WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby, a ja do 6 marca chyba jajko zniosę... ja jestem z tych, że jak już coś postanowię to chcę to natychmiast ;-) też muszę cały zestaw badań zrobić. EKG, morfologię, HCV, grupa krwi, układ krzepnięcia, sód, potas, glukoza... więcej grzechów nie pamiętam :-) ale to dopiero max. 6 dni przed zabiegiem.

kapturnica, malgos741, Arwena, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Masz racje, jeśli ona nie widzi moich aluzji to widocznie inaczej sie nie domyśli. Niestety empatii w niej nie ma wcale. Tez byłam w takiej sytuacji. Rodziłam dziecko a chwile wcześniej moja przyjaciółka poroniła drugi raz. Czekałam na jej reakcje, byłam mega delikatna a zdjęcie wysłałam na jej prośbę. A teraz mam wrażenie ze kumpluję sie z "czołgiem" :/ doszłam do wniosku ze musze sie odsunąć, przestałam pisać, bo widze ze mój problem jest totalnie przez S zlewany.
    No nic, idę dalej, liczyłam na jej wsparcie, ale po tekście ze sie poddałam widzę ze go nie dostanę.
    Natka napisz jej po prostu co czujesz Ze cieszysz sie bardzo jej szczesciem ale czujesz ból patrzac na jej malucha i jesli jest Twoja przyjaqciolka zrozumei Jesli nie to zlej ja

Natka_79, malgos741, mamatrojki80, Aasiula, Arwena, kkisia, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się już co cykl robią:/ I podejrzewam, że od jakiegoś czasu, Nawet w ciązy miałam cystę. To się jakoś leczy? Teraz, jak się staram to pewnie nie, ale w ogóle?
    Najchętniej po ciąży :) wzięłabym jakies tablety, żeby pozbyć się tych wszystkich cyst i nieodpowiednich poziomów hormonów, ale anty u mnie odpadają, bo mi wątroba wysiada. Może coś wymyślą przez ten czas:)
    Najważniejsze że ginka nie powiedziała, ze będzie ciężko czy coś w tym stylu. Już raz mi pomogła, może teraz też się uda.

malgos741, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu wszyscy już śpią, mąż sobie zatoki rozwalił i jojczy non stop, chłopy to jednak słaba płeć... co on by zrobił jakby miał dziecko na świat wydać.

malgos741, kkisia, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Chyba mi się już co cykl robią:/ I podejrzewam, że od jakiegoś czasu, Nawet w ciązy miałam cystę. To się jakoś leczy? Teraz, jak się staram to pewnie nie, ale w ogóle?
    Najchętniej po ciąży :) wzięłabym jakies tablety, żeby pozbyć się tych wszystkich cyst i nieodpowiednich poziomów hormonów, ale anty u mnie odpadają, bo mi wątroba wysiada. Może coś wymyślą przez ten czas:)
    Najważniejsze że ginka nie powiedziała, ze będzie ciężko czy coś w tym stylu. Już raz mi pomogła, może teraz też się uda.
    Na torbiele tak jak ci pisalam albo wyciszenie antykami albo laparo i kauteryzacja jajnikow

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia <3

kkisia lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Masz racje, jeśli ona nie widzi moich aluzji to widocznie inaczej sie nie domyśli. Niestety empatii w niej nie ma wcale. Tez byłam w takiej sytuacji. Rodziłam dziecko a chwile wcześniej moja przyjaciółka poroniła drugi raz. Czekałam na jej reakcje, byłam mega delikatna a zdjęcie wysłałam na jej prośbę. A teraz mam wrażenie ze kumpluję sie z "czołgiem" :/ doszłam do wniosku ze musze sie odsunąć, przestałam pisać, bo widze ze mój problem jest totalnie przez S zlewany.
    No nic, idę dalej, liczyłam na jej wsparcie, ale po tekście ze sie poddałam widzę ze go nie dostanę.

Może zanim się odsuniesz, pogadaj z nią, tak, jak radzą dziewczyny. Zawsze zdązysz zerwać kontakty w razie czego.
    Sama stoję przed podobnym dylematem ( w sensie totalnego niezrozumienia ze strony przyjaciółki) i myślę że nic się nie stanie, jak jeszcze poczekam z jakimiś stanowczymi ruchami. Ale jeśli do tego dojdzie to cóż, w życiu czasem ludzie się oddalają, a "po drodze" pojawiają się inni.

moremi, Natka_79, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Kapta, jak ten sprzecior zamowisz to przeciez Ty w kolko podlaczona bedziesz, no daj spokoj ;)
    To samo pomyslałam ;)

kapturnica, malgos741, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jesteśmy mniej więcej spakowani....ale jestem zmęczona
    co z mcdusią?

malgos741, kkisia, moremi, iwcia77, caffe, Arwena, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Najwyzej 3razy dziennie 8) XD
    Hehehe a pozostałe 30 to przypadkiem bedzie? Przechodziłam i sie włączyło ;)

kapturnica, Aasiula, malgos741, kkisia, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Na torbiele tak jak ci pisalam albo wyciszenie antykami albo laparo i kauteryzacja jajnikow

Ta kauteryzacja brzmi strasznie. Mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie. Wiem, że jeśli mi się uda zrealizować moje marzenie, to w przyszłości już pewnie nie myślałabym o rozmnazaniu, ale jakoś irracjonalnie jestem chyba przywiązana do moich jajeczek.
    No ale cóż, jeśli nie miałabym innego wyjścia...

moremi lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Tak mi przykro bo nie moglam pojechac na mecz ,a graja z Real Madryt:-(
    Przegrywają ....

anna maria, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Kkisia ładny masz cytat w podpisie. Będę sobie go czytać w chwilach słabości.

Zastanawiam sie jak przekazać mojej kumpeli zeby na razie oszczędzala mi fotek swojego noworodka...wiem ze to wredne, ale dziś mi przysłała zdjecie jak słodko jej śpi na rękach i znowu sie poryczalam :( znowu myśle co by było gdyby sierpień potoczył sie inaczej...znowu boli. Wiem ze sie cieszy, fajnie ze go ma, tylko teraz nie jestem gotowa na "atakowanie" mnie zdjęciami :( źle mi ze tak sie czuje i nie wiem czy zagryzać zeby i udawać ze nic mi nie ma czy jakoś jej to powiedzieć :/ Boje sie ze mnie nie zrozumie, jestem nawet tego pewna. Wie ze sytuacja sie skomplikowała, z pco jest trudniej to dziś usłyszałam ze sie poddałam...zero wsparcia, zero współczucia. Cóż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a syty głodnego nigdy nie zrozumie...przykre a nie tak dawno było inaczej
    Natka, to naturalne.. Przejdzie, jak tego Bobasa biszkoptowego bedziesz mietosic...Ja po ostatnim poronirniu spotkalam sie z przyjaciolka na lunchu, razem zaszlysmy- ona szczesliwie donosila, ale ciezko mi bylo na to spotkanie sie wybrac... Moj syn mnie rozlozyl na lopatki, kiedy stwierdzil- "no, zebys sie zle nie czula, to powiedz jej, zeby wciagnela brzuch", myslalam, ze padne ze smiechu... Natka, wokol Ciebie zawsze bedzie pelno dzieci, a co gorsza, bedziesz je ze zdwojona sila dostrzegac... Czekaj spokojnie na BISZKOPTA...Nie analizuj otoczenia, jak slusznie zauwazylas- syty glodnego itd... zauwaz, ze to w dwie strony dziala...:-) Laska nigdy pewnych zeczy nie zrozumie, jesli one bezposrednio jej nie dotkna... NIech sie cieszy macierzynstwem... A Ty bedziesz nastepna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 22:31

Zofia8, Arwena, Aasiula, Pusurek, kapturnica, malgos741, Mega, kkisia, mamatrojki80, moremi, Krakonka, Elfik, Natka_79, iwcia77, caffe, Parka, ComeToMeBaby, gosia7122, Lucky, peppapig, Sabina lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widze :-(
    Mega wrote:
    Przegrywają ....

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiecko moje po kaszce z jabkiem spi juz prawie 3 godzine. Musi panie cos dodaja do tych kaszek. Ale czy sprzedaja to osobno? I gdzie mozna to kupic??

kapturnica, malgos741, Mega, mamatrojki80, kkisia, Heretyczka, moremi, iwcia77, Bozia3, gosia7122, peppapig, Sabina lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor i dobranoc :-)

kapturnica, Mega, mamatrojki80, kkisia, moremi, iwcia77, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ta kauteryzacja brzmi strasznie. Mam nadzieję, ze do tego nie dojdzie. Wiem, że jeśli mi się uda zrealizować moje marzenie, to w przyszłości już pewnie nie myślałabym o rozmnazaniu, ale jakoś irracjonalnie jestem chyba przywiązana do moich jajeczek.
    No ale cóż, jeśli nie miałabym innego wyjścia...
    ja mialam rok temu w marcu na zdrowej stronie jajnik kauteryzowany i nie ejst to nic strasznehgo.To po prostu nakłuwanie jajnikow w kilku miejscach co powoduje ,ze jajeczka pekaja lepiej i nie tworza sie torbiele..

kkisia, moremi, Krakonka, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    DZiecko moje po kaszce z jabkiem spi juz prawie 3 godzine. Musi panie cos dodaja do tych kaszek. Ale czy sprzedaja to osobno? I gdzie mozna to kupic??
    moze sie nawszamal porzadnie i go teraz kaszka trzymie 8)

Mega, mamatrojki80, kkisia, Pusurek, malgos741, moremi, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    moze sie nawszamal porzadnie i go teraz kaszka trzymie 8)
    Tak czy owak, naszamanie sie kaszka nie wydaje ci sie lekko podejrzane? ;)

malgos741, kapturnica, kkisia, moremi, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczynki ;)

kkisia, Aasiula, Bursztyn lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 7598 7599 7600 7601 7602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ