35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie.
ja kiedyś palnęłam do m jak się nam ileś czasu nie udawało: no wiesz, wiem ze nam się uda, byle jeszcze nie poronić. a on z oburzeniem: no coś ty, nie mów tak, wszystko będzie w porządku.
jenyś, jeszcze niedawno byłam takim ignorantem w temacie płodności, że wydawało mi się, że takie rzeczy zdarzają się nielicznym. myślę, ze mój m nadal takim jest. ale nie będę go uświadamiać chyba. po co. mamy się nakręcać nawzajem?
strach jest i przed zajściem w ciążę kochane. i najgorsze jest to, ze to co się dzieje wcale zależne od nas nie jest. takie mam wrażenie.dorbie, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strasznie mi przykro, Dorbie. Sama nie wiem, jak to jest, ale przyżywałam razem z przyjaciółką. Jej 3 cykle później się udało i to podwójnie. Chciałabym, żeby był jakiś sposób na złagodzenie Twojego bólu.
Nie śmiejcie się ze mnie, dziewczyny, nie chcę zabrzmieć naiwnie, ale czasem sobie myślę, że może te Maleństwa nie są jeszcze gotowe i dopiero później wracają.dorbie, moremi, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Strasznie mi przykro, Dorbie. Sama nie wiem, jak to jest, ale przyżywałam razem z przyjaciółką. Jej 3 cykle później się udało i to podwójnie. Chciałabym, żeby był jakiś sposób na złagodzenie Twojego bólu.
Nie śmiejcie się ze mnie, dziewczyny, nie chcę zabrzmieć naiwnie, ale czasem sobie myślę, że może te Maleństwa nie są jeszcze gotowe i dopiero później wracają.ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:No własnie większy krwiak jest, tak na pól pęcherza, wcześniej caly czas był malutki nawet ostatnio 1/10. Pewnie tu się odklei
-
kapturnica wrote:Ale wiesz juz inaczej jak cie klepnie po jelicie.A tak to od usg do usg czlowiek mysli
Jak dziś pamiętam, że wracając po którymś z wczesnych USG, skarżyłam się M, że tyle niepotrzebnych gadżetów wymyślili, a nie ma takich zegarków z ekranikami dla ciężarnych, żeby można było mieć stały podgląd. Jak mi bardzo strach dokuczał, to szłam prywatnie.
Jeśli nie odrzucasz tego rodzaju "magii" to może słuchaj czasem nagrań relaksacyjnych dla kobiet w ciąży. Jest bardzo fajna muzyka i jakieś afirmacje czy inne cuda. Łatwiej się wyciszyć.Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
dorbie wrote:Im starszy to bardziej myśli, młody to nie ma tej świadomości.
dorbie lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Jak dziś pamiętam, że wracając po którymś z wczesnych USG, skarżyłam się M, że tyle niepotrzebnych gadżetów wymyślili, a nie ma takich zegarków z ekranikami dla ciężarnych, żeby można było mieć stały podgląd. Jak mi bardzo strach dokuczał, to szłam prywatnie.
Jeśli nie odrzucasz tego rodzaju "magii" to może słuchaj czasem nagrań relaksacyjnych dla kobiet w ciąży. Jest bardzo fajna muzyka i jakieś afirmacje czy inne cuda. Łatwiej się wyciszyć.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:kurde czylibyc moze to wina byc własnie krwiaka , który powiekszył sie ..A ładowałas luteine na niego??Krwiaki cholera moga pojawiac sie na każdym etapie..Z tym ,ze czym młodsza ciąża tym wieksze ryzyko odklejenia kosmówki..
-
dorbie wrote:chyba raczej bład w zarodku, bo jakby była przycyzna krwiaka, to bylby zarodek, tylko by caly pęcherzyk polecial, to tak jak pokazuję w necie ciałka takich małych płodów, u mnie płodu nie ma.
dorbie, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Małgośka dzisiaj była trzeci raz w żłobku. Jak na razie dzielnie sobie radzi. Płakała tylko raz, pierwszego dnia po 2 godzinach, ale dostała smoczka, kocyk i przeszło. Jutro pierwszy raz idzie na 7 godzin - do tej pory odbierałam ją po 4-5.
Ja to znoszę dużo gorzej. Mam takie wyrzuty sumienia, że od tygodnia nie spałam normalnie. Poczucie winy, że jestem wyrodną matką i dziecko oddaję obcym pod opiekę, a ona przeciez taka malutka... Przez to wszystko jeszcze nie udało mi się siąść do pracy, jak była w żłobku.
Jutro muszę, bo juz mam strasznie napięty dedlajn przez te 4 dni stracone.
Ciągle myślę, czy jej to nie zaszkodzi na psychikęmoremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyDzięki Kapta, dzięki dziewczyny
Jakoś będzie. Fakt, ze ja już jestem matka spełniona, także mi jest łatwiejkapturnica, mamatrojki80, gosia7122, Zofia8, Krakonka, macduska, Arwena, moremi, Aasiula, Iwone, iwcia77, SolarPolar, paszczakin, Mega, ComeToMeBaby, kubecek, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość