X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:09

caffe, Andzia33, inessa, angela lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - oplułam się kawą - wariatko jedna....:)

myślę, że on intuicyjnie wyczuwa....a, że nie rozmawiacie o tym - to trochę się bawicie w ciuciu babkę....Nie rozumiem, dlaczego mu nie powiesz wprost,..że teraz przez kilka dni po prostu staramy się o dzidizę, bo to ten czas...a potem niech sobie śmiga po telewizorach, stołach czy po czym tam chce..:)
    Nie mówię mu żeby jego i siebie nie stresować. Ale następnym razem mu powiem i dam do wyboru dwie odpowiedzi: A i B. Zobaczymy, przy której postawi ptaszka :P

Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie mówię mu żeby jego i siebie nie stresować. Ale następnym razem mu powiem i dam do wyboru dwie odpowiedzi: A i B. Zobaczymy, przy której postawi ptaszka :P
    A dlaczego Cię to stresuje? Przecież można się skupić na przyjemności, tylko w określonej pozycji....Kurcze - mówię Ci, że najgorsza jest psychika...od tego bardzo dużo zależy.....

caffe, Andzia33, Reni, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - oplułam się kawą - wariatko jedna....:)

)
    Ja nawet lubię dzisiaj swoje posty, szkoda, ze nie ma opcji ich polubienia :P

Wypluję jad i mi przejdzie :P

Andzia33, Reni, Mango, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe-jko, mojego M bola kolana przy misjonarskiej, ale sie poswieca, a na pieska jest chyba polecana przy tylozgieciu....
    ło Matko, ale ja jestem madra, normalnie dwoje prawie doroslych dzieci a ja sie douczam jak je robic!

caffe, Andzia33, Kasik303, Reni, Olena, Mango, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten elektroniczny pastuch nie działa?
    to może obrożę elektryczną.. coś robi nie tak pstryk grrrrrrrrr
    mały ładuneczek ;-)
    caffe wrote:
    hehehe, a ja żyję na takim qrwa poligonie i muszę uważać żeby mnie nie ustrzelili.

Wiem już, założę obrożę i kaganiec, jak Szarikowi :P albo oddam do schroniska dla zwierząt

caffe, Andzia33, Mango, inessa, promyk lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A dlaczego Cię to stresuje? Przecież można się skupić na przyjemności, tylko w określonej pozycji....Kurcze - mówię Ci, że najgorsza jest psychika...od tego bardzo dużo zależy.....
    Właśnie dlatego nie liczę i nie pilnuję kiedy dokładnie mam owu, tylko sobie działam. Żeby nie czuć napięcia czy bzykać się dzisiaj wieczorem, czy jutro rano. Szacuję (księgowość kreatywna) kiedy mniej więcej może być ta owu (bo od poronienia każdy cykl jest innej długości) i wtedy staram się byc baletnica w łózku, mimo, że skurcz w doopie ściska.

Andzia33, Reni, Bursztyn, Mango, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe-jko, mojego M bola kolana przy misjonarskiej, ale sie poswieca, a na pieska jest chyba polecana przy tylozgieciu....
    ło Matko, ale ja jestem madra, normalnie dwoje prawie doroslych dzieci a ja sie douczam jak je robic!
    Mojego plecy bolą.... najchętniej to by leżał jak nieboga...

Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ten elektroniczny pastuch nie działa?
    to może obrożę elektryczną.. coś robi nie tak pstryk grrrrrrrrr
    mały ładuneczek ;-)
    w tym pastuchu za małe napięcie jest :P jemu to nie wiem czy 220V dałoby radę :P

Andzia33, Bursztyn, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie mam ochoty więcej razy niż mam, ale staram się jakoś wypośrodkować, zeby nie podchodzić do tego egoistycznie.
    Wiesz, on zawsze chcial mieć dziecko, ale z różnych powodów ta decyzja była odkładana, bo albo to, albo to... Potem jak okazało się, że jestem w ciąży to bardzo się ucieszył i stwierdził, ze dobrze, że się tak stało, bo inaczej to byśmy do 70-tki się nie zdecydowali.
    ja sobie zdaję sprawę z tego, ze z roku na rok może być trudniej i może mi się po prostu nie chciec potem miec dziecka. A on chyba myśli, że całe życie będziemy mieli po 20 lat.
    Ja może nie myślałabym o dziecku bo w końcu jedno mam i nigdy mnie nie ciągnęło do tego żeby miec liczną rodzinę. Ale staram się zrozumiec jego, bo on swojego nie ma, więc przestawiłam swoje myślenie na tor, że ok trzeba coś robić w tym kierunku. I doopa. Bo on chyba myśli, że gwiazdka z nieba mu przyniesie to dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:10

Andzia33, caffe, Mango, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    ja raczej też :-) masz rację Bozia3 że cierpienia mogą być nie potrzebne a wiem pisałam już o tym ,
    ale podobno ciąża robi sama co chce i znalazłam nawet artykuł,że wczesne podawanie progesteronu itp nie jest do końca zbadane czy pomaga ( nie mówię że szkodzi) ale po prostu nie wiedzą czy ciąża sama sobie radzi czy od wspomagania , na pewno leżenie może zdziałać wiele :-) podaje ,za tym artykułem :-D

Nie pisałam nic o podawaniu progesteronu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:55

Andzia33, Reni, Mango, inessa lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Caffe ja mam podobnie też mam syna swojego :-D i tez mi juz nie zależało na duzej rodzinie , a M nie ma więc to bardziej dla niego :-)
    U mnie też tak jest

Andzia33, szczęśliwa 2, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i znów u mnie leje.
    Cafe mam podobny problem z M,też się często kłucimy w tych dniach,a póżniej jak strzelam focha,to mówi,że go psychicznie zmyszam do robienia 2 dziecka,że on nie chce i wogóle.To ja się wkurw na maksa,a on wtedy potulny jak baranek i milusi i mówi,że żartował i że chce!
    Tak naprawdę to wiem,że chce tylko to On musi wygrac.Ale cóż takie życie z tymi chłopami bez nich żle, a z nimi jeszcze gorzej.

caffe, Reni, szczęśliwa 2, Kasik303, Olena, Mango, inessa, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Caffe ja mam podobnie też mam syna swojego :-D i tez mi juz nie zależało na duzej rodzinie , a M nie ma więc to bardziej dla niego :-)
    no dokładnie :)

szczęśliwa 2, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To nie jest tak, ze on mi odmawia wtedy (zależy od stopnia wkurwu), ale on w danym dniu chce qrwa z figurami i bawi się w rudego 102, czyli strzela z odległości w telewizor chyba ... bo lufa w tę stronę zwrócona.
    c

caffe, Andzia33, Bursztyn, inessa, promyk lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witam i znów u mnie leje.
    Cafe mam podobny problem z M,też się często kłucimy w tych dniach,a póżniej jak strzelam focha,to mówi,że go psychicznie zmyszam do robienia 2 dziecka,że on nie chce i wogóle.To ja się wkurw na maksa,a on wtedy potulny jak baranek i milusi i mówi,że żartował i że chce!
    Tak naprawdę to wiem,że chce tylko to On musi wygrac.Ale cóż takie życie z tymi chłopami bez nich żle, a z nimi jeszcze gorzej.
    Chyba mamy tego samego chłopa, z tym, ze mój nie mówi, że nie chce. A w dni gdy mnie się nie chce, to on staje na tylnych łapkach, ehhh

Reni, Andzia33, Mango, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Andzia..swieta racja, z nimi wkur ale bez nich jest zle....na mojego tez dziala foch, i wtedy jest potulny i milutki...kazda z nas ma na swojego M jakis sposob:-)

caffe, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    moze mu ta lufa się "zemsknie" i trafi odpowiednio :-)

tak, jak mu podam pawulon :P

szczęśliwa 2, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie można być misjonarzem, bo go plecy qrwa bolą...
    k

Reni, caffe, Andzia33, Bursztyn, Kasik303, Lucky, Mango, inessa, megan8, angela lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitali,to u mnie podobnie.
    w piątek poszłam do szpitala zapisac się na zabieg chisterioskopi,a pani pielęgniarka pyta mi się czy pon może byc,ja mówię że chcę w sierpniu.
    No to pani zrobiła wielki oczy i pyta się dlaczego nie chcę w pon,ja jej na to że lekarz mówił,że zabieg ten przeprowadza się na początku ciąży,przed owulką,a teraz jestem już po,i nie wiem czy nie jestem w ciąży.
    No to ona zrobiła głupią minę i pyta ..A jest pani w ciąży?
    Ja mówię,że jeszcze nie wiem bo dopiero 2 dni po owulacji,
    a ona NO TO WĄTPIE
    No poprostu tak się wkurzyłam,że szok,ja staram się półtora roku,a jakaś idiotka,będzie mi mówic że wątpi

Reni, caffe, Olena, Lucky, Mango, inessa, grosza, promyk, Matylda36 lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ