X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczynki mam taki pytanko - czy jeżeli facet ma infekcję gardła, trochę gorączkuje mam go molestować;) ? Czy to ma wpływ na plemniki? Szkoda mi <3 , bo to dobry czas ;)

Jeśli nie bierze antybiotyku, a czuje się na siłach, to czemu nie :-)- zdaniem mojego gina.

Mango, caffe, inessa lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane moje papapa do jutra.Jutro w końcu się rozstrzygnie moja sytuacja:) Co ma być to będzie,jestem wyjątkowo spokojna <3

Mango, Reni, caffe, Andzia33, angela, inessa, promyk, grosza lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria - brak mi słów i wiem jak to boli.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - płyn w zatoce douglasa utrzymuje się 12 godzin choć spotkałam się z opinią, że do 24 godzin. Więc chyba po trzech dobach to raczej niemożliwe, natomiast powinno być widać ciałko żółte. Więc jeśli jeszcze płyn był widoczny na USG to znaczy, że do owulacji mogło dojść max 24 godziny wcześniej. Czy to by się zgadzało z Twoimi pomiarami temp. ?

grosza, caffe, Andzia33, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia - płyn w zatoce douglasa utrzymuje się 12 godzin choć spotkałam się z opinią, że do 24 godzin. Więc chyba po trzech dobach to raczej niemożliwe, natomiast powinno być widać ciałko żółte. Więc jeśli jeszcze płyn był widoczny na USG to znaczy, że do owulacji mogło dojść max 24 godziny wcześniej. Czy to by się zgadzało z Twoimi pomiarami temp. ?
    Nie wiem już nic polarmisiu - bo temperatura wariuje kompletnie w tym miesiącu - wszystko mam poprzestawiane - znaczy owulację, a tempka zamiast po sobocie w górę, to poszła w dół...Skoro nie było tego ciałka żołtego na USG - to może jednak nie było owulacji? A;e z drugiej strony lekarka chyba wie co mówi??? Powiedziała mi patrząc na USG, że już po wszystkim - ja pytam, czy była owulacja, czy jest płyn lub ciałko - a ona mówi - ciałka jeszcze nie ma, natomast jest płyn i pokazała mi jakieś czary mary na ekranie - chyba czarną plamę...i powiedziała wtedy, że do 3 dni wstecz musiała być owulacja....Natomiast z wykresu nie wynika nic....:) Może powinnam przyjść na jeszcze jeden monitoring np. jutro i sprawdzić czy to ciałko jest czy nie - ale sama nie proponowałam - oddałam się w jej ręce...No nic zobaczymy co czas pokaże...W przyszłym cyklu jakby co - to stymulacja....

caffe, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, że jeśli widziała ginekolog płyn w zatoce douglasa to znaczy, że owulację miałaś max 24 godzin wcześniej a nie do trzech dni wcześniej. Więc wszystko ok.

Bozia3 wrote:
    Nie wiem już nic polarmisiu - bo temperatura wariuje kompletnie w tym miesiącu - wszystko mam poprzestawiane - znaczy owulację, a tempka zamiast po sobocie w górę, to poszła w dół...Skoro nie było tego ciałka żołtego na USG - to może jednak nie było owulacji? A;e z drugiej strony lekarka chyba wie co mówi??? Powiedziała mi patrząc na USG, że już po wszystkim - ja pytam, czy była owulacja, czy jest płyn lub ciałko - a ona mówi - ciałka jeszcze nie ma, natomast jest płyn i pokazała mi jakieś czary mary na ekranie - chyba czarną plamę...i powiedziała wtedy, że do 3 dni wstecz musiała być owulacja....Natomiast z wykresu nie wynika nic....:) Może powinnam przyjść na jeszcze jeden monitoring np. jutro i sprawdzić czy to ciałko jest czy nie - ale sama nie proponowałam - oddałam się w jej ręce...No nic zobaczymy co czas pokaże...W przyszłym cyklu jakby co - to stymulacja....

Reni, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Tak mi przykro anna maria, przytulam
    Mam mały dylemat. Jutro prawdopodobnie dostanę @. Lekarz kazał mi zbadać estradiol w 3 dniu cyklu . wiadomo. Problem jest taki, iż chce by to było zrobione w laboratorium , które samo robi analizę, ręcznie (nie przez maszyny, nie przez wysyłanie wyników do innego miasta). Takie laboratorium działa u nas tylko w czwartki i wtorki. W związku z tym czy mam badać ten estradiol jutro w 1 dc, czy czekać do wtorku tj 6 dc? I czy taki wynik z 1 dnia będzie wogóle przydatny?
    Brałyście mastodynon? Ja zakupiłam wczoraj, ucieszyło mnie , że to lek homeopatyczny. Ma regulować hormony i wyciszy mój pms. Do tego od kilku dni piję ziółka. Dużo zachodu, cztery razy dziennie parzenie ziółek. Ponoc rewelacyjne, więc piję dalej.
    Miłego dnia dla wszystkich dziewczynek z forum.

grosza, caffe, Andzia33, angela, samira, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość gin. mówi żeby badania robić pomiędzy 2 a 5 dniem cyklu, najlepszy jest 3 dzień. Zrób 6 dc.

Olena, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowa Babeczki,
    dzisiaj juz mi troche ulzylo, bo wreszcie skoczyla temperaturke.
    BOZIA!! jak dobrze widze to tobie tez skoczylo dopiero w 4 dniu po pozytywnym tescie owulacyjnym. Ja w tym miesiacu mam podobnie jak ty zawirowania w wykresie. Ale wydaje mi sie ze u Ciebie juz tez idzie ku gorze:-)

grosza, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrobię we wtorek. Dzięki polarmisiu.
    Myślę o Tobie i czekam na wieści.

grosza, caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza czekam.gif

grosza, polarmiś, caffe, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zrobiłam dzisiaj Bety. Poszłam do szpitala - robią tylko w piątki! Pojechała do takiej przychodni matki i dziecka i owszem robią ale wyniki jutro, no to obróciłam się na pięcie i wyszłam. Pojechałam do laboratorium, do którego oddają krew do analizy prywatne przychodnie i jak zobaczyłam ten syf i smród to wyszłam wkurwiona (nie potrzebnie się denerwuję wiem ....)> Tak więc zrobię w szpitalu w piątek. Potem mam w poniedziałek badanie i wizytę z USG - rozstrzygnie się wszytko. Dzisiaj spróbowałam sobie zrobić sama zastrzyk i się udało - nawet dwa - w pupę i powiem Wam że to były dwa najmniej bolące zastrzyki w życiu!!!
    Ze zmian - progesteron zatrzymuje mi wodę w organiźmie - wieczorem mam potwornie grube, nabrzmiałe stopy i przy kostkach - takie słoniowate.

Olena wrote:
    To zrobię we wtorek. Dzięki polarmisiu.
    Myślę o Tobie i czekam na wieści.

Reni, caffe, Olena, Andzia33, angela, Bursztyn, inessa, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmisiu nadal nieustannie trzymam kciuki :)

Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wieści domowych to mój mały wczoraj spadł z łóżka w nocy :P i rozbił sobie nos aż krew poszła więc pójdzie na koniec roku ze śladem na nosku :P

Reni, Viola, caffe, Andzia33, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu, a moze faktycznie bedzie tak jak pisala Iza i wszystko sie dobrze skonczy, trzymam kciuki. Mnie tylko dziwi jedna rzecz- to co piszecie o badaniach bety. W dzisiejszych czasach gdzie jest mnostwo prywatnych laboratoriow i takie problemy? Przeciez placi sie za to a oni robia łaske? U nas z tym raczej nie ma problemu, ide, robie i jak sie poprosi to nawet za 2 godziny jest wynik i nie ma znaczenia czy rano, poludnie czy wieczor, pobieraja krew bez gadania.
    Reni, widzisz jak pieknie sie ksztaltuje tempka...a nie mowilam...:-)

caffe, Andzia33, samira, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka, Twoj spadl z lozka a moja postanowila od poniedzialku w ogole nie chodzic do szkoly;-) male dzieci maly problem, duze dzieci to juz troszke wiekszy;-)

grosza, caffe, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że u Polarka wszystko ok :-)
    wierzymy w to bardzo mocno

Viola, grosza, Kasik303, polarmiś, caffe, Olena, Andzia33, angela, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety idę popracować trochę :P

36pc.gif

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witam wszystkie forumowa Babeczki,
    dzisiaj juz mi troche ulzylo, bo wreszcie skoczyla temperaturke.
    BOZIA!! jak dobrze widze to tobie tez skoczylo dopiero w 4 dniu po pozytywnym tescie owulacyjnym. Ja w tym miesiacu mam podobnie jak ty zawirowania w wykresie. Ale wydaje mi sie ze u Ciebie juz tez idzie ku gorze:-)
    Idziemy łeb w łeb - może będzie ok na koniec..:)

FZuMp1.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ