X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Małgośka dzisiaj była trzeci raz w żłobku. Jak na razie dzielnie sobie radzi. Płakała tylko raz, pierwszego dnia po 2 godzinach, ale dostała smoczka, kocyk i przeszło. Jutro pierwszy raz idzie na 7 godzin - do tej pory odbierałam ją po 4-5.
    Ja to znoszę dużo gorzej. Mam takie wyrzuty sumienia, że od tygodnia nie spałam normalnie. Poczucie winy, że jestem wyrodną matką i dziecko oddaję obcym pod opiekę, a ona przeciez taka malutka... Przez to wszystko jeszcze nie udało mi się siąść do pracy, jak była w żłobku.
    Jutro muszę, bo juz mam strasznie napięty dedlajn przez te 4 dni stracone.
    Ciągle myślę, czy jej to nie zaszkodzi na psychikę:(

Daj spokój :-) dzieci w żłobkach się świetnie rozwijają, zobaczysz jaki progres zrobi dzięki kontaktom z innymi dziecmi, nie rób sobie wyrzutów. Dobrze, ze pracujesz bo to z korzyścią dla Ciebie, a małej nic nie będzie :-) pocieszę Cię, ze ja też na początku mocno to przezywałam.

gosia7122, moremi, Iwone, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Małgośka dzisiaj była trzeci raz w żłobku. Jak na razie dzielnie sobie radzi. Płakała tylko raz, pierwszego dnia po 2 godzinach, ale dostała smoczka, kocyk i przeszło. Jutro pierwszy raz idzie na 7 godzin - do tej pory odbierałam ją po 4-5.
    Ja to znoszę dużo gorzej. Mam takie wyrzuty sumienia, że od tygodnia nie spałam normalnie. Poczucie winy, że jestem wyrodną matką i dziecko oddaję obcym pod opiekę, a ona przeciez taka malutka... Przez to wszystko jeszcze nie udało mi się siąść do pracy, jak była w żłobku.
    Jutro muszę, bo juz mam strasznie napięty dedlajn przez te 4 dni stracone.
    Ciągle myślę, czy jej to nie zaszkodzi na psychikę:(
    Krakonka, ni myśl tak, ja tez posłałam do żłobka w wieku niecalych dwóch lat i starszego i młodszego i nie wypaczyła się ich psychika, tylko świetnie sobie radzą od małego wśród dzieci. Ale fakt, że jest to zależne od charakteru dziecka

mamatrojki80, gosia7122, Bliska 77, Iwone, moremi, iwcia77, kubecek lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś sobie świetnie radzi.
    Syn nie mógł się przystosować. A kilka dni temu usłyszałam, że wszystkie problemy, które ma (a ma milion czterysta, bo jest 15 i pół latkiem) to przez to, że go nie urodziłam. Bo miałam cesarkę:)
    Ciekawe co usłyszę od piętnastoletniej córci...:)

megan8, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRAKONKA ,będzie dobrze,skoro Malgosia prawie dwa lata ma to już nie taka mała,dacie radę.
    Tu w moich okolicach dzieciątka w wieku 3 miesięcy są posyłane do żłobka...to musi być trudne.

A na całe 5 dni w tygodni chcesz ją posłyłać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany E. przemyślał co miał przemysleć i zgodził się na badanie nasienia i całą resztę jeśli będzie trzeba razem z in vitro,więc jestem happy.
    A męczyło go to trochu...ale już dobrze jest :D

inessa, macduska, Krakonka, kapturnica, Arwena, moremi, malgos741, Aasiula, kkisia, caffe, iwcia77, SolarPolar, paszczakin, Mega, ComeToMeBaby, kubecek, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Małgoś sobie świetnie radzi.
    Syn nie mógł się przystosować. A kilka dni temu usłyszałam, że wszystkie problemy, które ma (a ma milion czterysta, bo jest 15 i pół latkiem) to przez to, że go nie urodziłam. Bo miałam cesarkę:)
    Ciekawe co usłyszę od piętnastoletniej córci...:)
    No, tak mój syn jest rok młodszy od Twojego. Wiem, co to znaczy

moremi lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dopiero teraz mogłam sie wyrwać, Dorbie przytulam z całego serca

dorbie lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a obiecał mi dać odpowiedz do poniedziałku i dał, co mnie cieszy niezmiernie :)

Mam nadzieję że i u Zofii się to podobnie potoczy :)

moremi, malgos741, kkisia, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu dajcie spokój już z tym Greyem

ja np. nie jaram się tym filmem i książką,podobało mi się po prostu i jedno i drugie i nie poszłam na film bo inni poszli ...

powiem tak jak tu jedna z was ,tyle ze zakończę inaczej

a ja nie rozumiem fenomenu tego ze wiele z was szczególnie tych które nie mają zamiaru ani czytać ani pójść na film tak się nim podniecają i tyle o nim piszą tutaj...jak ktoś kto nawet nie miał tego w ręce może pisać że to szmira...

a ta macie rację lepiej obejrzeć "surowi rodzice","trudne sprawy" itp (mało autentyczne i całkowicie sztuczne i wyreżyserowane)

a to prawda jednemu sie matka podoba ,drugiemu córka ;)

apropo ,książka która była w kinie jedną z naszych nagród to trylogia erotyczna dziejaca sie we Włoszech - Irene CAO "Widzę Cię" :P

megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorabie przykro mi i współczuję Ci z całego serca.

Jakbyś czuła od samego początku że coś jest nie tak, bo podświadomość nie pozwoliła Ci się do końca cieszyć.
    Trudno cokolwiek napisać żeby próbować Cię pocieszyć, jednak jak będzie Ci z tego powodu smutno, to popatrz na swoich wspaniałych synów, a z czasem doczekasz się i córeczki o której marzyłaś :)

Arwena, Bliska 77, dorbie, malgos741, moremi, Aasiula, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tak wymarzyłam, że jak się Małgosia urodzi, to jako dojrzała mama będę się tylko nią zajmowała. I mimo że zawsze byłam aktywna zawodowo, to rzeczywiście, oszalałam na punkcie niemowlaka i nic mi już do szczęścia nie było trzeba. Chodziłam na długie spacery, gadałam, czytałam jej, mówiłam wierszyki, śpiewałam i tańczyłam z nią. Dziką radość sprawiało mi patrzenie, jak rośnie, jak się zmienia.
    Ale to trwało 4 miesiące tylko. Potem rzeczywistość ugryzła mnie w tyłek koszmarnie (szkoda, że od tego nie schudłam:) ) i musiałam wziąć pierwsze zlecenie. Od tamtej pory miotam się pomiędzy zleceniami, a nerwami, jak ich nie ma. Do tego doszło pragnienie urodzenia jeszcze jednego, tego ostatniego i presja czasu. I już nawet nie pamiętam, jak to jest cieszyć się z dziecka i z dzieckiem.
    Mam więc te swoje wyrzuty sumienia z powodu żłobka, ale też sobie myślę, że Małgosi jest lepiej z dziećmi, z zabawą niż ponurą mamą.
    Ja jestem osobą zadaniową, więc mam nadzieję, że jak będe już w ciązy i spadnie mi ten największy stres, to łatwiej będzie mi sobie poradzić z resztą. No i lepiej może teraz, zeby Małgoś zaczęła chodzić do żłobka, niż dopiero jakbym zaciążyła i miało się pojawić rodzeństwo.

dorbie, moremi, kkisia, iwcia77, SolarPolar, Magda*, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Krakonka, ni myśl tak, ja tez posłałam do żłobka w wieku niecalych dwóch lat i starszego i młodszego i nie wypaczyła się ich psychika, tylko świetnie sobie radzą od małego wśród dzieci. Ale fakt, że jest to zależne od charakteru dziecka
    z tym złobkiem masz rację, dziecko szybciej sie dostosowuje do otoczenia i szybciej uczy sie nawiazywać kontakty i "współpracować" z innymi
    w oóle sporo jest żłobkowych stereotypów, ja jako drugie dziecko do złobka chodziłam, nie chorowałam i w wielu sprawach jestem dużo bardziej zaradna niż moje starsze rodzeństwo, które do żłobka nie chodziło a i tak chorowało ;-)

Iwone, Krakonka, dorbie, moremi, kkisia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dorabie przykro mi i współczuję Ci z całego serca.

Jakbyś czuła od samego początku że coś jest nie tak, bo podświadomość nie pozwoliła Ci się do końca cieszyć.
    Trudno cokolwiek napisać żeby próbować Cię pocieszyć, jednak jak będzie Ci z tego powodu smutno, to popatrz na swoich wspaniałych synów, a z czasem doczekasz się i córeczki o której marzyłaś :)
    Iwone, pięknie napisałaś

Iwone, Arwena, dorbie lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Mój kochany E. przemyślał co miał przemysleć i zgodził się na badanie nasienia i całą resztę jeśli będzie trzeba razem z in vitro,więc jestem happy.

Bardzo się cieszę, Magda:) Myślałam ostatnio, jak wam się rozwinie sytuacja i miałam nadzieję, że tak właśnie się to potoczy.
    No to teraz do dzieła:)

Bliska 77, Magda*, kubecek lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja też jestem chów żłobkowy :-) ale ja mam chyba jednak z lekka wypaczoną psychikę ;)

kapturnica, dorbie, Aasiula, kkisia, macduska, iwcia77, paszczakin, Reni, gosia7122, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Zuch Facet :)

Magda* lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu M psychikę wypaczyło przedszkole, a przecież lada chwila będzie obowiązkowe. Znaczy że każdy będzie miał szanse się wypaczyć:)
    Ja swoje przedszkole uwielbiałam. Do tej pory pamiętam stamtąd wiele rzeczy. Jak już nauczyłam się porządnie gotowac, to nawet odtworzyłam przedszkolną zupę kminkową, za którą przepadałam.

Bliska 77, SolarPolar, Magda*, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Mojemu M psychikę wypaczyło przedszkole, a przecież lada chwila będzie obowiązkowe. Znaczy że każdy będzie miał szanse się wypaczyć:)
    Ja swoje przedszkole uwielbiałam. Do tej pory pamiętam stamtąd wiele rzeczy. Jak już nauczyłam się porządnie gotowac, to nawet odtworzyłam przedszkolną zupę kminkową, za którą przepadałam.
    prawda jest taka, że na psychę ma wpływ całe mnóstwo czynników i sytuacji zastanych i przeżytych w czasie dzieciństwa, w żłobkach, przedszkolach ale chyba jednak przede wszystkim w domach, ja jako rodzic mam to szczęście, ze zarówno w żłobku jak i w przedszkolu moje dziecko trafiło na taki personel i dzieciaki, że nie wyobrażała sobie tygodnia bez żłobka czy obecnie przedszkola i aż łezka mi sie kręci w oku na myśl o tym, że ten rok jest ostatnim rokiem przedszkolnym i od września szkoła, na szczęście sporo dzieciaków idzie razem do klasy z grupy przedszkolnej a i niektóre ciocie prowadzące różne zajęcia w przedszkolu pracują również w szkole :-)

dorbie, Arwena, moremi, Iwone, Krakonka, macduska, iwcia77, kkisia, ComeToMeBaby, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc
    http://bezuzyteczna.pl/moja-zona-jest-w-201332

Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, bardzo mi przykro...
    Bardzo, bardzo przykro..

dorbie, kapturnica, Aasiula, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7550 7551 7552 7553 7554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ