X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak ja teraz mam to powiedziec tym zadowolonym babkom w pracy. No, jeszcze dziś nie musze.

Dlatego ja jestem przeciwniczka mowienia o wczesnej ciazy nawet rodzinie.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie,zrobiłam właśnie drugi test paskowy ''facelle''z rosmana druga kreska niby wyszła ale taka słaba ze ledwo się jej dopatrzyłam
    takze sama nie wiem
    postaram się nie wpadać w euforię :P

kapturnica, Aasiula, Sabina, Bliska 77, dorbie, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wybiore sie do specjalisty i zobaczymy, co On powie.
    Moj M obawia sie, ze sobie nie poradzimy, ze nie mamy juz tyle sil. Mnie czesto dopadaja nastroje depresyjne. Czesc Jego obaw to wynik odpowiedzialnego spojrzenia na temat, pozostale to rezygnacja z pasji i planow, no i wygodnego zycia.
    co to znaczy w tym przypadku "odpwiedzialne" spojrzenie? stawialabym ze chodzi raczej o te "pozostale"....
    Zofia8 wrote:
    Mysle, ze musze byc bardziej ostrozna i spokojniej podejsc do posiadania dziecka, bo moge wyrzadzic sobie wielka krzywde. Co jesli sie nie uda? Jesli bede zyla tylko tym, uwierzcie mi znam siebie, ja juz moge sie z tego nie otrzasnac. Szanse mam niewielkie ale bedziemy probowac.
    mam wrazenie ze Twoj maz chyba nie ma do konca swiadomosci tego co sie z Toba dzieje i co czujesz i jak dalece rani Cie brak jego wspolpracy a co za tym idzie ewentualny brak dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:07

malgos741, Mega, Bliska 77, dorbie, Krakonka, Arwena, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie dałam rady was doczytać, dzisiaj skończyłam....
    Dorbie <3 przytulam, trzymaj sie kochana...

Magda nieśmiałe gratulacje :)

A u mnie kolejny wieczór wczoraj jak w zegarku punkt 19 koleżanka zgaga, moj mówi: moze ty w ciąży jestes, no dowcipniś sie kurka znalazł, no! Źle spałam, takie głupoty mi sie śniły, ze jak sie obudziłam w nocy to nie mogłam zasnąć...jestem nieprzytomna, a mam troche rzeczy do pozałatwiania: lecę zapisać Młoda na kolonie, musze zrobic zakupy, bo lodówka mi sie bardzo odchudziła, za obiady jej zapłacić a potem szkoła muzyczna...

Sabina, Aasiula, dorbie, Arwena, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Blagam Cie nie angazuj sie tak bardzo. Jestes nasza jedyna ciezarowka. Spokojnie, wszystko u Ciebie jest w jak najlepszym porzadku.

Jakjedna??Jest nas 3 we wczesnej ciązy jeszcze A Peppcia A Elfi??
    I sory nie pisz mi tekstow typu nie angazuj sie bo to o mnie tylko wkurwia.Co to wogole za okreslenie w stosunku do odczuc w ciazy?
    Angazowac to ja sie moge kurwa w związek ehh

Sabina, Aasiula, Mega, dorbie, Arwena, moremi, Reni, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    słuchajcie,zrobiłam właśnie drugi test paskowy ''facelle''z rosmana druga kreska niby wyszła ale taka słaba ze ledwo się jej dopatrzyłam
    takze sama nie wiem
    postaram się nie wpadać w euforię :P
    Mogla wyjsc slaba bo mocz rozcienczony..Jelsi z innej firmy test pokazal sie dodatni to oznacza tylko tyle ,ze jestes w ciazy :)

Aasiula, malgos741, Mega, dorbie, ComeToMeBaby, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Myslisz ze w starszej ciąży ryzyka nie ma?? Jest na każdym kroku.Byc moze tyle tylko , ze w drugim trymestrze juz mniejsze bo dziecie jest juz ukształtowane

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    nom,też wiem jak to jest.....
    pamietam mój 5 miesiąc,juz z brzuszkiem,no i później jak wróciłam do pracy bez brzuszka...
    ale i tak najtrudniejsza jest sama strata ,bardziej niz reakcje innych

przynajmniej dla mnie

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i super ,niesmiale gratulacje dla ciebie :)

Sabina, Mega, Magda*, Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki co ja czytam co sie wczoraj dzaiło :(
    Dorbie bardzo mi przykro mocno mocno tule wiem co przezywasz 2 razy to przechodziłam jesli gin radzi od razu sie starac to staraj sie jesli psychicznie czujesz sie silna ja po pierwszym poronieniu dostałam tylko 1 @ i zaciążyłam i ta ciąża udała się mam ślicznego synka ale była to mega trudna ciąża lezenie od 6 tc do 36 tc garscie leków na podtrzymanie ale udało się i Tobie tez się uda kochana <3 <3 <3

Arwena, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wybiore sie do specjalisty i zobaczymy, co On powie.
    Moj M obawia sie, ze sobie nie poradzimy, ze nie mamy juz tyle sil. Mnie czesto dopadaja nastroje depresyjne. Czesc Jego obaw to wynik odpowiedzialnego spojrzenia na temat, pozostale to rezygnacja z pasji i planow, no i wygodnego zycia.
    Mysle, ze musze byc bardziej ostrozna i spokojniej podejsc do posiadania dziecka, bo moge wyrzadzic sobie wielka krzywde. Co jesli sie nie uda? Jesli bede zyla tylko tym, uwierzcie mi znam siebie, ja juz moge sie z tego nie otrzasnac. Szanse mam niewielkie ale bedziemy probowac.
    Taa wygodne zycie....tez sie zastanawiam po co mi to - Młoda w miarę samodzielna - sama sie wykąpie, ubierze, pójdzie do szkoły i z niej wróci sama ;) sama sie sobą zajmie, na spokojnie mogę sie zdrzemnąć popołudniu...a ja chce pieluchy, płacze, kolki, nieprzespane noce.... ale chce i bede o to walczyć :)

kapturnica, kubecek, dorbie, Aasiula, Sabina, malgos741, Zofia8, Bliska 77, Krakonka, ComeToMeBaby, Arwena, moremi, kkisia, Elfik, gosia7122, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Dorbie a Ty od jak dawna wiedziałaś o ciąży?
    ciąża 9 tygodni
    A test mi wyszedl pozytywny w 11dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:12

• kubecek Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja mam z rosmana ''check & go'' myslicie ze jest wiarygodny?
    mnie w poprzednim cyklu 2 razy zawiódł niestety :( juz nigdy tych testów nu nu nu

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega to sie nazywa masochizm XD

Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica ,no cóż czasami ciąża boli ;) ale lepiej zeby bolała niz zebys nic nie czuła

ja w jednej ciąży którą straciłam czułam sie super,mogłam wszystko jesc ,zero mdłości,no i potem urodziłam niestety martwe dziecko

Bliska 77, Arwena lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakjedna??Jest nas 3 we wczesnej ciązy jeszcze A Peppcia A Elfi??
    I sory nie pisz mi tekstow typu nie angazuj sie bo to o mnie tylko wkurwia.Co to wogole za okreslenie w stosunku do odczuc w ciazy?
    Angazowac to ja sie moge kurwa w związek ehh
    Kapturku, nie denerwuj sie tak bo to zle dziala na Ciebie i malizne, a poza tym zlosc pieknosci szkodzi i bedziesz musiala znowu wymieniac ta sliczna pania w awatarze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:16

Sabina, Aasiula, Mega, kapturnica, malgos741, Arwena, moremi, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale jaki pikny hyhyhyhy ;D

Mega, kapturnica, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Kapturnica ,no cóż czasami ciąża boli ;) ale lepiej zeby bolała niz zebys nic nie czuła

ja w jednej ciąży którą straciłam czułam sie super,mogłam wszystko jesc ,zero mdłości,no i potem urodziłam niestety martwe dziecko
    A ja w poprzednich ciążach nie miałam w ogóle mdłości i urodziłam zdrowe dzieci. Każda ciąża jest inna.

kapturnica, Arwena, moremi, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem, wiem, ale troche tez przyjemny jest ;)

Aasiula, kapturnica, malgos741, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    nom,też wiem jak to jest.....
    pamietam mój 5 miesiąc,juz z brzuszkiem,no i później jak wróciłam do pracy bez brzuszka...
    ale i tak najtrudniejsza jest sama strata ,bardziej niz reakcje innych

przynajmniej dla mnie
    Oj tak....widzę że jesteśmy w tym samym klubie. Tym bardziej się ciesze z twoich 2 kresek.

Ja, po tym jak postanowiliśmy się dalej starać, wpadłam w mega optymizm, miałam być w ciąży do konca 2014r. Tak się nie stało a mój optymizm prysł jak bańka mydlana. Teraz nie wierze w sukces, to będzie cud...

hGXkp1.png
‹‹ 7555 7556 7557 7558 7559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ