X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Matylda ja wiem, że w Polsce to się wydarzyło ale porównując to jak jest na świecie i mówię o własnym doświadczeniu to w Polsce jest ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:55

caffe, Andzia33, nick nieaktualny, nick nieaktualny, grosza lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    To ja mam to szczęście, że mój Pan mi nigdy nie odmawia ;-) I w tym temacie fochów nie ma. To ja mówię, że nie bo jestem zmęczona, bo źle się czuję, bo jestem zgrzana i muszę ochłonąć..bo bo bo.. i nie ma z tego bobo ;-)
    To nie jest tak, ze on mi odmawia wtedy (zależy od stopnia wkurwu), ale on w danym dniu chce qrwa z figurami i bawi się w rudego 102, czyli strzela z odległości w telewizor chyba ... bo lufa w tę stronę zwrócona.

Reni, nick nieaktualny, angela, nick nieaktualny, Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    To ja w takim razie mam jakiegoś wyjątkowego pecha. Przyjechałam na kilka dni z mężem do Polski, zrobiłam test i dwie kreseczki, a że moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka, od razu popędziłam PRYWATNIE zrobić badania. Usłyszałam, że po co chcę robić beta hcg jeśli test ciążowy wyszedł mi pozytywnie i to wystarczy na potwierdzenie ciąży, a innych badań nie warto na razie robić, bo po moich wcześniejszych poronieniach, to szkoda teraz się denerwować i najlepiej jakiekolwiek badania zrobić w 8 tygodniu, a nie na przełomie 4/5, bo wszystko może się jeszcze zdarzyć i nie wiadomo czy ciąża się utrzyma.
    Tak wiem, trudne do uwierzenia. Niestety to zdarzyło się w Polsce półtorej tygodnia temu. A ja nadal zastanawiam się czy mi się to przyśniło czy wydarzyło się naprawdę.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:09

Andzia33, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź go zwiąż
    ;-)
    caffe wrote:
    To nie jest tak, ze on mi odmawia wtedy (zależy od stopnia wkurwu), ale on w danym dniu chce qrwa z figurami i bawi się w rudego 102, czyli strzela z odległości w telewizor chyba ... bo lufa w tę stronę zwrócona.

caffe, Andzia33, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a weź go zwiąż
    ;-)
    nawet mi się go dotykać wtedy nie chce. No chyba, że przez szmatkę

nick nieaktualny, Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arkadiusz Kapliński
    Rodziewiczówny 7
    Warszawa, 04-187, mazowieckie
    22 879 81 15

Po pierwszym poronieniu trafiłam do niego, i potem prowadził również moją drugą ciąże - trudną - ale udało się. Jest ginekologiem-endokrynologim. Jest drogi.

Matylda36 wrote:
    Ja przez wiele lat mieszkałam w Skandynawii, Zachodniej i Południowej Europie i dlatego jestem przerażona polską służbą zdrowia. Przez chwilę mieszkaliśmy w Azji, ale w bardzo cywilizowanym miejscu :-) Pochodzę z Warszawy i tu teraz jestem. Na razie dostałam od swojego lekarza kontakt do jego kolegi lekarza Polaka, z którym gdzieś na świecie razem pracowali i się zaprzyjaźnili. Jutro idę do niego na wizytę. Ale jak masz kogoś sprawdzonego, to nie zaszkodzi mi się chyba z takim lekarzem skonsultować.

caffe, Andzia33, Mango, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    to chyba zależy od lekarza, ja byłam na NFZ nie prywatnie :-) usg zrobione, cytologia, badania free: morfolog , mocz, toxo ,gr krwi i była miła i pomocna :-)
    ja umówiłam sie do dwóch ale skoro ta fajna to do drugiego nie idę :-)
    bete robiłam sama bo miałam plamienia a później okazało się ze dwie kreski wiec spanikowałam ze progesteron coś nie halo ,ale miałam w 33 dc 52 nawet sie bałam ze coś za dużo :-)

Polscy lekarze i pielęgniarki to ruletka, eh. A tak nie powinno być.

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe , mistrzostwo swiata:-)!!!....ale przyznam Ci sie ze moj tez juz pytal czy ciagle musimy tak samo to robic:-(...trudno kilka dni mozna byc misjonarzem;-)

caffe wrote:

nick nieaktualny, Reni, caffe, nick nieaktualny, Andzia33, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Arkadiusz Kapliński
    Rodziewiczówny 7
    Warszawa, 04-187, mazowieckie
    22 879 81 15

Po pierwszym poronieniu trafiłam do niego, i potem prowadził również moją drugą ciąże - trudną - ale udało się. Jest ginekologiem-endokrynologim. Jest drogi.

Super. Z całego serca dziękuję Ci Polarmisiu. Po jutrzejszej wizycie pewnie się do niego umówię, co mi szkodzi. A że jest drogi, to już dla mnie nie ma znaczenia, najważniejsze, żeby pomógł i odpowiednio zajął się mną i dzidziusiem. Jak będzie trzeba to i ostatnie ubranie sprzedam, żeby tylko wszystko było dobrze :-D

nick nieaktualny, caffe, Andzia33, Mango, nick nieaktualny, grosza, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    caffe..paść można z Wami ze śmiechu...:) a nie można normalnie porozmawiać jak ludzie dorośli, że w tych dniach dobrze to zrobić tak i tak? On naprawdę chce tego dziecka?

nick nieaktualny, Reni, caffe, Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak wy o tych kogutach to Was zostawiam bo idę sobie kurkę wyskubać na gładko.

Reni, caffe, Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu a ja ja skubiesz? woskiem?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbuję to sobie wyobrazić ale nie idzie mi hahahah
    caffe wrote:

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    też spróbowałam, ale dałam sobie spokój....:)

Reni, caffe, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe , mistrzostwo swiata:-)!!!....ale przyznam Ci sie ze moj tez juz pytal czy ciagle musimy tak samo to robic:-(...trudno kilka dni mozna byc misjonarzem;-)
    nie można być misjonarzem, bo go plecy qrwa bolą...

Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:09

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie można być misjonarzem, bo go plecy qrwa bolą...
    no to na pieska ;) - to też polecana pozycja...

Andzia33, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe..paść można z Wami ze śmiechu...:) a nie można normalnie porozmawiać jak ludzie dorośli, że w tych dniach dobrze to zrobić tak i tak? On naprawdę chce tego dziecka?
    tak, chce, ale chyba żeby się samo zrobiło.
    Wtedy nie to ja mam wkurw na niego, bo on własnie w te dni (nie wiem czy on ma radar w tym swoim śmigle, bo jak wspominałam nie wie kiedy jakie mam dni) bawi się w cyrkowca i robi potencjalnym dzieciom testy spadochroniarskie!

nick nieaktualny, Andzia33, szczęśliwa 2, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, Jolka76, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hehehe, a ja żyję na takim qrwa poligonie i muszę uważać żeby mnie nie ustrzelili.

Wiem już, założę obrożę i kaganiec, jak Szarikowi :P albo oddam do schroniska dla zwierząt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 11:50

Andzia33, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    tak, chce, ale chyba żeby się samo zrobiło.
    Wtedy nie to ja mam wkurw na niego, bo on własnie w te dni (nie wiem czy on ma radar w tym swoim śmigle, bo jak wspominałam nie wie kiedy jakie mam dni) bawi się w cyrkowca i robi potencjalnym dzieciom testy spadochroniarskie!
    caffe - oplułam się kawą - wariatko jedna....:)

myślę, że on intuicyjnie wyczuwa....a, że nie rozmawiacie o tym - to trochę się bawicie w ciuciu babkę....Nie rozumiem, dlaczego mu nie powiesz wprost,..że teraz przez kilka dni po prostu staramy się o dzidizę, bo to ten czas...a potem niech sobie śmiga po telewizorach, stołach czy po czym tam chce..:)

caffe, Andzia33, Reni, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ