X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Matylda ja wiem, że w Polsce to się wydarzyło ale porównując to jak jest na świecie i mówię o własnym doświadczeniu to w Polsce jest ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:55

caffe, Andzia33, samira, inessa, grosza lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    To ja mam to szczęście, że mój Pan mi nigdy nie odmawia ;-) I w tym temacie fochów nie ma. To ja mówię, że nie bo jestem zmęczona, bo źle się czuję, bo jestem zgrzana i muszę ochłonąć..bo bo bo.. i nie ma z tego bobo ;-)
    To nie jest tak, ze on mi odmawia wtedy (zależy od stopnia wkurwu), ale on w danym dniu chce qrwa z figurami i bawi się w rudego 102, czyli strzela z odległości w telewizor chyba ... bo lufa w tę stronę zwrócona.

Reni, polarmiś, angela, Kasik303, Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:09

Andzia33, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź go zwiąż
    ;-)
    caffe wrote:
    To nie jest tak, ze on mi odmawia wtedy (zależy od stopnia wkurwu), ale on w danym dniu chce qrwa z figurami i bawi się w rudego 102, czyli strzela z odległości w telewizor chyba ... bo lufa w tę stronę zwrócona.

caffe, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a weź go zwiąż
    ;-)
    nawet mi się go dotykać wtedy nie chce. No chyba, że przez szmatkę

polarmiś, Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arkadiusz Kapliński
    Rodziewiczówny 7
    Warszawa, 04-187, mazowieckie
    22 879 81 15

Po pierwszym poronieniu trafiłam do niego, i potem prowadził również moją drugą ciąże - trudną - ale udało się. Jest ginekologiem-endokrynologim. Jest drogi.

Matylda36 wrote:
    Ja przez wiele lat mieszkałam w Skandynawii, Zachodniej i Południowej Europie i dlatego jestem przerażona polską służbą zdrowia. Przez chwilę mieszkaliśmy w Azji, ale w bardzo cywilizowanym miejscu :-) Pochodzę z Warszawy i tu teraz jestem. Na razie dostałam od swojego lekarza kontakt do jego kolegi lekarza Polaka, z którym gdzieś na świecie razem pracowali i się zaprzyjaźnili. Jutro idę do niego na wizytę. Ale jak masz kogoś sprawdzonego, to nie zaszkodzi mi się chyba z takim lekarzem skonsultować.

caffe, Andzia33, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    to chyba zależy od lekarza, ja byłam na NFZ nie prywatnie :-) usg zrobione, cytologia, badania free: morfolog , mocz, toxo ,gr krwi i była miła i pomocna :-)
    ja umówiłam sie do dwóch ale skoro ta fajna to do drugiego nie idę :-)
    bete robiłam sama bo miałam plamienia a później okazało się ze dwie kreski wiec spanikowałam ze progesteron coś nie halo ,ale miałam w 33 dc 52 nawet sie bałam ze coś za dużo :-)

Polscy lekarze i pielęgniarki to ruletka, eh. A tak nie powinno być.

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe , mistrzostwo swiata:-)!!!....ale przyznam Ci sie ze moj tez juz pytal czy ciagle musimy tak samo to robic:-(...trudno kilka dni mozna byc misjonarzem;-)

caffe wrote:

polarmiś, Reni, caffe, Kasik303, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Arkadiusz Kapliński
    Rodziewiczówny 7
    Warszawa, 04-187, mazowieckie
    22 879 81 15

Po pierwszym poronieniu trafiłam do niego, i potem prowadził również moją drugą ciąże - trudną - ale udało się. Jest ginekologiem-endokrynologim. Jest drogi.

Super. Z całego serca dziękuję Ci Polarmisiu. Po jutrzejszej wizycie pewnie się do niego umówię, co mi szkodzi. A że jest drogi, to już dla mnie nie ma znaczenia, najważniejsze, żeby pomógł i odpowiednio zajął się mną i dzidziusiem. Jak będzie trzeba to i ostatnie ubranie sprzedam, żeby tylko wszystko było dobrze :-D

polarmiś, caffe, Andzia33, Mango, inessa, grosza, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    caffe..paść można z Wami ze śmiechu...:) a nie można normalnie porozmawiać jak ludzie dorośli, że w tych dniach dobrze to zrobić tak i tak? On naprawdę chce tego dziecka?

polarmiś, Reni, caffe, Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak wy o tych kogutach to Was zostawiam bo idę sobie kurkę wyskubać na gładko.

Reni, caffe, Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu a ja ja skubiesz? woskiem?

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję to sobie wyobrazić ale nie idzie mi hahahah
    caffe wrote:

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    też spróbowałam, ale dałam sobie spokój....:)

Reni, caffe, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe , mistrzostwo swiata:-)!!!....ale przyznam Ci sie ze moj tez juz pytal czy ciagle musimy tak samo to robic:-(...trudno kilka dni mozna byc misjonarzem;-)
    nie można być misjonarzem, bo go plecy qrwa bolą...

Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:09

Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie można być misjonarzem, bo go plecy qrwa bolą...
    no to na pieska ;) - to też polecana pozycja...

Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe..paść można z Wami ze śmiechu...:) a nie można normalnie porozmawiać jak ludzie dorośli, że w tych dniach dobrze to zrobić tak i tak? On naprawdę chce tego dziecka?
    tak, chce, ale chyba żeby się samo zrobiło.
    Wtedy nie to ja mam wkurw na niego, bo on własnie w te dni (nie wiem czy on ma radar w tym swoim śmigle, bo jak wspominałam nie wie kiedy jakie mam dni) bawi się w cyrkowca i robi potencjalnym dzieciom testy spadochroniarskie!

polarmiś, Andzia33, szczęśliwa 2, Bursztyn, Mango, inessa, Jolka76, Dorka71, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hehehe, a ja żyję na takim qrwa poligonie i muszę uważać żeby mnie nie ustrzelili.

Wiem już, założę obrożę i kaganiec, jak Szarikowi :P albo oddam do schroniska dla zwierząt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 11:50

Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    tak, chce, ale chyba żeby się samo zrobiło.
    Wtedy nie to ja mam wkurw na niego, bo on własnie w te dni (nie wiem czy on ma radar w tym swoim śmigle, bo jak wspominałam nie wie kiedy jakie mam dni) bawi się w cyrkowca i robi potencjalnym dzieciom testy spadochroniarskie!
    caffe - oplułam się kawą - wariatko jedna....:)

myślę, że on intuicyjnie wyczuwa....a, że nie rozmawiacie o tym - to trochę się bawicie w ciuciu babkę....Nie rozumiem, dlaczego mu nie powiesz wprost,..że teraz przez kilka dni po prostu staramy się o dzidizę, bo to ten czas...a potem niech sobie śmiga po telewizorach, stołach czy po czym tam chce..:)

caffe, Andzia33, Reni, Bursztyn, Mango, inessa, angela lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ