X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mi z testu pappa wyszlo ryzyko zespolu Downa 1:40,zgodzilam sie na aminopunkcje i nie zaluje bo bylam pozniej spokojna ze Helena jest 100%zdrowa
    Bo ryzyko tak naprawde zostalo obliczone z Twojego wieku przede wszystkim Bylas po 4otce juz wtedy?
    Ja obawialabym sie i obawiam jednego ---1% po amnipunkcji zdarza sie poronien i to jest dla mnie nie do przejscia na ten moment.Nie wiem co bym zrobila gdyby sie okazalo ,ze zrobilam amnio i doszlo akurat do takiej sytuacji u mnie ,ze poronilabym zdrowe dziecko.
    Ja bron boze nie neguje decyzji kobiet podkreslam , (coby byc dobrze zrozumiana) co robia inwazyjne badania .
    Twoj wynik pappa 1do 40 to juz nie ma co sie oszukiwac dosc duze ryzyko było.A jednak malutka zdrowiuta.
    I ryzyko zespolu downa w wieku 35lat to na starcie 1do 350 plus oczywiscie obliczenie sredniej dla danej osoby..ALe zadne pappa nie powie nam czy my nie bedziemy to jedna na te 350 czy 1000. Tylko nifta , harmony i wlasnie amniopunkcja powiedza o tych chorobach..
    Ale nie ma co sie łudzic zaburzen jest tyle rodzajów ,ze nie ma szans na wykrycie ich wszystkich na tym etapie.Niektóre ujawniaja sie dopiero w wieku kilku miesiecy czy lat.

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ale co przezylas przez ten czas, to sobie nie wyobrazam...
    no wlasnie.Marta a ty robilas pappa i reszte?.

MartaDidi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bo ryzyko tak naprawde zostalo obliczone z Twojego wieku przede wszystkim Bylas po 4otce juz wtedy?
    Ja obawialabym sie i obawiam jednego ---1% po amnipunkcji zdarza sie poronien i to jest dla mnie nie do przejscia na ten moment.Nie wiem co bym zrobila gdyby sie okazalo ,ze zrobilam amnio i doszlo akurat do takiej sytuacji u mnie ,ze poronilabym zdrowe dziecko.
    Ja bron boze nie neguje decyzji kobiet podkreslam , (coby byc dobrze zrozumiana) co robia inwazyjne badania .
    Twoj wynik pappa 1do 40 to juz nie ma co sie oszukiwac dosc duze ryzyko było.A jednak malutka zdrowiuta.
    I ryzyko zespolu downa w wieku 35lat to na starcie 1do 350 plus oczywiscie obliczenie sredniej dla danej osoby..ALe zadne pappa nie powie nam czy my nie bedziemy to jedna na te 350 czy 1000. Tylko nifta , harmony i wlasnie amniopunkcja powiedza o tych chorobach..
    Ale nie ma co sie łudzic zaburzen jest tyle rodzajów ,ze nie ma szans na wykrycie ich wszystkich na tym etapie.Niektóre ujawniaja sie dopiero w wieku kilku miesiecy czy lat.
    Ja robilam NIFTY test...

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa nie robilam, lekarze odradzaja, to jest tylko prawdopodobienstwo... Moje dwie przyjaciolki mialy nieciekawy wynik, jedna zrobila amnio, rduga sie nie zdecydowala... Obie urodzily zdrowe dzieci... ale to co przezywaly to nikomu nie zycze...

iwcia77, kapturnica, Aasiula, Arwena, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

potwierdzam

i tyle w temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:16

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no wlasnie.Marta a ty robilas pappa i reszte?.
    NIFTY robilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia liste zrob :)
    Przyda mi sie w srode :)

macduska, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Wacia liste zrob :)
    Przyda mi sie w srode :)

długo będziesz, mówili Ci coś?

kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Oj tak ten okres jest naprawde trudny ja z moim Michalem tez swoje przeszlam np.stare chuje namowily go zeby ukradl kolpaki i oczywiscie odrazu policja go zlapala,musialm go z komisariatu odbierac i pare innych numerow mi zrobil.No jakos to przezylam :-) Polar to drugie cisnienie masz troche za wysokie
    Ktore cisnienie zavwysokie - bo ja to sie nie rozbieram w sprawach cisnieniowych.

No wlasnie boje sie takiego wplywu kolegow i glupich zartow co sie moga zle skonczyc.

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Pappa nie robilam, lekarze odradzaja, to jest tylko prawdopodobienstwo... Moje dwie przyjaciolki mialy nieciekawy wynik, jedna zrobila amnio, rduga sie nie zdecydowala... Obie urodzily zdrowe dzieci... ale to co przezywaly to nikomu nie zycze...
    Moj gin tez mi odradzili jeden i drugi ,ze wiecej namiesza pappa niz da odpowiedzi i szkoda sie denerwowac.

iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    długo będziesz, mówili Ci coś?

Ja wsio bedzie ok to w poniedzialek mnie wypisza :)

iwcia77, Aasiula, macduska, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie- myslami jestem z Toba <3

Wacia i Kkisia <3 bedzie eleganja -francja a potem cionze :) <3 <3

kapturnica, Aasiula, kkisia, macduska, moremi, inessa, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus priv

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Facet Cię pakuje ????

Moje rzeczy pakuje sama ale cala reszte moj M (ja bym tylko zmiescila polowe rzeczy) a tak zawsze mamy idealnie spakowany samochod.

moremi, Krakonka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moje rzeczy pakuje sama ale cala reszte moj M (ja bym tylko zmiescila polowe rzeczy) a tak zawsze mamy idealnie spakowany samochod.
    A mnie czasem mąż pakuje.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia dzieki :)
    Musi byc jak mowisz innej opcji nie biore pod uwage

Kumpela sie smieje , ze jak laparo bede miec w piatek u niej na dyzurze to je przepcha na bank , bo zawsze jej sie udaje

A jak nie przepchaja to od marca zaczynamy z in vito i juz w marcu bede w ciazy :)

kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, macduska, iwcia77, MartaDidi, dorbie, caffe, Arwena, gosia7122, Sabina, Mega, kubecek lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahah super, taki niestandardowy ten szpaler- poka fotkę :P
    Nie, bo znowu cały album wrzucę ;)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Morka dawaj ,ja lubie ogladac plissss ;D

ComeToMeBaby, macduska, kapturnica, MartaDidi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    dawaj dawaj.
    najwyżej- tamte były super.
    ja kcem szpaler wiosłowy obglądnąć... no dawaj :)

MartaDidi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Iwcia dzieki :)
    Musi byc jak mowisz innej opcji nie biore pod uwage

Kumpela sie smieje , ze jak laparo bede miec w piatek u niej na dyzurze to je przepcha na bank , bo zawsze jej sie udaje

A jak nie przepchaja to od marca zaczynamy z in vito i juz w marcu bede w ciazy :)
    Czyli kazda opcja bedzie optymistyczna 8)

kkisia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7544 7545 7546 7547 7548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ