X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, dziewczyny ile wy produkujecie nie nadążam z czytaniem

AsiaPoli :) buziak odemnie,mam nadzięje że nam się uda :) tyż dziś słabą kreskę wypatrzyłam :).A ty chyba też miałaś termin @ na 16 lutego ,co nie?tak samo jak ja.

Zosia :) ja też mam mace ale ona taka paskudna w smaku,widzialam jeden przepis na smoothie z maca ale troche się obawiam popsucia smaku.
    Wyczytałam że szpinak wyciskasz,sok robisz? ja robiłam smoothie ze szpinakiem ale przestałam wyczytałam ze nieorganiczny to tylko zaszkodzic moze z nie pomóc.

Co to jest ten inozytol? to sie bierze jak sie stara o ciąże czy jak się jest w ciąży?

moremi, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a jak podajesz kaszkę z butelki czy łyżeczką i faktycznie lepiej śpi?
    U nas wszystko lyzeczka, nie ma opcji kaszki z butli. Gosia, jak Adas po kaszy lepiej spi, to kurna ona naprawde dziala! Z tym, ze zaczelismy od jakichs mini ilosci, a teraz on tej kachy z jablkiem wsuwa z 5 - 6 duzych lyzek stolowych. Nie wiem czy to duzo czy malo, mi sie to wydaja straszne ilosci. ;-)

gosia7122, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj pierwszy raz jadł naleśniki z musem jabłkowym :)

gosia7122, Mega, kkisia, moremi, anna maria, Viv78, Sabina, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U nas wszystko lyzeczka, nie ma opcji kaszki z butli. Gosia, jak Adas po kaszy lepiej spi, to kurna ona naprawde dziala! Z tym, ze zaczelismy od jakichs mini ilosci, a teraz on tej kachy z jablkiem wsuwa z 5 - 6 duzych lyzek stolowych. Nie wiem czy to duzo czy malo, mi sie to wydaja straszne ilosci. ;-)
    ja daje wszystko łyżeczką ,robię jej kaszkę tak na 120 ml wody ,więcej na razie nie zjada , nie dawałam jeszcze na noc tylko rano.

caffe, Pusurek, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja daje wszystko łyżeczką ,robię jej kaszkę tak na 120 ml wody ,więcej na razie nie zjada , nie dawałam jeszcze na noc tylko rano.
    I zjada 120 ml kaszki? To dobra zawodniczka! A zamien moze ta kaszke na wieczor, tym bardziej,ze mowisz, ze ma moze mleka malo na noc. Zapchaj kaszka, dopchnij cyckiem i moze bedzie spala lepiej?

gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Co to jest ten inozytol? to sie bierze jak sie stara o ciąże czy jak się jest w ciąży?
    Ciebie już nie dotyczy. Mioinozytol bierze się przy staraniach.

I tak patrzę, że znowu kaszki dominują, więc wtrącam staraczkowe:
    Aaaaaaa jak mnie jajniki napieprzają aaaaaa jak mnie cycki bolą. Kochane Bravo Girl, czy to już cionża?

kkisia, gretka, Mega, Reni, gosia7122, Pusurek, kapturnica, Arwena, ComeToMeBaby, dorbie, Sabina, paszczakin, malgos741, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ciebie już nie dotyczy. Mioinozytol bierze się przy staraniach.

I tak patrzę, że znowu kaszki dominują, więc wtrącam staraczkowe:
    Aaaaaaa jak mnie jajniki napieprzają aaaaaa jak mnie cycki bolą. Kochane Bravo Girl, czy to już cionża?
    Do porodu się szykuj, a wody odeszły? :)

kkisia, moremi, Mega, gosia7122, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Boze, dziewczyny ile wy produkujecie nie nadążam z czytaniem

AsiaPoli :) buziak odemnie,mam nadzięje że nam się uda :) tyż dziś słabą kreskę wypatrzyłam :).A ty chyba też miałaś termin @ na 16 lutego ,co nie?tak samo jak ja.

Zosia :) ja też mam mace ale ona taka paskudna w smaku,widzialam jeden przepis na smoothie z maca ale troche się obawiam popsucia smaku.
    Wyczytałam że szpinak wyciskasz,sok robisz? ja robiłam smoothie ze szpinakiem ale przestałam wyczytałam ze nieorganiczny to tylko zaszkodzic moze z nie pomóc.

Ja wyciskam organiczny, dodaje jablko i sok z cytryny.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdo wybierasz sie na bete?

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Do porodu się szykuj, a wody odeszły? :)
    Gdzie odeszły? W kranie są. Tfu Znaczy jest woda.

Natka_79, caffe, Mega, gosia7122, Pusurek, kkisia, Sabina, malgos741, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gdzie odeszły? W kranie są. Tfu Znaczy jest woda.
    U mnie dziś przez pół dnia nawet w krainie wody nie było :)

moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój dzisiaj pierwszy raz jadł naleśniki z musem jabłkowym :)
    Caffe a dawalas malemu juz banana?bo sie zastanawiam kiedy mozna

caffe lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Banan to jest obok jabłka jeden z pierwszych owoców, które można podawać. Mój w sumie to zaczął od bananów kilka miesięcy temu :)

Spokojnie możesz podawać, ale na początek z 1/2 i obserwuj czy nie ma zatwardzenia. Najlepiej w jednym dniu banana, a w drugim jabłko lub gruszkę.

Śliwki też możesz podawać, są w słoiczkach od 4 miesiąca, no i owoce leśne jagody, maliny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 17:12

anna maria, gosia7122, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te wszystkie owoce ze sloika juz jej od 4 miesiaca podaje,ale nie wiedzialam od kiedy surowy banan mozna,tylko jak moze byc zatwardzenie to lepiej nie ,bo dopero co jej sie kupa uregulowala:-)
    caffe wrote:
    Banan to jest obok jabłka jeden z pierwszych owoców, które można podawać. Mój w sumie to zaczął od bananów kilka miesięcy temu :)

Spokojnie możesz podawać, ale na początek z 1/2 i obserwuj czy nie ma zatwardzenia. Najlepiej w jednym dniu banana, a w drugim jabłko lub gruszkę.

Śliwki też możesz podawać, są w słoiczkach od 4 miesiąca, no i owoce leśne jagody, maliny.

caffe, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    ja te wszystkie owoce ze sloika juz jej od 4 miesiaca podaje,ale nie wiedzialam od kiedy surowy banan mozna,tylko jak moze byc zatwardzenie to lepiej nie ,bo dopero co jej sie kupa uregulowala:-)
    nic jej nie będzie, daj jej tak jak napisałam 1/2 banana co drugi dzień lub wymieszaj z biszkoptami lub kaszką.

anna maria, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jutro przetestuje:-)
    caffe wrote:
    nic jej nie będzie, daj jej tak jak napisałam 1/2 banana co drugi dzień lub wymieszaj z biszkoptami lub kaszką.

caffe lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Zosia :) a ja nie widziałam organicznego szpinaku,
    a pozatym nie mam zabardzo zaufania,bo jak organiczny mlody w środku zimy?czasami widuje jarmuz organiczny ale do niego musze mocnieszą machinę kupić.
    mam jeszcze trawe pszeniczną i młody jęczmień w proszku z sokiem pomarańczowym piję.
    Myślisz ze jest sens tą macę jeść?tylko jak? kurczę

Do lekarza umówię się w przyszłym tygodniu,w tym juz nie dam rady
    pewnie test ciążowy z moczu zrobi a czy betę zaleci tego nie wiem

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Proponuję kaszki i inne zupki, deserki podawać łyżeczką. Jeśli oczywiście nie podajecie :)

A jak nauczyć Mała żeby ciągnęła z butli mleko?odciagam swoje i chciałabym kiedyś zobaczyć czy się najada i podać taki dodatek.ale póki co nie ma opcji.butelka gardzi.kubeczek medeli odpada bo boje się ze się zakrztusi itp.jakie butelki są fajne na początek?

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    U nas banan czesto jest z rana, obok awokado to 2 ulubiony smak.

caffe, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi dzisiaj długo śpi w ciągu dnia.to dziwne po ostatnich szalenstwach.
    Budze ja,mecze przewijaniem, ćwiczeniami ...wierszykami. Do tego jak wycisniemy 10 minut karmienia na cycku to wszystko.czy powinna się martwić?
    Wczoraj ważona,w miesiąc przybrała kg,wiec super.a teraz jakiś niejadek.

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7568 7569 7570 7571 7572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ