35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Kapta,to a propo twojego wcześniejszego avatara!
Dlaczego mężczyzn podniecają kobiety ubrane w skórę, lśniącą gumę i lateks?
- Bo wyglądają i pachną wtedy jak nowiutkie samochodziki.kapturnica, moremi, iwcia77, Aasiula, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Hej Kapta,to a propo twojego wcześniejszego avatara!
Dlaczego mężczyzn podniecają kobiety ubrane w skórę, lśniącą gumę i lateks?
- Bo wyglądają i pachną wtedy jak nowiutkie samochodziki.macduska, Sabina, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyi taki :
Wchodzi do baru facet z krokodylem.
- Proszę wyjść! On jest niebezpieczny!
- On jest bardzo miły, i nikomu nie zrobi krzywdy, mogę to udowodnić.
- Dobrze, jeżeli wszyscy goście uznają, że nie ma zagrożenia, to może pan zostać.
Facet prowadzi krokodyla na środek sali, wali go pięścią trzy razy w łeb i mówi:
- Otwórz pysk!
Krokodyl otwiera, facet zdejmuje gacie i wkłada przyrodzenie do paszczy gada, następnie wali go znów trzy razy w łeb i mówi:
- Zamknij pysk!
Krokodyl zamyka, i wszyscy widzą jak zęby krokodyla zatrzymują się o centymetry od ważnych organów. Facet chowa interes i pyta:
- A może ktoś jeszcze chce spróbować?
W odpowiedzi słychać głos jednej z obecnych tam kobiet:
- Ja bym chętnie spróbowała, jeśli pan obieca, że nie będzie mnie bił w głowę...kapturnica, ComeToMeBaby, gosia7122, Arwena, moremi, iwcia77, MartaDidi, Aasiula, Mango, paszczakin, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Marta nikt nie dzwonił do mnie...Nikt u mnie nie był.Cisza kurwa
Arwena, iwcia77, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
MartaDidi wrote:Ty no masakra jakas... Jutro tam awanture zrobie... Powinnas juz dwa dni temu dostac... Pieprze taka firme... Poczta juz bys miala...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:nie znam tej firmy kurierskiej pwoiem Ci szczerze..Dziwe sie tylko ,ze jak chcieli moj nr tela to nie zadzwonili..Poza tym kurwagps nie maja zeby adres znaleść ?Nigdy nie miewalam problemu z tym ,zeby miejscowosci nie mogł jakis kurier znaqlesc.Chyba w chuja leca
kapturnica, iwcia77, Aasiula, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Sabina wrote:Mam pytanie.
Czy mogę przedawkowac kwas foliowy?
A to znalazlam na doz.pl
Bezpieczna witamina
Kwas foliowy jest witaminą rozpuszczalną w wodzie i jego nadmiar wydalany jest z moczem, dlatego też nie ma niebezpieczeństwa przedawkowania go. Zażywany w dawce 0,4 mg dziennie nie wywołuje żadnych efektów ubocznych i może być stosowany nawet przez wiele lat tak, jak inne witaminy. Jednak duże dawki kwasu foliowego mogą utrudniać rozpoznanie niedokrwistości wywołanej niedoborem witaminy B 12, jednak niedobór witaminy B 12 u ludzi młodych jest bardzo rzadki.
Wyjątkiem są osoby na diecie wegetariańskiej, szczególnie jeśli nie spożywają również nabiału. Z tego względu jednak długotrwałe stosowanie dawki większej niż 1 mg dziennie wymaga nadzoru lekarza. Natomiast kobiety, które urodziły już dziecko z wadą cewy nerwowej lub których taka wada wystąpiła w rodzinie, potrzebują większej dawki kwasu foliowego - 4 mg dziennie co najmniej miesiąc przed ciążą i w pierwszych miesiącach ciąży, ponieważ istnieje większe ryzyko wystąpienia podobnej wady u dziecka. Dlatego powinny zaplanować ciążę i przed ciążą zasięgnąć porady lekarza, który przepisze kwas foliowy w odpowiednio dużej dawce.Aasiula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Tzn ile go bierzesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:28
-
Sabina wrote:Do tej pory w infemie 200 mikrogramów, w witaminach 400 mikrogramów. A wczoraj ginka dołożyła mi jeszcze 15 miligramow. Bo ona nie wie ile suplementow biorę. I nie wiem czy nie przesadze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:32
Sabina, SolarPolar, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny