35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
anna maria wrote:Mi z testu pappa wyszlo ryzyko zespolu Downa 1:40,zgodzilam sie na aminopunkcje i nie zaluje bo bylam pozniej spokojna ze Helena jest 100%zdrowa
Ja obawialabym sie i obawiam jednego ---1% po amnipunkcji zdarza sie poronien i to jest dla mnie nie do przejscia na ten moment.Nie wiem co bym zrobila gdyby sie okazalo ,ze zrobilam amnio i doszlo akurat do takiej sytuacji u mnie ,ze poronilabym zdrowe dziecko.
Ja bron boze nie neguje decyzji kobiet podkreslam , (coby byc dobrze zrozumiana) co robia inwazyjne badania .
Twoj wynik pappa 1do 40 to juz nie ma co sie oszukiwac dosc duze ryzyko było.A jednak malutka zdrowiuta.
I ryzyko zespolu downa w wieku 35lat to na starcie 1do 350 plus oczywiscie obliczenie sredniej dla danej osoby..ALe zadne pappa nie powie nam czy my nie bedziemy to jedna na te 350 czy 1000. Tylko nifta , harmony i wlasnie amniopunkcja powiedza o tych chorobach..
Ale nie ma co sie łudzic zaburzen jest tyle rodzajów ,ze nie ma szans na wykrycie ich wszystkich na tym etapie.Niektóre ujawniaja sie dopiero w wieku kilku miesiecy czy lat.Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Bo ryzyko tak naprawde zostalo obliczone z Twojego wieku przede wszystkim Bylas po 4otce juz wtedy?
Ja obawialabym sie i obawiam jednego ---1% po amnipunkcji zdarza sie poronien i to jest dla mnie nie do przejscia na ten moment.Nie wiem co bym zrobila gdyby sie okazalo ,ze zrobilam amnio i doszlo akurat do takiej sytuacji u mnie ,ze poronilabym zdrowe dziecko.
Ja bron boze nie neguje decyzji kobiet podkreslam , (coby byc dobrze zrozumiana) co robia inwazyjne badania .
Twoj wynik pappa 1do 40 to juz nie ma co sie oszukiwac dosc duze ryzyko było.A jednak malutka zdrowiuta.
I ryzyko zespolu downa w wieku 35lat to na starcie 1do 350 plus oczywiscie obliczenie sredniej dla danej osoby..ALe zadne pappa nie powie nam czy my nie bedziemy to jedna na te 350 czy 1000. Tylko nifta , harmony i wlasnie amniopunkcja powiedza o tych chorobach..
Ale nie ma co sie łudzic zaburzen jest tyle rodzajów ,ze nie ma szans na wykrycie ich wszystkich na tym etapie.Niektóre ujawniaja sie dopiero w wieku kilku miesiecy czy lat.Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Pappa nie robilam, lekarze odradzaja, to jest tylko prawdopodobienstwo... Moje dwie przyjaciolki mialy nieciekawy wynik, jedna zrobila amnio, rduga sie nie zdecydowala... Obie urodzily zdrowe dzieci... ale to co przezywaly to nikomu nie zycze...
iwcia77, kapturnica, Aasiula, Arwena, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ale nie ma co sie łudzic zaburzen jest tyle rodzajów ,ze nie ma szans na wykrycie ich wszystkich na tym etapie.Niektóre ujawniaja sie dopiero w wieku kilku miesiecy czy lat.
potwierdzam
i tyle w temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anna maria wrote:Oj tak ten okres jest naprawde trudny ja z moim Michalem tez swoje przeszlam np.stare chuje namowily go zeby ukradl kolpaki i oczywiscie odrazu policja go zlapala,musialm go z komisariatu odbierac i pare innych numerow mi zrobil.No jakos to przezylam
Polar to drugie cisnienie masz troche za wysokie
No wlasnie boje sie takiego wplywu kolegow i glupich zartow co sie moga zle skonczyc.moremi lubi tę wiadomość
-
MartaDidi wrote:Pappa nie robilam, lekarze odradzaja, to jest tylko prawdopodobienstwo... Moje dwie przyjaciolki mialy nieciekawy wynik, jedna zrobila amnio, rduga sie nie zdecydowala... Obie urodzily zdrowe dzieci... ale to co przezywaly to nikomu nie zycze...
iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zofia8 wrote:Moje rzeczy pakuje sama ale cala reszte moj M (ja bym tylko zmiescila polowe rzeczy) a tak zawsze mamy idealnie spakowany samochod.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyIwcia dzieki
Musi byc jak mowisz innej opcji nie biore pod uwage
Kumpela sie smieje , ze jak laparo bede miec w piatek u niej na dyzurze to je przepcha na bank , bo zawsze jej sie udaje
A jak nie przepchaja to od marca zaczynamy z in vito i juz w marcu bede w ciazy
kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, macduska, iwcia77, MartaDidi, dorbie, caffe, Arwena, gosia7122, Sabina, Mega, kubecek lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahah super, taki niestandardowy ten szpaler- poka fotkę
Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kkisia wrote:Iwcia dzieki
Musi byc jak mowisz innej opcji nie biore pod uwage
Kumpela sie smieje , ze jak laparo bede miec w piatek u niej na dyzurze to je przepcha na bank , bo zawsze jej sie udaje
A jak nie przepchaja to od marca zaczynamy z in vito i juz w marcu bede w ciazykkisia lubi tę wiadomość