X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.
    Nie wiem czy to trzeba traktować w kategorii snu - z tego co wiem z własnego doświadczenia i z rozmów z innymi kobietami - to jest to bardzo powszechna opinia wśród wielu lekarzy - nie jest to do końca takie głupie - bo naprawdę zaoszczędza wiele cierpień tym kobietom- a na tak wczesnym etapie, oprócz tego, że podadzą Ci progesteron (który i tak większość zażywa) nic nie są w stanie ani stwierdzić, ani pomóc.....sorry za taką wypowiedź, ale ja się akurat zgadzam z takim stanowiskiem...

caffe, Andzia33, szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Tak jak Matylda wspomniała..temat rzeka..
    a jeszcze do higieny dorzućmy uprzejmość pielęgniarek ;-)

Uprzejmość pielęgniarek w PL też mnie wprawiła wielokrotnie w osłupienie,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:54

caffe, Reni, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola pytaj śmiało ;-)

wiesz co na usg wyszło, że już po owu a miało być 15dc w nocy
    gin kazał mi wracać szybko do domu działać i powtórzyć jeszcze w sobotę rano
    ja się pytałam jego czy to nie za późno bo przecież komórka żyje krótko
    a on na to, że ludzie by wyginęli ..

ale myślę, że to było za późno :-(
    niepotrzebnie czekałam jak on kazał
    a mąż miał przeczucia i chęci :-(

caffe, Andzia33, angela, szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:54

polarmiś, caffe, Reni, Andzia33, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wierzyć się nie chce!
    przeciez tam też pracują kobiety więc powinny rozumieć lęki przyszłych mam?!
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.

caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No tak - to jest świństwo....bo traktowanie jest mechaniczne, instrumentalne....masakra

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, tak wlasnie myslalam. W ogole zastanawia mnie ze Twoj gin kazal Ci czekac do samego konca, to jest raczej niespotykane. Po pierwsze plemniki powinny byc "swieze" a po drugie dzialac sie powinno przed owulka a nie w czasie, bo tak jak pisalam wczesniej zolnierzyki potrzebuja 6-7 godz na adaptacje. Ja znowu sie boje ze zameczylam mojego meza i robiac TO codziennie to w 4 dniu nie bylo juz za duzo plemniczkow...no ale moj M juz nie mogl wytrzymac i zaczelismy dzialania za wczesnie...

Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:55

caffe, Andzia33, inessa, grosza, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Ja też tu chodzę prywatnie i np. obsługa szpitala potem wysyłam moje wyniki do lekarza, u którego nie byłam i nie mam zamiaru być ale dla nich niepojęte, że ja robię badania dla siebie bez konsultacji z lekarzem. Ile ja sie naawanturowałam z nimi. Raz sie oparło o dyrekcję szpitala. W Polsce jakoś lepiej. Pamiętam, że szłam do szpitala np. na Szaserów - bo tam mam blisko dawałam listę badań, które życzę sobie, płaciłam i dostawałam wyniki. Jednak Polska to raj, mówię Wam. Jestem tyle lat na tułaczce w różnych częściach świata i z przyjemnością tam wrócę. Mój syn powiedziała, żebyśmy więcej go z Polski nie próbowali zabrać - a to mały patriota.

caffe, Reni, Andzia33, angela, szczęśliwa 2, samira, Mango, inessa, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    nie wiem skąd się bierze taka wrogość kobiety do kobiety w dodatku w takich miejscach. Nie wymagam, żeby ktoś obchodził się ze mną jak z jajkiem bo moja ciąża jest problematyczna, ale wyczucie sytuacji nie zaszkodziło by. A tekst "nie wiadomo czy ta ciąża się utrzyma", a pani nawet nie zna mojej sytuacji i widzi mnie od minuty mówi coś takiego i nawet nie pomyśli, ze to zostaje i boli bardzo.
    I najgorsze jest dla mnie, że ona wie lepiej niż lekarz, który od wielu miesięcy walczy o to, żebym mogła zajść w ciążę i szczęśliwie ją donosić.
    Eh, nie potrzebnie się rozpisałam na taki temat ;-)
    Matylda, ja się z Tobą zgodzę w 100%.

Matylda36, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaobserwowałam jeszcze jedną prawidłowość odnośnie mojego cyklu. Jak jest możliwość wystąpienia owu, to ja się kłócę ze swoim i nici z tego. Tak było wczoraj, więc pozostawiam bez komentarza.

Reni, polarmiś, Matylda36, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, bo lekarz wyliczył, że owu będzie w nocy z piątku na sobotę i kazał działać od piątku rano
    a tu dupa blada
    jajo zrobiło go w jajo ;-)
    Viola wrote:
    Reni, tak wlasnie myslalam. W ogole zastanawia mnie ze Twoj gin kazal Ci czekac do samego konca, to jest raczej niespotykane. Po pierwsze plemniki powinny byc "swieze" a po drugie dzialac sie powinno przed owulka a nie w czasie, bo tak jak pisalam wczesniej zolnierzyki potrzebuja 6-7 godz na adaptacje. Ja znowu sie boje ze zameczylam mojego meza i robiac TO codziennie to w 4 dniu nie bylo juz za duzo plemniczkow...no ale moj M juz nie mogl wytrzymac i zaczelismy dzialania za wczesnie...

caffe, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak on to wyliczyl? przeciez owu nie mozna dokladnie wyliczyc? jajo moze peknac w kazdej chwili...

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaah Caffe dobre
    czyli jak się kłócicie to za fraki go 0crazysex.gif a potem dopiero 2patyk.gif

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, my tak samo mamy...ale juz wiemy zeby omijac drazliwe tematy w okolicach owu i po i jakos nam poszlo tym razem bez "awantur" ;-)

caffe, polarmiś, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Masz rację. Ja też tu chodzę prywatnie i np. obsługa szpitala potem wysyłam moje wyniki do lekarza, u którego nie byłam i nie mam zamiaru być ale dla nich niepojęte, że ja robię badania dla siebie bez konsultacji z lekarzem. Ile ja sie naawanturowałam z nimi. Raz sie oparło o dyrekcję szpitala. W Polsce jakoś lepiej. Pamiętam, że szłam do szpitala np. na Szaserów - bo tam mam blisko dawałam listę badań, które życzę sobie, płaciłam i dostawałam wyniki. Jednak Polska to raj, mówię Wam. Jestem tyle lat na tułaczce w różnych częściach świata i z przyjemnością tam wrócę. Mój syn powiedziała, żebyśmy więcej go z Polski nie próbowali zabrać - a to mały patriota.

Polarmiś te sytuacje, które opisuję właśnie w Polsce się wydarzyły, a ty chcesz tu wracać :-)
    Pewnie się narażę, ale między innymi ze względu na kiepską służbę zdrowia nie chcę do Polski wracać, chociaż sam kraj bardzo lubię, no i kocham swoją rodzinę i przyjaciół :-) Ze względu na zagrożoną ciążę, o której dowiedziałam się podczas kilkudniowych odwiedzin rodziców, jestem tu uziemiona co najmniej do 4 m-ca, a może i do końca. Ze swoim lekarzem jestem w kontakcie telefonicznym, ale to nie to samo :-(
    Widocznie tak miało być i trzeba walczyć bez względu na to gdzie jesteśmy.
    Jutro idę na wizytę do lekarza, ale już jestem inaczej przygotowana ;-)

polarmiś, Andzia33, samira, inessa, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak
    ale miał wyniki badań krwi i poprzednie usg coś tam sobie policzył
    jajo przyspieszyło hahah
    Viola wrote:
    ciekawe jak on to wyliczyl? przeciez owu nie mozna dokladnie wyliczyc? jajo moze peknac w kazdej chwili...

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaah Caffe dobre
    czyli jak się kłócicie to za fraki go 0crazysex.gif a potem dopiero 2patyk.gif
    wtedy to ja mam ochotę za fraki i za okno :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe mam dokładnie to samo. To jakiś zespół napięcia owulacyjnego!!!! Wkurewk we mnie wchodzi drę ryja a potem pretensję, że on nie chce i kolejny powód do awantury....W zeszłym miesiącu robiłam wtedy kiedy on chciał.....bez napinania się z mojej strony i starałam się być miła i poskromić mojego owulacyjnego wkurwka.

caffe wrote:
    A ja zaobserwowałam jeszcze jedną prawidłowość odnośnie mojego cyklu. Jak jest możliwość wystąpienia owu, to ja się kłócę ze swoim i nici z tego. Tak było wczoraj, więc pozostawiam bez komentarza.

caffe, Reni, Andzia33, samira, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, my tak samo mamy...ale juz wiemy zeby omijac drazliwe tematy w okolicach owu i po i jakos nam poszlo tym razem bez "awantur" ;-)
    ale te drażliwe tematy spadają wtedy jak grom z jasnego nieba. A jak mnie wkurza to mam go w dooopie i odpuszczam. Tak więc stoimy w punkcie wyjścia, ehhh...

Matylda36, polarmiś, Reni, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ