X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak ja teraz mam to powiedziec tym zadowolonym babkom w pracy. No, jeszcze dziś nie musze.

Dlatego ja jestem przeciwniczka mowienia o wczesnej ciazy nawet rodzinie.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie,zrobiłam właśnie drugi test paskowy ''facelle''z rosmana druga kreska niby wyszła ale taka słaba ze ledwo się jej dopatrzyłam
    takze sama nie wiem
    postaram się nie wpadać w euforię :P

kapturnica, Aasiula, Sabina, Bliska 77, dorbie, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wybiore sie do specjalisty i zobaczymy, co On powie.
    Moj M obawia sie, ze sobie nie poradzimy, ze nie mamy juz tyle sil. Mnie czesto dopadaja nastroje depresyjne. Czesc Jego obaw to wynik odpowiedzialnego spojrzenia na temat, pozostale to rezygnacja z pasji i planow, no i wygodnego zycia.
    co to znaczy w tym przypadku "odpwiedzialne" spojrzenie? stawialabym ze chodzi raczej o te "pozostale"....
    Zofia8 wrote:
    Mysle, ze musze byc bardziej ostrozna i spokojniej podejsc do posiadania dziecka, bo moge wyrzadzic sobie wielka krzywde. Co jesli sie nie uda? Jesli bede zyla tylko tym, uwierzcie mi znam siebie, ja juz moge sie z tego nie otrzasnac. Szanse mam niewielkie ale bedziemy probowac.
    mam wrazenie ze Twoj maz chyba nie ma do konca swiadomosci tego co sie z Toba dzieje i co czujesz i jak dalece rani Cie brak jego wspolpracy a co za tym idzie ewentualny brak dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:07

malgos741, Mega, Bliska 77, dorbie, Krakonka, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie dałam rady was doczytać, dzisiaj skończyłam....
    Dorbie <3 przytulam, trzymaj sie kochana...

Magda nieśmiałe gratulacje :)

A u mnie kolejny wieczór wczoraj jak w zegarku punkt 19 koleżanka zgaga, moj mówi: moze ty w ciąży jestes, no dowcipniś sie kurka znalazł, no! Źle spałam, takie głupoty mi sie śniły, ze jak sie obudziłam w nocy to nie mogłam zasnąć...jestem nieprzytomna, a mam troche rzeczy do pozałatwiania: lecę zapisać Młoda na kolonie, musze zrobic zakupy, bo lodówka mi sie bardzo odchudziła, za obiady jej zapłacić a potem szkoła muzyczna...

Sabina, Aasiula, dorbie, Arwena, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Blagam Cie nie angazuj sie tak bardzo. Jestes nasza jedyna ciezarowka. Spokojnie, wszystko u Ciebie jest w jak najlepszym porzadku.

Jakjedna??Jest nas 3 we wczesnej ciązy jeszcze A Peppcia A Elfi??
    I sory nie pisz mi tekstow typu nie angazuj sie bo to o mnie tylko wkurwia.Co to wogole za okreslenie w stosunku do odczuc w ciazy?
    Angazowac to ja sie moge kurwa w związek ehh

Sabina, Aasiula, Mega, dorbie, Arwena, moremi, Reni, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    słuchajcie,zrobiłam właśnie drugi test paskowy ''facelle''z rosmana druga kreska niby wyszła ale taka słaba ze ledwo się jej dopatrzyłam
    takze sama nie wiem
    postaram się nie wpadać w euforię :P
    Mogla wyjsc slaba bo mocz rozcienczony..Jelsi z innej firmy test pokazal sie dodatni to oznacza tylko tyle ,ze jestes w ciazy :)

Aasiula, malgos741, Mega, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Myslisz ze w starszej ciąży ryzyka nie ma?? Jest na każdym kroku.Byc moze tyle tylko , ze w drugim trymestrze juz mniejsze bo dziecie jest juz ukształtowane

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    nom,też wiem jak to jest.....
    pamietam mój 5 miesiąc,juz z brzuszkiem,no i później jak wróciłam do pracy bez brzuszka...
    ale i tak najtrudniejsza jest sama strata ,bardziej niz reakcje innych

przynajmniej dla mnie

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i super ,niesmiale gratulacje dla ciebie :)

Sabina, Mega, Magda*, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki co ja czytam co sie wczoraj dzaiło :(
    Dorbie bardzo mi przykro mocno mocno tule wiem co przezywasz 2 razy to przechodziłam jesli gin radzi od razu sie starac to staraj sie jesli psychicznie czujesz sie silna ja po pierwszym poronieniu dostałam tylko 1 @ i zaciążyłam i ta ciąża udała się mam ślicznego synka ale była to mega trudna ciąża lezenie od 6 tc do 36 tc garscie leków na podtrzymanie ale udało się i Tobie tez się uda kochana <3 <3 <3

Arwena, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wybiore sie do specjalisty i zobaczymy, co On powie.
    Moj M obawia sie, ze sobie nie poradzimy, ze nie mamy juz tyle sil. Mnie czesto dopadaja nastroje depresyjne. Czesc Jego obaw to wynik odpowiedzialnego spojrzenia na temat, pozostale to rezygnacja z pasji i planow, no i wygodnego zycia.
    Mysle, ze musze byc bardziej ostrozna i spokojniej podejsc do posiadania dziecka, bo moge wyrzadzic sobie wielka krzywde. Co jesli sie nie uda? Jesli bede zyla tylko tym, uwierzcie mi znam siebie, ja juz moge sie z tego nie otrzasnac. Szanse mam niewielkie ale bedziemy probowac.
    Taa wygodne zycie....tez sie zastanawiam po co mi to - Młoda w miarę samodzielna - sama sie wykąpie, ubierze, pójdzie do szkoły i z niej wróci sama ;) sama sie sobą zajmie, na spokojnie mogę sie zdrzemnąć popołudniu...a ja chce pieluchy, płacze, kolki, nieprzespane noce.... ale chce i bede o to walczyć :)

kapturnica, kubecek, dorbie, Aasiula, Sabina, malgos741, Zofia8, Bliska 77, Krakonka, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, kkisia, Elfik, gosia7122, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Dorbie a Ty od jak dawna wiedziałaś o ciąży?
    ciąża 9 tygodni
    A test mi wyszedl pozytywny w 11dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:12

• kubecek Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja mam z rosmana ''check & go'' myslicie ze jest wiarygodny?
    mnie w poprzednim cyklu 2 razy zawiódł niestety :( juz nigdy tych testów nu nu nu

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega to sie nazywa masochizm XD

Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica ,no cóż czasami ciąża boli ;) ale lepiej zeby bolała niz zebys nic nie czuła

ja w jednej ciąży którą straciłam czułam sie super,mogłam wszystko jesc ,zero mdłości,no i potem urodziłam niestety martwe dziecko

Bliska 77, Arwena lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakjedna??Jest nas 3 we wczesnej ciązy jeszcze A Peppcia A Elfi??
    I sory nie pisz mi tekstow typu nie angazuj sie bo to o mnie tylko wkurwia.Co to wogole za okreslenie w stosunku do odczuc w ciazy?
    Angazowac to ja sie moge kurwa w związek ehh
    Kapturku, nie denerwuj sie tak bo to zle dziala na Ciebie i malizne, a poza tym zlosc pieknosci szkodzi i bedziesz musiala znowu wymieniac ta sliczna pania w awatarze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:16

Sabina, Aasiula, Mega, kapturnica, malgos741, Arwena, moremi, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale jaki pikny hyhyhyhy ;D

Mega, kapturnica, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Kapturnica ,no cóż czasami ciąża boli ;) ale lepiej zeby bolała niz zebys nic nie czuła

ja w jednej ciąży którą straciłam czułam sie super,mogłam wszystko jesc ,zero mdłości,no i potem urodziłam niestety martwe dziecko
    A ja w poprzednich ciążach nie miałam w ogóle mdłości i urodziłam zdrowe dzieci. Każda ciąża jest inna.

kapturnica, Arwena, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem, wiem, ale troche tez przyjemny jest ;)

Aasiula, kapturnica, malgos741, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    nom,też wiem jak to jest.....
    pamietam mój 5 miesiąc,juz z brzuszkiem,no i później jak wróciłam do pracy bez brzuszka...
    ale i tak najtrudniejsza jest sama strata ,bardziej niz reakcje innych

przynajmniej dla mnie
    Oj tak....widzę że jesteśmy w tym samym klubie. Tym bardziej się ciesze z twoich 2 kresek.

Ja, po tym jak postanowiliśmy się dalej starać, wpadłam w mega optymizm, miałam być w ciąży do konca 2014r. Tak się nie stało a mój optymizm prysł jak bańka mydlana. Teraz nie wierze w sukces, to będzie cud...

hGXkp1.png
‹‹ 7555 7556 7557 7558 7559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ