X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobry pogoda jest cudna slonecznie ,8stp,bezwietrznie:-)

U nas juz drugi dzien pieknej pogody:-)

anna maria lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wspolczuje Ci z calego serca. jestes bardzo dzielna.
    Dzięki, wiem co czułaś...

peppapig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    a jak ktos nie ma na konsultacje z anestezjologiem, to w Polsce uspypiaja uderzeniem mlotka?

No właśnie też nie rozumiem, są przecież ludzie dla których 150 zł to majątek, a jak kogoś nie stać, ja wiem, że to ekstremalna sytuacja, ale możliwa...

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No własnie się tego boję, coś wolno spada. Może puszczę jeszcze krew w piątek
    Sprawdź koniecznie.
    Tak się zastanawiam czy tego nie da się jakoś przyśpieszyć. Nie wiem gorące kąpiele czy co? Chociaż gorące kąpiele to chyba nie bardzo, bo jak zasłabniesz to większy kłopot będzie.
    Trzymam kciuki żebyś to miała jak najszybciej za sobą.
    Jest nas tu więcej niż się na pierwszy rzut oka wydaje. Jeżeli tylko będziesz potrzebowała pomocy, to dawaj.

peppapig lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka poprosiła mnie, żebym kupiła jej Chwilę dla ciebie. I ja tak pijąc kawę przeczytałam jeden artykuł. I się popłakałam.
    Nie cierpię tego typu gazet, ale ta konkretna historia wzruszyła mnie do tego stopnia, że się poryczałam i teraz tylko nosem ciągam.
    O dziewczynie, która w wieku 14 lat dowiedziała się, że nie będzie mogła mieć dzieci i w wieku 30 przeszła kurs dla rodzin zastępczych. Po pewnym czasie dostała pod opiekę chłopca 12dniowego, a później go adoptowała. Sama!
    No i tak siedzę i ciągam tym nosem, że zawsze jest szansa na macierzyństwo.

mamatrojki80, ComeToMeBaby, anna maria, kkisia, Sabina, megan8, dorbie, Margolcia88, Aasiula, Arwena, malgos741, gosia7122, Bozia3, Mega, inessa, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mega- dla mnie to spotkanie z anestezjologiem to jakaś ściema...albo czegoś niedosłyszałaś może, albo nie wiem co....może Ci to proponowali jako opcję ekstra? Bo o takim czymś nie słyszałam - żeby ktoś płacił za spotkanie z anestezjologiem - dopytaj może dokładnie w szpitalu kogoś innego - o co kaman...
    Ja też miałam laparo na fundusz - wszystko miałam za darmo. Przed zabiegiem dostałam kartkę z potrzebnymi badaniami i prośbą - że jeśli mogę je zrobić we własnym zakresie - to bardzo mnie proszą - a jeśli nie - to trudno - zrobi szpital. Część z nich zrobiłam - krew, posiew i coś tam jeszcze nie pamiętam. Reszty nie robiłam - zrobili mi na miejscu w przeddzień zabiegu. Posiew musiałam zrobić - bo gdyby wyszedł zły - to przekładają termin zabiegu.

moremi, Niuta, kkisia, Arwena, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprawdź koniecznie.
    Tak się zastanawiam czy tego nie da się jakoś przyśpieszyć. Nie wiem gorące kąpiele czy co? Chociaż gorące kąpiele to chyba nie bardzo, bo jak zasłabniesz to większy kłopot będzie.
    Jest nas tu więcej niż się na pierwszy rzut oka wydaje. Jeżeli tylko będziesz potrzebowała pomocy, to dawaj.

Moze warto zrobic druga bete i jesli dalej spadnie, podjac jakies dzialania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:06

dorbie lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mega- dla mnie to spotkanie z anestezjologiem to jakaś ściema...albo czegoś niedosłyszałaś może, albo nie wiem co....może Ci to proponowali jako opcję ekstra? Bo o takim czymś nie słyszałam - żeby ktoś płacił za spotkanie z anestezjologiem - dopytaj może dokładnie w szpitalu kogoś innego - o co kaman...
    Ja też miałam laparo na fundusz - wszystko miałam za darmo. Przed zabiegiem dostałam kartkę z potrzebnymi badaniami i prośbą - że jeśli mogę je zrobić we własnym zakresie - to bardzo mnie proszą - a jeśli nie - to trudno - zrobi szpital. Część z nich zrobiłam - krew, posiew i coś tam jeszcze nie pamiętam. Reszty nie robiłam - zrobili mi na miejscu w przeddzień zabiegu. Posiew musiałam zrobić - bo gdyby wyszedł zły - to przekładają termin zabiegu.
    No właśnie. Ja też miałam laparo na fundusz i nie płaciłam ani grosza.
    Żeby było śmieszniej badań też nie musiałam robić żadnych.
    Jak widać co szpital to inne obyczaje...

kkisia, kapturnica, Aasiula, Arwena, Bozia3 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprawdź koniecznie.
    dzięki <3
    Na usg był pod pecherzykiem krwiak ok 1/2 moze 2/3 długości pęcherzyka. Mam taka cicha nadzieje, ze on się powiększy i to poleci i się nie oszczędzam.

Sabina, malgos741, moremi, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moze powiem na swiezo bo ide jutro ;)
    Zadnych badan nie musze miec

Sabina, malgos741, Bozia3, Bursztyn, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję, i na razie tyle. Pozrawiam. Dziękuje za troskë. Odezwe sie niebawem.:-)

dorbie, gretka, kkisia, Parka, Iwone, mamatrojki80, kapturnica, Pusurek, Niuta, ComeToMeBaby, Aasiula, Elfik, Arwena, Sabina, malgos741, anna maria, gosia7122, Zofia8, Bozia3, moremi, Mega, inessa, iwcia77, paszczakin, caffe, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Matka poprosiła mnie, żebym kupiła jej Chwilę dla ciebie. I ja tak pijąc kawę przeczytałam jeden artykuł. I się popłakałam.
    Nie cierpię tego typu gazet, ale ta konkretna historia wzruszyła mnie do tego stopnia, że się poryczałam i teraz tylko nosem ciągam.
    O dziewczynie, która w wieku 14 lat dowiedziała się, że nie będzie mogła mieć dzieci i w wieku 30 przeszła kurs dla rodzin zastępczych. Po pewnym czasie dostała pod opiekę chłopca 12dniowego, a później go adoptowała. Sama!
    No i tak siedzę i ciągam tym nosem, że zawsze jest szansa na macierzyństwo.
    Ja mam koleżankę, która może mieć dzieci, ale jej mąz nie. I ona to wiedziała wychodząc za niego i rozmawiali, ze beda dzieci adoptować. I sa juz małżeństwem chyba z 6-8 lat i on cały czas jest niepewny co do tej adopcji i już prawie sie rozstawali, ona sie wyprowadzała i wracali do siebie. Jakie poświecenie, jaka milośc. Idą na rozmowy do ośrodka adopcyjnego i on mówi,ze nie jest pewien. Tak mi jej szkoda.

Sabina, megan8, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Super. trzymaj się :-)

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur nie przejmuj sie :) ja go zlewam
    a teraz w tych nerwach , nie recze za to co mu moge napisac ;)

dorbie, Pusurek, Aasiula, Arwena, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Wacia :) dobrze ze juz to masz za soba

Aasiula, Arwena, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Poniewaz ostatnio ktoras narzekala na nude na forum, uprzedzam. Moze sie na nim pojawic moj facet w ktorejs z kolejnch swoich odslon. Nie musicie reagowac, jak zawsze. Omijajcie. Nie ma Ewki ani Iwone, mniemam, ze zadna go po glowie nie poglaska.
    Czuj duch!
    U nas kaszka z jakbkiem wlasnie -wchodzi jak zloto!
    Pusur zejdź ze mnie. Już ci ostatnio pisałam że mam głęboko gdzieś wasze problemy i przy ostatnim pojawieniu się twojego faceta, nawet nie próbowałam w ogóle się wypowiadać. Wisi mi to co on pisze i ty o waszych problemach.

Skończ się mnie czepiać!

dorbie, mamatrojki80, Arwena, malgos741, anna maria, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie,, wczoraj czytalam, ale jeszcze mialam nadzieje..., ale jednak...tak mi przykro :( <3 trzymaj sie, bardzo dzielna jesteś

dorbie, mamatrojki80, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia :) :)

mamatrojki80, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska dziękuję za przesyłkę z magnesikami ;)

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dorbie,, wczoraj czytalam, ale jeszcze mialam nadzieje..., ale jednak...tak mi przykro :( <3 trzymaj sie, bardzo dzielna jesteś
    Ja widziałam usg ale jednak nikła nadzieje miałam :-)

Parka, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 7591 7592 7593 7594 7595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ