X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.
    Nie wiem czy to trzeba traktować w kategorii snu - z tego co wiem z własnego doświadczenia i z rozmów z innymi kobietami - to jest to bardzo powszechna opinia wśród wielu lekarzy - nie jest to do końca takie głupie - bo naprawdę zaoszczędza wiele cierpień tym kobietom- a na tak wczesnym etapie, oprócz tego, że podadzą Ci progesteron (który i tak większość zażywa) nic nie są w stanie ani stwierdzić, ani pomóc.....sorry za taką wypowiedź, ale ja się akurat zgadzam z takim stanowiskiem...

caffe, Andzia33, szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Tak jak Matylda wspomniała..temat rzeka..
    a jeszcze do higieny dorzućmy uprzejmość pielęgniarek ;-)

Uprzejmość pielęgniarek w PL też mnie wprawiła wielokrotnie w osłupienie,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:54

caffe, Reni, Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola pytaj śmiało ;-)

wiesz co na usg wyszło, że już po owu a miało być 15dc w nocy
    gin kazał mi wracać szybko do domu działać i powtórzyć jeszcze w sobotę rano
    ja się pytałam jego czy to nie za późno bo przecież komórka żyje krótko
    a on na to, że ludzie by wyginęli ..

ale myślę, że to było za późno :-(
    niepotrzebnie czekałam jak on kazał
    a mąż miał przeczucia i chęci :-(

caffe, Andzia33, angela, szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:54

polarmiś, caffe, Reni, Andzia33, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wierzyć się nie chce!
    przeciez tam też pracują kobiety więc powinny rozumieć lęki przyszłych mam?!
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.

caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No tak - to jest świństwo....bo traktowanie jest mechaniczne, instrumentalne....masakra

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, tak wlasnie myslalam. W ogole zastanawia mnie ze Twoj gin kazal Ci czekac do samego konca, to jest raczej niespotykane. Po pierwsze plemniki powinny byc "swieze" a po drugie dzialac sie powinno przed owulka a nie w czasie, bo tak jak pisalam wczesniej zolnierzyki potrzebuja 6-7 godz na adaptacje. Ja znowu sie boje ze zameczylam mojego meza i robiac TO codziennie to w 4 dniu nie bylo juz za duzo plemniczkow...no ale moj M juz nie mogl wytrzymac i zaczelismy dzialania za wczesnie...

Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:55

caffe, Andzia33, inessa, grosza, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Ja też tu chodzę prywatnie i np. obsługa szpitala potem wysyłam moje wyniki do lekarza, u którego nie byłam i nie mam zamiaru być ale dla nich niepojęte, że ja robię badania dla siebie bez konsultacji z lekarzem. Ile ja sie naawanturowałam z nimi. Raz sie oparło o dyrekcję szpitala. W Polsce jakoś lepiej. Pamiętam, że szłam do szpitala np. na Szaserów - bo tam mam blisko dawałam listę badań, które życzę sobie, płaciłam i dostawałam wyniki. Jednak Polska to raj, mówię Wam. Jestem tyle lat na tułaczce w różnych częściach świata i z przyjemnością tam wrócę. Mój syn powiedziała, żebyśmy więcej go z Polski nie próbowali zabrać - a to mały patriota.

caffe, Reni, Andzia33, angela, szczęśliwa 2, samira, Mango, inessa, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    nie wiem skąd się bierze taka wrogość kobiety do kobiety w dodatku w takich miejscach. Nie wymagam, żeby ktoś obchodził się ze mną jak z jajkiem bo moja ciąża jest problematyczna, ale wyczucie sytuacji nie zaszkodziło by. A tekst "nie wiadomo czy ta ciąża się utrzyma", a pani nawet nie zna mojej sytuacji i widzi mnie od minuty mówi coś takiego i nawet nie pomyśli, ze to zostaje i boli bardzo.
    I najgorsze jest dla mnie, że ona wie lepiej niż lekarz, który od wielu miesięcy walczy o to, żebym mogła zajść w ciążę i szczęśliwie ją donosić.
    Eh, nie potrzebnie się rozpisałam na taki temat ;-)
    Matylda, ja się z Tobą zgodzę w 100%.

Matylda36, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaobserwowałam jeszcze jedną prawidłowość odnośnie mojego cyklu. Jak jest możliwość wystąpienia owu, to ja się kłócę ze swoim i nici z tego. Tak było wczoraj, więc pozostawiam bez komentarza.

Reni, polarmiś, Matylda36, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, bo lekarz wyliczył, że owu będzie w nocy z piątku na sobotę i kazał działać od piątku rano
    a tu dupa blada
    jajo zrobiło go w jajo ;-)
    Viola wrote:
    Reni, tak wlasnie myslalam. W ogole zastanawia mnie ze Twoj gin kazal Ci czekac do samego konca, to jest raczej niespotykane. Po pierwsze plemniki powinny byc "swieze" a po drugie dzialac sie powinno przed owulka a nie w czasie, bo tak jak pisalam wczesniej zolnierzyki potrzebuja 6-7 godz na adaptacje. Ja znowu sie boje ze zameczylam mojego meza i robiac TO codziennie to w 4 dniu nie bylo juz za duzo plemniczkow...no ale moj M juz nie mogl wytrzymac i zaczelismy dzialania za wczesnie...

caffe, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak on to wyliczyl? przeciez owu nie mozna dokladnie wyliczyc? jajo moze peknac w kazdej chwili...

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaah Caffe dobre
    czyli jak się kłócicie to za fraki go 0crazysex.gif a potem dopiero 2patyk.gif

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, my tak samo mamy...ale juz wiemy zeby omijac drazliwe tematy w okolicach owu i po i jakos nam poszlo tym razem bez "awantur" ;-)

caffe, polarmiś, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Masz rację. Ja też tu chodzę prywatnie i np. obsługa szpitala potem wysyłam moje wyniki do lekarza, u którego nie byłam i nie mam zamiaru być ale dla nich niepojęte, że ja robię badania dla siebie bez konsultacji z lekarzem. Ile ja sie naawanturowałam z nimi. Raz sie oparło o dyrekcję szpitala. W Polsce jakoś lepiej. Pamiętam, że szłam do szpitala np. na Szaserów - bo tam mam blisko dawałam listę badań, które życzę sobie, płaciłam i dostawałam wyniki. Jednak Polska to raj, mówię Wam. Jestem tyle lat na tułaczce w różnych częściach świata i z przyjemnością tam wrócę. Mój syn powiedziała, żebyśmy więcej go z Polski nie próbowali zabrać - a to mały patriota.

Polarmiś te sytuacje, które opisuję właśnie w Polsce się wydarzyły, a ty chcesz tu wracać :-)
    Pewnie się narażę, ale między innymi ze względu na kiepską służbę zdrowia nie chcę do Polski wracać, chociaż sam kraj bardzo lubię, no i kocham swoją rodzinę i przyjaciół :-) Ze względu na zagrożoną ciążę, o której dowiedziałam się podczas kilkudniowych odwiedzin rodziców, jestem tu uziemiona co najmniej do 4 m-ca, a może i do końca. Ze swoim lekarzem jestem w kontakcie telefonicznym, ale to nie to samo :-(
    Widocznie tak miało być i trzeba walczyć bez względu na to gdzie jesteśmy.
    Jutro idę na wizytę do lekarza, ale już jestem inaczej przygotowana ;-)

polarmiś, Andzia33, samira, inessa, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak
    ale miał wyniki badań krwi i poprzednie usg coś tam sobie policzył
    jajo przyspieszyło hahah
    Viola wrote:
    ciekawe jak on to wyliczyl? przeciez owu nie mozna dokladnie wyliczyc? jajo moze peknac w kazdej chwili...

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaah Caffe dobre
    czyli jak się kłócicie to za fraki go 0crazysex.gif a potem dopiero 2patyk.gif
    wtedy to ja mam ochotę za fraki i za okno :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe mam dokładnie to samo. To jakiś zespół napięcia owulacyjnego!!!! Wkurewk we mnie wchodzi drę ryja a potem pretensję, że on nie chce i kolejny powód do awantury....W zeszłym miesiącu robiłam wtedy kiedy on chciał.....bez napinania się z mojej strony i starałam się być miła i poskromić mojego owulacyjnego wkurwka.

caffe wrote:
    A ja zaobserwowałam jeszcze jedną prawidłowość odnośnie mojego cyklu. Jak jest możliwość wystąpienia owu, to ja się kłócę ze swoim i nici z tego. Tak było wczoraj, więc pozostawiam bez komentarza.

caffe, Reni, Andzia33, samira, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, my tak samo mamy...ale juz wiemy zeby omijac drazliwe tematy w okolicach owu i po i jakos nam poszlo tym razem bez "awantur" ;-)
    ale te drażliwe tematy spadają wtedy jak grom z jasnego nieba. A jak mnie wkurza to mam go w dooopie i odpuszczam. Tak więc stoimy w punkcie wyjścia, ehhh...

Matylda36, polarmiś, Reni, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ