, Natka_79, Bozia3, Aasiula, anna maria, paszczakin, Pusurek, slash, Mega, malgos741, Parka, mama78 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    My tak samo :-)
    Powiedziałam, że chcę jak najszybciej, żeby nie męczyć się z podejmowaniem idiotycznych decyzji :-)

Sukienkę miałam skromną o kroju rybki, chociaż wcześniej widziałam się w zupełnie innej. Weszłam do kilku salonów i wyszłam zniesmaczona, a traf chciał, że obok otworzyli nowy salon sukien - bez tłoku, cichutko bez zbędnych błyskotek. Powiedziałam kobiecie, że szukam właśnie takiej zwykłej skromnej sukienki. A ona wyciągnęła kilka o różnym kroju i w jednej się zakochałam na zabój. Umówiłam się na za dwa dni na mierzenie i pojechałam z moją świadkową. Okazało się, że właśnie w tej było mi najlepiej :-)
    Do tego miałam chabrowe buty robione na zamówienie (do tańca były też niebieskie i też szyte i ceny wcale nie są jakieś masakryczne), biżuterię w takimż kolorze i we włosy wpięty niebieski storczyk i takie same w bukiecie. Sukienka wisi w mojej szafie, to mogę ją wysłać, bo mnie już wkurza ;)

Poka poka zdjęcie kiecki..
    Boszz ja juz tyle lat temu wychodziłam za mąż ,że kiecka pewnie kolor zmieniła dawno XD
    Mi szyła tesciowa sukienke bo jeden z fachów jaki ma to krawiectwo.
    Nie lubie przepychu ani zbędnych blichtru czy błyskotek.Miałam skromną , u góry dopasowana a dołem lekko rozszerzana sukienke. A u góry i ramiona pokryte gipiura.U dołu naokoło różyczki małe poprzyszywane..Na tamte czasy miałam welon krótki i rekawiczki bez palców zakładane tylko takimi koralikami na palec jeden.
    Na świeta Bożego Narodzenia mieliśmy zaręczyny a ślub w sierpniu.Ehh rozmarzyłam się

moremi, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dziewczyny,jestesm drugi dzien po transferze jednedo blastusia,a dwa poszly na zimowisko.mam zwolnienie jeszcze nastepny tydzien bede sie lenic odpoczywac ,relaksowac i czekac kiedy mozna zrobic ten upragniony test!.test z moczu w klinice mam 20stego ale chyba az tak dlugo niewytrzymam i pewnie zrobie domowy szybciej.trzymajcie kciuki,pozdrowionka dla wszystkich :)
    Asia gratluluje transferu.Kciuki trzymamy za Ciebie..Odpoczywaj i trzymaj sie pozytywnych mysli!!

Sabina, AsiaPoli, kkisia, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 9:41
    ComeToMeBaby wrote:
    Paszcza nie śpij! :P
    paszcza- jak ci się udało dwukrotnie polubić posta? 036.gif

czy po glukozie ma się jakie rozdwojenie? 035.gif

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Asia, co tak nas zbywasz? Szczegóły proszę :-)
    Iludniowy ten blastuś?
    Trzymam kciuki z całych sił :-)

Sabina, AsiaPoli, kkisia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Kometka masz jeszcze czasu a czasu...mysmy sie zdecydowali w kwietniu, w maju zalatwialismy ( akurat pobyt w pl)a we wrzesniu cywilny- i wiekszosc zalatwiane netowo i za pomoca rodziny :-)
    ja to z tych co to żelazko musi być dokładnie takie jak chcę i szukam po necie do skutku, a jak nie ma to sprowadzam gdzieś z jakichś dziwnych magazynów ;)
    jak stłukło nam się lustro w łazience i połowa kinkietu do niego to osobno zamawiałam części, bo lustra już nie było w produkcji, z drugiego końca Polski przyjeżdżał kinkiet i daliśmy zrobic lustro szklarzowi, żeby było takie jak chcę... czajnika też już nie było w sprzedaży, a miał być dokładnie taki a taki (kolor, usytuowanie przycisku do włączania, raczka, pojemność, podziałka...)...
    ale jak się uprę to ruszę ziemię i niebo i mam. tyle, ze to trwa. i kosztuje czasem nerwów.
    także... chyba wolę szybciej niż później zająć się ślubem. i tak nam wszyscy mówią, ze ślub to z rok - półtora wcześniej żeby salę fajną dorwać. ale się udało :) no to teraz powoli do przodu.

moremi, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:

asia, gratulacje i powodzenia..3 dnia mialas transfer czy piatego?
    gadaj do dzidziola, zeby sobie tam miejsce zagrzal!

moremi, AsiaPoli, kkisia, Arwena, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Poka poka zdjęcie kiecki..
    Boszz ja juz tyle lat temu wychodziłam za mąż ,że kiecka pewnie kolor zmieniła dawno XD
    Mi szyła tesciowa sukienke bo jeden z fachów jaki ma to krawiectwo.
    Nie lubie przepychu ani zbędnych blichtru czy błyskotek.Miałam skromną , u góry dopasowana a dołem lekko rozszerzana sukienke. A u góry i ramiona pokryte gipiura.U dołu naokoło różyczki małe poprzyszywane..Na tamte czasy miałam welon krótki i rekawiczki bez palców zakładane tylko takimi koralikami na palec jeden.
    Na świeta Bożego Narodzenia mieliśmy zaręczyny a ślub w sierpniu.Ehh rozmarzyłam się
    W pracy jestem i nie pokażę. W domu (i to nie swoim) będę późno, ale może wrzucę takie bez głowy ;)

Sabina, kapturnica, gretka, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o tym wczoraj mówiłam :-)

http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/rumunia-blizniaki-urodzily-sie-dwa-miesiace-po-sobie,514428.html

nieźle, nie słyszałam o tym. nie wiedziałam wogóle że to jest możliwe.
    ale- co ja tam w sumie wiem 035.gif

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Trzymam mocno kciuki za to, żeby jajko się pięknie u Ciebie zadomowilo <3

AsiaPoli, kkisia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    my w kwietniu ,ślub z weselem w lipcu :-)
    też prawie wszystko przez net załatwiłam :-)
    no na razie to mój m zmolestowany przeze mnie wysłał pocztą do Kraka wniosek o wysłanie odpisu aktu urodzenia. Wyszukałam info, wydrukowałam co trzeba, kazałam mu wysłać przelew, dyktowałam co i gdzie ma wypełnić, zapakowałam w kopertę i jeszcze zaadresowałam ;) heh. no to może za jakieś 2 tygodnie będziemy mogli iść na przeszpiegi do USC czy na sierpień to jeszcze mamy czekać z zapisami czy można już (jak są miesiące obłożone to wyczytałam że niektóre urzędy umożliwiają wcześniejsze zapisy). ale papier w razie czego już będzie.

Sabina, moremi, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza ja zeżarłam 2pączki.Tak mnie przymuliło ,że zasnęłam.
    ale zostały ci w środku? :P

moremi, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    jak chcecie zobaczyc jak szwjcarzy swietuja Ostatki-na ten okres chowaja swoje sztywniactwo :-)
    a zaczyna sie wszystko o 5 rano!!! w Tlusty Czwartek

https://www.youtube.com/watch?v=KlVk2LS7A-I

nieźle.
    Gretka- a ty co awatar zmieniłaś na taki nietwarzowy? oddawaj sowę.

c5e015d88e.png
‹‹ 7441 7442 7443 7444 7445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ